Всичко за пералните машини

Ремонт на съдомиялни машини Kaiser

Ремонт на съдомиялни машини KaiserKaiser е добре позната немска марка, под която се произвежда най-доброто оборудване. По-специално, съдомиялните машини Kaiser се считат за най-надеждните в света, а ергономичният дизайн продължава да учудва потребителите по целия свят. Ремонтът на такива машини рядко се изисква, така че в Русия има малко майстори, които често биха срещнали техните повреди. Въпреки това, неизправностите не заобиколиха дори толкова надеждно оборудване и не заобиколихме темата, свързана с ремонта на „Kaisers”.

Какво често се чупи в съдомиялните машини на Кайзер?

Ако вярвате на статистическите данни на сервизните центрове в Европа и Русия, основните повреди на съдомиялните машини на Кайзер са свързани с неправилна работа и свързване или с лоша електрическа мрежа. От 1000 записани ситуации, когато съдомиялната машина Kaiser се нуждае от ремонт, в 897 случая причината за повредата са грешките на потребителя, направени по време на работа, в 89 случая повредата е причинена от некачествена мрежа за захранване, а само 14 случая са свързани с фабрични дефекти или лошо сглобяване.

За ваша информация! Горното е статистика за повиквания в сервизни центрове за повреда на съдомиялни машини Kaiser през първата година от експлоатацията. Общо през 2014-2015 г. са регистрирани 1368 случая на заявки на потребители от европейски държави и Руската федерация, когато ремонтите наистина са били необходими.

Кои са най-честите причини за повреда на съдомиялни машини Kaiser?

 • Запушена дренажна система.
 • Запушване в системата за пълнене.
 • Проблеми с електричеството и електрониката поради лоши електрически условия.

Запушена дренажна система

Ремонт на съдомиялни машини KaiserИма категория потребители на съдомиялни, които вярват, че ако сте платили пари за добро оборудване, тогава можете да го използвате максимално, без да се притеснявате да се грижите за него. Обикновено завършва зле - съдомиялната спира да работи. В някои случаи потребителите, опитвайки се самостоятелно да се справят с проблема, почистват филтрите, изплакват маркучите за източване, но проблемът все още остава.

Експертите казват, че ако не почистите съдомиялната машина, тогава може да се наложи ремонт, тъй като блокажите провокират срив на помпата или нагревателния елемент, а това е сериозно. Ако се получи запушване, не можете да продължите да използвате съдомиялната машина Kaiser, трябва незабавно да спрете процеса на миене и след това да извършите пълно почистване, ръчно или с помощта на специални инструменти. Прочетете повече за това как да почистите съдомиялните машини.подмяна и почистване на филтъра на съдомиялната машина.

Запушване на системата за засядане

В повечето от големите и малки градове на нашата огромна страна качеството на чешмяната вода оставя много да се желае и въпросът не е дори в „твърда вода“. Често във водата се появяват примеси, които могат да навредят не само на човешкото здраве, но и на оборудването, така че основната задача на потребителя е да се грижи за защитата на скъпа съдомиялна машина Kaiser, в противен случай ще са необходими ремонти. Какво ще се случи, ако това не бъде направено?

Важно! За да не ремонтирате по-късно съдомиялните машини Kaiser, е необходимо да поставите поне един допълнителен филтър за поток върху маркуча на входа, който трябва да се почиства редовно.

Ако не инсталирате никакви допълнителни филтри, тогава между водоснабдяването и червата на съдомиялната машина има само една преграда - стандартен филтър за потока, който се монтира от производителя на входа директно пред пълнещия клапан. Мрежата на този филтър е много тънка и ако не прибягвате до никакви допълнителни мерки за пречистване на водата, тогава тя бързо ще се запуши и ще се получи запушване. Машината няма да може да изпомпва вода, ще замръзне и ще се нуждае от ремонт. Какво трябва да се направи?

 1. Необходимо е да се блокира притока на вода в машината.
 2. Изключете входящия маркуч от съдомиялната машина.
 3. След това развийте поточния филтър от тялото на машината и внимателно го почистете.
 4. След това можете да почистите самия маркуч, след което поставяме всичко на мястото си и проверяваме работата на машината.

Експертите категорично не препоръчват да се стартира тази неизправност. Ако видите, че съдомиялната машина набира вода много бавно, започнете ремонта незабавно. Факт е, че при недостатъчно количество вода в резервоара за съдомиялна машина, натоварването на течащия нагревателен елемент се увеличава, което от своя страна води до бързото му разпадане. Просто казано, погледнете филтъра - ще смените десетте, вземете това възможно най-сериозно.

Проблеми с електрическата и електрониката

регулатор на напрежениетоСъщността на неизправността в случая не е дори в електричеството или електрониката на съдомиялните машини на Кайзер, проблемът е в електрическите комуникации, които неизменно увреждат "деликатната" европейска технология. В резултат на обичайното рязко увеличение или намаляване на напрежението, съдомиялните машини на Кайзер не успяват да контролират модули, захранващи филтри, в редки случаи дори изгарят проводници и контакти, възникват други неизправности.

Ако забележите спад на напрежението и след това съдомиялната машина спре да работи, не влизайте в нея сами - поканете опитен съветник, който да диагностицира неизправността. За да избегнете подобни проблеми в бъдеще, е необходимо да свържете цялото скъпо и сложно оборудване в къщата чрез стабилизатори. Стабилизатор - устройството не е евтино, но си представете дали веднага спестява от спада на напрежението:

 • миялна машина;
 • хладилник;
 • пералня.

Всички разходи веднага ще се изплатят и вече няма да озадачавате въпроса дали да купувате или не такова лекарство. Провалите на този вид автомобили няма да бъдат застрашени. В допълнение към стабилизатора, трябва да се погрижите да свържете съдомиялната машина Kaiser към добър изход, устойчив на влага, с надежден меден захранващ проводник с напречно сечение 1,5-2 мм. Трябва да свържете линията през difavtomat, така че е по-надеждно.

Обобщавайки, отбелязваме, че ако вашата съдомиялна машина Kaiser се повреди през първата година на работа и се нуждае от ремонт, най-вероятно причината за неизправността е била или неправилни действия на потребителя, или лоша комуникация. Самите надеждни машини на Kaiser се счупят изключително рядко. Внимавайте, по-добре се грижете за вашата съдомиялна машина и няма да отнеме много време за ремонт.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Владимир Владимир:

  Съдомиялната машина KAISER S45170XL не изтегля достатъчно вода, за да включи нагревателния елемент. Филтърът за подаване на вода е чист.

  • Граватар Владимир Владимир:

   Неочаквано.
   Мислех, че сензорът не дава команда.
   Благодаря ви

 2. Граватар Андрон Andron:

  Написаха някакви глупости. Кайзер разглоби PMM, там вместо деликатната европейска електроника има не по-малко деликатна китайска дънна платка с надпис CMedea.

 3. Граватар Сергей Сергей:

  Kaiser - най-добрата технология ... Страдам с миялна машина от 5 години! Почти всяка съдомиялна машина е придружена от някакъв вид бъгове, изразени в звуковия сигнал и многократни опити за преминаване към следващия етап на измиване - набор от вода, изплакване, източване, набиране, измиване и т.н. Това е просто калай! Не казвам, че връзките на маркуча сочат, механизмът за задържане на вратата се е счупил, ролките на чекмеджетата са били корозирани ... Това е просто катастрофа 🙁

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини