Всичко за пералните машини

Ремонт на съдомиялни машини Hansa

Remon PMM HansКакто всеки уред, съдомиялните машини на Ханс имат своите силни и слаби страни. Слабите места на съдомиялната машина обикновено водят до повреди, които трябва да бъдат отстранени. Ремонтът на съдомиялните машини Hansa се извършва най-добре от специалист, но можете да ги поправите със собствените си ръце, в зависимост от това какъв вид повреда сте срещнали. Нека се опитаме да разберем какъв вид повреди за съдомиялните машини на Ханс се считат за типични и как да ги коригираме правилно.

Какво се чупи най-често?

Истинският „бич“ за съдомиялните машини на Ханс е повредата, свързана със събирането и изпускането на вода. Може би говорим за някои недостатъци в дизайна на тези съдомиялни машини, но майсторите изтъкват, че те постоянно трябва да се променят:

 • помпа;
 • насипни клапани;
 • електротехникът на тези части;
 • разклонителни тръби.

Процесът на пълнене и източване на вода е взаимосвързан. Ако съдомиялната машина не може да източи водата и създаде съответна системна грешка, това не се дължи непременно на повреда в помпата. Капитанът трябва добре да знае симптомите на определени сривове, за да определи точно коя част не е в ред. Те съветват внимателно да слушате как работи миялната машина, какви звуци издава, преди да даде грешка и да спре.

Приблизително половината от повредите могат да бъдат открити на ухо и ако това не успее, трябва да започнете внимателно да проверите всички подозрителни подробности, докато не бъде открита разбивката.

В допълнение към системите за източване и пълнене в съдомиялните машини на Ханс, нагревателните елементи се разпадат. Тук ситуацията е по-проста, защото в случай на повреда на нагревателя, съдомиялната машина изобщо не загрява водата или я прегрява. Така че дори средностатистически човек с 90% сигурност ще каже, че нагревателният елемент се е счупил. Други части на автомобилите на Ханс са по-силни и не се чупят толкова често, така че няма да говорим за тях, вече имаме какво да обсъдим.

Дренажна система

Запушванията в дренажната система се срещат много често, така че на първо място трябва да проверите дали има запушване във филтъра за боклук, маркуч или тръби на съдомиялната машина на Ханс. Какво трябва да се направи?почистване на филтър за прах

 1. Освобождаваме пералната камера от долната кошница за съдове.
 2. Сваляме или преместваме долната пръскачка, така че да не пречи на премахването на филтъра за прах.
 3. Изваждаме стъклото на филтъра за боклук, както и металната мрежа, която е наблизо.
 4. Измиваме филтъра и мрежата. Можете да ги намажете с четка с плитка четина. За измиване можете да използвате малко количество препарат за миене на съдове.
 5. Преди да поставите филтъра обратно, проверете нишата, в която е поставен, може би има и мръсотия там.

Ако филтърът е чист, опитайте да проверите маркуча за източване. За да направите това, трябва да го развиете от сифона и да проверите. След това трябва да изключите машината, да я извадите от нишата и да премахнете лявата странична стена. Има няколко винта по периметъра, които развиваме с обикновена отвертка Phillips. След като премахнем страничната стена, получаваме достъп до помпата, издърпваме помпата и я проверяваме. Първо, визуално проверете частта, ако не може да се открият замърсявания и физически повреди, проверете помпата с мултицет. Заменяме счупената помпа с подобна.

Помпата може да е в ред, тогава има смисъл да разгледате вътрешните дюзи, може би една от тях е запушена с мръсотия. Тръбите свързват детайлите на съдомиялната машина и са прикрепени към скобите. Изключваме скобите и проверяваме тръбите, въпреки че задръстванията в тях се срещат доста рядко.

Система за пълнене

пълнителен клапанПроверката на системата за пълнене може да се извърши без разглобяване на съдомиялната машина Hans, което е особено приятно за някои жители. Факт е, че вентилът за пълнене на машината е разположен в края, в основата на маркуча за пълнене, така че е възможно да се стигне до него, без да се прониква в тялото.

Така че, ако в машината не попадне вода или се появява самооттичане, проблемът е с вентила за пълнене.Разбира се, при условие че вече сте проверили, че има вода във водоснабдяването, крановете не са блокирани, маркучът не е прищипан, а екранът на филтъра, който е разположен в основата на клапана, не е запушен с отломки. Проверете клапана.

 1. Блокираме потока на водата в съдомиялната машина.
 2. В основата на корпуса има пластмасов корпус в края на входящия маркуч. Това е вентилът за пълнене, той трябва да се развие.
 3. Извадете внимателно частта и извикайте нейните контакти с мултицет.
 4. Заменяме дефектния клапан с подобен.

Новият клапан за пълнене е доста скъп, но старият често не се ремонтира. Видеото, което е поставено под текста на статията, предлага оригинално решение.

Нагревателен елемент

TEN в съдомиялната машинаСъдомиялните машини на марката Hans имат моментални нагревателни елементи. Те често се чупят и не е възможно да поправите такава много скъпа част, можете само да я промените. Това става съвсем просто. Първо трябва да премахнем дясната странична стена на съдомиялната машина, след което веднага ще имаме оглед на циркулационния блок и две големи тръби, между които този нагревателен елемент е фиксиран.

Необходимо е да извадите тези скоби, да извадите нагревателя, да го позвъните с мултицет и след това да действате върху резултатите от теста. Ако частта е дефектна, купуваме точно същата и я поставяме на мястото на старата. Ако нагревателят е в добро състояние, възможно е водата да не се нагрява поради неправилна работа на контролния модул. Не забравяйте да купите скоби заедно с новия нагревателен елемент, тъй като „родните“ скоби са за еднократна употреба. След като се извърши подмяната, поставете страничната стена на място и проверете работата на съдомиялната машина.

Ремонтът на съдомиялна машина на марката Hansa у дома не е лесен, но нищо не е невъзможно. Достъпът до всички необходими подробности може да се получи сравнително просто, което означава, че отстраняването на неизправности е значително опростено. Независимо от това, преди да предприемете ремонта на „домашния помощник“, трябва да изучите диаграма на съдомиялни машинида знаем къде се намира и коя част е отговорна. Останалото ще дойде в процеса на натрупване на практически опит. Добър ремонт!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини