Всичко за пералните машини

Ремонт и неизправност на различни съдомиялни машини

ремонт на съдомиялна машинаДори неспециалист разбира, че съдомиялна машина на всяка марка теоретично може да причини всяка повреда. Ако започнете да изброявате този така наречен списък с типични разбивки и дори говорите как да ги поправите, можете да напишете цяла книга. Когато пишехме тази статия, решихме да предприемем различен подход.

Водещите сервизни центрове в света водят статистика за неизправности в съдомиялните машини. Решихме да опишем най-често срещаните неизправности, които възникват при конкретни марки съдомиялни машини, въз основа на данните на тези статистически данни, като не забравяме да повлияем на ремонта на професионални съдомиялни машини и това е, което се получи от него.

Специфични щети на автомобилите Hansa

Според статистиката на водещи сервизни центрове, основната "възпалена" съдомиялна машина Hansa е сензор за ниво на водата. Трудно е да се каже защо този конкретен сензор често се разгражда на машини от тази марка, може би дизайнът на машината или части с лошо качество са виновни, но фактът остава. В повечето случаи електротехникът гори при пресостата, така че той не може да бъде поправен, той трябва да бъде сменен.

Как да разбера дали пресостатът на съдомиялна машина Hansa не е в състояние? Какви са симптомите на проблем?Ханса за съдомиялна машина

 • Водата в съдомиялната машина постоянно се излива и източва.
 • По-малко вода се излива в резервоара на съдомиялната машина.
 • Водата се излива в резервоара на съдомиялната машина повече от допустимото.
 • Съдомиялната рязко спира работата и стои без да изпомпва вода.

Как да поправя съдомиялна машина Hansa в този случай? Необходимо е да проверите превключвателя за налягане със собствените си ръце и след това, в зависимост от резултата, да го замените с нов. Как да направите това е описано достатъчно подробно в статията. Подмяна на превключвателя за налягане в съдомиялната машина, Тази публикация описва не само как да поправите съдомиялна машина Hansa, насочена към подмяна на датчик за ниво на водата, но и как правилно да проверите този елемент.

За ваша информация! Съдомиялните машини Hansa се сглобяват главно в Китай, но изненадващо качеството е далеч от най-лошото.

Специфични повреди на AEG машини

Експертите казват, че най-често срещаните повреди на различни модели съдомиялни машини AEG са неизправности на изпускателната помпа. Като цяло ситуацията е доста изненадваща, като се има предвид наистина немското качество на тази част и безупречният монтаж, но както се казва, статистиката е неумолима. Как да разбера, че помпата се счупи? Всъщност чрез външни симптоми това не може да се направи 100%, въпреки че някои от техните прояви трябва да бъдат взети под внимание.Съдомиялна AEG

 1. Помпата издава неравномерни звуци с различна сила, докато мръсната вода в камерата за миене продължава да стои.
 2. В момента, в който програмата за миене трябва да е източила мръсна вода, миялната машина замръзва и спира да работи.
 3. След стартиране на програмата за миене, съдомиялната машина замръзва, което дава грешка I 20.

Ако някой от горните признаци на повреда се почувства, това е повод да проверите помпата с мултицет. Как да проверите и поправите съдомиялните машини AEG? Правим следното.

 • Изключваме съдомиялната машина от електрическата мрежа, изключваме водата и изключваме маркучите за вход и изход.
 • Изваждаме съдомиялната машина на празно място, като предварително сме сложили парцал там.
 • Изваждаме колата и я поставяме на задната стена.

Важно! Когато наклоните съдомиялната машина, малко вода ще се излее от нея на пода.

 • Внимателно извадете тигана, намерете помпата (към нея е свързана тръба с маркуч за източване) и свържете към контактите на мултиметровите сонди. Въз основа на резултатите от теста решаваме да сменим помпата или да потърсим причината за неизправността допълнително.

Можете да направите подмяната на помпата в съдомиялната машина AEG със собствените си ръце, вижте как по-добре да направите това Как да сменим помпа в съдомиялна машина, въпреки че разбира се е по-добре да поверите тази работа на майстора, защото миялната машина не е скъпа.

Специфични щети на автомобилите NEFF

Съдомиялна НЕФАСпецифична повреда на съдомиялните машини на Neff е честата работа на системата за защита от течове. Потребителите, които за първи път се сблъскаха с този проблем, са много притеснени и по-вероятно е да се обадят на господаря, капитанът пристига след 30 секунди. премахва причината за проблема, получава пари и напуска. Струва ни се, че това не е твърде честно, затова сега ще ви кажем как да ремонтирате съдомиялните машини на Neff за няколко минути със собствените си ръце, и най-важното абсолютно безплатно.

Като начало ще разберем как и защо работи системата за защита от течове на тези машини. Факт е, че в долната част на камерата за миене на съдомиялната машина на Neff има доста голям поплавък, по-точно горната част на поплавковия механизъм на системата за защита от течове. Когато водата влезе в тигана, поплавъкът се издига, сензорът се задейства и машината спира. Това се случва при нормални условия.

За съжаление, най-често това е различно. Хранителната покривка и мръсотията попадат под подвижния капак на поплавковия механизъм, той се издига от това и защитата работи. Разбира се, в този случай в тигана няма вода и е безполезно да я търсите там. Какво трябва да се направи?

 • Изключете съдомиялната с бутон за включване / изключване.
 • Отворете вратата на пералната камера.
 • Хванете капачката на системата за защита от поплавък с ръце (има плувка до филтъра за боклук).
 • Повдигнете и спуснете поплавъка няколко пъти, веднага можете да премахнете мръсотията, която се е натрупала под него, с памучен тампон.
 • След това включете машината и проверете как ще работи.

Не вярвайте, но ремонтът на съдомиялните машини на Neff може да приключи, освен ако разбира се не говорим за тази най-често срещана неизправност.

Обърнете внимание! Често в дупката под горната част на плувката се забиват чужди предмети (пилешка кост, фрагмент от счупена плоча и др.), Което не позволява нормално да работи. Ако чужд предмет не бъде отстранен, защитата няма да работи.

Специфични повреди на автомобили с водовъртеж

Миялна машина WhirlpoolВ съдомиялните машини Virpul, според същата статистика, входният клапан най-често се проваля. За да се извърши ремонт на съдомиялни машини Whirlpool в този случай, е необходимо точно да се разбере, че електрическата му част е счупена - намотка или механична част. Ако електротехникът не успее, тогава клапанът трябва да бъде сменен, ако механичната част е счупена, има шанс за реанимация на частта. Какви действия трябва да се предприемат?

 1. Изключете машината и след това развийте предния панел непосредствено под вратата.
 2. Отпред, от лявата страна на машината, ще видите пълнителен клапан с маркуч, свързан към него.
 3. Изключваме проводниците от намотката на този клапан и монтираме сондата на омметъра на контактите. Задаваме минималната стойност на съпротивлението на устройството и започваме измерването. Ако устройството показва стойност от 500 до 1500 ома, електричеството на всмукателния клапан е напълно работещо, ако съпротивлението е много по-голямо от тези стойности или по-малко, клапанът се счупва.
 4. Ако електротехникът е работещ, но вентилът все още не работи, най-вероятно той е запушен с варови отлагания, трябва да развиете тялото му и да почистите механизма.

Ако дори след горните манипулации клапанът не е възстановен, трябва да го смените. Както можете да видите, ремонтът на съдомиялна машина на Whirlpool, поне по отношение на тази неизправност, не е труден. Всеки добър собственик ще се справи сам без никакви проблеми.

Специфични щети на автомобилите Krona и Kuppersbusch

Основната слаба точка на съдомиялните машини Krona обикновено се разпознава като контролен модул. Ако останалите части на тази съдомиялна машина са доста надеждни, тогава често възникват проблеми с контролния блок. В 99% от случаите има фабричен дефект, тогава пистите са слабо запоени, тогава елементите на платката са слабо контактувани. Някои експерти имат мнение, че производителят е започнал да закупува контролни модули за своите машини в Китай, но не е възможно да се провери тази информация.

Важно! Ако подозирате, че управляващият модул не е в състояние и съдомиялната машина е в гаранция, незабавно се обадете на капитана и изпратете машината за ремонт в сервизен център.

Крона за съдомиялна машинаКак да ремонтирам съдомиялните машини на Krona? В този случай определено можем да кажем - не правете ремонта сами. Контролният модул е ​​скъпа част, неквалифицираният ремонт може напълно да го съсипе и ще трябва да закупите нов модул, като харчите около 10 000 рубли. По-добре е да се свържете със специалист веднага - това ще струва по-малко. Майсторите ремонтират съдомиялните машини Krona бързо и професионално, спестявайки ви време и нерви.

Ако контролният модул често се разгражда в съдомиялните машини на Crohn, няма дори статистика за честите повреди на съдомиялни машини Kuppersbusch. Означава ли това, че ремонтът на съдомиялни машини Kuppersbusch е толкова рядък, че няма смисъл да се води такава статистика или производителят полага усилия да предотврати достигането на такава информация до потребителя? С големи затруднения успяхме да извлечем малко информация от няколко майстори, които твърдят, че по-често е необходим ремонт на съдомиялни машини Kuppersbusch, когато бутонът за включване / изключване се счупи.

Симптомите на повреда в този случай са прости - съдомиялната спира да се включва и изключва с бутона. В този случай как да поправя съдомиялните машини Kuppersbusch?

 • Отворете вратата на съдомиялната машина.
 • Вземаме отвертка Phillips и развиваме вътрешната стена на вратата.
 • Изключваме контролния панел и почистваме контактите на бутона за включване / изключване. Много често контактът с влага окислява и престава да функционира. Почистването за известно време помага, но в бъдеще проблемът може да се повтори.
 • Закрепваме контролния панел на място, сглобяваме вратата и проверяваме работата на съдомиялната машина.

За да обобщим, отбелязваме ремонта на промишлени съдомиялни машини, както и ремонта на домакински, далеч не винаги е възможно да го направите сами. Разбира се, много зависи от уменията и стремежите на потребителя, но най-често е по-добре да поверите ремонта на професионалист, защото "здравето на вашия железен асистент" е на риск. Успех

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Димон Даймън:

  Добър съвет! Благодаря ви!

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Къде е любимият Bosch на всички !?

 3. Граватар Андрей Андрю:

  Добър ден Съдомиялната работи 15-20 минути, след което чуква тапата. Окабеляването е нормално. Той отвори палета, сух е. Какъв вид неизправност?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини