Всичко за пералните машини

Направи ремонт на перална машина "Направи си сам"

Ремонт на перална машина KaiserРемонтът на перални машини Kaiser е в много отношения подобен на ремонта на перални машини на други марки, но все още има някои специфики. Тази специфика се проявява на първо място в най-често срещаните неизправности. Решихме да поговорим по-подробно за тези неизправности, както и как по-добре да ги отстраним със собствените си ръце.

Какво се чупи по-често?

Кои части най-често се провалят с перални машини Kaiser? За да отговорим на този въпрос, не можем без обобщена статистика, предоставена от водещи сервизни центрове. Въз основа на тези данни заключихме.

 • Най-често миещият елемент на тази марка разбива нагревателния елемент. Трудно е да се каже с какво е свързано, възможно е качеството на частта или може би дизайнерските характеристики на пералнята. Най-често обаче сервизните центрове получават жалби на гражданите конкретно с проблема с отоплението на водата в пералните машини Кайзер.
 • На второ място са проблемите със събирането и изпускането на вода. Между другото, този проблем възниква не само при шайбите на Кайзер. Всяка друга пералня прави същото. Вземете поне списък на типичните Неизправност на пералнята Electrolux.
 • На трето място са оплакванията на гражданите за това, че пералнята им Kaiser е изтекла. Маркучите и дюзите са слабата точка на всички автоматични перални машини. Машините на някои компании страдат повече от това „неразположение“, на други по-малко, но фактът, че този проблем винаги е налице, е факт.

За ваша информация! Кайзерните шайби понякога имат проблеми с капака на шахтата, с управляващия модул, колан, двигател, но всички те са рядкост в сравнение с горните повреди.

Това са топ 3 проблема на пералните машини Kaiser. Решихме да ги обсъдим на първо място и най-важното да ви кажем как да се справите с тези проблеми и как да ги предотвратите в бъдеще, защото винаги е по-добре да провеждате превантивни мерки, отколкото да харчите пари за ремонт на пералня и евентуално ремонт на съседен апартамент.

Водата не се нагрява

Най-често пералните машини Kaiser са оборудвани с 280 мм стандартен 2000 W автоматичен нагревател за автоматични перални машини. Самата резервна част може да бъде доста лесно закупена в специализирани търговски обекти или поръчана в онлайн магазина, приблизителната цена е 16 долара, плюс 2-3 долара доставка. Общо максимум 19 долара разходи, при условие че сами извършите замяната. Ако поканите специалист, цената на издаването ще се увеличи с 2, или дори 3 пъти, така че самостоятелно поправянето е за предпочитане. Какво правим?Перална машина Teng Kaiser

 • Изключваме пералнята от електрическата мрежа, изключваме водата и изключваме шайбата от водоснабдяването и канализацията.
 • Изваждаме го от нишата на празно място и след това го разгръщаме.
 • Развиваме винтовете, задържащи задната стена на пералнята, отстраняваме задната стена.
 • В долната част на резервоара на пералнята намираме два доста големи контакта, към които отиват проводниците - това е нагревателят.
 • Взимаме омметър или мултицет, регулираме го и след това измерваме съпротивлението на нагревателния елемент. Работният параметър ще бъде около 26 ома, ако устройството показва много по-малко, то е дефектно, трябва да се промени.
 • Изключете проводниците от контактите на нагревателя и температурния сензор.
 • Развиваме фиксиращите винтове и изваждаме нагревателния елемент.

Обърнете внимание! Teng се издърпва малко силно, но не си струва да дърпате силно за контактите, можете да го извадите. По-добре е десетте да издърпате бавно, като го люлеете отстрани.

 • Изваждаме нов нагревателен елемент от опаковката, проверяваме го с омметър, вмъкваме го на мястото на стария и се уверяваме, че „е седнал в ниша“.
 • Свързваме всички проводници към контактите, поставяме задната стена на мястото си, поставяме колата в ниша и свързваме пералнята към водоснабдяването, канализацията и електричеството. Проверяваме и се уверяваме, че всичко работи.

течове

Ако откриете впечатляваща локва под пералнята Kaiser или след измиване, или в интервала между измиванията, някъде има теч. Преди да потърсите теч, трябва да вземете спешни мерки, за да защитите вашия и съседния си апартамент от наводнение. Изключете крана, отговорен за водата, която влиза в пералнята, след това поставете няколко големи парцала под тялото на пералната машина, отворете люка, разположен на предната стена в долния десен ъгъл, и развийте филтъра за отпадъци.

След като източите останалата вода от кайзера и я съберете с парцал, можете да започнете да търсите причината за теча. Да започнем с маркучите, защото те са най-лесни за проверка. Проверете входящия и изходящия маркуч. Ако въпросът е дренажен маркуч, тогава това трябва да бъде променено. И входящият маркуч може да се е спукал, но в този случай ще има повече вода и изтичането ще бъде най-очевидно. Подмяната на дренажния и входящия маркуч може да бъде доста проста, така че няма да пишем за това отделно.

Следващата възможна причина са дюзите. Ако течът е вътре, тогава за да го намерите, ще трябва да разглобите почти цялата перална машина Kaiser. Няма да е лесно да направите това сами, затова е по-добре да се консултирате със специалист. Какво може да причини теч вътре:

 1. помпа;дренажна помпа
 2. дренажна тръба;
 3. насипна дюза;
 4. накрайник за прах;
 5. маншет за люка;
 6. уплътнение за отпадъци;
 7. авариен дренажен маркуч (щепсела му);
 8. пълнителен клапан;
 9. резервоар.

Важно! Пералните машини Kaiser имат пластмасови резервоари. Костта от сутиена, която попадне в резервоара, може да я пробие и това ще доведе до изтичане.

Проблеми със събирането и източването на вода

Подобни проблеми с пералните машини Kaiser могат да възникнат в няколко случая:

 • има повреда на изпускателната помпа;
 • дренажна система е запушена с боклук;
 • лошо качество на чешмяна вода;
 • запушен филтър за потока на пълнещия клапан.

всмукателен клапанНяма да изключим банални ситуации, когато потребителят просто забрави да отвори крана за подаване на вода или когато водата е просто изключена. Подобни глупави ситуации в никакъв случай не са рядкост. Ако пералнята замръзне и на дисплея се появи грешка E02, тогава първо трябва да проверите входящия маркучи тогава всмукателен соленоиден клапан.

Ако шайбата генерира грешка E03, точно вдясно, за да проверите изпускателната помпа. Може би ще трябва да се промени, или може би за почистване - Ще се покаже аутопсия и проверка. В бъдеще, за да не се запушат тръбите и филтрите, не забравяйте да извършите превантивно почистване на пералнята с помощта на специални инструменти. За да направите това, трябва да купувате продукт веднъж годишно, да го изсипете в приемника за прах и да започнете да миете без неща. След час инструментът ще почисти колата отвътре и половината от проблемите ще изчезнат сами.

В заключение отбелязваме, че пералните машини Kaiser са доста надеждни. Те не могат да бъдат причислени към броя на домакинските уреди, които трябва да се ремонтират често. Тези машини обаче имат и слабости, с които потребителят трябва да знае. Успех!

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Андрей Андрю:

  Моята машина за вертикално зареждане не се включва. Мрежово напрежение на бутона - всичко е там. Бутонът за захранване работи, но при натискане не светва нито един индикатор, като цяло тишината. Повтарям бутона, който проверих, има напрежение. Каква може да е причината? Помощ!

 2. Граватар Виталий Виталий:

  По време на работа на машината кайзерът с вертикално зареждане задръсти барабана с вратата надолу. Не мога да го завъртя с ръце, то някъде почива. Какво да правя

 3. Gravatar Gene ген:

  Полезна статия, благодаря.

 4. Граватар Настя Настя:

  Пишеща машина Kaiser.Той не иска да се мие, прави няколко завоя и всичко. След това отварям капака и в барабана има вода. Стиска почти нормално. Но тя скача толкова много, че детето трепва. Трябва да се изключи и отново да се върти! Какво да правим в такава ситуация?

 5. Граватар Олга Олга:

  Перална машина Kaiser. Изтрива се нормално, източва вода и по време на измиване, добре, и въртенето не работи. Какъв е въпросът с нея?

 6. Граватар Евгений Юджийн:

  Получавам грешка e11, моля кажете ми какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини