Всичко за пералните машини

Поправяне на неизправности на пералнята Indesit

Перална машина indesitПералните машини Indesit, както всяка друга марка, имат свои собствени дизайнерски функции. Тези характеристики, от една страна, дават много предимства на моделите пред конкурентите, от друга страна, те причиняват типични повреди, с които потребителите трябва да се сблъскат. Като част от тази статия ще проучим типичните неизправности на пералните машини Indesit и ще разгледаме как да ги поправим със собствените си ръце.

Чести повреди

По-голямата част от автоматичните перални машини на марката Indesit не могат да бъдат наречени супер надеждни. Водещите сервизни центрове в света предоставиха информация, въз основа на която беше възможно да се подготвят статистически данни за броя на хората, които контактуват с повреди на перални машини. Въз основа на данните, представени в графиката по-долу, можем да заключим - машини Indesit е най-често чупещата се марка., Те се оказват в сервизните центрове през първите пет години на работа по-често от немското и корейското оборудване.Перална машина indesit

Защо това се случва? Кои са най-честите причини за неизправност? Въз основа на същата статистика успяхме да ограничим значително търсенето и да подчертаем редица най-чести причини за повреда на всички модели перални машини Indesit. Тези неизправности се срещат в 78% от случаите, когато се свържете със сервизни центрове. Какво се чупи най-често?

 1. Нагревателен елемент. Десет счупвания много често и това е често срещана повреда за всички автоматични перални машини. Но в машините Indesit нагревателният елемент се състои от неръждаема стомана без каквото и да е покритие (както например в машините на Samsung), така че скалата се отлага върху нея два пъти по-интензивно.
 2. Протектор от пренапрежение. Също така далеч от най-силната част в пералнята Indesit. Понякога се срещат дори много машини Indesit с дефектни предпазители от пренапрежение. Средно такива части изгарят през първите 3-4 години от експлоатацията на оборудването. Ползата от ремонта е лесно да направите със собствените си ръце.
 3. Лагери. Подвижните елементи на пералнята Indesit не се счупват по-често от подобни модели на конкурентни машини, но това разграждане все още се случва доста често. Смяната на лагерите не е проблем - проблемът се стига до тях. Следователно като цяло ремонтът на лагери може да се счита за труден.
 4. Блок за управление Това е наистина най-слабата връзка във всички перални машини Indesit, произведени преди 2012 г. В последните модели, особено тези, пуснати през 2014-2015 г., бяха използвани модернизирани блокове за управление, които експертите смятат за по-надеждни. Те обаче се нуждаят и от доста чест ремонт.
 5. Сензор за двигателя Друга слаба точка на повечето модели перални машини Indesit. Самите двигатели са сравнително надеждни, но често има проблеми с електричеството им. По-точно, най-често кондензаторите изгарят. Ремонт на кондензатор не е възможен - просто подмяна. Неуспешна повреда на пералнята

Обърнете внимание! Умишлено не включихме замърсени филтри, маркучи и др. В някои от най-често срещаните повреди; тези проблеми са характерни за всички перални машини, а не само за марката Indesit.

Алгоритъм за търсене на разбивка

Преди да започнете да ремонтирате пералнята със собствените си ръце, трябва да намерите причината за неизправността. Независимо търсене на повреда в пералнята Indesit трябва да се извърши в съответствие с ясен план. Само в този случай човек може да има повече или по-малко вероятност да разчита на успех. Действайте поетапно.

 • Ако пералнята има дисплей, обърнете внимание на кодовете за грешки, които се появяват върху нея. Пералнята е проектирана така, че в повечето случаи може сама да диагностицира проблема. преписвам кодове за грешки си Indesit и си прави изводи.Indesit контролен панел на пералната машина
 • Ако няма дисплей или устройството не даде код за грешка, разгледайте по-отблизо и слушайте устройството. По-специално, в случай на неизправност в лагера, пералнята Indesit ще работи много шумно, особено когато барабанът се върти с висока скорост.
 • Ако няма външни признаци на повреда, трябва да се изкачите вътре.Най-лесният начин да свалите предпазителя от пренапрежение, но по-трудно да стигнете до лагерите.
 • Вземете мултицет и позвънете на всички контакти, окабеляване и сензори за липса на енергия. Визуално проверете всички вътрешни тела, повреда със сигурност ще се отдаде.

Важно! Преди да разглобите пералнята Indesit, проучете нейната структура и разположението на крепежните елементи. В интерес на вярността, снимайте или заснемете всеки етап на разглобяване, за да не забравите нищо.

Повреда на линейния филтър, сензор на двигателя или нагревателен елемент

Проблеми с контактите на линейния филтър възникват поради висока влажност. За съжаление производителят все още не е решил проблема с тяхната защита, така че защитите от пренапрежение често се провалят не поради пренапрежение на електрозахранването, а поради банална кондензация. Намирането на предпазител от пренапрежение на пералня Indesit е лесно. Той се намира в противоположния край на захранващия кабел от контакта. Можете да го разглобите, като премахнете горния капак на пералнята и развийте един винт, придържащ устройството.предпазител от пренапрежение на пералнята Indesit

Не можете да поправите предпазителя от пренапрежение, трябва да го промените. Да, и това не е проблем, можете да отидете да купите нова, да поставите и пуснете машината в експлоатация. Бедата обаче е, че никой няма да гарантира, че този нов защитник срещу пренапрежение ще работи дълго време. Даваме житейски пример. Indesit, отчаяният собственик на пералнята, се свърза с нашия сервизен център и каза, че три пъти сам сменил филтъра за захранване, но след 4-5 месеца той изгорял и той трябвало отново да инсталира нов.

Проверката на мрежата, мрежовия проводник и контактите не даде никакви резултати - всичко се оказа нормално. Техникът, ако приеме, че проблемът е в висока влажност, инсталира нов предпазител от пренапрежение и напълни контактите си със силиконов уплътнител, правейки същото с всички други съмнителни контакти. В резултат машината работи правилно вече 1,5 години - проблемът е решен.

Обърнете внимание! Преди да нанесете уплътнителя, подсушете контактите, отстранете ги и ги избършете със суха кърпа и след това покрийте с хидроизолационен слой.

Можете да говорите за сериозен проблем, ако кондензаторът на двигателя на машината изгори. Този проблем е най-добре да се елиминира с помощта на професионален магьосник, защото само той умее компетентно да „диагностицира“ и да коригира подобна грешка. Тъй като този проблем лесно може да бъде объркан с неизправност на двигателя.

За разлика от проблема със сензора на двигателя, неизправност на нагревателния елемент може да бъде открита и поправена от самия себе си.

 • В по-голямата част от случаите самата машина предупреждава за неуспешен нагревателен елемент, като дава код за грешка F07.
 • Ако това не се случи, тогава можем да разберем, че нагревателният елемент не се затопля чрез косвени признаци: прахът не се разтваря, прането не се разтяга добре, люкът на пералнята е много студен.
 • След като определим проблема, вземаме отвертка и отстраняваме задната стена на пералнята. В дъното на резервоара на машината Indesit откриваме два контакта, стърчащи от стената му - това е нагревателният елемент. Проверяваме напрежението с мултицет. Развийте крепежния елемент в средата, издърпайте уплътняващата дъвка, издърпайте нагревателя.
 • Ако десетте са покрити с дебел слой скала и по нея има тъмни изгарящи петна, тя трябва да бъде изхвърлена - десетте са дефектни. Трябва да купите и да сложите нов. Монтажът и монтажът се извършват в обратен ред.Перална машина Teng Indesit

Проблеми с лагерите или контролното устройство

Ремонтът на лагерите е най-труден. Основният проблем не е дори разглобяването на пералнята, а разглобяването на самия резервоар, защото производителят се увери, че това устройство е цялостна конструкция и не може да бъде ремонтирано. Но, както се казва, „измама за изобретенията е хитър“, занаятчиите решават този проблем, като просто видяха резервоара наполовина по протежение на заваръчния шев.Това е уникално и много правилно решение, което позволява, от една страна, да стигнете до дефектните елементи вътре в резервоара, а от друга, да спестите много пари.

Можете да замените лагерите на пералнята Indesit, като използвате информацията, предоставена на нашия уебсайт. Веднага отбелязваме, че да го направите сами без подходящ инструмент и подходяща сръчност е доста трудно. Но ако се опитате, ще успеете.

Ремонтът на устройството за управление на пералнята Indesit в 90% от случаите се свежда до подмяна на контактите. Управляващият блок в пишещи машини на тази марка не е добре защитен от влага, което води до контакт с кондензат. Контактите естествено се затварят, а управляващият блок се проваля. На теория не е трудно да поправите уреда, на практика трябва да работите доста усилено с мултицет, позвънявайки всички контакти на свой ред и дори не веднъж, преди да можете да откриете неизправност.Indesit дъска за перални машини

Дефектните контакти трябва да бъдат незабавно заменени. Събличането в този случай не е приемливо. След подмяна на контактите е най-добре да се напълни с уплътнител.

За да обобщим, отбелязваме, че можете сами да поправите пералнята си Indesit в повечето случаи, но не във всички. Ето защо, за да избегнете още по-сериозни повреди, свържете се с майстора, особено ако нямате основни умения в ремонта на домакински уреди и не сте уверени в способностите си. В крайна сметка всеки трябва да направи своето!

   

143 коментара на читателя

 1. Граватар Сам Сам:

  Водата се залива, двигателят се включва, след кратка пауза помпата се включва и работи като пералня

  • Граватар Юри жури:

   След измиване машината не преминава в режим на изплакване, помпата не се изключва.

   • Gravatar lordedvard lordedvard:

    Без източване.

 2. Граватарски лапи лапи:

  Indesit wisl62 просто не се включва, индикаторът не свети. Как да премахнем или какво да се обадя? Благодаря ви

  • Граватар Ярослав Ярослав:

   Датчик за тач на двигателя.

 3. Граватар на светлината от светлина:

  Той започва да се мие със студена вода, след време се загрява, какво става?

 4. Gravatar alexey Алексей:

  Водата се налива и веднага се изхвърля, преди това барабанът изобщо не е пристигнал, той се е изсушил.

  • Граватар Александър Александър:

   налива се вода и веднага се отцежда

   • Граватар Александър Александър:

    Опитайте се да повдигнете маркуча за източване над 70 см над пода.

    • Граватар Виктор победител:

     Когато водата се събира и веднага се оттича, маркучът не е фиксиран в горната точка на задната стена (има скоби), т.е. беше под 70 см от пода - фиксиран - всичко работеше както трябва!

   • Граватар Стас Стас:

    Водата се налива, барабанът се върти, водата се слива, не преминава в други режими. Какво да правя

  • Граватар Лариса Лариса:

   Машината се напълва с вода, изхвърля се и започва да изсъхва, режимът на пране не се изключва. Трябва да спра, да включа режима за нулиране. Останалите операции се извършват последователно (изплакване и извиване, изключване).

 5. Граватар Олга Олга:

  Здравейте Купихме пералня Indesit 19.03.16. инсталиран на 03/25/16. Те започнаха програмата, тя се разтегли, започна да се оттича водата и излезе. Заведоха ги в магазина на Експерт, където ги взеха. Казват, че няма да променим късмета за изпит. Вчера се обадиха и казаха, че е настъпила повреда, уж поради моя вина модулът на машината с цена 7000 и работата на 1000 е наводнен, няма да правят под гаранции.

 6. Граватар Саша Саша:

  Променена ключалката, пералнята не се стартира

 7. Граватар Жора Jora:

  Машината работи, изтрива 1 измиване, източва и това е всичко. Т.е. не се зачервява и не извива, няма шум, искри в областта на мотора, когато завива надясно и наляво. Всичко е наред. Какво да правя

  • Граватар Юри жури:

   Смяна на четките ... На двигателя ...

 8. Граватар Юри жури:

  След включване след 10 минути работата спира, щракването на релето се чува.

  • Граватар Любов обичам:

   Машината се стартира и изключва, т.е. не се изплаква и не изстисква.Какво става?

   • Граватар Любов обичам:

    Машината се стартира и изключва, т.е. не се изплаква и не се мачка. Какво да правя

    • Граватар Люба Люба:

     Машината извършва само една операция на измиване и това е всичко!

  • Граватар Серж шевиот:

   Включи се за 5 минути и спря

 9. Граватар Сергей Сергей:

  След включване тя излива вода, завърта барабана няколко оборота и спира. Чува се щракване на релето.

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Получава вода, прави 2 оборота и всичко.

   • Граватар Александър Александър:

    Добър ден
    Същото ми се случва, някой знае ли решение?
    Кажи ми плиз!

    • Граватар Александър Александър:

     Същият проблем. Коригирана?

     • Граватар Евгений Юджийн:

      Някой решил ли е този проблем? Включва се, налива вода, превърта барабана със стоп три пъти и става. След малко отново същата песен. И то толкова дълго. Докато не се появи грешка в двигателя. Проверих всичко, освен блока, всичко работи. Вероятно проблемът е в блока ...

 10. Граватар лена Лена:

  И колата ми към мен - с - тала (((
  Вече ръцете падат от миенето на ръце. Слагам го в измиването, след 15 минути спира и на дисплея се показва F-10. В същото време се изплаква веднъж и изважда!

 11. Граватар лена Лена:

  Когато го купиха, те се обезкуражиха да вземат руска техника.
  Indesit не е опция.

 12. Gravatar valery Валери:

  Изтичането не работи, какво мога да направя?

 13. Граватар Владимир Владимир:

  Включете машината, водата тече чрез гравитация. Клапанът за спиране на водата не работи. Какво може да се направи и каква е причината?

  • Граватар Ина Инна:

   Намерихте ли причината? Имам същите проблеми!

  • Граватар Галина Галина:

   Някои операции работят отлично, а някои постоянно източват водата. Какво може да бъде?

  • Граватар Володя Володя:

   Забравихте ли да уточните кой клапан е за подаване или източване на вода?

   • Граватар Алекс Алексей:

    Няма клапан за източване. Сензорът за нивото на водата може да не работи (под капака вдясно). Може би тръбата е разхлабена или се е плъзнала от резервоара към сензора.

  • Граватар Алекс Алексей:

   Ако се излее вода с изключена машина, тогава няма опции. Смяна на клапана.

   • Граватар Тимотей тимотейка:

    Колата е включена, но в барабана се появи вода отнякъде. Какъв е проблемът?

 14. Граватар Олег Олег:

  Машината се стартира и изключва, тоест не се изплаква и не се изцежда, преди да изключи водата, изпомпва вода, може ли някой да се натъкне на подобен?

  • Граватар Елена Елена:

   Машината след измиване и изплакване не включва режим на въртене. Какво да правя Няма средства за ремонт.

   • Граватар Наташа Наташа:

    Решихте ли проблема? Имам същото

 15. Gravatar Oxy окси:

  Моят WISXE10 беше включен без вода, след това беше доставена вода. Сега може да се мие няколко часа подред, като се изключва периодично, след три минути, десет и т.н. ... само въртенето от 10 минути работи добре. Какво може да се промени в него?

 16. Граватар Оксана Оксана:

  Имам машина Indesit IWSB 5085, светлината на ключалката мига и не започва. Какво да правя

  • Граватар Борис Борис:

   Имам машина Indesit, светлината на заключващия люк мига и не започва. Какво да правя

   • Граватар Олга Олга:

    Моля за отговор за Борис

  • Граватар Денис Denis:

   Сменете ключалката

  • Граватар Николай Николас:

   Необходимо е да смените ключалката на люка и триак Z0607 на контролната платка.

 17. Граватар Денис Denis:

  Машината се изтрива, но не се изплаква и не се нанася. Помощ, какво да правя, какъв е проблемът?

 18. Граватар Николай Николас:

  Indesit ewsd51031 - проблеми в началото на измиването. Първо се помпа за източване и след това започва нормалното измиване. На дисплея няма грешки, маркучът за източване е на височина 100 см. Каква може да е причината за това?

  • Граватар Евгений Юджийн:

   1. Проверете, почистете филтъра за източване, маркуча за източване.
   2. Проверете сензора за ниво.

 19. Граватар Вова Вова:

  Всички индикатори мигат при изплакване и вода оставя - какво е това?

 20. Граватар Андрей Андрю:

  Включвам машината, ключалката на вратата е включена, избирам всяка програма, бравата изгасва, но вратата е заключена.Но фазата на измиване, предене, изплакване и източване не настъпва! Какво да правя

  • Граватар Валя Валя:

   Същото нещо, не знам какво да правя.

 21. Граватар Алена Алена:

  Включвам колата, тя се изтрива, но след първото изплакване, индикаторът за изплакване и заключване се включват, какво е това? И възможно ли е да зададете режима на пране на 50 градуса на десния бутон „5”?

 22. Граватар Люба Люба:

  Машината черпи вода, но не стартира. И изплакването започва да работи до финалния цикъл.

 23. Граватар Сергей Сергей:

  Всички светлини мигат на пишещата машина и тя не реагира на нищо! Какво да правя

  • Граватар Иван Иван:

   Значи имам същия магданоз !!! Ако се коригира, тогава ми кажете защо.

  • Граватар Илийн Илин:

   Каква е причината?

 24. Граватар Саня Саня:

  Включвам в контакта, той изгасва светлината. Какво става?

 25. Gravatar Anonymous аноним:

  При въртене е толкова шумно, вероятно лагерите са счупени? Къде мога да ги купя?

 26. Граватар Боб Боб:

  Всички светлини проблясваха, от барабана идва дим. кажи ми какво е?

 27. Граватар Елена Елена:

  При сушене машината indesit много барабани, усеща се, че нещо вътре е отлетяло.

  • Граватар Мария Мария:

   Същото нещо. Не разбирам, но резервоарът не е отделим. Не гледай.

 28. Граватар Олег Олег:

  Вратата на колата не се затваря, какво да правя

 29. Граватар Наталия Наталия:

  Започва да се мие, след това спира, червената светлина мига, машината не реагира на нищо, изключете я, след това я включете отново, но в този режим машината вече не работи. Отделно изплакнете, отделно търсейки някакво въртене. Програмите 4, 6, 7, 8 и 9. излетяха. Какъв боклук? кой казва ремонт или боклук?

 30. Граватар Чл изкуство:

  Машината се стартира, изтегля вода, след прием на вода се чуват щраквания и нищо друго не се случва.

  • Граватар Сергей Сергей:

   Проверете моторните четки.

 31. Граватар Галина Галина:

  Омекотителят за тъкани не се излива от дозатора. В разпределителя има вода.

 32. Граватар Галина Галина:

  Таймерът и заключващата лампа често мигат, какво да правя?

 33. Граватар Сергей Сергей:

  Машината миеше добре, но сега спря, набира вода и сякаш няма достатъчно сили, за да върти барабана. Какво да правя

 34. Граватар Опаз Opaz:

  Машината изтегля вода, но барабанът не се върти, коланът е на мястото си, четките са нормални. Има подозрение - има малко вода при източване в системата. Погледнах филтъра отдолу. Почистете отгоре, където поставите праха - сух, водата не тече. Кажете ми, който имаше такъв проблем, машината Indesit WISL 104?

  • Граватар Анатолий Анатолий:

   Запушен вход за вода към праха. Поради предозиране на почистващ препарат.

 35. Граватар Людмила Людмила:

  Машината се изтрива, програмите работят, докато се върти, водата започва да изтича през вратата, какво да правя?

 36. Граватар Елена Елена:

  Измива се нормално. Но сега той взима вода, барабанът едва се върти и много бръмчи. Какво да правя, може ли някой да ми каже?

 37. Граватар Алекс Алексей:

  Получава вода и всичко, умира и няма движения.

 38. Граватар Сергей Сергей:

  След 19 години отлично обслужване пералнята Indesit WGS636TX спря да реагира на настройката на температурата. Водата започва да кипи независимо от положението на превключвателя. Най-вероятно за това е виновен термостата. Кой знае, има ли резервни части за такива автомобили сега и като цяло играта заслужава ли свещта и нейният ремонт?

 39. Граватар Иван Иван:

  Indesit WI101 - превключвателят на режим на пране не работи, работи в кръг, какво да правя?

  • Граватар Сергей Сергей:

   Някой отговори ли нещо, същия проблем?

 40. Граватар Андрей Андрю:

  Когато водата е свързана към машината, машината веднага започва да се пълни с вода, докато не изключите водата. Нещо с всмукателен клапан?

 41. Граватар Лидия Лидия:

  Машината се измива, преминава на изплакване и изплакване, без да спира за 3 часа, не отива за източване.

 42. Граватар Аня Аня:

  След изплакване се чува звуков сигнал и се връща към измиването, докато индикаторът за измиване мига и звучи. Какво може да бъде?

 43. Граватар Сергей Сергей:

  Indesit (вертикален), идва за изплакване и продължава така, не се навива. Необходимо е да спрете и ръчно да източите водата.

 44. Граватар Марина яхт клуб:

  След измиване в изключената машина водата започна да се натрупва в барабана. Ако се слеете, тя все още е написана. Какво да правя Всеки път не искам да изключвам водоснабдяването.

 45. Граватар Андрей Андрю:

  При завъртане издава много силен шум! Кажи ми какво да правя?

  • Граватар Роман Роман:

   Силният шум е първото подозрение за лагер.

 46. Граватар Рус Rusja:

  Включи, стартира и след това напълно излезе и не се включва!

 47. Граватар Саша Саша:

  Indesit IWSB5085 машина, изберете режима, включете го, налива се първата порция вода, щракнете, всички индикатори започват да мигат и водата се източва. Няма въртене на барабана. Четките са нормални. Маркучите също ... кажете ми причината.

  • Граватар Саша Саша:

   Набира вода и веднага се оттича. И това е всичко. Тишината.

 48. Граватар Саша Саша:

  Indesit W105 TX спря да се изплаква, някаква миризма отиде, ключалката не се отваря. Какво се случи, каква неизправност?

 49. Граватар Дима Дима:

  Сменен нагревател, стартиран. 10 минути работи и всичко излезе. Активирането не излиза. Гледам под малки петна. Къде може да се стигне до вода и какво да се промени?

 50. Граватар Владимир Владимир:

  Аз също не мога да разбера защо тя го натиска или не. Не набира скорост и тогава помпата много бръмчи. Тогава всички светлини мигат и помпата много бръмчи. Навивах два болта на сапростат. Там бяха пълни с червена боя, могат ли да се коригират или трябва да се купи нова?

 51. Граватар Людмила Людмила:

  Когато включите за няколко секунди, всички светлини на дисплея мигат, тогава той работи добре. Какво е това?

  • Граватар Виталий Виталий:

   Най-вероятно това трябва да бъде при прилагане на мощност.

 52. Граватар Сергей Сергей:

  Добър ден Включвате машината в електрически контакт, байпасният клапан постоянно щраква и се изтегля вода. Ако изключите първия конектор на клапана, нищо не се случва. След това включвате първата и изключвате втората, клапанът отново щраква и се изтегля вода. Каква може да е причината за срива?

 53. Граватар Евгений Юджийн:

  Пералнята се включва, но след известно време клавишът за заключване на вратата мига в червено. Програмата работи, но машината не прави нищо (не взима вода, не върти барабана и т.н.). Но вратата не се заключва и не може спокойно да се отвори. Кажете ми какъв може да е проблемът? Какво е неизправност?

  • Граватар Исмаил Исмаил:

   Червената лампичка свети, вратата не се отваря.

 54. Граватар Виктор победител:

  W87TX работи добросъвестно повече от 10 години, но изведнъж се включва, когато се включва многократно, за да завърти превключвателя на програмата, без да спира. Нито един от режимите не е включен. Какво може да бъде, някой се натъкна на това?

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Просто имах същото. Смених ключалката на вратата и триака (извадих не моя, а аналог. Работих половин година). След нулиране на настройките (5 секунди на превключвател). Сега проблемът е друг, машината се включи веднъж. Включвам, ключалката на люка е слабо осветена, но не я блокира. Стискам бутона 5-10 пъти. И всичко работи добре. Но когато махнах контролната платка, забелязах, че тя е 25% окислена. Сега се боря с включването на шайбата.

 55. Граватар Оксана Оксана:

  Машината Indesit 51051g собствена къща, вода се подава от резервоара и се излива в пералнята по силата на тежестта. Клапанът за водоснабдяване не се изключва, не разбирам защо. Няма натиск. Дори при миене водата се излива във ваната. Нов, включен за първи път.

 56. Граватар Валентин Валентин:

  Машина Indesit с горния отвор на капака, след началото на измиването, резервоарът се отвори отвътре, той шумоле силно и задръсти. Той не се обръща никъде, прането е оставено вътре, водата е потекла отдолу на пода. Какво да правя За да поправите, да се обадите на капитана или да купите нова машина? Пишещата машина е на 11 години.

 57. Граватар Дина Дина:

  Кост от сутиен падна от барабан във вътрешността. Как да я измъкнем от там? Измиването вече танцува.

  • Граватар Алла Алла:

   Опитайте се да го плъзнете до ръба с магнит, ще бъде трудно, но ние го направихме!

 58. Граватар Айваз Айваз:

  WIA80. Водният соленоиден клапан не се отваря. Бобина 3,4 фунта.
  Какво напрежение идва при нея при отваряне? Благодаря предварително.

 59. Граватар Александър Александър:

  Вертикалната зареждаща машина Indesit постоянно изтегля вода, какво да правя, кажете ми?

 60. Граватар Рус Rus:

  Помогнете моля!
  Не е ясно какво е с вертикалата. Включвам го, изтегля вода, прави няколко оборота, след което никой от индикаторите не мига. Превключвателят започва да се върти в кръг, без да спира и бръмчи тихо, сякаш източва вода, и се върти.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Захранващият клапан е запушен.

 61. Граватар Александър Александър:

  Indesit iwse5105. Не изцежда и не изтича вода. Тоест, разклаща се в една пора (изтрива) и в края на f01 дава грешка. Модулът беше гледан от специалисти (свързани), казаха нормално, двигателят работи, тахото нормално проверено, какво може да бъде? Моля те, кажи ми, счупих цялата си глава!

 62. Граватар Юлия Джулия:

  Измиване, както обикновено, изплаква и преминава в режим на въртене. И това е всичко. Глук. Алармена лампа и мига заключване. В същото време машината бръмчи, както при източване на водата. Не отговаря на никакви бутони. Трябва да извадя щепсела от контакта. Това не се е случвало преди. Какво е това?

  • Граватар Татяна Татяна:

   Здравейте Решихте ли проблема си с машината? Ако е така, моля, кажете ми какво беше? Сега се сблъсках със същия проблем.

 63. Граватар Лидия Лидия:

  indesit iwub4105 (ОНД). Моля, помогнете! Бутонът ON / OFF не светва, бутонът START / PAUSE светва и бръмчи. Водата не се налива. При последното измиване всичко беше наред. Благодаря ви предварително!

 64. Граватар Тимотей тимотейка:

  Такъв проблем: той започна да се клинира, а някои пластмасови мухи от филтъра. Какво може да бъде, вече колана се разкъса?

 65. Граватар Валерия Валери:

  Включвам режима, той започва нормално и изтрива нон стоп. Лампата за миене мига. Трябва напълно да изключите всичко и да включите режима на изплакване и след това да въртите.

 66. Gravatar Anonymous аноним:

  Машината не се стартира дълго време. Няма индикации и звуци, които оживяха. След известно време се появява F12. Как мога да й помогна?

 67. Граватар Игор Игор:

  Индикаторът на място и заключването мигат. Код на грешката F04 VJUE Z PLTKFNM CDJBVB HERFVB.

 68. Граватар Катя Катя:

  И за мен, когато машината без дрехи работят всички програми. С бельо - само въртене, а перането не работи. Майсторите не знаят каква е причината. Защо барабанът с бельо не се усуква и е за измиване. Може би някой го е имал, кажи ми.

 69. Граватар Валерия Валери:

  Перална машина Indesit WIL83. Задайте режима. Стартира измиването. След известно време машината тип изпомпва вода и бутоните за заключване започват да мигат: изплакнете, гладете (бутон с ютия). И не прави нищо друго. Какво може да бъде? Благодаря за отговора.

 70. Граватар Лариса Лариса:

  Indesit WISE127X. Когато включите програмата, бравата се затваря, водата се въвежда за около 5 минути, след това платката H2O се включва, без да мига. Налива се вода. Тогава H2O дисплеят започва да мига, водата не се излива и настъпва тишина. Ключалката е затворена. Каква е причината да се крие и каква повреда е?

  • Граватар Владимир Владимир:

   Постоянното събиране на вода води до грешка 20.

 71. Граватар Игор Игор:

  Indesit IWSD 7105. Всички крушки мигат на пишещата машина и тя не реагира на нищо! Какво да правя Грешка хвърля F12.

 72. Граватар Александър Александър:

  Не вдига вода, релето е в идеален ред. Какво може да бъде? Indesit wgs 634.

 73. Граватар Макс Max:

  Не мога да издърпам гумения капак на врата на барабана.

 74. Граватар Сергей Сергей:

  Indesit iwsc5105. Почистих филтъра за източване, сега при стартиране не вдига вода, всички светлини мигат.

 75. Граватар Николай Николас:

  Indesit wn421wu. Напълва се с вода, започва да се мие, тече отдолу. Каква може да е причината?

 76. Граватар Олга Олга:

  Кажете ми, машината не се стартира. Червената лампа не свети.

 77. Граватар Светлана Светлана:

  Моля, кажете ми, какво става с машината, ако тя изтече вода и след това веднага я пусне? Всички индикатори започват да горят, маркучът, както трябва да бъде на ниво 70-80 см от пода.

  • Граватар Сергей Сергей:

   Имам едно и също нещо. Пишеща машина Indesit 5085.

 78. Граватар Марина яхт клуб:

  Машината изтрива, всичко е наред. Но всички програми се увеличават във времето, т.е. Слагам го за 1 час, изтриваме 2 часа, добавя време. По всяко време можете да спрете пералнята и тя ще отвори вратата дори пълна с вода. Какво е

 79. Граватар Виктор победител:

  Купих кола Indesit EWSC S1051. След измиване прането е много горещо. Кой знае каква е причината?

 80. Граватар мюсюлманин мюсюлманин:

  Имам нова машина, която изтича от тавата за прах.Отначало капеше, а сега тече повече, когато изтече вода.

 81. Граватар Николай Николас:

  В режим на изплакване той започна да се оттича не през маркуча, а отгоре, през тавата с прах. В други режими се оттича през маркуч. Къде да копаем?

 82. Gravatar Anonymous аноним:

  Индикаторът се включва, но машината е в нормален режим. Моля, кажете ми какъв е проблемът?

 83. Граватар Александър Александър:

  Добър вечер Изтичането не започва. Само въртенето работи. В режимите на измиване работят 1-2 оборота, след което показва грешки.

 84. Граватар Александър Александър:

  Когато включите измиването, водата започва да се натрупва, без да спира и барабанът не се върти. Каква е причината?
  Благодаря ви предварително.

 85. Gravatar Master Господарят:

  Всички ...: с такива знания е по-добре да готвите баби и да се обадите на господаря ... но "отиваме при вас".

 86. Граватар Стас Стас:

  Машината се изтрива, когато се активира режимът на изплакване, водата започва да се разлива от контейнера, където се изсипва прахът.

 87. Граватар Андрей Андрю:

  Indesit iwsc5105. Когато започнете измиването, той рязко набира скорост около 2-3 пъти и след това умира, след минута всички горни индикатори светят и мигат! Четките не са износени! Почистих котвата от сажди, но нищо не се промени! Моля, помогнете със съвет?

  • Граватар Антон Антон:

   Аз не съм майстор, ако това 🙂 Като опция, може би модулът за управление полетя ...

 88. Граватар Василий Василий:

  Машината се изтрива, но само ако хвърлите някакво лесно нещо. И ако натоварите няколко килограма, това не дърпа. Проектиран за 6 кг.

 89. Граватар Валентин Валентин:

  Включва се, събира се вода, не се нагрява, прави една революция и това е всичко.

 90. Граватар Валери Валери:

  Indesit. Машината е на 10 години, никога не се е проваляла, работи перфектно. Сега проблемът: избрах режима, лампата на първия етап на програмата светна, ключалката е затворена - и това е всичко. Няма прием на вода, няма признаци на работа, просто мълчание, може би някой знае този проблем, кажете ми?

 91. Граватар Майкъл Майкъл:

  Моля, кажете ми каква е причината? При стартиране контролерът постоянно върви в кръг.

 92. Граватар май май:

  Здравейте, моята машина работеше добре 2 години, но вече 2 дни започна да вдига много шум с крясък, страшно е! Кажете ми какво трябва да направите?

  • Граватар Вася Вася:

   Най-вероятно лагерът се е провалил. Ако имате късмет и резервоарът е сгъваем, можете да замените частта. И ако, както всички останали, той не е отделим, тогава или сменете напълно резервоара (който е скъп), или намерете майстор, който ще отреже резервоара и ще направи всичко, заобикаляйки услугите (те не правят такива ремонти). И ако ръцете ви растат от правилното място, тогава можете да го направите сами. Ето инструкцията: https://washerhouse.com/razobrat-nerazborniy-bak-stiralki/

 93. Граватар Гуля таласъм:

  Машината не изпомпва вода, каква е причината?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини