Всичко за пералните машини

Направи си сам ремонт на съдомиялна машина

ремонт PMM SamsungТехнологията на Samsung е много уважавана у нас, а и наистина по света. Телевизори, хладилници, перални, микровълнови печки, но това не се произвежда под марката Samsung. По-специално, тази компания произвежда цяла линия съдомиялни машини с доста високо качество. Но като всяко оборудване, тези машини имат слаби страни, за които определено ще говорим, когато обсъждаме ремонта на съдомиялни машини на Samsung.

Какво често се чупи в тези съдомиялни машини?

Самостоятелните и вградените съдомиялни машини на Samsung имат подобни често срещани проблеми. Някои дефекти са характерни за повечето съдомиялни машини, а някои са по-често срещани само при технологията на Samsung, така или иначе, нека да ги изброим.

 1. Първо, това са различни блокажи. Като правило филтърът за боклук и филтърът на всмукателния клапан са най-често запушени.
 2. Второ, има проблеми с вентила за пълнене. Входните клапани на съдомиялните машини на Samsung не са много надеждни, това признават много експерти. От своя страна това доведе до чести разрушения на тази част.

По-често не се счупва дори самият механизъм на всмукателния клапан, а неговият електротехник.

 1. Трето, има проблеми с изпускателната помпа, която често се разрушава при повечето модели съдомиялни машини.
 2. И накрая, четвърто, е необходимо да се споменат дефектите на нагревателния поток. Проблеми с нагряването на водата - това е дефект рекордьор в съдомиялните машини на Samsung. Нагревателните елементи се разпадат много често и те трябва да бъдат променени, тъй като не могат да бъдат поправени.

Ето един такъв, не твърде голям списък, който трябва да обсъдим днес. Нека се опитаме да го направим.

Елиминиране на запушването на филтъра

Филтрите са типична “възпалена” на всяка съдомиялна машина, включително и на машини на Samsung. Всъщност блокажите лесно могат да бъдат избегнати, ако е правилно и най-важното е да се грижите своевременно за вашия „домашен помощник“, но само няколко го правят. Благодаря ви, че поне някой гледа инструкциите и чете, че мръсните съдове трябва да бъдат почистени от остатъци от храна, преди да бъдат поставени в кошници. Мнозина не го правят.

Къде е филтърът за боклук не се запушва и не създава проблеми на потребителя. Симптомът на запушен филтър за боклук се проявява по следния начин. Водата от машината спира да излиза, тя замръзва и спира работата си. Грешката се срива за около първите 15-20 минути на програмата. Какво да правя

 1. Внимателно отворете вратата на машината и извадете кошницата за съдове, която се намира отдолу.
 2. Събираме с парцал мръсна вода, която в някои количества може да остане в дъното на камерата за миене.
 3. Изваждаме долната пръскачка, която се държи върху пластмасова ключалка.
 4. Хващаме ръка за филтъра за боклук, който стои до мрежата в дъното на камерата за миене и я завъртаме обратно на часовниковата стрелка на половин оборот.
 5. Изваждаме както мрежата, така и филтъра и след това измиваме тези части под поток топла вода.

Използвайте препарат за миене на съдове, за да изплакнете филтъра, тъй като неговата мембрана може да бъде покрита със слой мазнина, която не позволява на водата да премине.

Ако водата от машината изтича нормално, но има проблеми с отвора, може би филтърът за потока, който е на входа към входния клапан, е запушен. Как да го почистите със собствените си ръце? Първо трябва да изключите водата. След това трябва да развиете входящия маркуч и да го проверите за запушвания. Ако самият маркуч е чист, намираме малка пластмасова мрежа в основата на входящия клапан, изваждаме я и проверяваме. Много често върху тази мрежа се образува слой от варовик, който не позволява водата да премине под достатъчно налягане в съдомиялната машина.

След почистване на мрежата я поставяме на място, след което завиваме входящия маркуч и отваряме водата. Между другото, блокажи могат да бъдат разположени в дълбините на съдомиялната машина.Да, такива блокажи са трудни за получаване, но има решение. Трябва да се използва почистващ препарат за съдомиялна машина, Струва си само веднъж месечно да изпразвате машината с този инструмент и проблемите с блокирането ще ви оставят завинаги.

Групова подмяна на клапанапълнителен клапан на samsung

Ако водата изобщо не влезе в съдомиялната машина и няма запушване вътре, това може да е, защото входният клапан не работи. Трябва да проверите. Първо изключете съдомиялната машина от електрическата и водоснабдяването и след това я издърпайте някъде, където ще бъде удобно да работите с нея. След това трябва да развиете дясната странична стена и да премахнете звукоизолацията отстрани.

Щом това успее, всички основни части на съдомиялната машина, включително входящия клапан, ще се отворят пред вас. Прекъсваме проводниците от него и проверяваме електротехника с помощта на конвенционално устройство, което се нарича мултицет. Както вече споменахме, при автомобилите на Samsung електрическият клапан на всмукателния клапан често гори, ако откриете това по време на теста, сменете клапана. Купуваме нова част, развиваме старата и закрепваме нова на нейно място, няма нищо сложно.

Как да смените изпускателната помпа?

Помпата се открива също лесно, ако премахнете страничната стена на PMM Samsung. Възможно е да поправите помпата в случай на дефект, но това е ужасен въпрос и „не си струва свещта“, по-лесно е да я смените. Проверете помпата чрез визуална проверка и мултицет. Особено внимание към работното колело. Когато инсталирате нова помпа, трябва да свържете проводниците правилно, така че начинаещите се съветват да направят снимки как старата част е инсталирана, за да не объркате нищо от неопитност.

Старата помпа се отстранява, като я завъртите обратно на часовниковата стрелка. Новият се задава чрез завъртане по посока на часовниковата стрелка. Изглежда също не е нищо сложно. Ако изпускателната помпа е в нормално състояние, трябва да проверите захранващото окабеляване, възможно е да е в него.

Решаване на проблеми с нагревателя

TEN съдомиялни машини SamsungИзгорял нагревателен елемент ще се прояви във факта, че машината ще се опита да измие съдовете в студена вода. Ситуацията с повреда на нагревателя е неприятна, тъй като нова част е доста скъпа. Подмяната му няма да създаде трудности дори за някой, който никога не е виждал съдомиялна машина отвътре. Какво трябва да се направи? Как да отстраним този проблем?

 1. Извадете двете страни на съдомиялната машина на Samsung и отстранете шумоизолацията.
 2. Веднага ще видите нагревателя, тъй като е фиксиран между две дебели черни тръби.
 3. Отстраняваме захранващите проводници от частта и проверяваме съпротивлението на нагревателя. Ако мултиметърът показва 30 ома, тогава частта работи, ако стойността клони към нула, нагревателният елемент трябва да се промени.
 4. Развийте скобите и извадете стария нагревател.
 5. Поставяме на негово място ново и правилно свързваме окабеляването.
 6. Сглобяваме машината в обратен ред и проверяваме нейната работа.

Така че, самостоятелно да поправите съдомиялната машина на Samsung не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Зависи от какъв дефект трябва да се справите. Ако управляващият модул е ​​непокътнат, но нещо друго се е счупило, можете да поемете ремонта, но ако дефектът е в електронното пълнене, по-добре е да се доверите на професионалист. Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Добър ден. Температурен сензор лети в миялната ми машина, прелистваше целия Интернет, дори отиде до сервизния център на Samsung, но там, където не мога да намеря нов сензор. Какво можете да ми направите, как да ви помогна. Благодаря ви за помощта по-рано.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини