Всичко за пералните машини

Рейтинг на таблетки за съдомиялна машина

Оценка на таблетки за съдомиялни машиниТаблетките се считат за най-скъпия тип препарат за миене на съдове. През последните пет години на пазара се появиха много таблети, рекламодателите рекламират продукта си и се опитват да покажат, че техният продукт е най-добрият. Но каква е реалността, кои хапчета са по-добри и кои са по-лоши? В крайна сметка няма да изпробвате целия асортимент, така че няма да има достатъчно пари, трябва да действате по различен начин. Предлагаме да използвате мнението на експертите и рейтинговите таблети въз основа на безценния им опит.

Критерии за избор

Преди да изберете хапчета за миялната машина, експертите предлагат да помислите внимателно и да оцените задачите, които сте им поставили. Не трябва да мислите, че ако приемате таблетките условно за 100 рубли. опаковайте, тогава те перфектно ще измият всички видове мръсотия и дори ще освежат и почистят машината. Ясно е, че това няма да се случи, но това не означава, че всички евтини хапчета са лоши, просто не е необходимо да изисквате твърде много от тях. Нека разберем проблема по-подробно.

За да разбера кои таблетки за съдомиялни са най-добрид, е необходимо да се справим с разновидностите на таблетките, които обикновено са таблетки. Също така трябва да определите критериите за избор на таблетки. Да започнем с сортовете. Таблетките за съдомиялни машини се различават помежду си по състав, или по-скоро количеството вещества, съдържащи се в един компресиран брикет, Според броя на компонентите таблетите се разграничават:

 • с три компонента (3 в 1);
 • с четири компонента;
 • с пет компонента;
 • с шест;
 • със семейството;
 • с десет;
 • многокомпонентна (всичко в едно).

По някаква причина е общоприето, че колкото повече компоненти съдържат таблетките за съдомиялната машина, толкова по-добре. Рекламодателите активно използват това, но всъщност този въпрос е по-сложен.

Важно! Производителите отиват на различни трикове, продавайки скъпи продукти всичко в едно на потребителите на съдомиялни машини. Те мият чинии не по-добре от таблетки, които са половината от цената.

Оценка на таблетки за съдомиялни машиниВземете поне пет таблетки в една, които съдържат препарат за миене на съдове, препарат за миене на съдове, защита на съдомиялна машина, препарат за изплакване и сол. Списъкът е пълен, не е необходимо да купувате таблети с голямо количество средства, защо да плащате почти два пъти повече за 10 в 1 таблетки, когато всички тези са необходими.

Заключваме, че критерият за подбор не трябва да бъде броят на компонентите в таблета, а техните свойства. Не вземайте скъпи десеткомпонентни таблетки, които не дават нищо специално на съдомиялната машина или вашите чинии, не пълнете джобовете на производителя.

Друг критерий за подбор е екологичността на хапчето. Агресивната химия, която се използва от производителите на таблети, изхабява продуктите и ги прави по-ефективни, защото мръсотията се разтваря многократно по-бързо. Проблемът е, че тази химия не се измива докрай от съдовете и в крайна сметка навлиза в тялото ни, причинявайки й вреда. Всички видове парабени, феноли, фталати, фосфати нанасят непоправим удар върху здравето ни, както твърдят рекламодателите, така че екологично чистите таблетки да се продават по-добре, но какво в действителност?

Експертите са по-сдържани в оценката на вредата, причинена от химията на таблетките за миене. Според тях въздухът и водата, които консумираме всеки ден, така или иначе съдържат много повече вредни вещества. Химията на детергентите е „капка в океана” за възрастен организъм, но растящият организъм на детето няма нужда да ги консумира. Ястията за деца и играчки трябва да се мият отделно, с екологично чисти таблетки или като цяло на ръка.

Друг критерий е цена. Популяризираните марки винаги ще искат своите продукти повече от малко известни, но това не означава, че са по-добри. Обърнете повече внимание на продуктите на малко известни производители, за някои качеството на таблетите е много високо, а цената е ниска.

Също така, наличието или отсъствието на саморазтворими опаковки може да се превърне в критерий за избор. Когато сме принудени да разгънем таблетка, съществува риск неговите компоненти да попаднат върху кожата, което може да причини алергии или дразнене. Ако опаковката на таблета се разтвори, тогава тя може да бъде поставена без разгъване, което е много по-просто, по-бързо и по-безопасно.

За ваша информация! Трябва да се помни, че саморазтварящата се опаковка е допълнителен разход за производителя, което означава, че той със сигурност ще я положи в цената на таблетките.

Обобщаваме нашите горни констатации. Най-добрите таблетки за съдомиялна машина, с известна степен на конвенционалност, трябва да бъдат избрани според следните критерии:

 1. брой и състав на компонентите;
 2. екологичност;
 3. цена;
 4. наличие на разтворими опаковки.

Преглед на таблетките

Сега ще дадем някои от най-добрите препарати за таблетки, които експертите са избрали и тествали при нас. Тези хапчета.

Filtero 7 в 1 MegaPack. Отлични седемкомпонентни таблетки за съдомиялни машини от Германия в голям икономичен пакет от 90 бр. Таблетките се разтварят перфектно и измиват съдовете от почти всякакви примеси. Но в същото време компонентите на таблетките също омекотяват водата, придават блясък на чиниите и чашите, предпазват съдовете от стъкло и неръждаема стомана, а също така премахват неприятните миризми.
Filtero 7 в 1 MegaPackПроверихме свойствата на Filtero 7 в 1 таблетка и напълно потвърдихме думите на производителя. Но когато използвате тези таблети, има нюанси. Първо, необходимо е вашата съдомиялна машина да разпознава продукти 3 в 1, и второ, трябва да използвате тези таблетки заедно със сол, в противен случай йонният обменник ще пострада. Колко струва това немско лекарство? Минималната цена за голям пакет (90 таблетки) на Filtero 7 в 1 е 949 рубли.

Бъдете внимателни! Никакви таблетки за съдомиялни не могат да заменят солта за съдомиялна машина. Тя трябва да бъде разпръсната в отделно отделение и да се увери, че тя винаги е там.

FeedBack Всичко в 1 голяма опаковка. Френски многокомпонентни таблетки за съдомиялни машини с много висококачествени и екологично чисти суровини. Такива таблетки ще работят ефективно във всяка съдомиялна машина, способна да разпознава продукти 3 в 1. Таблетките перфектно измиват силно изгорените мазнини, сушени картофи, елда от чинии. FeedBack All in 1 не само изпира съдовете, но и напълно го защитава, добавя блясък, защитава съдомиялната машина и премахва неприятните миризми. Колко струва този инструмент? Минималната цена е 600 рубли. на опаковка от 60 таблетки.
Отзиви All in 1TopHOUSE 6 в 1. Италиански шесткомпонентен препарат за миене на съдове, без вредни компоненти. Дори и без накисване, таблетките вършат чудесна работа с чинии, върху които са залепили изсушени остатъци от сладкиши, хранителен оцветител, елда, гъска мазнина. TopHOUSE 6 в 1 съдържа вещества, които помагат за защита на стъкло, керамика, неръждаема стомана от вредни влияния. Включени са и компоненти, които придават блясък на съдовете, предпазват машината и премахват миризмата. Най-големите опаковки от средства са 32 таблетки и експертите съветват да ги купуват. Минималната цена за кутия от 32 таблетки е 450 рубли.
TopHOUSE 6 в 1Frosch All in 1. Екологични многокомпонентни таблетки за съдомиялни машини, произведени в Германия. Те също ще облекчат ястията от мазнини, а също така ще му придадат блясък и свежест. „Конът“ на таблетките Frosch All in 1 е възможността да мият детски чинии, играчки и други. Таблетките предпазват вътрешността на съдомиялната машина от мазнини и мазнини, премахват лошите миризми. Колко са тези хапчета? Най-ниската цена за опаковка на Frosch All in 1 30 таблетки е 640 рубли.

За ваша информация! Таблетките за съдомиялни машини Frosch са много популярни в Германия и Австрия, всяко трето семейство ги познава и оценява.

Frosch Всичко в 1Somat All in 1. По-скоро висококачествени многокомпонентни таблетки за съдомиялна машина, произведени в Русия. Те перфектно се справят с мазнините, сушените картофено пюре, плаката с чай и кафе, оцветителите за храна. Somat All in 1 придава блясък на стъклените съдове, а тиганите след него просто се актуализират.Колко струва пакет от руски продукт? Най-ниските цени за Somat All in 1 56 таблетки варират от 680-730 рубли.
Сомат всичко в 1Завършете всичко в 1 Morgan. Един от най-известните продукти за съдомиялни машини в света. Поради тази причина много изтъкнати експерти поставят тези хапчета на първо място в класацията. Ще разберем дали са достойни да влязат в нашата класация по-късно, но засега характеристиките на Finish All in 1 Morgan. Таблетите All-in-One Finish съдържат всичко необходимо за съдомиялна машина и препарат за изплакване, почистващ препарат и различни защитни продукти, както и освежител. Изберете Finish - това означава да изберете качество! Но колко ще струва това качество? Ефективно опаковане на опаковката Finish All in 1 Morgan 65 таблетки струва минимум 1750 рубли.
Завършете всичко в 1 морганFairy Citron All in 1. Многокомпонентен таблетен препарат за съдомиялни машини в мека опаковка с аромат на лимон, произведен в Русия. Свойствата на таблетките Fairy по никакъв начин не са по-ниски от Finish All in 1. Те ​​се справят добре дори с тежко замърсяване, при условие че съдовете са правилно поставени в кошници и е зададен подходящ режим на миене в съдомиялната машина. Минималната цена за опаковка от 110 таблетки е 1260 рубли.
Fairy Citron All in 1

Петте най-добри таблетки

Представени са описания и характеристики на най-добрите таблетки. Сега е време да дадем нашата оценка на най-добрите таблети. Нека да кажем, че рейтингът беше много труден за правене, защото всички хапчета имат много предимства, но все пак успяхме.

 1. Първото място в нашата класация заема френският FeedBack All in 1 таблети. Те имат минимум вредни компоненти, те се грижат добре за съдовете, в допълнение, те са доста евтини, оказва се, 10 рубли. 1 таблетка
 2. Второто място, което дадохме на руската фея Citron All в таблетки, се дължи главно на високата му ефективност. Цената им е средно 11 рубли. 1 таблетка
 3. Третото място с право се заема от таблетки Filtero 7 в 1 MegaPack. Те по принцип не са по-лоши от средствата „всичко в едно“, но цената им е висока, така че само на 3 място. Цена 10.6 търкайте. 1 таблетка
 4. Четвърто място заема немският Frosch All in. Те са скъпи, но универсални, не е необходимо да купувате отделни таблети за детски ястия и играчки, защото компонентите на Frosch са екологични. Цената на 1 таблетка Frosch 21,33 рубли.
 5. Италианският инструмент TopHOUSE 6 в 1 допълва нашата класация, заемайки само петото място. Тези хапчета са малко по-лоши по качество от Fairy или Frosh, но така или иначе можете и трябва да ги използвате, няма да почувствате разликата. Средната цена на 1 таблетка е 14 рубли.

Както можете да видите, развързаният финал дори не успя да улови нашия рейтинг, въпреки че не се опитахме да го преместим. Всички заключения на експерти се основават на обективни данни и вие сами обърнахте внимание на това. И освен Finish, има доста добри средства на достъпна цена, изобщо не 27 рубли за 1 таблет.

В заключение, отбелязваме таблетите, понастоящем те активно заместват други почистващи препарати за съдомиялни, тъй като те са ефективни и много удобни за употреба. Те имат само един минус - цената, но производителите ще опитат и неутрализират този минус във времето. Нашият анализ на пазара на таблети показа, че най-добрите днес са френските таблетни пелети FeedBack All in 1, но предполагаме, че ситуацията може да се промени много скоро.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ви много за толкова подробно описание и дори за сравнение. Защото просто се „изгубих“, избирайки хапчета в магазина. Между другото, благодарение на вас, ще знам, че така или иначе е необходима сол, но в опаковки се натъкна, че таблетът ще я замести. Благодаря отново!

 2. Граватар Алена Алена:

  Използвани много от тези хапчета, не харесвам качеството и цената, или по-скоро съотношението им.Имаше 2 съдомиялни машини: LG и сега Indesit. Опитах Феята. След него съдовете са хлъзгави и с петна. На прозрачни скъпи плочи това е много забележимо. Top House и Fache изобщо не мият чинии. Особено тенджери, всичко трябва да се мие на ръка. И двете съдомиялни машини от доста скъп сегмент и всички с тези хапчета се миеха по един и същи начин. Сомат остави изсушени парчета храна, а също и измита не висококачествена. За цялото време опитах куп таблети, спряха се на 2 марки - това е Frau Marta (Германия) и Klenok (Италия, Турция, Русия). Цена: Frau 320 r за 30 таблетки Klenok 220 за 28 таб. Качество и ниво на цените. И тази ваша оценка е обикновена рекламна компания, платена от производителите, за да печелят пари от клиенти за продукт, който не струва толкова много. Цената в магазина е надценена десетки пъти. Консумативите трябва да са евтини, както в целия свят, в противен случай те просто не са необходими? И ние се опитваме да изтръгнем максимално от всичко. Около мошениците и все още се опитват да измислят нещо, което да откъсне още повече.

 3. Граватар Ина Инна:

  Веднъж купих праха Finish и бях крайно недоволен. Същото като содата за хляб, само огромна разлика в цената.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Има такава мъдрост, не цялото злато, което блести! FINISH беше на ниво, но сега все още е гадно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини