Всичко за пералните машини

Ремонт на съдомиялни машини Indesit

ремонт на съдомиялни IndesitСъдомиялните машини Indesit се сглобяват в Полша под контрола на централен офис в Италия. Тази техника привлича потребителите с ниска цена и сравнително добро качество, разбира се, те са далеч от „Boschi“, но все пак е търсена сред потребителите. Един от основните недостатъци на тези съдомиялни машини, чувствителността към пренапреженията на захранването, води до факта, че машината не работи. Как да ремонтирам съдомиялните машини Indesit ще бъде обсъдено по-нататък.

Чести повреди

В съдомиялната машина Indesit всичко може да се счупи, особено ако трае много дълго време или се нарушават правилата за работа. Например циркулационна помпа, температурен датчик, датчик за ниво на водата, клапан за пълнене, рокерските оръжия и филтрите за почистване са запушени, Но най-често, според майсторите, в съдомиялните машини Indesit се разбиват следните детайли:

 • нагревателен елемент, в резултат на което качеството на миещите съдове намалява, тъй като водата не се нагрява;
 • резервоар за съдомиялна машина, което води до изтичане на вода и поява на външен шум. Подмяната на резервоар е трудна категория ремонт, подобна услуга струва от около 1200 рубли плюс цената на нов резервоар. По принцип не е толкова скъпо, колкото изглежда на пръв поглед, защото трябва да подредите и разглобите цялото тяло на съдомиялната машина, което не е толкова лесно за неподготвен човек, така че за вашето спокойствие е по-добре да се свържете с майстора, който вероятно ще оправи съдомиялната машина;
 • електронното табло за управление е „мозъкът“ на съдомиялната машина, който отговаря за работата на всичките му вътрешни „органи“.

Замяна на тенг

Нагревателният елемент може да изгори по различни причини: поради образуването на мащаб, пренапрежението на електрическата енергия, износването. Тази разбивка се отнася до средна сложност, елиминирането й ще струва около 1200 рубли, без да се отчитат разходите за самия нагревател. Възможно е обаче сами да го замените, но първо трябва да закупите оригинална резервна част.

За ваша информация! Ако машината спре да загрява вода, тогава кодът за грешка AL10 трябва да се появи на съдомиялните машини с дисплей.

И така, подмяната на нагревателния елемент е както следва:

 1. изключете машината от захранване и водоснабдяване;
 2. поставете върху задната стена, като предварително полагате нещо под нея;
 3. развийте винтовете, придържащи долния капак на кутията, и го отстранете; в някои модели може да се наложи отстраняване на страничните панели;
 4. под капака можете да видите всички основни детайли на машината, колкото за десет, тогава в миялната машина Indesit той отива с помпата;
 5. като вземете мултицета в ръцете си проверете нагревателя;
 6. след това извадете скобите за еднократна употреба от нагревателя и го изключете;
 7. също трябва да извадите маркуча, който преминава от помпата в резервоара с вода, това е необходимо, за да извадите цялата помпа с нагревателен елемент;
 8. Сега трябва да изключите заземяващия проводник от помпата;
 9. изваждаме помпата с нагревателя, прикрепен от машината;
 10. след това развийте нагревателя от двигателя обратно на часовниковата стрелка;

  Важно! Краищата на нагревателя са много остри, така че вземете парцал и покрийте нагревателя, едва след това развийте от корпуса на помпата.

  подмяна десет в миялната машина Indesit

 11. Сега трябва да премахнете стария O-пръстен от помпата;
 12. след това трябва да намажете новата уплътняваща дъвка и стените от PETN с грес;
  подмяна десет в миялната машина Indesit
 13. поставяме еластична лента и свързваме помпата и нагревателния елемент, ще трябва да положите усилия;
 14. Сега трябва да замените старите скоби с нови и да инсталирате помпата с нагревателен елемент в колата, свързвайки маркуча и проводниците;
  подмяна десет в миялната машина Indesit
 15. Преди да сглобите корпуса на съдомиялната машина, трябва да извършите пробно измиване, за да проверите херметичността на връзките.

Какво да направите, ако пулта за управление е дефектен?

Контролният модул отговаря за работата на всички части на съдомиялната машина, приема сигнали от различни сензори и дава команди. Това е сложно устройство, което за различни модели съдомиялни може да струва 3000-6000 рубли и дори повече.Дали такъв ремонт е препоръчителен, вие решавате. Подмяната на модул принадлежи към средната категория на сложност, така че е вероятно вие сами да го промените.

 • Изключете мрежовата машина.
 • Разхлабете шестте винта, придържащи предната фасция.
 • След това развийте 6-те винта, които държат контролния панел.
 • Внимателно извадете контролния панел и го закачете на вратата, внимавайте да не надраскате съдомиялната машина.
 • Изключете черния проводник.
  подмяна на контролния модул в миялната машина Indesit
 • Развийте контролния модул от контролния панел.
 • Изключете всички проводници от модула, като освободите ключалките.
 • Свържете електрическите проводници към новия модул и поставете отново.
 • Сглобете колата.

Така че, ремонтът на съдомиялна машина на марката Indesit може да се извърши независимо, ако има желание, умения и време. Подробните инструкции и видеоклипове ви помагат да свършите работата. Добър ремонт!

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Изскочи грешка, индикацията за 3h и 6h мига. Проблемът беше във въздушния клапан в долната дясна страна. Нагласено и всичко беше възстановено.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини