Всичко за пералните машини

Направи си сам ремонт на пералня Haier

Ремонт на перална машина HyerСъвременните модели автоматични шайби улесняват не само процеса на измиване, но и рутинната поддръжка на самото устройство. За тези цели на електронния дисплей се показва криптирано съобщение - кодът на възникналата грешка. Знаейки значението му, е възможно да се поправя пералня по-лесно и по-бързо, тъй като е лесно да се отгатне кой елемент е дефектен и от коя страна да се подходи към техниката. Какви сигнали дава системата Haier и как да поправите ситуацията сами - прочетете статията.

Самодиагностична база данни

В базата данни на системата за самодиагностика на машината Hyer има повече от десет кода за грешки. Сред тях са малки проблеми с отключения люк и опасни предупреждения с риск от пожар. Списък на стандартните комбинации ще помогне да се оцени степента на възникналата ситуация:

 • ERR Казва, че машината не може да започне цикъл. Вратата може да не е затворена правилно или има проблеми с заключващия механизъм или заключващото устройство на люка.
 • ERR Поправя липсата на пълно източване за 4 минути. Такива последствия са причинени от дефектна помпа, запушване или смачкване на маркучи и тръби.
 • Грешка при грешка при нагряване на вода. Това води до загуба на връзка със сензора за температура поради дефект в самия термостат или свързаните към него проводници.
 • Грешка Друга грешка при загряване на вода. Тук повреденият нагревател или повреденото окабеляване между нагревателния елемент и контролния модул е ​​„виновен“.
 • Грешка Не е налита вода в резервоара за зададените 8 минути и миенето не може да започне. Има няколко причини: няма подаване на вода, ниско налягане във водоснабдяването, блокиране на входящия маркуч, повреда на входящия клапан, превключвател за налягане или помпа.
 • ERR Основният модул за управление изпадна в неработещо състояние. По-точно, окабеляването на елементите за управление или модул е ​​неизправно.
 • ERR Изключително опасно! Възможен пожар! Неизправността беше късо съединение или други проблеми с изтичането на ток.
 • ERR диагностициран с преливане на вода. Прекъсвачът за налягане или модулът триак, отговорен за приемане на сигнали от сензора, се е счупил.
 • ERR Допустимият обем вода в резервоара е надвишен. Възникна повреда на всмукателния клапан или управление.
 • UNB. Дисбаланс. Спалното бельо е разпределено неравномерно по стените на барабана и не позволява на машината да продължи да се мие.
 • EUAR. Сигнали за повредена електроника, повреда на кабелния контур на електрическия блок.
 • НЯМА СОЛ. Имаше проблем с почистващото средство: имаше реакция на състава на праха, отсъствието му в тавата беше фиксирано или разпределителят е запушен.

След като се определи общата локализация на разбивката, можете да пристъпите към конкретна диагноза и директен ремонт на херметичната част. По-долу търсим съответните инструкции и започваме да коригираме ситуацията.

Лука спря да заключва

люкът не може да бъде заключенАко възникне грешка ERR1, лесно е да поправите машината Haier сами. Достатъчно е да повторите затварянето на вратата или да я натиснете по-плътно към тялото, докато се чуе характерно щракване. Няма да е излишно да проверите дали маншетът е заседнал в прането.

Ако комбинацията от сигнали не изчезне, проверете ключалката:

 • отворете вратата;
 • огледайте ключалката;
 • при изместване се върнете на правилното място;
 • усетете пантите, ако са отслабени - затегнете крепежните елементи.

Електронното заключване може да не работи. Той се проверява от UBL с мултицет. При липса на подходящо съпротивление, заключващият механизъм ще трябва да бъде заменен.

Изцеждането е трудно или не е възможно

Не е трудно самостоятелно да се реши проблема с отводняването. Достатъчно е да тествате за запушващи маркучи и фитинги, да проверите работното колело на помпата и да почистите филтъра за прах, Това става чрез люк за източване, разположен на предния панел в долния десен ъгъл.Отваряме правоъгълната врата, изваждаме я с отвертка, източваме водата в подготвения контейнер, развиваме филтъра и отстраняваме натрупаната мръсотия. В същото време проверяваме целостта на тръбите и свободното въртене на работното колело.

Водата спря да се затопля

водата не се нагрява поради нагревателяВ случай на грешки ERR3 и ERR4, системата коригира неизправности с нагревателния елемент. Предвестниците на влошаващия се нагревателен елемент ще бъдат лошо измити мръсотия и гниеща миризма на бельо. Лесно е да потвърдите повредата на нагревателя: поставете дланта си на вратата 20 минути след началото на цикъла. Студена повърхност ще докаже липсата на отопление с вода.

Последният тест се провежда с мултицет. Изключете машината от мрежата, развийте задния капак и го намерете под нагревателя. Изключете проводниците, разхлабете средната гайка и отстранете елемента. Остава само да свържете сондата на сондата и да оцените резултатите на дисплея.

Водата не достига до резервоара

Често грешка показва неспособността на машината да изтече вода в резервоара, за да започне цикъла. Причината е повредата на циферблатния клапан, превключвателя за налягане, контролния блок или запушената филтърна мрежа. За да се реши проблемът, е необходимо по-точно да се определи източникът на неизправността; трябва да се извършат редица прости стъпки.

 1. Ако прахът в дозатора не се измие, тогава е виновен захранващият клапан. Ситуацията ще се коригира чрез затваряне на мрежата с 220 V захранване към устройството, след което водата ще се излее в резервоара. Ако няма реакция на тока, ние развиваме и заместваме елемента.
 2. Когато машината бръмчи и се напълни за дълго време, почистваме мрежата.
 3. Превключвателят за налягане се проверява чрез издухване на фитинга с тръба с подходящ диаметър.

електронен модулАко резултатът е неуспешен, спираме самодиагностиката. Най-вероятно съответните резистори на модула са изгорели и е необходима тяхната подмяна. Само професионален майстор може да се справи с това.

Отказ на електронен модул

В случай на грешки ERR6, ERR7 и EUAR, самостоятелният ремонт на пералнята е забранен. Максимумът, който е разрешен на любителя, е да изключи захранването и да стартира машината след 20 минути. Ако кодът не изчезне от дисплея, ще трябва да се обадите на услугата. Магистърът ще пристигне, ще премахне контролния модул от вашата пишеща машина и ще го занесе в сервиза за диагностика и ремонт. Занаятчийският ремонт на модула е изпълнен с проблеми и увеличаване на разходите за поправка на повредата.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини