Всичко за пералните машини

Ремонт на вратата на люка на пералнята

Ремонт на вратата на люка на пералнятаПонякога е невъзможно да се направи без ремонт на вратата на пералнята. Неточното зареждане, небрежност или прекалено активни детски игри водят до счупени ключалки, счупено стъкло и разхлабени бримки. Но не бързайте да се обаждате на капитана - повечето повреди могат да бъдат отстранени сами и с помощта на импровизирани инструменти. В тази статия ще намерите точните препоръки и стъпка по стъпка инструкции за решаване на евентуални проблеми.

Приготвяне за ремонт

На първо място е необходимо да се подготвите за предстоящия ремонт: диагностицирайте проблема и сглобете необходимия инструмент и аксесоари. Практиката показва, че с първите няма специални проблеми - един поглед към вратата е достатъчен, за да разберем естеството на щетите. И така, се случва едно от трите неща:

 • счупено стъкло;
 • повредена / задръстена брава;
 • счупена пластмасова опора на пантата на вратата.

Когато проблемът е посочен, започваме търсенето на необходимите инструменти. На първо място търсим отвертка. За повечето машини е достатъчен само плосък бит, но някои внесени шайби изискват звездички или къдрави профили. Понякога не можете да направите без специални удължителни дюзи, които улесняват достъпа до проблемните зони.за ремонт ще ви е необходима отвертка с набор от дюзи

Важно! Препоръчително е да се използват намагнетизирани удължителни кабели, които да задържат винтовете, докато се затягат.

Закупуват се алтернативни части за замяна на трайно повредени части. За да не направите грешка с размерите, препоръчително е да разглобите стария елемент и да го използвате като проба. Друг вариант е да се ориентирате по серийния номер на пералнята. В някои случаи са необходими допълнителни инструменти и консумативи. Какво и кога е необходимо - ще разкажем по-подробно по-нататък.

Ремонт на заключване

Най-често потребителите се сблъскват с необходимостта да поправят ключалка на вратата. Пречи на координираната работа на ключалките, образувани върху лотовете и чиповете на лоста. За да се елиминира разбивката, е необходимо детайлите да се върнат в заводската им гладкост.

 1. Отвиваме вратата на люка от тялото и я поставяме върху равна повърхност.
 2. Вземете файл или файл с най-тънката резба.
 3. Вмъкваме инструмента в отвора и шлайфаме съществуващите прорези.

Ние действаме много внимателно, за да не повредим пералнята.

 1. Нанесете графитна грес върху третираната повърхност.
 2. Избършете излишната грес.
 3. Връщаме вратата на мястото й и я фиксираме със закрепващи болтове.ние фиксираме скоба и механизма на дръжката

Тази последователност се прилага, когато вратата не се отвори и няма начин да премахнете ключалката. В противен случай изваждаме ключалката и я шлифоваме с помощта на специален порок. Тогава процедурата ще бъде по-бърза и без риск за машината и стъклото на вратата.

Сменете чашата

Ако стъклото се повреди, ремонтът ще отнеме повече време и ще изисква допълнителни инструменти и материали. Така че, трябва да подготвите полиестерна или епоксидна смола, както и лепяща лента, филм и армираща лента. Най- в идеалния случай повреденото стъкло се отстранява, но ако това не е възможно, продължете според следния алгоритъм:

 1. Внимателно залепете предната стена на вратата с пластмасова обвивка и лента.

Внимание! Не трябва да има пропуски!

 1. Поставяме армиращата лента върху повредената зона.
 2. Развъждаме смола в определени инструкции.
 3. Изсипете приготвената смес на мястото на разцепване.
 4. Оставете вратата за 24 часа.

След окончателното изсушаване отстранете пластмасовия филм и отстранете замърсяванията с неравности с шкурка. Сега можете да инсталирате вратата на люка в обратен ред.

Подкрепа за възстановяване

Често опората на вратата също страда, което също е лесно да се поправи със собствените си ръце. Първо извадете вратата от пантите и разглобете засегнатата част. Продължаваме така:

 • свързваме счупените части заедно и здраво фиксираме в порок;
 • взимаме пирон с диаметър от 3-4 мм и го скъсяваме до опора с равна дължина;
 • пробийте проходен отвор с диаметър 2,8-3,8 мм в комбинирани бримки;
 • затягаме нокътя в клещи и загряваме на открит огън до температура 180 градуса;
 • поставете горещата пръчка в пробития отвор;
 • бързо сглобете вратата (не повече от 3 минути) и я поставете на място.поправете примката

Можете да фиксирате вратата на пералнята без помощта на сервизи. Достатъчно е да се съсредоточите върху дадените инструкции и да действате изключително внимателно, Но е по-добре да не закъснявате с ремонта и да следвате правилата на работа на машината: не дърпайте дръжката, внимателно зареждайте / разтоварвайте машината и предотвратявайте попадането на твърди предмети в барабана.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини