Всичко за пералните машини

Бебешки прахове за пране за рейтинг на новородени

прахови рейтинг за новородениГрижата за новородените е в основата на майчинството и бащинството. През първите седмици от живота родителите се опитват да заобиколят бебето с максимална грижа, защото именно в тези седмици бебето е най-уязвимо. Всяка стъпка ще трябва да се обмисли, защото няма дреболии в грижата за новородените. По очевидни причини детските дрехи трябва да се перат често, но няма какво да се каже за нещата на новородените - прането ви се осигурява всеки ден. Как да миете трохи, какъв прах за пране да използвате? Нека поговорим за това по-подробно.

Предимства на добро лекарство

Какъв прах за пране е най-подходящ за новородени? Не е лесно да се отговори на този въпрос дори за много опитна майка, да не говорим за жената, родила първото си дете. Проблемът се задълбочава още повече от факта, че качеството на вече рекламираните и рекламирани прахове се променя и много често към по-лошо. Как в тази ситуация да направите избора на прахове за пране, как да не се сблъскате с „химическа бомба“, която би навредила на здравето на детето?

Алерголозите издават тревога за нарастващата честота на тежки алергични реакции при кърмачета към прах за пране. И в половината от случаите говорим за специални прахове за новородени.

алергии при новородениНа първо място, трябва да разберете кой прах търсите: сапун или универсален. Сапунът на прах е най-безопасният, но проблемът е, че той също се измива посредствено. По-специално, той няма да вземе изсушен „пуп“.

Универсалният прах е друг въпрос. Той е способен на много, но в същото време често съдържа компоненти, които, меко казано, не са полезни за деликатната кожа и дихателните пътища на новородените. За да се ориентираме по някакъв начин в обекта на търсене, нека да разберем въпроса какви характеристики трябва да има най-добрият прах за новородено.

 1. Прахът не трябва да съдържа трудно изплакващи се компоненти, които причиняват пряка вреда на здравето на новородените.
 2. Прахът трябва да се справи добре с петна от биологичен произход и да има дезинфекционен ефект.
 3. Прахът трябва да е достъпен, защото често младите семейства имат малък доход.
 4. Прахът за новородени трябва да е подходящ за използване в пералнята.

Изглеждат най-простите изисквания, но на пазара има малко прахове за новородени, които съответстват на тях. Основното спъване е първото изискване за вредни за здравето компоненти. Нека да приведем като пример размотаната и рекламирана пудра на уши бавачки. Много хора знаят за него и с готовност го използват, но в същото време някак си не си правят труда да разгледат състава му. Съставът на този прах включва: фосфати (15%), фосфонати (5%), ПАВ (5%) и оптични избелители.

Най-опасните в този списък са фосфонати, повърхностно активни вещества и оптични избелители, т.е. тъй като е практически невъзможно да ги изплакнете от тъканта, дори ако изплакнете дрехите на новородените 5 пъти. И тези вещества са опасни с това, че попадат върху кожата на бебето, провокират алергични реакции и различни кожни заболявания.

Във високи концентрации тези вещества обикновено са изключително опасни, тъй като засягат вътрешните органи на детето, особено черния дроб и белите дробове. Основният извод е следният. Най-добрият прах за пране на трохи не е този, който изобщо не съдържа потенциално вредни компоненти. И такъв, който съдържа напълно изплакнати компоненти.

В този случай няма значение колко вредни бяха химикалите, съдържащи се в праха, ако те все още бяха отстранени от тъканта заедно с мръсотията.

Продукти на основата на сапун

Какви бебешки прахове си заслужават вниманието на младите майки? Разбира се, какво и колко всеки решава да купи и по отношение на праховете това правило работи на 100%.Ние също няма да налагаме нашето мнение, а само ще ви ориентираме към достойни, според нас, проби от перални продукти. Проучвайки голям брой различни прахове за новородени, нашите специалисти съставиха своеобразна оценка на такива продукти.

Многократно трябваше да преразглеждаме тази оценка поради появата на корекции, направени от независими експерти, и в резултат на това решихме да разделим генерираната оценка, като по този начин създадохме две оценки: рейтингът на сапунени прахове за новородени и рейтингът на универсалните прахове за новородени. Нека започнем в ред с рейтинга на сапунените прахове.

 • TOBBI KIDS. Перилен препарат, който зае първо място в класацията, препоръчан от производителя за новородени. Съдържа малко количество неионни повърхностно активни вещества, които са добре изплакнати. Основните компоненти на праха са сапун и сода. Различни замърсители се измиват до добра степен. Освен това прахът е евтин, не предизвиква алергични реакции, няма остра химическа миризма, има удобна икономична опаковка, може да се излее в пералнята. Средната цена на праха е 4,4 долара за 2,5 кг.
  tobbi-деца
 • Babyline. Препоръчителен неонатален препарат с отлични показатели. Той не зае първо място в класацията на най-добрите сапунени прахове само заради сравнително високата цена. И така, в него няма вредни вещества, които не могат да бъдат измити, той изтрива нещата много добре и не предизвиква алергични реакции, което се потвърждава от резултатите от клиничните изпитвания. Цената е 12,75 за 2,2 кг прах.
  babyline
 • Сапун Мийоши. Третото място в класацията ни за най-добрите прахове за пране на сапун за деца отиде при Miyoshi Soap от Япония. Прахът е подходящ за новородени неща, това се потвърждава от неговия хипоалергенен състав. Прахът се състои от естествен сапун и силикати. Прахът няма остра миризма и има висока цена - 22 долара за 2 кг продукт.
  Мийоши-сапун
 • Klar Ecosensitive. Прах на базата на плодовете на сапунени ядки от Германия. Прахът има много предимства: не предизвиква алергична реакция, перфектно изтрива трохите, подходящ е за всякакви детски неща без ограничения, може да се пере в пералня, прахът е подходящ дори за астматици. Има само един минус на прах - цената. Цената му е приказна, за 1 кг прах ще трябва да платите 19 долара.
  KLAR-ecosensitive

Klar Ecosensitive е може би един от най-скъпите детски прахове, които се предлагат днес на пазара на страните от ОНД.

 • Сонет. Затваря петте най-добри детски сапунени прахове натурален сапунен концентрат, които могат да се използват за ръчно и машинно пране. Съдържа растителен сапун, силикати, сода, зеолит, алкохолен сулфат и кокосово масло. Всички компоненти са повече или по-малко безопасни, във всеки случай се размиват. Средната цена на продукта е висока - 30 долара за 2,5 кг, въпреки че прахът се консумира доста пестеливо.
  SONET

Универсални лекарства

Разбрахме се със сапунени прахове, сега ще представим рейтинг на най-добрите универсални прахове, препоръчани за новородени. Универсалният прах има по-сложен състав, но в същото време също почиства нещата по-добре от всеки сапунен прах. Ето топ пет универсални лекарства.

Frau Schmidt Ocean Baby. Изцяло екологичен препарат за пране, препоръчан за новородени. Според версията на списание Rich More, най-добрият прах за деца в нашия рейтинг, той също зае първо място в съвкупността от конкурентни показатели. Първо, той се справи с петната по-добре от всеки. Второ, той се представя под формата на таблетки, така че използването му да се опрости. Трето, продуктът е подходящ както за ръчно, така и за машинно пране. И накрая, четвърто, инструментът е подходящ за новородени, страдащи от алергия и астматици. Цена: $ 4 за 20 таблетки.

Фрау-Шмид-океана бебе

Denkmit Ultra Sensitive. Отлична детска универсална пудра от Германия, която зае 2-ро място в нашата класация. Измива петна от биологичен произход върху твърда петица.Прахът не съдържа компоненти без изплакване и може да се използва в пералнята. Прахът има 2 недостатъка: висока цена и недостъпност. Въпреки че в Интернет има доста магазини, които този прах предлага доста натрапчиво. Цената на опаковка от 1216 грама е 6 долара.

denkmit-ултра-чувствителна

MIRARHUS OATS. Много добър продукт от Южна Корея с подчертан дезинфекционен ефект, предназначен за измиване на детски неща и неща на новородени. Съставът на праха не съдържа вредни вещества, които не могат да се измият, въпреки това, когато миете дрехите на новороденото в пералнята с този прах, не забравяйте да настроите режима на двойно изплакване. В нашата класация корейският прах заема почетно 3-то място. Цената на продукта е 13 долара за 2,5 кг.

mirarhus-овес

Токико Япония. Четвъртото място в класацията на универсалните прахове за деца получава доста добре познат японски инструмент Tokiko Japan. Въпреки че прахът е многокомпонентен, не открихме нищо вредно и не измито в състава. Прахът почиства най-разнообразните, дори много трудни петна, докато използването му не застрашава крехкото здраве на бебето. Средната цена на праха е около 4 долара за опаковка от 1 кг.
tokiko-Япония

Понастоящем в страните от ОНД се продават много екологично чисти японски и корейски бебешки прахове и много от тях са много по-качествени от местните аналози.

Бебешко конкретно. Baby Speci затваря първите пет най-добри бебешки прахове от Испания. Естествен прах от биологичен произход, този прах е най-добре отстранен. Прахът съдържа определено количество вредни компоненти, но те перфектно се изплакват от нещата, така че бебето абсолютно не е в опасност и това, всъщност, беше преброено от производителя. Прахът може да се използва както за ръчно, така и за машинно пране, Удоволствието от използването на пудрата донякъде е засенчено от цената му. - 18 долара за 1,8 кг и така във всички отношения страхотно бебешко средство.

бебешко специфично

В заключение отбелязваме, че добър препарат, подходящ за измиване на новородени, не е толкова лесно да се намери. Някои млади майки обикновено предпочитат да не поемат рискове и да варят памперси и жилетки, както преди при кипене със сапун за пране. Според нас това е крайна мярка, по-добре е да попитате мнението на специалисти и още да потърсите достоен лек. Добро търсене!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Наташа Наташа:

  Използвах го, но реших да премина от него към друг. Дълго мислех какво означава да вземем. Открих, че съм роден. Първо пробвах малка опаковка, хареса ми, сега изтривам всичко.

 2. Граватар Александра Александър:

  Харесвам течните перилни препарати повече от праховите. По-добре се разтваря във вода, измива се по-лесно и по-безопасно в състава. Сега купувам Aqua Baby, супер. Измива добре, не мирише, в него няма хлор и фосфат. От пудрите, Baby Line е добър, ако беше течен, бих сложил и първите пет.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини