Всичко за пералните машини

Ремонт на съдомиялни машини Kandy

ремонт PMM KandyЗа съжаление съдомиялните машини на Kandy дълги години разбиват рекордите за броя на дефектите. По-често, не, съдомиялните машини Indesit са в сервизните центрове. Независимо от това, всичко в тази техника не се нарушава. Има няколко слаби детайли, които постоянно имат проблеми. Днес ще обсъдим ремонта на съдомиялни машини Candy, като се съсредоточим върху най-честите повреди.

Чести дефекти

Стандартните, тесни, компактни съдомиялни машини Kandy имат подобно устройство и подобни проблеми. Тази техника може потенциално да счупи всичко, но най-често следните елементи се провалят:

 • дренажна помпа;
 • входен клапан;
 • нагревателен елемент;

Често течащият нагревател на съдомиялна машина Kandy се пробива, което дава ток на тялото. Ако докоснете металните части на калъфа, почувствате шок, спешно обезвъздушете машината.

 • РТС;
 • датчик за откриване на теч

Когато диагностицирате съдомиялна машина за определени дефекти, не забравяйте, че във всички случаи проблемът може да бъде скрит в контролния модул. Понякога полупроводниковите елементи се провалят, а понякога фърмуерът просто лети. Във всеки случай, ако в резултат на вашите изследвания установите, че проблемът е именно в електрониката, не се забърквайте, свържете се със специалист. Ако внезапно счупите модула, новият ще струва една трета или дори половината от цената на нова машина, в зависимост от модела на машината Kandy.

Проблемът с изпускателната помпа

Помпата може да се разпадне в други съдомиялни машини. Например, в оборудването за миене на съдове Bosch помпата има доста своеобразно работно колело, върху което косата често се навива, и различна мръсотия, която в крайна сметка я блокира. Помпата рядко се счупва от това, но няма да работи, докато не я почистите. В съдомиялните машини на Kandy помпата по правило затихва завинаги. Достатъчно е да слушате на етапа на освобождаване как работи и можете да кажете с 90% сигурност кога ще приключи.

Помпа за съдомиялна машина KandyЯрък симптом на повреда на помпата не е изпомпваната отпадъчна вода, която е в машинната система. Първо се уверяваме, че няма запушвания във филтъра за отпадъци и маркуча за източване и след това направете следното:

 • развийте и издърпайте страничната стена на съдомиялната машина;
 • развийте тесния преден панел, който се намира под вратата на машината;
 • След като сте получили достъп до помпата, отстранете я, като изключите окабеляването;
 • със собствените си ръце проверяваме дренажната помпа с мултицет, включен в режим омметър;
 • изхвърляме дефектната помпа и поставяме на нейно място нова.

Може би ако производителят беше предположил да постави предпазител на помпата, тогава тя щеше да служи поне два пъти по-дълго и затова средната продължителност на нейната работа е 3 години. Тъжно, но вярно. Между другото, системата за самодиагностика на машината Kandy определя проблема с помпата, използвайки кода E2.

Водата не се излива

Да предположим, че машина Kandy не може да излее вода и да започне да изпълнява програма за пране. Това веднага се забелязва. Първо, входният клапан ще щракне напразно, и второ, съдомиялната машина веднага ще покаже грешката E1. Как да проверите този артикул?

 1. По същия начин, както в случая с помпата, разглобяваме съдомиялната машина.
 2. Намираме насипния клапан.

Не е трудно да се намери входящия клапан, тъй като входният маркуч е завит към него. Вижте къде входящият маркуч се вписва в тялото на машината и ще намерите частта, която търсите.

 1. Изваждаме проводниците от намотката на клапана и проверяваме неговите контакти с мултицет.
 2. Стойности, близки до нула, ще показват, че частта е счупена и трябва да бъде променена.
 3. Развиваме стария клапан и поставяме на неговото място абсолютно същият нов.

Средно вентилът за пълнене на съдомиялната машина Kandy служи 4 години, но фабричният брак не може да бъде изключен. В допълнение, честите скокове на електрозахранване в руската електрическа мрежа изобщо не допринасят за продължителната работа на машинните части, така че бъдете внимателни.Опитните занаятчии, за да се разшири работата на оборудването, се препоръчва да зададат стабилизатори на съдомиялна машина, Те наистина помагат, но трябва да вземете предвид цената на тези „бездомни“. Докато самата съдомиялна машина Kandy може да струва 315 долара, добрият стабилизатор ще струва 240 долара. Въпреки че трябва да се отбележи, че два или дори три устройства обикновено са свързани към един стабилизатор.

Водата остава студена

Мощен нагревател за съдомиялна машина KandyАко водата в съдомиялната машина изобщо не иска да се загрява или се нагрява „на час по чаена лъжичка“, трябва да се вземат мерки за проверка на термистора и нагревателя на потока. Неизправностите в тези елементи се срещат често, но списъкът на захранването и контролният модул не трябва да бъдат отпадани от списъка с причини. Премахвайки лявата странична стена на машината, ще получите безплатен достъп до термистора и нагревателя. От съображения за безопасност изключете захранването на машината, изключете водата и едва тогава извършете всякакви манипулации в случая.

Първо извадете термистора и го проверете с мултицет, след което проверете окабеляването на тази част. Ако всичко е нормално, тогава можете да отидете на нагревателния елемент. Първо проверяваме съпротивлението на нагревателя, а след това за повреда. вВъзможно е да се елиминира повредата на нагревателя само чрез подмяна на частта, тъй като изгорелите нагреватели не могат да бъдат поправени. Необходимо е да разхлабите скобите, да премахнете стария нагревател, като не забравяте да запомните местоположението на проводниците, тогава трябва да поставите нова част на неговото място, внимателно затегнете скобите и върнете проводниците на мястото им.

Задейства се сензор за изтичане на вода

Списък на типичните неизправности се попълва от течове на вода. Скоби и гумени подложки, това е истинският бич на съдомиялните машини на Канди, добре е, че има детектор за теч, в противен случай съседите отдолу ще трябва да се поздравят. Сензорът за теч се задейства, когато съдът е частично напълнен с вода. Изключва водоснабдяването на съдомиялната машина и блокира нейната работа, спестявайки вашия имот и имуществото на вашите съседи от наводнението.

В някои случаи сензорът се задейства спонтанно, без вода, но по-често се появява водата в тигана. Какво трябва да се направи?

 1. Необходимо е да изключите и разглобите машината.
 2. Проверете резервоара, ако има вода, той трябва да се източи, като наклоните тялото на машината отстрани.
 3. Проверете тръбите, маркучите, гумените уплътнения за течове.
 4. След отстраняване на теча е необходимо да върнете поплавъка на клапана в работно положение и да проверите машината за работоспособност.

И така, ние подчертахме основните дефекти на съдомиялната машина Kandy. Всеки проблем има куп нюанси, които е невъзможно да се обсъдят в една публикация. Задавайте въпросите си на нашия форум или в коментарите към статията, нашите експерти ще се радват да отговорят на тях. Добър ремонт!

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Заменяеми ли са съдомиялните машини Candy Cdcf6 b и Candy Cdcf 6-07?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини