Всичко за пералните машини

Направи си двигател на LG перална машина

lg двигател за миенеПри по-старите перални машини с задвижване на LG и сравнително новите модели с директно задвижване, електрическият двигател рано или късно се проваля. Колкото и внимателно да се справите с „домашния асистент“, каквито и превантивни мерки да се предприемат - износване на части, износване на части, няма измъкване от него. Ако се получи повреда, имате три основни опции: премахнете двигателя, за да го поправите със собствените си ръце, занесете двигателя в сервиза или го сменете с нов. Предлагаме първия вариант!

Какво се разгражда в мотора?

Новият инверторен двигател на LGНовите перални машини на LG са оборудвани с така наречените инверторни двигатели. Те имат цял ​​куп предимства: без четки и други части за триене, те се чупят изключително рядко, ускоряват се моментално, поддържат стабилна скорост и освен това работят много тихо. Производител на модерни шайби LG се доверява толкова много на инверторните мотори, че смело дава гаранция за тях 10, а в някои случаи дори 15 години.

Ако имате пералня от марката LG с инверторен мотор, тогава едва ли бихте се интересували от тази тема и прочетете тази статия, тъй като двигателят е последното нещо, което се разгражда в такива машини. Така че имате стар модел LG с колекторния двигател и нещо с този двигател явно е излязло от строя. За да разберете какво не е наред с мотора, трябва да го премахнете, разглобите и проверите, но първо трябва да определите какво да търсите, тоест да посочите списък с възможни неизправности. И така, какво може да се случи с колекторния мотор на пералня LG?

 1. Четките бяха изтрити, а двигателят значително загуби мощност.
 2. Може би намотката пронизва.
 3. Ламелите бяха износени, което води до нестабилна работа на двигателя и също така се отразява на неговата мощност.

За ваша информация! Най-често трябва да сменяте четките на двигателя, това е най-честата повреда. На второ място по честота има проблеми с намотката и едва на трето място е износването на ламелите.

lg двигател за миене

Как да премахнете част?

Премахването на мотора от стара пералня на марката LG е сравнително лесно. На първо място, вземете отвертка Phillips и отстранете винтовете, които държат гърба на машината. Тъй като нашата шайба на LG има задвижване на ремъка, първото нещо, което ще видим, когато премахнем задния капак, е ролката и задвижващия ремък. Сваляме задвижващия колан и обръщаме внимание на пространството под дъното на резервоара на пералнята - под него е двигателят.

отстраняване на двигателя

За да премахнем колекторния мотор на пералнята на LG, ще бъдем предотвратени от проводници, монтажни болтове и втулки, върху които реално е окачен двигателят. Какво правим?

 • Първо снимаме местоположението на проводниците и след това ги отстраняваме от двигателя.
 • Завиваме винтовете с усукване и 12 мм глава.
 • Натискаме двигателя малко напред, така че да "скочи" от втулките, след което леко го издърпваме от корпуса.

Смяна на четки

Ако има неизправност на колекторния мотор на пералнята на марката LG, вероятността от 85% е по вина на четката. При такива двигатели четките се износват доста бързо, след около 3-5 години работа на двигателя. Ако работата на машината е интензивна, може да се наложи смяна на четките след 2 години. Може би точно това е причината корейската компания да откаже да монтира комутаторни двигатели на пералните си машини и премина на инверторни двигатели, въпреки че те са по-скъпи.

За да закупите подходящи нови четки, извадете старите от двигателя и отидете с тях до магазина - няма да загубите.

четкаТрябва да смените четките със собствените си ръце. Това е "дребнава" работа, която с подходяща сръчност отнема 20-30 минути от обикновения човек и това, заедно с премахването на двигателя. Господарят може да свърши тази работа по-бързо, но за това ще вземе много пари. Смяната на четките в Москва струва около 40 долара, и това въпреки факта, че сами купувате нови четки, давайки още 8-10 долара. Общо сменете четката, която ще струва 50 долара.Ако не съжалявате за тези пари, моля, изплатете ги на капитана, но не забравяйте, че можете сами да направите този ремонт.

Как да сменяме четките можете да прочетете колекторния мотор на пералнята в една от публикациите на нашия сайт. На мотора на пералнята на марката LG четките се променят по същия начин.

намотка

Ако четките са в ред, тогава трябва да разглобите корпуса на двигателя и да видите какво има. Може да се наложи да се поправят намотки или ламели. Острата неприятна миризма на изгаряне, излъчвана от корпуса на двигателя, показва, че намотката е вероятно дефектна. В този случай, преди да извършите ремонт, проверете съпротивлението на намотката. Направете следното:

 1. Вземете омметър или мултицет.
 2. Задайте минималната стойност на съпротивлението върху него.
 3. Проверете работата на устройството, като затворите сондата една с друга.
 4. Наклонете една сонда към ламелата, а другата срещу намотката, стойността на съпротивлението, издадена от устройството, трябва да бъде записана. Ако разликата в стойностите е половината Ohm, тогава няма късо съединение в намотката между завоите.
 5. След това проверяваме затварянето на намотката върху желязо, облягаме една сонда към ламелите (на свой ред), а втората - към случая. Ако устройството дава много голяма стойност на съпротивлението, тогава всичко е наред, ако не, намотката е дефектна - необходим е ремонт.

мултицетна проверка на двигателя

Сега ще обсъдим следния въпрос: възможно ли е да поправите намотките на колекторния мотор на пералнята на LG у дома и колко практичен е той? Експертите казват с един глас - ремонтът в този случай няма икономически смисъл. Средностатистическият човек няма да може да върти двигателя сам, но в сервиза го правят за доста много пари - $ 40-50 в регионите и $ 70-90 в Москва. В тази ситуация е по-добре да не извършвате ремонта, а да купувате нов двигател.

За ваша информация! Новият колекторен двигател ще струва приблизително същите пари като ремонта, докато производителят ще даде гаранция за агрегата поне 1 година.

Ламелите бяха износени

износени ламелиРазглобихме двигателя на пералнята на марката LG и проверихме намотката, ние се уверихме, че там всичко е наред и че не са необходими ремонти. И така, остава едно - износването на ламелите. В интернет различни форуми и информационни сайтове пишат много за това как да проверите визуално износването на ламелите. Като, достатъчно е да разглобите двигателя и да инспектирате колектора, тъй като всичко веднага става ясно. Всъщност всичко не е толкова просто.

Когато ламелите са толкова износени, че абразията им е станала забележима за "просто око" тук, и ремонтът е невъзможен. Има само една рецепта - старият двигател в кошчето и се затича към магазина за нов. Но често се случва ламелите да ексфолират доста, буквално частица от милиметър. Тези фракции от милиметър могат да доведат до повреда на двигателя на пералнята на LG, но наистина ли ще изхвърлим двигателя от тях? Разбира се, че не, има шанс да върне мотора към живот!

Можете да опитате да смилате летви на струг, да ги върнете в първоначалния си размер. Само професионалист с висока квалификация токар може да направи това за сравнително малко пари. Той ще пробие ламелите, след това внимателно ще премахнете чиповете, ще сглобите двигателя и ще го тествате - всичко трябва да работи.

В заключение отбелязваме, че ремонта на колекторния мотор на пералня с марка LG в около половината от случаите е безполезен или само майстор може да го направи. Но в някои случаи можете да го поправите сами. Основното е първоначално да се диагностицира повреда, след това да се вземе окончателното решение за ремонт или не за ремонт! Ако се интересувате от информация за ремонта на инверторния инверторен двигател на LG, вижте видеото по-долу.

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Гюзел Гюзел:

  Къде мога да купя двигател на LG?

 2. Граватар Вадим Вадим:

  Имам такъв.

  • Граватар Вячеслав Вячеслав:

   Нуждаете се от 4681FR1194D.

   • Граватар Татяна Татяна:

    Съжалявам за двигателя? И откъде си?

  • Граватар Камо Camo:

   Каква е цената за двигателя на марката LG 4681FR1194D?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини