Всичко за пералните машини

Рейтинг на перални машини 2019

Рейтинг на перални машиниТази статия представя рейтинга на различни производители на перални машини за надеждност. Той се съставя въз основа на прегледи на клиенти и разбивки, фиксирани в нашия сервизен център.

В продължение на няколко години служители на различни сервизни центрове събират статистика за качеството на пералните машини. Бяха взети предвид следните фактори:

 1. броя и честотата на обработка на повреди от определен тип,
 2. сложност на ремонта
 3. цена на резервни части
 4. и други фактори.

Как да изберем правилната техника

Винаги искаме да направим добър избор при закупуване на всякакви домакински уреди. Независимо дали става въпрос за хладилник, пералня, телевизор, ние се нуждаем от стабилно и висококачествено оборудване в продължение на много години.

Имайки намерение да похарчим определена сума, идваме в магазина, надявайки се интуитивно да изберем най-добрия модел или да се съобразим с аргументите на продавача-консултант. Да разчитате на мнението на вътрешен глас при избора на оборудване е толкова рисковано, колкото да се доверите на мнението на продавача. В крайна сметка е важно служителят на магазина да ви продаде „правилната“ марка и модел. За него се плаща.

По-добре е да прекарваме време смислено в търсене на нужния ни материал в Интернет, отколкото да харчим нерви и пари, обикаляйки из центровете за услуги. Можете да разберете подробности за всяка от марките перални машини, да сравните техническите възможности и спецификации. А също така вижте висококачествени снимки на модели. Единствената трудност е намирането на обективни данни за надеждност.

Посетете специализирани ресурси и форуми с отзиви на собственици на перални машини ще бъде полезна дейност. Тъй като няма обобщена информация, ще намерите много противоречиви мнения. На кое мнение да вярвам и дали изобщо да вярвам? Всяко мнение е просто нечий субективен опит или специално написано положително ревю, въведено от производителя, за да рекламира собствената си марка пералня, която не се различава в положителното качество на работа.

Най-добрата пералня

Доверете се и след това проверете!

След като получите определена информация във форумите, след като прочетете прегледите, направете справка с надеждни източници на информация - сериозни масови проучвания или сервизни центрове за ремонт. В центровете, на статистиката на които разчитаме в статията, се извършват няколко хиляди ремонта годишно. Записват се много положителни и отрицателни отзиви. Ето защо не се страхуваме да поемем отговорност и да съставим рейтинг на перални машини от различни марки според надеждността на всяка от тях.

Данни, взети под внимание при оценяване на надеждността

 • Цена.
 • Продължителност на уреда при тежка употреба.
 • Качеството на използваните части.
 • Характеристики и дизайнерски свойства.
 • Качествено изграждане.

Взехме предвид единици с режим на въртене и пестене на енергия по класове (от "A +" до "B"). Маркирането със „С“ изобщо не беше взето под внимание. В тази класация пералните машини не се определят от броя на продажбите, тъй като не всеки купувач може да плати много висока цена. И за ъптайм в тригодишен период от датата на закупуване. Също така, марките “Smeg”, “Schulthess” и други слабо разпространени индустриални модели в Русия не бяха взети предвид.

Преглед на модела и разпределение на седалките

„Miele“ е немско „първокласно“ оборудване, чиято висока цена се определя от перфектното качество, което гарантира, че машината ще издържи три години без отказ и дори след петнадесет години няма да бъде изхвърлена. В следващата графика тази марка не се дължи на много ниска степен на отказ. Редките повреди се дължаха на вина на електрониката или на клиента.

Почетното лидерство в класацията принадлежи на немските марки “BOSCH” (Bosch) и (Siemens) “SIEMENS” (за таблицата комбинираме марките в една и я обозначаваме като “BOSCH”).Броят на фактите за неуспехи в работата им през първите години на употреба не надвишава граната от 5%. Съотношение цена / качество е отлично. Марката Electrolux, която заема второто място, е с 0,5% зад BOSCH. Zanussi (Zanussi), марка, произведена от Electrolux, уверено се настани на 3-то място. Той взе предвид, включително отзивите на клиентите. Броят на ремонтите на Zanussi е не повече от 7,1%. Добър евтин автомобил с надеждност.

"LG" (Algie) и "Samsung" (Samsung) са доста добри модели на производство в Корея. Имат достъпна цена и голям състав. За това, което получават четвъртото и петото място от нашата класация. Броят на повредите на тези машини е приблизително 9%.

Бившите „италианци“, сега сглобени от руски фабрики: „Аристон“ (Аристон) - 20%, „Индезит“ (Индезит) - 25%, „Ардо“ (Ардо) - 33%, заемат места от шесто до осмо място. Предполага се, че голяма разлика между 11% е причинена от непредсказуемостта на руския монтаж, в който се използват части с не най-добро качество. За съжаление, много единици от тези марки не успяват в рамките на три до четири години от датата на закупуване. Но ако имате късмет, тогава 20 или 30 процента ще продължат осем години.

Събраната информация е от значение за повече от десетилетие. Всеки производител се стреми да намали производствените разходи. И това доведе до пропорционално влошаване на качеството на почти всички марки. Оценката на надеждността беше извършена по петточкова скала. Графикът е в низходящ ред по качество.

Рейтинг на перални машини (качество)

Първите три години на използване:% от обажданията за услуги

Повреда на пералните машини

„Candy“ не беше разгледан поради влошаващото се качество на новата линия. Въпреки това историята помни надеждността и издръжливостта на по-ранните модели. „Вътрешностите“ на тази марка изобщо не се оценяват в сервизните центрове.

С право си позволихме да игнорираме BEKO и да забравим за Rolsen. Не си струва вниманието и "Ретона".

Когато избирате машина, проявете интерес към материалите и качеството на резервоара. При евтините модели има голяма вероятност от изтичане. А следпродажбеният ремонт ще бъде твърде скъп за толкова евтин автомобил. Поради това те се изхвърлят по-често, отколкото се ремонтират. Между другото, в този случай наистина е полезно портфейлът да чете отзиви на клиенти за подобна неизправност в атрактивен за вас модел.

Проучване на руския пазар на перални машини показа, че BOSCH (Bosch) и SIEMENS (Siemens) са признати за най-добре оценени перални машини по отношение на надеждността. Miele е на подиума и дълго време ще бъде извън конкуренцията.

Ако притежавате евтина пералня - не се притеснявайте. Не е факт, че непременно ще се счупи. Осигурете правилна грижа на машината. И е възможно той да ви служи дълги години.

   

262 коментара на читателя

 1. Граватар Игнат Игнат:

  Взех Siemens и не се притеснявам, немското събрание и много полезни програми го правят висококачествено и необходимо оборудване в къщата.

  • Gravatar NATALK Наталка:

   Моят SIME (Siemens Sivamat) навърши 18 години. Купих го преди раждането на първородния с пари за майчинство. Служи вярно. Не вярвайте, че пластмасовата кука на ключалката на люка се е счупила, не можем да я намерим. Измъчвам се от избор. Бих искал надеждна единица.

   • Граватар Руслан Руслан:

    Electrolux EW1677f (пиша от паметта) работи от 2002 г., закупен също по време на раждането на първородното. И за разлика от вашия Siemens - нищо не се счупи, ttt))

    • Граватар Лили лилия:

     Имаме и Electrolux, той работи от 2005 г. Нищо не се е счупило.

    • Граватар Александър Александър:

     Не сте нарушили нищо още днес.

   • Граватар Максим максима:

    Намерете струга, нека го закачи кука от парче пластмаса.

   • Граватар Вячеслав Вячеслав:

    Моят Siemens също се счупи, куката за заключване на вратата, свалена, предадена на фабриката - направена от стомана, от няколко години всичко е наред!

    • Граватар Людмила Людмила:

     Indesit, работи 20 години.
     Сега търся замяна. Няма да намериш такава машина.

     • Граватар Полин Полин:

      Аз също работих 21 години.13 години работеха за 2 семейства (родителите ми бяха болни). Сега търся замяна. Това е всичко. Не дърпайте "старата жена".

     • Gravatar Anonymous аноним:

      Вертикалната зареждаща машина Indesit е в експлоатация от 21 години.

   • Граватар Татяна Татяна:

    Купете Миле, няма да съжалявате. Истината е скъпа.

    • Граватар Наталия Наталия:

     Миле е най-лошата техника, ужасни отзиви, завинаги всичко се разпада, не е ясно защо те взимат такива пари, по-добре Coopersbush тогава.

     • Граватар Евгений Юджийн:

      Вие пишете къде Mele заема 1-ва линия и най-ниският% от обажданията за ремонт. Патица на кого да повярва? 🙂

   • Граватар Елена Елена:

    Моят Ардо вече е на 18 години, следователно най-евтиният беше купен. Ще се променим, защото гумата се разкъса и започна да изтича (очевидно не са извадили нещо от джобовете си). И така без оплаквания, но в таблицата за сравнение най-недостойните.

    • Граватар Валентин Валентин:

     Моят Ардо е над 20 години. Не е ремонтиран, италиански монтаж. Приведено в работно състояние. Мисля коя да купя. Казаха, че Ардо не е в продажба от дълго време. Вертикално зареждане.

   • Граватар Ренат Ренат:

    Можете да печатате на 3D принтер.

   • Граватар Евгений Юджийн:

    3D печат в помощ.

 2. Граватар Анатолий Анатолий:

  Слушах отзивите и си купих Elgie LG. Майсторите не можаха да я ограничат. Галопиран из цялата баня. Разбийте плочката. Майсторите предложиха смяна на плочки на пода. Търпението свърши. Продава се на половин цена, макар и нова. Тук имам такъв опит.

  • Граватар Роман Роман:

   LG също го взе.Дори и без изравняване с помощта на нивото се забелязват само минимални вибрации по време на въртене, което едва ли се забелязва за окото.

  • Граватар Владимир Владимир:

   Имаше същата беда. Тогава предположих да развивам пластмасовите болтове. Те са транспорт, свързват тялото и барабана. Барабанът висеше на амортисьорите и всичко беше наред. На практика няма вибрации.

  • Граватар Саня Саня:

   Посъветвах сестра си LG с директно задвижване, не се радваше. Плочката беше положена нито толкова горещо и съпругът й не се изравни по ниво.

  • Граватар Иван върба:

   Главата трябва да се лекува!

 3. Граватар Лариса Лариса:

  Моята пишеща машина AEG скоро ще навърши 20 години, трябва да се сменя, извинявай.

 4. Граватар Оксана Оксана:

  Старата ни пералня беше Siemens, най-простата, тя работеше около 15 години.Сега също взеха Siemens, но вече интелектуалец, IQ800. Използваме малко повече от шест месеца, най-положителните впечатления. Машина, за която можете само да мечтаете ...

 5. Граватар Елена Елена:

  Нашата Siemens навърши 18 години тази година. Майсторите, които се обаждаха само веднъж за цялото време, казаха, че това са най-добрите автомобили. Бих искал вече да се променя за нещо ново и след като прочетох отзивите, съжалявам за собствените си.

 6. Граватар Роман Роман:

  Вече трета година работя за LG Laundry. Много съм доволен от работата й. Модел F1092

 7. Граватар Александър Александър:

  Купих LG и не съм доволен, скачам, пропуках случая, сами оценете качеството.

 8. Граватар Алекс Алексей:

  Ardo a800 е командно устройство на механика, на 10 години, наскоро смени четките на двигателя - те са изтрити до нула. Машината никога не се е счупила, но истината е направена в Италия, а не за Русия. Всички надписи са на италиански.

  • Граватар Ярослав Ярослав:

   Нашият Ardo t80x (Италия) вече се е счупил 10 пъти.

  • Граватар Юри жури:

   A800, в продължение на 15 години сменя само колани. Шумни обаче по време на цикъла на въртене. Но я заключвам в банята.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Моят Ardo A1000X (Италия) служи 20 години. Той смени четките на двигателя и механизма за отваряне на люка. Сега уплътнението на капачката на резервоара се е счупило. При разбор гледах състоянието на всички части - почти като нови (дори лагери в идеалния случай). Това означава руското събрание!

   • Граватар Андрей Андрю:

    В нашето семейство пералнята INDESIT работи 12 години (руски монтаж). Убита дъщеря, заспиваща прах за миене на ръце.
    Не изграждайте оплаквания!

    • Граватар Евгений Юджийн:

     И за нас Indezit умира от 16 години, изглежда, че умира (много вибрира по време на цикъла на въртене) и така служи вярно ...

     • Gravatar German Херман:

      Сменете амортисьорите. Цената на изданието е 1200-1500 p.

    • Граватар Дъщеря ти Дъщеря ти:

     Кой уби кого? Къде са фактите? Заземяване?

 9. Gravatar Innocent невинен:

  Потвърждавам за Siemens! Работим без оплаквания от 12 години! Когато дойде времето, ще взема подобна!

 10. Граватар Майкъл Майкъл:

  Имам Candy 655 xt. Вече е на 20 години! Вярно възвърна своите 300 долара. Никога нищо не се е счупило и сега е в движение. Само Котката, копелето, разкъса венеца на люка, сега тече (((. И това е повод да купите модерен. Спите добре, скъпи другарю!)

  • Граватар Дина Дина:

   LG вече има 17 работещи за нас. Съвсем наскоро се счупи отново, електрониката полетя. Майсторът каза, че такива шайби могат да бъдат ремонтирани завинаги. А новите обикновено се използват за еднократна употреба.

 11. Граватар Лена Lena:

  Занусия служи верно 12 години, сега е първият ремонт, няма роднини, съжалявам

  • Граватар Анна Анна:

   И нашето служи вярно от януари 1998 г., това е европейско качество! Жалко е да си тръгна, но исках с по-модерни функции ...

   • Граватар Сергей Сергей:

    А нашите зануси работят от 1988 година. Италианско събрание. От ремонта беше заменена само дренажната помпа (аз сам я смених - помпата струва 300 рубли). При разглобяването той обърна внимание на качеството на гумата, уплътненията и маркучите - те изглеждат като нови. Изглежда, че тя ще работи тихо през следващите 25-30 години!

    • Граватар Ал Ал:

     лъжи

     • Граватар Олга Олга:

      Моят ZANUSSI работи от 1996 г. Досега всичко се изтрива и изтръгва. Капакът вече е ръждясал (моята машина с вертикално зареждане) и всичко работи

    • Граватар Олег Олег:

     Потвърждавам. Моят Zanus служи от 2000 г. Веднъж преди около 5 години смених двигателя в помпата и това е всичко. Злато, а не кола

    • Граватар Руслан Руслан:

     Вярвам, защото Зануси е електролукс група.

     • Граватар Рома Рим:

      През 2016 г. тесният 32 см ZANUSSI FL704NN, закупен през 2004 г. за 18 хиляди рубли, се счупи. Лагерът бръмче и купих тесен 34 см ELECTROLUX EWM1042NDU за 34 хиляди рубли. Казват ми защо не си купил Indesit или Beko за 15 хиляди рубли. Ще покажа вашата статия в моя защита!

    • Граватар Галина Галина:

     Моят толкова. Супер машина!

 12. Gravatar maxim050 maxim050:

  Имах Indesit, работих около 7 години. Счупете няколко пъти. Тогава лагерите полетяха. След това дълго време избрах, взех LG. Работи почти перфектно, издава много по-малко шум. 2 години - нормален полет 🙂

 13. Граватар Андрей Андрю:

  Накрая дойде ред да сменим шайбата. Машината SAMSUNG служи 13 години по време на сервизното време, след като нагревателят беше сменен. Много доволен. Сега не знам какво да взема.

 14. Граватар Роман Роман:

  Имам италианска сглобка Ariston AL 109X MARGHERITA 2000. Работих безпроблемно 14 години. Едва през тази 2015 г. тя започна да боклуци. Самият той не е майстор, но с помощта на интернет той смени лагерите, които първи се провалиха. Поправих го! Оказа се! от третия опит. Малко по-късно машината спря по време на измиване. След анализ в Интернет, посочени четки. Точно така! Той заменя. Спечелени! Онзи ден софтуерният контрол се въртеше на случаен принцип в кръг. Той се качи обратно в Интернет. По съвета там рестартирах машината, като настроих програмата на 0, издърпах кабела от контакта. Първия път не се получи. Само от третата. Спечелени! Наскоро помпа (дренажна помпа) изръмжа силно. Успокои се! Няколко дни - полетът е нормален! Ще изстискам всичко от маргаритката до последно. Ако нещо друго, трябва да потърсите замяна. Ще гледам и в асамблеята на Германия или Италия 😉

  • Граватар Татяна Татяна:

   Моята Дейзи Аристон отпразнува 18-годишнината! Моля се за нея всеки ден! Италианска сглобка, за цялото време само дребни ремонти под формата на помпа ... Боя се, че днес няма да я намерите ...

  • Граватар Александър Олександър:

   Напълно съм съгласен с пан Роман.Исках сам да го взема, но не се вписваше в измерения. Трябваше да взема вертикално SIEMENS. Сименс служи 12 години! В онези дни MARGARITA ARISTON беше най-добрата в своя клас! Който го е взел тогава, се страхува да го промени на днешните потребителски стоки!

  • Граватар Алекс Алекс:

   Ораем от 23 години. Без ремонт. Италия.

  • Граватар Катерина Катрин:

   Да, и нашата Дейзи работи от 19 години, тази година нагревателят беше сменен. Къде сега да взема същото)

  • Граватар Марина яхт клуб:

   А моята Дейзи мие от 16 години, няма проблем.Но нейният случай е ръждясал и сега тя не е красива, но работеща 🙂

 15. Граватар Юри жури:

  Samsung е на 11 години. Сменена помпа-5-6 измивания на месец струва 8800r.

 16. Граватар Андрей Андрю:

  Експерти, къде е класацията на Whirpool?)

  • Граватар Филистимец обикновен човек:

   Коментарите са добри за коли, направени преди 10-15 години, и Virpuls все още не са работили толкова много за статистика.Сега автомобилите са ненадеждни, компоненти отвсякъде, където купуват по-евтино в насипно състояние. Имам Otsein от 21 години и работи .. И сега тя влезе в Candy- те не хвалят ...

  • Граватар Андрей Андрю:

   Изграденият от мен италиански тот Whirlpool работи 22 години и едва сега двигателят започна да се нагрява и барабанът спря да се върти. Само пластмасовата дръжка на люка чупеше стотинка. Сега не знам кой да избера. Съдейки по отзивите, ще трябва да броите за 5-7 години не повече. От 1993 г. свекърва Сименс се търкаля и работи сякаш нищо не се е случило.

  • Граватар Юри жури:

   Нашата шайба Вирпул служи 14 години и 6 месеца. Преди четири години сменихме помпата. Сега апаратът се разпадна.

  • Граватар Олга Олга:

   Сега имам втори Whirlpool.

   Първият работеше вярно 18 години, но няма нов за още 3 години, а се чупи 5 пъти. Разбрах го вече. Чета рецензии и вече мисля, че може би втора употреба от Германия е по-добре да си купите, отколкото отново нов „измамен“, с който да се притеснявате и да инвестирате много пари 🙁?

 17. Граватар Александър Александър:

  През 1989 г. купих "Eureka" (лиценз Zanussi), тя все още работи, само преди година уплътнителят на вала изтича. Намерих нов печат на пазара за нея, бях много изненадан.
  Казано сам, тя продължава да работи. Дълги години се опитвам да купя нова, модерна машина, но докато чета отзиви за повреди в интернет, желанието веднага изчезва. Последният път приключих с ревюта за счупване на Miele, което
  Сега се добива в Чехия. Какво тогава да поискам от други фирми. 26 години работа. Така изглеждаше монтажа в Съветския съюз.

 18. Граватар Евгений Юджийн:

  ... ние използваме BOSCH от 18 години, купихме немска асамблея, първите, които се появиха. Измива 4 деца и аз и жена ми. Грубо казано, той работи всеки ден без никакви оплаквания. Препоръчвам, благодаря 🙂

  • Граватар Марина яхт клуб:

   Моята "малка бошенка" скоро е на 20 години. Германско събрание. Никога не съм се обаждал на господаря. Днес ще донесе нов AEG. Сменям се само защото старата пишеща машина няма таймер (наистина ми трябва). Ръката на Bosch не се вдига, за да се хвърли, сложи в гаража.

  • Граватар Роман Роман:

   Имаме и монтаж на Bosch на немски език. 10 години вече, ремонтиран 2 пъти. Електрониката полетя и така се изтрива перфектно.

   • Граватар Иван Иван:

    Електрониката и нагревателните елементи на Bosch са слаби и ненадеждни места.

  • Граватар Татяна Татяна:

   Къде мога да го взема сега, на германското събрание ... на нашето производство, че никакво изтегляне не е ремонт.

 19. Граватар Виктор победител:

  WHIRLPOOL-12 е перфектна работа. Електронното плато е спряло дълголетието. Майсторът ремонтира 3 промивки. Търсим модел на същата фирма. Обичам колата като съпруга за красота и надеждност!

 20. Граватар Бабченко Алла Бабченко Алла:

  Имам Меле, за 3 години смениха три коли, защото разкъсват нещата. Аз живея в Италия, така че няма проблеми с обмяната на автомобили, но съм много разочарован от тази марка и ще помоля компанията да върне парите.

 21. Граватар Оксана Оксана:

  Имахме машина за топка Ariston - бяха много доволни, отслужиха 8-9 години. Променен в гореща точка Аристон, достатъчен за още 4 години, започна да скача и да гърми ... Сега в търсене.

 22. Граватар Алекс Алексей:

  Използваме Ariston Dialogic от 17 години. Никога нищо не се е счупило. Жалко е, че няма такива продукти в продажба. Отне втора машина, купи Electrolux EWS 106410 W - тя се счупи след 2 години. Тук имате оценките.

 23. Граватар Нина Нина:

  Първата машина беше Indesit, работи 12 години, дадох я на баба ми. Вторият беше BOSCH, след 6 години той беше покрит, ремонтите струваха повече от самата машина. Сега си режем мозъците.

 24. Граватар Лана Лана:

  Машината на турското събрание ALTUS вярно служи десет години, понякога изпълнявайки няколко цикъла на пране на ден. НИЩО не се счупи нито един път. И никога не е имал проблеми.Одеяла, покривки, пухени якета, възглавници, калъфи за кола ... Само спортните обувки никога не се мият. Е, и се грижих, разбира се, с любов и старание към нея. През януари стъклото на люка се спука, както майсторът каза, от време на време и точково „биене“ на метални предмети (например копчета от дънки). защото колата е рядка, сглобяването на турски, стъклото чакаше почти месец, монтирано, изпратено стъкло от клепачите, всичко беше перфектно. Уви. Спирана изцеждаща вода. Най-вероятно помпа. Реших да си купя нова кола, защото Предполагам, че в ремонт на пишеща машина на десет години инвестициите може да не са оправдани. Но ... след като прочетох отзивите, мисля, може би, за начало, сменете помпата?)))

 25. Граватар Андрей Андрю:

  Имам италиански Аристон 2003. Купих топла мелница в Auchan. За цялото време коланът се спука и в мозъка беше покрита микросхема. И нищо, само свирка по време на въртене като турбина в кола, но поносимо

 26. Граватар Елена Елена:

  "Samsung" работи от 17 години като "Papa Carlo" и сега се справя много добре, само вчера уплътнението на вала е полетяло - никога не се е счупило. Извинявай за толкова упорита работа

 27. Граватар Сергей Сергей:

  „С право си позволихме да игнорираме BEKO и да забравим за Rolsen. „Retona“ също не си заслужава вниманието. “ Звучи много снобизъм. Защо позволено? Обяснете. Например автомобилите BEKO имат много добри отзиви в интернет, които трудно могат да се сведат до реклама на марката. Достъпна цена, много купуват, хвалят ... И така, каква е статистиката за тази марка? Както и да е, всеки производител заслужава внимание. Иначе много прилича на потребителски преглед ... Какви сервизни центрове събраха данни, за какъв точно период? Кой анализира данните? Използвайки каква методология, какъв статистически софтуер? Или така, на коляното?

  • Граватар Шристина Sristina:

   Имам Beco 13,5 години без ремонт !!! А вчерашния ден се счупи, така че е просто по-лесно да си купите нов. Сега мислим какво да вземем.

   • Граватар Александър Александър:

    VEKO от 2000 г. до тази 2016 г. полетът е нормален = нулева повреда, но въртенето е много силно. HZ вземете нов или се насладите на рева?

    • Граватар Рус Rus:

     Работи точно три години и месец (само за да отлети гаранцията), а сега лагерите са толкова разклатени, че нашият висок е на път да получи такова усещане. Изводът на майстора е недвусмислен - скрап. Ще вземем Bosch. Преди това Зануси оран в продължение на 17 години.

  • Граватар Анна Анна:

   Взеха Беко преди година, неприятности, не машина ... елементарни петна не мият. И първоначално изглежда, че е нормално. Похвала, вероятно защото е евтино

  • Граватар Сергей Сергей:

   14 BEKO изпълнено. Това е просто счупено.

   • Граватар Олга Олга:

    Ние Веко служи 18 години. Купих занаят.

 28. Граватар Елена Елена:

  Аз имах Samsung в продължение на 10 години, той работи като часовник. Не можех дори да мисля, че външният вид на нещата, които носите толкова много зависи от машината, в която сте ги сложили! Сега го знам. Тъй като Samsung се развали и купи вместо това Аристон. Това е ужаааааа. Изплакнете минимум -38 минути! Цикли от 2,5-3,5 часа.Нещата се превръщат в измити кърпи, ще се променя.

 29. Граватар Сергей Сергей:

  Пералнята ми ASKO W510D работи 12 години. Опора от страната на задвижващия колан се спука. Бих искал да поправя. Може ли някой да ми каже къде да купя опори и опори за тази кола, но не и отляво? Кой ще ви посъветва коя пералня сега можете да закупите за най-добро качество? Не виждам отзиви за директно шофиране. Отговор.

 30. Gravatar alexey Алексей:

  И защо никой не възхвалява Вятка? Служи повече от 12 години без ремонт.

  • Граватар Александър Александър:

   Ще похваля Вятка, устройството е на 14 години, програмата е всичко, което е необходимо, без излишни излишъци, миналата година имаше първото счупване - маслото уплътни, майсторът намери роден - ремонт с моята сглобяване-демонтаж 650 рубли. - ПРАВО !! Това е сигурно със сегашните отзиви поне още 14 години, пазете Вятка.

  • Граватар Наталия Наталия:

   Да! Вятка е отлично устройство! Служи от около 15 г. По някакъв начин започна да се извива лошо, почисти филтъра - всичко отново беше нормално.

  • Граватар Ирина Irene:

   Имаме Вятка - автоматичен от 1996 г.И много ми харесва. Съпругът наистина ремонтирал няколко пъти сам. 20 години служил вярно. Започна да боклуци. Търся нов ...

 31. Граватар Катрин Катрин:

  Монтаж на Bosch.Герман Служи 18 години. Вчера първата разбивка.
  Сменен амортисьор и колан. Господарят каза, че не правят толкова качествени коли. Живот 5, ако имате късмет, след това 8 години и мустаци.

 32. Граватар Валентин Валентин:

  Съгласен съм със Сергей относно VEKO. Разработен, скъпа, 15 години. Беше необходимо да се транспортира от апартамент до апартамент. Затова сега взех ВЕК. А старият ще служи и в страната.

  • Граватар Ирина Irene:

   Кой си взел? Търгувах Beco за LG. Съжалявам за това.

 33. Граватар Аленка Аленка:

  ARDO A400, придобит през 1996 г., родното италианско събрание, оцелява до февруари 2015 г., вярно практикувайки ежедневно измиване - барабанът започва да чука и виси, дъвче бельо - е изпратен да почива ... По примера на родителите тя взе BOSCH, те имаха пералня 20 години, този ден е жив и здрав, няма нито един срив) Докато съм доволен от нея)

 34. Граватар Леонид Леонид:

  Електролукс служи вярно 12 години. Разбрах го вчера. Време е, време е да се промени към модерно.

 35. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Samsung. След 5 години, подмяната на помпата и след още 5 години, подмяната на барабанните лагери, тъй като кутията за пълнене не е в ред. И това 10 години 2 разбивки. Седя тук, избирам нов.

 36. Граватар Вера вяра:

  Беко работи за мен от шестнадесетата година, освен това без неуспех и без ремонт, но шумен. Монтажът беше турски.Но днес забелязах, че помпата, изпомпваща вода към канализацията, започна да трака неестествено и по-силно от трактора. Седя мислено ...

  • Gravatar BOSCH BOSCH:

   Проверете дали в помпата има чужди предмети (често има щифтове, дреболия от джобовете).

 37. Gravatar BOSCH BOSCH:

  BoschWV1201-работи от 17 години! По дяволите - вече толкова изморен, искам нещо ново! Нито една повреда!

 38. Граватар Ардо Ardo:

  Вярно служи Ардо 1996 освобождаване 15 години. Веднъж беше сменена само помпата, но нещата винаги се миеха внимателно и с любов (и тюл с коприна, кариран и спортни обувки). Преди четири години трябваше да се преоблека в Зануси. Sentry !!! Разкъсва нещата, прави пухове, но изобщо не говоря за шум. Винаги вие и продължава на излитане.

  • Граватар Олга Олга:

   Зануси имам за втори път, никога не съм скъсал бельото си. Първият обаче започна да скача след няколко години, а вторият сега започна да работи само върху памук и въртене, при останалите режими грешката показва, аз ще се обадя на капитана, ако ремонта не е твърде скъп, ние ще го поправим, и ако е скъп, е по-изгодно да си купите нов. По принцип Зануси е нормална машина. Просто, че сега цялото оборудване е направено краткотрайно, иначе къде да се сложи това изобилие от стоки ...

 39. Граватар Сергей Сергей:

  За три години LG изтрива тихо, не прескача, вибрацията на смърча е видима, не е силна, за да не се изтръгне :)))) Недостатъците са, че водата остава във венеца, а изтичането е шумно, но не е критично, щастливо е като слон.

  • Граватар Олга Олга:

   Вчера обиколих магазина, разгледах шайбите. Оказва се, че има наклон на гума, така че с такава вода да се оттича.

 40. Граватар Светик Svetik:

  Имам LG с директно задвижване, по едно време кълвеше реклама, след година смених помпата (5 хиляди), тя скача като луда, нищо не помага (стои на нивото на гумените подложки). Понякога се налага да го държите с ръце, за да не излезе вратата. Необходимо е да се промени, но какво?

  • Граватар Йозеф Йозеф:

   Опитайте да премахнете гумените уплътнения. Те се параят активно в магазина. Подобна ситуация имаше и с LG - изхвърли уплътнения и стои като камък, не трепери!

 41. Граватар Таня Таня:

  Имаме машина Eureka, която работи 42 години

  • Граватар Татяна Татяна:

   .. зашеметен ... тук е КАЧЕСТВО !!!!

  • Граватар Людмила Людмила:

   Така че Eureka е полуавтоматично устройство.

 42. Граватар Валентин Валентин:

  Indesit работи от 15 години ... дори изтрива самонарезни винтове)). Недостатъци: старият модел и вибрира по време на извличане от 800 оборота в минута.

  • Граватар Сергей Сергей:

   Indezit iwub4085 работи 4 години. При завъртане скача 800 об / мин. За 4 години два електронни модула изсумтяха. Накратко, не го препоръчвам.

   • Граватар Александър Александър:

    LG беше галопиран като жребец! Продаден, взе Indezit. Две години по-късно четките са изтрити ... майсторът заменя 2500r., Година по-късно той заменя 300r., След година отново - лагерът лети! Не препоръчвам нито LG, нито Indezit!

 43. Gravatar GNG GNG:

  Philips работи без ремонт от 30 години, можеше да е и 20. Но вчера поръчах LG и сега мисля дали не бързаше. Исках да променя техниката преди пенсиониране.

 44. Граватар Игор Игор:

  Zanussi е първата доставка до Украйна. Честна Италия. Той чука от 20 години, наскоро се обадил на майстора, сменил лагера, казал, че ще издържи още три-четири години. Много доволен.

 45. Граватар Татяна Татяна:

  Автомобилът ми HANSA работи 14 години без оплаквания или повреди. Лесен за поддръжка, безшумен, с наклонен резервоар. Много хубава кола. Изведнъж барабанът спря да се върти. Майсторът диагностицира повреда в лагера. Той каза, че роднините не могат да бъдат намерени в момента и замяната със съществуващите ще струва девет хиляди рубли. В същото време гаранцията за работа е само един месец. Предлага се да се купи нов. Но кой да избера? Четох отзиви и виждам, че няма достоен заместител.

  • Граватар Елена Елена:

   Имам бонбон, по същия начин барабанът спря да се върти. Служи вярно 10,5 години. Не знаете, опитайте се да поправите или купете нов

   • Граватар Слава слава:

    CANDY работи за нас 12 години. Веднъж сменили помпата. Тогава лагерите зазвучаха. Решихме да се променим, взеха LG, знаех, че няма да го взема. След 2 години възникнаха проблеми, които в 12 не бяха със CANDY.

  • Граватар Сергей Сергей:

   Не вярвайте на господаря. Аз самият смених лагерите в машината. И амортисьори. Всичко работи чудесно. Лагерите взеха на пазара, нови. Той иска да печели пари от вас и не е лошо.

  • Граватар Олга Олга:

   Hansa Aqua Spray е любимият ми от германското събрание. От 2004 г. тя работи за 2 семейства. Някога смениха лагерите, сега грешим на нагревателя. Разглобява се, чака своята съдба. Четене на отзиви, разочарован. Ще настоявам за ремонт. Ами тя, тази лотария с покупката.

 46. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Цял живот използвах Daewoo. Какво да кажа, японско качество. Работи, докато не се разпадне.))

  • Граватар Игор Игор:

   Daewoo?
   Япония? от коя година?

  • Граватар Василий Василий:

   Тогава е по-добре да кажете бързооко качество; D

 47. Граватар Генадий Генадий:

  LG Intello шайба. 12 години нормален полет без поддръжка и ремонт.

 48. Gravatar Anonymous аноним:

  Плача, с Веко съм от 1997 г., никога не съм се счупил, преминах всички движения, умен, тих, изперех дрехите си много внимателно, като цяло няма проблеми с това и днес гумената лента на люка се спука. Живея на село, естествено няма работилници, какво да правя? Не искам друго!

  • Граватар ЛЕРА Лера:

   Опитайте да поръчате, защото селото не е в отдалечената тайга 🙂

 49. Граватар Рашит Rashit:

  Закупен през 2006 г. Electrolux top-load. След 2 години активна работа се появи теч. Аутопсия показа, че горната пластмасова част, която се слага на барабана, е споена с поялник, а от вибрацията пукнатините отново се разделиха !!! Магазинът 5star се е затворил до този момент. Запечатан с течна пластмаса и все още работи.

 50. Граватар Анна Анна:

  Пералнята Atlant работи 6 години в моята селска къща без повреди, изтръгва се перфектно и не е шумна. Купих Hotpoint-Ariston RST 601W в апартамент, той се извива със същата скорост, много по-шумен е при миене и предене, неуспешна покупка.

 51. Граватар Майкъл Майкъл:

  Indesit, работил 19 години, започна да трака по време на цикъла на въртене, викаха се майсторите, той каза, че лагерите трябва да бъдат сменени, а по-скоро целият монтаж на главината. Емисионната цена е 5,5 tr. И тогава нещо друго се разпада, решихме да купим нов, кой да изберем, не знаем ...

  • Граватар Олег Олег:

   Ако не знаете, вземете BOSCH!

 52. Граватар Лена Lena:

  Samsung работи за мен от 10,5 години, а днес станах през нощта и не се изцежда и не извивам - това е някакъв вид тръби. Толкова съжалявам, много я обичам, без изключение заличи всичко в нея

 53. Граватар Светлана Светлана:

  Моят „Ардо“ е произведен през 1997 г., всички надписи са на италиански, натоварването е 5 кг, работи чудесно, за цялото време няма нито една повреда, това е надежда !!!

 54. Граватар Иван Иван:

  CENTURY тесен, горният капак се нагрява. Моля, кажете ми какво да правя ???

  • Граватар Рома Рим:

   Това е норма.

 55. Сладка граватар сладур:

  Bosch взе машината, 1200 оборота, нов модел. Оказа се, че е лошо извиване, необходима е подмяна на модул, тоест подмяна на програмата за извиване.

 56. Граватар Василиса Василиса:

  И днес машина за изгаряне е напълно завита. - каза майсторът, лагерът полетя. Два пъти в него вече (да речем на руски, ми промени мозъка). Галопиран като кон през банята. Служи 6 години. Много съжалявам. Макар и да не е евтин. Като се има предвид опцията на Бох или Сименс.

 57. Граватар Вик Vic:

  Какво представляваш на 12 години 18 години, къде са отзивите за съвременните модели 2014-2015?

 58. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  DAEWOO с режим на измиване във въздуха от 7 кг, работи 8-ма година, мие се всеки ден, сглобява Южна Корея. Обемът стана малък, купих още 12 кг със сушене, също DAEWOO, всичко подхожда.

  • Граватар Олга Олга:

   Къде купихте Daewoo, другарю? Вертикално зареждане? Не мога да го намеря, но не искам да купувам друго - не вярвам, че можете да сложите вълнено палто в друго и да го извадите като ново

 59. Gravatar Electric Suite Elektrolyuks:

  Тя работи от три години, през това време осем хиляди рубли вече са ремонтирани два пъти и сега има ремонт на шум ще бъде приблизително три до четири хиляди рубли, така че помислете за това ..

 60. Граватар Лана Лана:

  Вътрешно сглобяване с вертикално зареждане indesit.Вярно служи от 10 години, не е имало нито една повреда, но една беда изгни горния капак, въпреки че го използваме и днес.

 61. Gravatar Anonymous аноним:

  Bosch German 13 години Сменен нагревател Нормален полет

 62. Граватар Юри жури:

  20 години Otsein пране вертикална подходящо време за смяна, и какво да замени? Отзивите не успокояват. Как да подходим към избора от 25 до 35 хиляди. Кажи ми.

 63. Граватар Светлана Светлана:

  Ардо работи на мое място от 15 !!! години никога не са се свързвали със службата

 64. Граватар Валентин Валентин:

  Моделът LG WD-8023CG (тесен) е закупен през август 2003 г. Понякога той скача, скача (най-вероятно от настроението), краката изгниха отзад, ръждивите метални страни, но той продължава да работи по-нататък. Сега трудолюбив работник в къщичката и отново се настани на LG.

 65. Граватар Алекс Алексей:

  Siltal работи с мен от 1998 г. Ремонтирах два пъти: коланът и изхвърлих кондензатора. Три години ще работят. Чудесна кола.

 66. Граватар Валери Валери:

  При второто измиване машината SIEMENS „умря“, но под гаранцията контролния модул беше сменен и работи 12 години.

 67. Граватар Евгений Юджийн:

  А относно Вятка купи 1993 г. и все още служи. Десет и прозрачна пластмасова капачка се сменяха за доста стотинка сега и не мога да си спомня.

 68. Граватар Ник Nick:

  Имаме ARDO 800. служил е 14 години. На 6 смениха колана, подозирам, че майсторът изневерява ... после още 7 години! Коланът е толкова добър, колкото нов! И мъката започна, три или четири ремонта на електроника, четки, електроника отново ... майсторът за 2 седмици не може да разбере ...
  Мислим да вземем нов, кой, такъв избор ...

 69. Граватар Оксана Оксана:

  Маргарита Аристон оре 15 години без нито един ремонт, наскоро започна да изтече и морално остаря в Асамблея Италия. Заменен от серия Bosch 6 преди няколко месеца. Асамблея Русия. Работи по-тих, лесен за използване интерфейс. Като цяло доволни. А старата „Марго“ дори успя да бъде продадена на сландото, без да крие своята достолепна възраст

 70. Граватар Александра Александър:

  Очевидно не са чували за Whirlpool. Това струва най-дълго. Бош не издържа една година, поправяше скъпо, купуваше LG, 2 години живя, че техният хвален мотор се развали. И Virpul струва 3 години. Супер машина !!!

 71. Граватар Але ейл:

  Имаме Bosch от почти 20 години, все още на немски монтаж. Голяма машина от 7 кг. Само четките се смениха преди две години ... и това е !!! За цялото време нямаше ремонт !!!! Браво, обичай я !!!

 72. Граватар Татяна Татяна:

  Зануси служи 21,5 години - монтаж на Италия. През това време имаше един ремонт - смениха колана и беше чист или Тена. Развален или от чести затъмнения (Крим), или от факта, че измих силиконово кучешко легло в него и силикон попадна под барабана. По-истински последен.

 73. Граватар Айнур Айнур:

  Някой знае ли West WM 1040 E 4. Семействата предлагат нов. Заслужава ли си да вземете?

 74. Gravatar DIM DIM:

  Моят Whirlpool се повреди точно един месец след края на гаранцията, тоест след 2 години и 1 месец. Контролният блок изгоря, ремонтът струва повече от половината от новата кола. Купи нов. Никога повече няма да купя Whirlpool, всичко у дома от Philips беше счупено, като цяло се сбогувах с тази компания, надявам се завинаги.

 75. Граватар Йоанина Янина:

  Момчета, имам ASKO и изобщо не се притеснявам. Машината е на 10 години, просто изтрива СУПЕР. Не разваля нещата, със скорост 1000 почти всичко е сухо, но не и смачкано (дори не е необходимо да гладите) По едно време имаше лайна на BOSCH. Ако го промените само на AEG или ASKO

 76. Граватар Наталия Наталия:

  Whirlpool AWG853 работи 11 години. Миеше се много, имаше 3 измивания на ден (2 деца и болен тъст). 1 от 2 пружини, на които е счупен резервоарът, не мога да намеря пружината. Сега трябва да изберем нова машина

 77. Граватар Добър добре:

  Всички, всички, всички! Вземете чистокръвен немски, а именно: произведен в Германия. Немски е немски.

  • Граватар Ирина Irene:

   При нас Siemens вярно работи 15 години. Три пъти имаше ремонт - подмяна на десетте и нещо с лагери. Сега започнах да се разклащам по време на лицеви опори и изглежда, че програмите се „свързват“. Мислим да вземем нов ... Какво ?????

   • Граватар Руслан Руслан:

    Определено не е BOSCH-Siemens (братя близнаци)! От 2002 г. Electrolux вече е оцелял от коли, включително Бош, Сименс от приятели, роднини, нито един провал! Когато пишат тук, че машината работи вярно 15, но през това време беше в ремонт 3 пъти, ми е смешно, честно)))

 78. Граватар Артур Артър:

  Всички лъчи на доброто! И добро здраве на вашите бели работници. В самата вертикала на водовъртеж. Те взеха преди 8 години хиляди. за 14. Изберете метод глупаво глупаво поради размерите. Pah-pah, herrachit отлично !!! Тук са обхванати такива годишни числа, 10-20 години. Това е реално, сега при сегашния курс на долара каква цена на пералня може да се изчисли, така че да издържи тези 15 щастливи години ???? Със сигурност до 20 хил. Сега няма да намерите достоен помощник.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Бих казал от 40tyr 🙂 В Европа има цели отделни компании, които разработват материали и компоненти с такива потребителски свойства, че те издържат малко по-дълго от гаранционния срок и не повече. Самият радиоинженер - през последните 6 години започва постоянно да се натъква на микроелементи (резистори и кондензатори), които след 4-5 години работа разпръскването на проводника (дори и под лак) се разтваря и продуктът се разпада. Също така с спойка (която се окислява след 3-4 години), лагери (3-4 години и kirdyk), пластмасови части и др. и т.н.

 79. Граватар Елена Елена:

  Нашата машина General Electric работи от 22 години. Асамблея Англия, след това струва $ 715. Три ремонта с четка на двигателя.Прането не се разкъсва, има "пролетно изплакване", 1200 оборота въртене - почти сухо пране. Сега лагерът "умира". Не предприемайте ремонт. Търся нов, но GE не внася. Какъв жалко!

 80. Граватар Юлия Джулия:

  се сетих ... когато дърветата бяха големи, а водка в 3.60. Въпрос - какво да избера от сега? Рос. и корейски. сглобяване. От най-лошия до най-добрия

  • Граватар Алекс Алексей:

   Така че и аз говоря за това, пускайте го повече от 15 години, работи, но е много шумно и сега не е ясно какво да купите, отзивите за всичко са еднакви, добри и лоши

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Не беше в 3.60.
   3,62 - беше.

 81. Граватар Наталия Наталия:

  Ние Вятка Катюша работихме точно 11 години от 2005 до 2016 г. без оплаквания и ремонти, измихме и не скъсахме дрехи, тя имаше всички детайли, които бяха италиански, резервоар от неръждаема стомана, за разлика от съвременната пластмаса! и сега се счупи: регулаторът на нивото на водата лети, сто доведе до изгаряне десет. Дадох 3300 вече за ремонти и тук командното устройство напълно притъпи, започна спонтанно да изтича вода по време на измиване, а днес и по време на изплакване: вземете - и тогава водата заминава ... ремонтът на "мозъците" все още струва 3 хиляди, а лагерите вече са поръсени, т.е. накратко, реших да сменя машината, въпреки че много съжалявам !!! Но не мога да избера нищо: цените хапят и качеството, съдейки по рейтинга и отзивите, само супер скъпите останаха на нивото на ... тъга !!!

 82. Граватар Артем Артьом:

  Whirlpool AWE 7527/1 е в експлоатация от 2008 г. с европейска конструкция. Докато не се счупи. Изтриваме 3 пъти седмично. Изтрива се малко шумно, но без повреди. Искаме да променим, също за Whirlpool, но не знаем, че най-новите модели са толкова издръжливи? Кажи ми. Промяна поради преместване.

 83. Граватар Лъв лъв:

  Ariston AVSL 100 обслужва отлично от 11 години без нито един ремонт. Италия обаче. Чух, че аристонтите от руската асамблея не блестят с качество.

 84. Граватар Гост гост:

  Zanussi монтаж Италия 20+. Едното така - малък модел „Фиат”, „паркиран” в люк за прах. Господарят си отиде в шок оттогава състоянието на устройството е 5+. Сега на кръстопът е необходимо да се актуализира.

  • Граватар Руслан Руслан:

   Zanussi е Electrolux, следователно такава надеждност)

 85. Граватар Станислав Станислав:

  Прочетох коментарите, на 3 години, на 12 години ... но как сте на 32 години? Вятка автоматична 12, не промени нищо, дъното изгни, продължава да се мие. Между другото той приема гореща вода.

 86. Граватар ден бърлога:

  Трудният работник Samsung умира, работил е 12 години. Смених само помпата за източване. Решихме да сменим работника, тъй като той едва дишаше. Но кой от тях е по-добре да изберете LG или Samsung? Кажи ми, ако не е трудно.

 87. Граватар Юлия Джулия:

  Прочетох рейтинга и също не съм съгласен за ИЕК. Имаме хладилник от тази марка, а пералнята обслужва от 13 години. Машината също оцеля повече от един ход и все още работи за нас за радост, за разлика от Indesit (машината на сестрата), който вече е направил 3 ремонта за 5 години. Сега планираме да се преместим, ще вземем и VEKO.

 88. Граватар Ирина Irene:

  След препрочитането на целия Интернет той все още е на мястото на тръгване. Изборът не е направен ...

  • Граватар Николай Николас:

   Качеството на цените, по-добро от Иберна, все още не са били жонглирани, трябва да вземем. Въпреки че монтажът е руски, материалите са италиански.

 89. Граватар Антон Антон:

  Просто е невъзможно да се вземе нещо руско / украинско / китайско събрание. Няма да ви съветвам да се свързвате и с турски и с повечето италиански продукти.

 90. Граватар Сергей Сергей:

  Известният германски сбор BOSCH WFR-2141. Първия ден той отказа да се включи: когато снопът се движи, той работи (вероятно някаква жица в пулта за управление не е споена. Под гаранция цялата платка е подменена. Работи 10 години без коментар. Тази година лагерите шумоляха. Той разглоби и смени. Причина: в жлезата те не са сложили уплътнителя и изтечената вода е унищожила лагерите. Ето и немското качество.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Резервоарът е споен?

   • Граватар Алекс Алекс:

    Всички резервоари на Bosch и Siemens са сгъваеми, тоест няма проблеми с подмяната на лагера. Indesit, Hotpoint Kriston, Electrolux, AEG. Там лагерът се сменя само в комплект с резервоара. И често подобен ремонт не е практичен на цена; по-лесно е да си купите нов.

 91. Gravatar als ALS:

  Прочетете всички отзиви и виждате, че почти всички машини имат еднакви повреди с еднакъв експлоатационен живот. И хората вземат чисто по марка.

 92. Граватар Татяна Татяна:

  LG беше, работи 7 години и щеше да работи още по-безотказно, ако ... Снаха започна често да мие карираните и обемни якета, а барабанът се изкривява от претоварване. Купих Bosch, не пускам никого вътре, изтривам само себе си, същата история с барабана. Веднага след инсталацията започнах да забелязвам малко бъбривост, но семейството ми ме убеди, че намирам вина. Но не, сега тя вече чука и барабанът се тресе по време на цикъла на въртене. Обадих се на сервизния център, казват, че звучи като Bosch, но не го претоварвам, изправят прането, като цяло мисля, че моето нещо е най-доброто. Мисля, че ми продадоха стара ремонтирана машина. Взимат старо оборудване в магазина, мисля, че ми се получи. Ще отида до магазина, все още в гаранция. Много е разочароващо да купиш за такива пари, но тя не работеше цяла година.

 93. Граватар Ирина Irene:

  Сименс работи 24 години, счупи вратата, счупи я, може ли да се поправи или някой ще я върне?

 94. Граватар Светлана Светлана:

  AEG вертикала работи 14 години. „Мозъкът“ полетя, останалото е в супер добро състояние. Къде да вземем контролния блок? Без услуги.

 95. Граватар Ксения Ксения:

  Моята машина на Siemens работеше без ремонт повече от 15 години, нямаше нито един ремонт, само синът ми сложи кестен в тръбата за водния залив, извикаха майстора изваден. Изненадах се, че машината, като нова, след 10 години експлоатация, сега лети електрониката. Ще се променя, тогава ще мислим за друго.

 96. Граватар rvp РВП:

  Взех си кола Siemens wm14q4400e - бях доволна 1 година и 1 месец. Гаранцията приключи. Барабанът гръмна. За ремонт в сервиза половин цена. Произведено в Испания (вероятно не е от европейците).

 97. Граватар Татяна Татяна:

  ..Zanussi 1029 .. работи 7 години, след 3 години вече имаше лесен ремонт ... след това, на интервали, изтича, преди това не работеше в някои режими, след това не се наводнява / не се оттича ... и т.н. Мисля дали си струва да се поправя сега ?. Тук Канди беше, оран 15 години, без ремонт. Дадоха го на стари роднини (поради закупуването на този Зануси) - Канди все още работи за тях (вече 21 години). Само някои дъвки се смениха ... ъ-ъ-ъ ... и този Зануси е скъп и се сервира малко ...

 98. Граватар Иван Иван:

  LG работи от 25 години и продължава да работи. По някаква причина нищо не се нарушава.

 99. Граватар Рус Rus:

  Канди работеше 12 години, през това време десетте се промениха веднъж, прочетох коментари и рецензии не реших какво да купя, въпреки че мислех да го поправя (барабанът не се върти)? По-лесно, в ступор, какво да правя, как да избера?

 100. Граватар Тай Тай:

  За мен първото изискване е качеството на измиването. Много е досадно да измивате едно и също нещо няколко пъти, при условие че се използва добър прах. Такива са например корейците, средният ценови диапазон. Плюс това, те са само в надеждността, въпреки лошите скокове на вода и мощност. Може би поради своята простота.
  Последната машина Ariston, обича стабилно напрежение в мрежата. В нашите условия е надежден само със стабилизатор на напрежението. Пластмасовите части не са много издръжливи (корейците са по-добри).
  Изтрива се перфектно! Поради ароматите на прах при малки деца се появява зачервяване, аз самата наистина не харесвам тази миризма. Аристон също добре почиства, ако сложите половината прах. В резултат на това миризмата е много слаба и при децата няма дразнене. Вярвам, че скъпите коли се мият още по-добре. Но моят Аристон струваше около 600, той честно изпълнява тази цена.
  Що се отнася до честата подмяна на дренажни помпи, абсолютно всички марки. Един от военнослужещите ми призна, че основната позиция на доходите им е подмяната на работеща помпа. Само от факта, че собствениците са без ръка или са твърде мързеливи, за да развият филтъра отдолу и просто да разтърсят малкото нещо и клечки за зъби.

 101. Граватар Елена Елена:

  ZANUSSI, модел-3105, сглобяване - Италия, зареждане - вертикално, закупено през януари 2007 г., 2 ремонта - подмяна на лагера. Той работи шумно на въртенето (добре, добре, какво трябва да спя до него или нещо подобно). Преди месец лагерите отново валяха надолу, въпреки факта, че мия много често, не претоварвам машината, стискам я при 400 оборота в минута. Отидох да се грижа за нов, но въпреки това работих 9 години и 11 месеца. Гледах, слушах, четох в Интернет ... Заключих - ще поправя своя. Вчера го взеха. Ще го донесат днес. Цена за ремонт 700 (ремонт) +100 (транспорт) = 800 UAH. Между другото, младите в магазина ми казаха с шепот, че сега произвеждат лоши автомобили и е по-добре да ремонтират стари, ако ремонтът е преди 2000 UAH.

  • Граватар Елена Елена:

   Ето какво се промени през годината. През изминалия период машината работи нормално. Но капакът ръждяса много, трябваше да изрежа парче обвивка с ножица за метал, което не даде възможност за пълно отваряне на капака, прилепвайки към контролния панел (ръждата се надува в кръстовището на капака и контролния панел). Подмяната на капака в сервизния център ще струва 60 евро за ново покритие + около 700 UAH за работа. За всичко = 2600 UAH. Много. Реших да го използвам докрай. Нека изтрива колкото е възможно повече. Причината е, че в момента няма нормални машини на пазара на домакински уреди. Дори опцията за закупуване на използван оригинал ще бъде по-добра от новата за 4-5 години за много пари.

 102. Gravatar Msl MSL:

  Ние Lg работихме 9 години със средно натоварване, след като беше Bosh, тежката употреба доведе до смъртта му след 4 години (лагери) ... докато в търсене на нова машина, ремонтът е скъп според майсторите. Комбинацията от безшумност и надеждност за отзиви не е намерена (

  • Граватар Влад Влад:

   Въздушен балон Daewoo, 25 години. Водна помпа лети, за съжаление, няма подмяна. Няма оплаквания към останалите.
   Ще трябва да се промени.

 103. Граватар Сергей Сергей:

  Simens IQ500 работи 3 години и просто не се включва. Една дъска, която струва от 12 хиляди изгорени. Това е "качеството".

 104. Граватар Светлана Светлана:

  Съветвам ви да обърнете внимание на компанията Curting.

 105. Граватар Татяна Татяна:

  Имам Miele. Работи перфектно 6 години. Преди нея беше LG - на петата година дренажната помпа почина.

 106. Граватар Юри жури:

  Не бъркайте с качеството на преди пуснатите шайби и днешните. 5 години работа днес е над нормата. Относно Bosch и Siemens бих спорил с автора на статията. Сега купуването е лотария, която е в икономиката и в луксозните класове.

 107. Граватар Сергей Сергей:

  Пералнята Bosch WOT 20352 OE беше закупена през февруари 2013 г., под гаранция, електронният блок беше сменен, днес е 8 февруари 2017 г., отново беше покрит с имейл. единица. Разочарован.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Bosch няма собствена фабрика за най-зареждащи машини като вашата. Следователно вертикалите под тази марка се сглобяват в фабрики на трети страни. Преди това това бяха фабрики на Бранд. Последните няколко години са направени от Whirlpool. Така че вертикалните линии не трябва да правят изводи за качеството на Bosch. Автомобилите им, от собствените им фабрики, които имат - това е задвижване на предните колела.

 108. Gravatar Anonymous аноним:

  Имам двумодов комби OKA-6, той работи от 30 години. Лагерите не е необходимо да се сменят, а просто да се смазват. Доволен съм. Колата е звяр! Служи вярно.

 109. Граватар Татяна Татяна:

  Аристон, тя миеше само през зимата, и то не всеки ден, но през лятото бях в страната, нямам машина, а глупости. Миналата година сменях лагери, а сега набирам вода, а барабанът не се върти. Така че мисля да си купя кола, но се страхувам, че отново ще има грешка при избора. Дъщерята купи Зануси през декември, тя не е доволна от това. Тя каза, че няма да взема. Помогнете коя пералня да закупите?

  • Граватар Павел Paul:

   LG - това е добре!

 110. Граватар Татяна Татяна:

  От 15 години имаме Indesit. Необходимо е да смените колана.

 111. Граватар Владимир Владимир:

  Писаха за ARDO, но аз имам 16 години, кола със сушилня, 300 кинта, италианска сглобка - нито една повреда! Така че там, господа, господа господаря!

 112. Граватар Иляс Иляс:

  Indesit WISL103 един от най-евтините, работи 7 години. Тогава нагревателният елемент се провали, последван от електронния модул (мозъци). Цената на ремонта е около 5 tr.

 113. Граватар Лариса Лариса:

  Bosh WAA20727CE е закупен през 2012 г. - пет години по-късно кръстът на танка се спука. Подмяната само на цялостния монтаж на резервоара е повече от половината от цената на нова машина. Толкова за БОШ.

 114. Граватар РониКем RonnieKem:

  Жалко, че преди 2 години не го прочетох: O (

 115. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Необходимо е да се вземе предвид не времето на собственост на устройството, а времето на действителната работа в часове. Обикновено бакалавърската машина ще работи на празен ход и съответно износването ще бъде минимално. А в семейство с три деца същата машина няма да издържи 2 години с ежедневно измиване, просто заради банално износване. Нашият Siemens Siwamat Plus 7471, закупен през 1996 г., като цяло без тези. поддръжката оцеля до февруари 2017 г., когато контролното табло изгори. Вярно, не са го миели често (около 2 пъти седмично).

 116. Граватар Олга Олга:

  Bosh WLK24271OE закупен през 2016 г. Работи добре, но изтрива много агресивно във всички програми и разваля прането, определено не можете да сложите тънки и деликатни, въпреки че има програми. Програмите се различават една от друга само по време на измиване и температура.

 117. Граватар Кирил Кирил:

  BEKO е закупена през 1998 г. През януари 2017 г. лагерите на вала се счупиха и жлезата потече.
  18 години (!) Тя работи без повреди и ремонти.
  Купих комплект лагери (2 бр.), Уплътнения и уплътнител, ремонтирани в няколко вечери. Работи))
  Турско събрание, ако не греша.

 118. Граватар Мария Мария:

  Имах машина на Indesit Moon, произведена от Италия, лесна за управление и лесна за употреба, издържа почти 8 години, но уви, о, лагерите се счупиха. Те направиха ремонт, но той не продължи дълго, само шест месеца, сега той отново се счупи. И аз съм в размисъл и шок, не знам какво да купя, тъй като е проблематично да купувам истински чужденци и абсолютно не искам да сглобявам руското събрание.

 119. Граватар Антон Антон:

  Е, не знам, никога не съм се счупил за 4 години, машината се изтрива с гръм. А функциите са много удобни. Явно въпросът е в хората и тяхното лечение, защото при мен всичко работи много добре.

 120. Граватар Алекс Алексей:

  LG преди 11 години преди два месеца промени TEN. Направих го сам.

 121. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Electrolux ewt-911- нещо! 13 години оран.

 122. Граватар Валерия Валери:

  Ардо постави на последно място. Моята работи 16 години без нито един ремонт и претенции, изтрих всичко. Явно е лотария. Предишния ден не извадих прането, майсторът от компанията се опита да го оправи, като погледна белия калъф и щракна с всички бутони. Сега тя не се мие, изплаква, не се изцежда и не се оттича вода. Той го счупи и ако „чайникът“ не беше дошъл, сигурен съм, че бих работил още 5 години, всичко е като ново. Днес ще го разделя сам.

 123. Граватар Сергей Сергей:

  Ардо от 1998 г., преди осем години, сменя нагревателя и това е така, защото чорапът се навива на него и задръства барабана. Истината процъфтява страшно, амортизацията не работи.

 124. Граватар Семен сперма:

  Samsung M1200 2000, преди три години смени помпата. Вчера се покрих, брава на вратата, влачех тиристор, резистор за обтягане, чип за електронен ключ. Всичко беше овъглено. Очевидно, контролният процесор също е краят. Струва си релето да се контролира - поправете "стотинка" и поставете почти всякакви. И така перална машина за замяна.

 125. Граватар Лариса Лариса:

  Хора, ако искате да спестите здравето си, не купувайте Bosch! Изтрива се отвратително, не мие нищо, първо трябва да го измиете с ръце, а след това да го поставите в машината. Но най-лошото е, че още по-отвратително изплаква ... особено хавлиените кърпи. Чух по телевизията, че е необходимо старателно да се измие прането от прах. Хвърлих 2 хавлиени кърпи 70х140 в машината за памук на 60 градуса, цикълът премина, всичко изглежда нормално. Реших да изплакна допълнително, Изплакнах 7 пъти и цялата пяна. Откъде? Започнах да изплаквам цялото бельо допълнително - едно и също нещо, обаче само кърпи 5-7 пъти, спално бельо 1-2 пъти. Тя стана бясна от такова миене, помисли си, че пишещата машина е на 7 години - беше бъги. Преди 3 дни си купих нова, същата 80х60х40 (другите по отношение на параметрите не минават) и същата картина. Бош е вчера!

  • Граватар Анна Анна:

   Моля, напишете модел, щяхте да купите Bosch.

 126. Граватар Иван Иван:

  Samsung работи от 10 години. От самото начало резервоарът течеше. Произведено в гаранция и без повече щети. И сега ключалката и контролната платка на люка са изгорели. Ремонт повече от 10 хиляди.

 127. Граватар Марина яхт клуб:

  Тези, които се оплакват от Bosch, най-вероятно имате руски монтаж, немските коли са небето и земята!

 128. Граватар Станислав Станислас:

  Непретенциозният Zanussi FA832 (Италия) от 2006 г. до днес обслужва без нито един ремонт, страхуваме се да купим нов, ако само Bosch е от немски монтаж или Siemens, но вече има съответна цена, нито LG, нито Samsung (и двете асембли са Русия), предвид отзивите и видеото в YouTube, като новия LG след две измивания, барабанът се счупи, само това видео беше достатъчно ... усеща се, че е от най-меката калай, ужас! Накратко, Зануси, на живо! 🙂

 129. Граватар Лада Lada:

  Имам Hotpoint Ariston. Напълно съм доволен от нея, тя ми служи вярно повече от година. Никога досега не съм се свързал със служба.

 130. Граватар Михалич Михалич:

  Имаме Indesit с вертикално натоварване, работихме вярно 13,5 години. Сега започна да се проваля (ще се включи, ще виси), не виждам причина да ремонтирам, реших да купя нов.

 131. Граватар Аня Аня:

  Никога не бих си помислил, че Indesit ще се счупи толкова често (съдейки по рейтинга). Може да имам късмет, но за 4 години никога не е имало повреди, но изглежда, че не се очаква ..

 132. Граватар Игор Игор:

  Е, между другото, имам Hotpoint Ariston, най-вероятно от руската асамблея. Не мога да го нарека ненадежден, поне от три години нищо не му се е случило. Да, и изтрива добре.

 133. Граватар Станислав Станислас:

  Купихме Ariston Hotpoint (рядка муфа), работихме три години, мозъци се счупиха, а сега лагерите се завинтват! Резервоарът е неотделим, ремонтът е 6-8 хиляди, мислим какво да купим нов. Първата кола Ariston Margarita Cashmere работи от 15 години със сигурност, смени водната помпа и лагерите!

  • Граватар Иван Иван:

   Самият аз видях 4 от тези резервоари и сглобени с skf лагери. Селяните са доволни.

 134. Граватар Людмила Людмила:

  Искам да сменя шайбата. Моят тесен Sumsung работи 18 години.Всичко би било нищо, но всички операции се забавиха. Той черпи вода много дълго време. Мисловните отзиви ще помогнат при избора. Похвален от стари коли. Имам същото старо. А какво да кажем за съвременното, не разбрах.

 135. Граватар Олга Олга:

  Имам пералня Electrolux EWT11420W, закупена през декември 2011 г. През 2015 г. смених и двата лагера и сега трябва да заменя електронната платка. Трябва да купим друг.

 136. Граватар Олга Олга:

  Имам перална машина Electrolux EWT11420W с най-високо зареждане. Закупен през декември 2011 г. - през 2015 г. и двата лагера летяха - подмяна на 100 евро. И днес нито една програма не работи и трябва да смените електронния блок. Търся нова шайба.

 137. Граватар Алекс Алексей:

  Zanussi FLV 504NN. Работила в редиците 18 години, 2 години за 2 семейства. Подмяната на помпата беше преди 4 години и това е всичко.

 138. Граватар Луда Луда:

  Вече 6 години изтриваме Hotpoint! Издържа на много големи количества промивки. Браво 🙂

 139. Граватар Никита Никита:

  Пишеща машина Candy CY 124 TXT, закупена през май 2007 г. за 13 tr, монтаж Италия. Избрах го заради дълбочината от 33 см (всъщност 37 см, като се вземе предвид люкът), капацитет 4 кг. Въпреки факта, че тесните коли са склонни да "ходят" в банята по време на въртящия се цикъл, оттогава не съм срещал такъв проблем беше зададено по ниво.
  Наскоро по време на цикъла на въртене се появи звукът от търкане на метал. Мислех да заменя за нов Candy, но по-голямата част от отзивите за тази марка са отрицателни и монтажа вече е RF. Като цяло проблемът, какво да се промени? Изборът на тази дълбочина е много ограничен.

 140. Граватар Роман Роман:

  Хм, да, накратко сега наистина идва един боклук. Качеството е гадно, ние работим върху подвижна колиба Indesit от около 7 години. Въпреки че съседите й безпощадно се претоварват постоянно. Тя вече го усукваше, въпреки че в края резервоарът вече се тресеше по време на цикъла на въртене. И не я харесвах. Постоянно цялото спално бельо в длъжника ще бъде в завивката на ковчегата the И нещата не се занимават. Необходимо е да се започне производството му, а не да се храни Китай. И тогава всичко е направено там сега. И всичко качество на помия.

 141. Граватар Владимир Владимир:

  Закупихме машина на Samsung с възможност за презареждане по време на пране. Най-ниският модел в гамата. Най-удивителното е, че не можеш да чуеш мотора, а само водата бърка. Но чорапите се забиват между стъкло и ластик - има ниша и малки неща стигат до там.

 142. Граватар Юри жури:

  Имам точно такъв модел Indesit, както беше споменато в тази статия. Мога да потвърдя добра единица. Никога не сме се разстройвали.

 143. Граватар Олга Олга:

  Имам 1998 Indesit машина. Италианско събрание. Работи без проблем. Нямаше нито един ремонт.

 144. Граватар Жека Jeka:

  Имам директно задвижване LG. Закупена през 2009 г. След 7 години бутонът за стоп / старт започна да задръства. Демонтиран, извади бутона. Сега има малка дупка, но работи. Просто го включвам леко, като щракна върху сензора. Много съм доволен от измиването. Препоръчвам го.

 145. Граватар Евгений Юджийн:

  LG работи от 7 години. Доволен от машината.

 146. Граватар Майк микрофон:

  Перални машини. По качество и технологии:

  • V-Zug;
  • Shulthess;
  • MIELE;
  • ASCO;
  • Всичко останало.
 147. Граватар Владимир Владимир:

  През декември 2002 г. купи Indesit W105TX. През февруари 2018 г. се появи дрънкалка на лагера и дръжката на командното устройство постоянно се върти. Първото е ясно - трябва да се промени. И какво може да бъде с устройството?

 148. Граватар Марина яхт клуб:

  Имаме хакер. Чисти китайци. Закупен на 11 година. Аварийни повреди: помпа, филтър, опорен блок, нагревател, маслено уплътнение. Изтривам 2-3 пъти всеки ден. При последния ремонт майсторът каза, че просто няма какво да се счупи. Ще служи по-вярно. Забелязах добро качество на строителство, но казах, че водата в нашия регион е много сурова и оттам и всички проблеми.

 149. Граватар кит кит:

  Virpul изтрива къщата в продължение на много години, няма проблеми с нея. Мога да препоръчам тази марка на всички, които търсят добра пералня за дома.

  • Граватар Наталия Наталия:

   Явно сте го купили отдавна. Старите коли са почти всички добри. Купихме го преди 4 години. Той живее живота си, иска-заличава, иска-застава. Ремонтираха три пъти. Гаранционен случай не е зададен, така че за вашите пари. Днес отново е счупен, но какво ново е да се купи? Няма да поправя повече. Най-гадната машина, която имахме.

 150. Граватар Олег Олег:

  Притежавам шайба Hitachi, донесена от Япония. От вътрешния пазар. Събира се и в Япония.Устройството е просто пространство! Качеството на изграждане е филигранно! Работи едва чуващо. Преди това, като всички достойни руснаци, Bosch и Siemens и Electrolux притежаваха. В различни места на тяхното пребиваване, от подвижни до свои. И какво ви казвам. За всички тези марки, що се отнася до луната до моята кола, чиито услуги използвам радост повече от 8 години. Но трябва да вземем предвид, че взех тогава (през 2010 г.) доста просто устройство в сравнение с това, което ми беше предложено. В Япония вече имаше коли, които дори сега не могат да се купят в Русия. Може би, в допълнение към луксозния сегмент, където няма лоши оферти. Но това е от 100 хиляди и повече.

 151. Граватар Игор Игор:

  По-добра машина на Вятка няма нищо. Служи от 1985 г. Вече на 33 години. Разбира се, те ремонтираха няколко пъти. Части все още са там.

 152. Gravatar Anonymous аноним:

  Чудесно е, когато хората са толкова пестеливи 🙂 и имат коли от времето на царя на граха и резервни части за тях. Но дизайнът и качеството на шума, сигурен съм, оставят много да се желае. Моят Indesit също мие с нас от много години, но изглежда доста прилично, въпреки факта, че по едно време не беше купуван за скъпо.

 153. Граватар Таня Таня:

  Имам немска перална машина Bosh, която работи вече 18 години. От разрушенията три пъти се смени само нагревателният елемент, защото в нашия район има много твърда вода. Има и съдомиялна машина Bosh, на 13 години без почивка.

 154. Граватар Катя Катя:

  И ние имаме AEG. Старата жена работеше повече от 20 години. Дори не знам колко е в действителност. Вече не ни беше даден нов. Машината е пространство. За цялото време се миеше перфектно, нито една повреда. Но тя също се пенсионира. Искам също само AEG.

 155. Граватар Ира Ira:

  Моят ZANUSSI работи от 1998 г. Досега всичко се изтрива и изтръгва. Капакът вече е ръждясал (моята машина с вертикално зареждане) и всичко работи. Не прекалявайте!

 156. Граватар Наталия Наталия:

  Бил ли е Бош, купен преди около 20 години. Монтаж Германия. Страдахме с нея около 6 г. Нямаше сривове, тя работеше спокойно. Качеството на измиването обаче е ужасно! Трябваше да включа изплакване 2-3 пъти. Нещата измити, хлъзгави и лепкави от праха след измиване. Те го продадоха.

 157. Граватар Александър Александър:

  Аристон Маргерита 2000 се разпадна.Тя служи 15 години. Не вдига вода. Дори не знам какво да купя. Четох отзиви, не мога да намеря надежден модел до 30 хиляди рубли. Можете ли да кажете надежден модел с предно зареждане?

 158. Граватар Полин Вардарчева PolinVardanceva:

  Имам късмет, Indesit работи за мен двадесет, като часовник (не по отношение на това, което показва времето, а по отношение на без повреди и неизправности).

 159. Граватар Тори Тори:

  Използваме модела Hotpoint VMSG 622 ST B от малко повече от година, струва ни малко по-малко от 20k.

 160. Граватар Майкъл Майкъл:

  Не знам нищо по-лошо от съвременния вътрешен монтаж на Bosch. Това е шайбата, че хладилниците работят точно до края на гаранционния период. Това е услугата, която казват майсторите. Обслужването им е затрупано с Boschs. Ремонтът е супер скъп. Отначало хечбекът отлетя, след това електрониката умря. От нулата! Модел - Classixx5.

 161. Граватар Александър Б Александър Б:

  Най-надеждната е Тула. Резервоар за корпус алуминий. За 50 години работа само мрежовият кабел се е променил. Изгнила гумена изолация. Дадох го на селото.

 162. Граватар Стас Стас:

  Зануси работи с майка си от 1997 г. (21 години). За всички времена само дръжката на вратата се счупи през 15-ата година на експлоатация. Нищо ръждясало, случаят е непокътнат. Все още работи.
  Друг в апартамент под наем работи от 2001 г. Собствениците казват, че все още е на италианска сглобка - неразрушимият Zanussi FA822-1 AquaCycle 800.

 163. Граватар Татяна Татяна:

  Купихме през 2003 г. Samsung (Корея) за 3,5 кг. Работи безупречно. Ако купувам, тогава само Samsung, но къде продават корейски? Намирането е голям проблем.

 164. Граватар Александър Александър:

  Закупихме ARDO A800X през април 2001 г., в експлоатация от ноември 2001 г. През септември 2018 г. замених колана, защото старият започна да се люлее. След това започна да прелива от вода и да не се изтръгва. Сменен пресостат, но се оказа, че маркучът, който отива към пресостата, е блокиран. Тогава нагревателят изгоря, заменен. И днес, на 20 ноември 2018 г., електронният модул изгоря, цената му е 7400. Машината вярно служи 17 години. Търсите замяна.

 165. Граватар игор Игор:

  Купеният Siemens (ходеше по бартер) работи от 1990 г.Тялото ръждясало на места, но работи, само помпата се смени.

 166. Граватар Боря Боря:

  Аз също нямам проблеми с Hotpoint. След като задръстванията при гръмотевична буря бяха рязани рязко вечерта, телито спря да се включва (дъската се оказа изгорена) и поне къната към шайбата. Но за в бъдеще ще се опитаме да не заспиваме с включените устройства 🙂

 167. Gravatar Gene ген:

  Сега автомобилите значително спестяват вода. И това е голям минус. Имаме Electrolux EWF1287EMW от една година, харесвам всичко, но трябва да добавя вода.

 168. Граватар Алина Алина:

  Наскоро купена пералня Hotpoint. И ще кажа, че тази покупка значително опрости живота ми. Можете дори спокойно да изперете пухеното яке на деликатно измиване, така че пухът да не се събира.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини