Всичко за пералните машини

Рейтинг на производителите на съдомиялни машини по качество

Оценка на производителите на PMMКогато обикновените купувачи започват да спекулират с най-добрите производители на съдомиялни, те назовават не действителните фаворити в това състезание, а най-рекламираните производители. И в него има проста логика: кой производител свети повече на телевизионните екрани и в мрежата, че този е най-добрият. Всъщност всичко не е толкова просто. Понякога най-доброто се крие в сенките, а най-лошото се опитва да се появи „във цялата си слава“. Дойде време за съставяне на рейтинг на фирмите за качеството на оборудването за миене на съдове, ние ще го направим в момента.

Най-добрите производители на луксозно оборудване

Съставяйки нашия рейтинг, се сблъскахме с доста сериозен проблем. Факт е, че различните производители на съдомиялни работят в различни ценови сегменти. Неправилно е да сравняваме качеството на съдомиялни машини от различни ценови категории, следователно вместо една голяма оценка трябваше да направим три малки, отделно за всяка ценова категория. Нека започнем с производителите на луксозно оборудване за миене на съдове.

 1. SMEG. Безспорният фаворит, лидер в производството на най-доброто оборудване за миене на съдове, което някога се е произвеждало масово. Първият е най-тихите и безшумни съдомиялни машини, Второ, автомобилите SMEG са едни от най-икономичните в света. Трето, при производството на SMEG оборудване се използват материали с най-високо качество. Четвърто, тези машини дават най-добрите показатели за качеството на мивката. И накрая, пето, автомобилите SMEG са неизменно стилни, използват най-модерните технологии и технически решения.
 2. NEFF. SMEG губи малко, защото произвежда автомобилите малко по-шумни и малко по-малко стилни, в противен случай техниката NEFF е много, много добра. Някои купувачи предпочитат да избират автомобили NEFF също така, защото подобна техника е малко по-евтина, въпреки че тук разликата в цените е условна.
  елитен рейтинг на PMM
 3. Kuppersbusch. Признат производител на оборудване за миене на съдове. Той е известен с това, че прави машини, които работят поне 10-15 години. Загубва от SMEG и NEFF, защото не са толкова активно въвеждащи нови технологии в своите съдомиялни машини. Освен това ценовата политика на Kuppersbusch не е толкова гъвкава, така че тяхната миялна машина е средно един и половина пъти по-скъпа от тази на най-близките й конкуренти. За някои модели коли на Kuppersbusch цената изобщо не е оправдана.

Както можете да видите, лидерите в производството на елитно оборудване за миене на съдове са производители от Германия и това не е чудно. Около 63% от жителите на Германия не могат без миялна машина, докато в Русия само 18% от хората ги използват.

Най-доброто в средния ценови сегмент

Сега даваме на топ производителите на съдомиялни машини за дома в средната ценова категория. Средната категория е известна с висококачествено оборудване, което въпреки че няма най-модерните иновативни решения, но е достъпно за много по-голям брой хора. Не всеки може да си позволи да купи елитен продукт.

 1. Siemens. Въпреки че този германски концерн е загубил лидерството си в производството на елитни съдомиялни машини, той се е фиксирал в долния сегмент и е толкова здраво укрепен, че нито един конкурент не успя да го премести оттам вече 5 години. Siemens предлага добра цена за добри съдомиялни машини. Машините на Siemens традиционно са добри: мият чинии перфектно, икономично, тихо, играещо се и много стилно.
 2. Аско. Шведите губят малко от германските си колеги в качеството на монтаж, но печелят в цената. Разликата понякога е много съществена, въпреки че техническите характеристики на модела могат да бъдат същите. Автомобилите Asko също са малко по-малко икономични, така че заемат почетно второ място в класацията.
 3. Бош. Известна немска марка, която се изкачи на трето място в класацията на „средните селяни”. Bosch произвежда много технологии, но е много нестабилен.Единият модел е супер успешен, а другият откровено е провал. Дори скъпите автомобили на Bosch не винаги работят дълго и надеждно, въпреки че като цяло има много добри отзиви за производителя и нямаше как да не му припомним.
  среден клас PMM рейтинг

Третото място може да бъде дадено на автомобилите на компанията Electrolux, но напоследък има твърде много оплаквания от тази техника. Специалистите и потребителите отбелязват спад в качеството на цялото оборудване Electrolux, продавано в Русия, което означава, че няма да го включим в нашата класация. Обективността трябва да се поддържа.

Най-добрите в бюджетния сегмент

Компаниите, специализирани в тесни съдомиялни машини, са проникнали в бюджетния сегмент, но за съжаление няма да намерите руски, украински или беларуски производители дори там. Най-добрите бюджетни коли се правят от германци, шведи и италианци.

 1. Бош. Съдомиялните машини се произвеждат основно в горната граница на бюджетния ценови сегмент, но безспорно тяхното оборудване е най-високо качество. Машините с европейски монтаж се характеризират с висококачествени части и отлична работа. Редица нискотарифни съдомиялни машини Bosch получиха най-високата оценка на потребителите, това говори нещо!
 2. Indesit. Веднъж италианската компания стана известна с най-високия процент на брак сред произвежданата от нея техника. През последните години производството се преструктурира и сега невероятното и евтино оборудване слиза от конвейерите Indesit. Въпреки това много потребители „по стара памет“ дават на производителя не най-високата оценка, а експертите, както се оказа, са отмъстителни хора, следователно само на второ място.
 3. Electorlux. Шведите не се издигнаха над третото място. Причината е, че успешните им модели на бюджетни съдомиялни машини са предимно стари: преди три-четири години. Новите разработки засега не блестят, има голям процент дефекти, а качеството на основните компоненти значително е намаляло. Марката е повече от разпознаваема, затова голям брой хора я отдават на своите предпочитания.
  Оценка на PMM за бюджетен клас

Тук имаме такава оценка. Опитахме се да бъдем най-обективни и взехме предвид мненията не само на майстори за ремонт на съдомиялни машини, но и на обикновени купувачи. Преди да включим този или онзи производител в нашата класация, ние изтръгнахме куп рецензии. Надяваме се това да ви помогне по някакъв начин. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини