Всичко за пералните машини

Ремонт на съдомиялни машини на Siemens

Ремонт на съдомиялни машини на SiemensСъдомиялните машини на Siemens с право се считат за най-надеждните. Качествените части плюс отличната европейска сглобка говорят сами за себе си. Такава техника обаче изисква ремонт. За повечето автомобили на Siemens се поврежда след 10 или повече години, за някои може да се развали след няколко месеца, но рано или късно това се случва. Как да ремонтирате съдомиялните машини на Siemens, какви типични неизправности се появяват в такива съдомиялни машини и дали е възможно да ремонтирате такова оборудване със собствените си ръце, ще говорим за това по-късно.

Бавно набиране на вода и замръзване на програмата

Според данни, предоставени от специалисти в сервизните центрове, съдомиялните машини на Siemens разбиват около 2 пъти по-малко от повечето бюджетни марки съдомиялни и средни марки. Но някои слабости в "Сименс" все още съществуват. Най-често срещаният проблем е неизправност, основният симптом на който е изключително бавен набор от вода и периодично висяща програма за миене на съдове, а изборът на програмата няма значение.

След известно време, ако работата на съдомиялната машина на Siemens продължи, тя ще започне да генерира грешка в E16, първо от време на време, а след това все по-често. В крайна сметка машината напълно замръзва, давайки грешка E16 и рестартирането няма да работи. Какви нарушения причиняват тези симптоми? Всъщност има само една причина - филтърът за потока, обърнат към пълнещия клапан.

миялни машини Европейските сглобки на Siemens са проектирани за добре пречистена вода с минимално количество примеси и суспензии; техните поточни филтри имат мрежа с много малки клетки, която бързо се запушва, когато е свързана към руски водопровод. За да може стандартният филтър да бъде по-малко запушен от мръсотия, е необходимо да се инсталира друг филтър за почистване на потока пред него, докато е необходимо да се премахват двата филтъра на всеки 6 месеца и да се изплакват.

Важно! В допълнение към допълнителния филтър, опитни майстори прилагат друга защитна мярка - веднага сменят стандартния филтър. Наскоро производителят започна да произвежда резервни части (включително филтри) специално за Източна Европа и Русия. Специалистите препоръчват именно тези филтри, когато инсталирате машината със собствените си ръце.

Как да възобновите нормалния набор от вода в съдомиялната машина и да предотвратите систематичното закачане на програмата за пране самостоятелно без помощта на специалист?Ремонт на съдомиялни машини на Siemens

 1. Надеждно блокирайте водата, стигаща до съдомиялната машина на Siemens.
 2. Разширяваме съдомиялната машина, така че да има надежден достъп до входящия маркуч и точките на свързване. Но направете всичко внимателно, за да не се разкъсате и да прекарате маркучите и захранващия кабел.
 3. Изключете маркуча с допълнителен филтър (ако има такъв) от чешмата.
 4. Развийте маркуча от другата страна на съдомиялната машина и оттам развиваме стандартния филтър.
 5. Избършете мястото, където филтърът пасва със суха, чиста кърпа без мъх.
 6. Изсипете лимоните в малък леген (100 г на 2 литра вода), налейте топла вода и накиснете двата филтъра в този разтвор за 2-3 часа, след това изплакнете и почистете филтрите от замърсявания и ги заменете с маркуча.

Намалено качество на измиване

Също така доста често съдомиялните машини на Siemens след 1-1,5 години работа започват да мият съдовете по-лошо. В същото време потребителят добавя един и същ препарат към кюветата, в същото количество също сгъва съдовете, избира същата програма за пране, като цяло прави всичко в нормален режим, а качеството на измиването се влошава. Каква е причината за този досаден симптом? Строго погледнато, има няколко причини:

 • слабо налягане на водата;
 • почистващият клапан не работи добре;
 • дюзите на въртящата се раменна рама са запушени.

Слабо налягане на водата възниква поради запушен входящ филтър на всмукателния клапан.

Как да го почистим със собствените си ръце, вече обсъдихме в рамките на предишния параграф. Затова веднага се насочваме към втората причина - вентилът за подаване на почистващ препарат не работи добре.

Същността на проблема е следната. Прах или таблетки Краят на съдомиялната машина се поставя в специално отделение, откъдето постепенно се отстраняват по време на изпълнението на програмата за миене. Ако това отделение не се почисти и не се изплакне, тогава клапанът ще започне да се отваря слабо и да се затваря с течение на времето, а отворите му ще се запушат със сухи остатъци от полуразтворим прах. В резултат на това по време на измиването прахът или таблетката ще се разтвори по-лошо, а качеството на миенето на съдове от това само ще се влоши.

Проблемът се решава просто. След всяко миене на съдове е необходимо да се направи правило за избърсване на чекмеджето за почистващ препарат с чиста, суха кърпа и тогава този проблем никога повече няма да ви посети. Също така ще е хубаво периодично да се използва почистващ препарат за съдомиялна машина, което ще предотврати натрупването на мръсотия в съдомиялната машина и ще премахне всички неприятни миризми.

Същото е със запушените дюзи на кобиличното рамо на съдомиялната машина Siemens. Веднъж на всеки 4-6 месеца те трябва да се почистват, в противен случай няма да има налягане на водата и качеството на мивката ще намалее. Накрайниците се почистват с обикновена клечка за зъби. Натиснете го редуващо във всички отвори на рамото и след това стартирайте празното измиване с препарат за миене на съдове.

Проблеми с изхвърлянето на отпадни води

Проблемите, свързани с намаленото качество на измиването, които разгледахме, сега се обръщаме към проблеми с изхвърлянето на отпадните води. Защо водата може да се обърка с миялни машини на Siemens? Има две основни причини: или е имало запушване някъде в канала за отводняване, или помпата е неуспешна. Многократно сме обмисляли почистване на съдомиялната машина от запушвания. Ами този процес е описан например в статията Подмяна и почистване на филтъра на съдомиялната машина, за пореден път се спрем на този въпрос, няма да го направим.Помпа за съдомиялна машина Siemens

По принцип съдомиялната машина, както и всяко оборудване, трябва да се следи, ако това не е направено, скоро неизправностите са неизбежни. Повреда на помпата Ситуацията е много по-непредсказуема. Можете добре да следвате съдомиялната машина на Siemens и все пак да изпаднете в подобна ситуация. Как да сменим помпа в съдомиялна машина със собствените си ръце, които можете да прочетете в едноименната статия, не е твърде трудно. Но първо трябва да се провери помпата, може би не е счупена, но става въпрос за електричеството или електрониката?

 • Ние се въоръжаваме с омметър и премахваме предния долен панел на съдомиялната машина на Siemens.
 • Изключете колата от мрежата и я наклонете малко назад (около 200).
 • Сега можем ясно да видим помпата, монтирана върху корпуса на циркулационната помпа, да зададем минималната стойност на омметъра и след това да зададем своите сонди на контактите на помпата.
 • Ние измерваме стойността, ако числото в диапазона 1000-1500 - всичко е наред, ако е по-малко, помпата е дефектна.

За ваша информация! Неизправната помпа не е непременно „безшумна“, докато миялната машина работи. Той може да бръмчи, но в същото време да не изпълнява функцията си да изпомпва вода.

Проблеми с индикатори, аварийно изключване

Друг проблем на съвременните модели съдомиялни машини на Siemens е спонтанното аварийно изключване, което се предхожда от мигане на индикатори и звукови сигнали. В същото време, ако съдомиялната машина е изключена и след това проблемът е включен отново, съдомиялната машина е напълно невъзможна да се мие. Каква е причината за проблема?

За съжаление, тази разбивка е една от тези, които не могат да бъдат поправени със собствените си ръце. Ако колата ви е в гаранция, експертите съветват да се отървете от нея напълно. Факт е, че такива симптоми показват повреда на контролния модул.

При Siemens ремонтът на контролния блок е много по-труден, тъй като платката е запечатана от производителя в неразделим модул. Поради тази причина само някои майстори се ангажират да го ремонтират, като по принцип всички отказват и предлагат да заменят цялото устройство, а това е почти половината от цената на нова съдомиялна машина. Ако колата е стара, тогава е по-добре изобщо да не я ремонтирате в случай на подобна повреда, въпреки че зависи от вас.

В заключение отбелязваме, че съдомиялните машини на Siemens са много, много надеждни, неизправността им до голяма степен се дължи на неправилната работа на потребителите. Ето защо, ако следвате вашата съдомиялна машина, е много вероятно тя да работи дълги години без никакви проблеми.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини