Всичко за пералните машини

Оценка на надеждността на съдомиялните машини

Оценка за надеждност на PMMКогато семейството повдига въпроса за придобиване на нова съдомиялна машина, възниква разумен въпрос: какво да изберем? Днес на пазара има няколкостотин различни устройства за съдомиялни машини и какво да изберете не е ясно. Искам висококачествена и надеждна машина, която да изпълнява добре функцията си и да работи дълги години без повреди, но как да намеря такава техника? В тази статия ще представим класацията за надеждност на различни видове съдомиялни машини. Въпреки че, нашето мнение може да се счита за субективно, тази оценка, надяваме се, ще ви помогне да направите избор.

Най-добрите тесни коли

Преди да търсите най-добрите и надеждни съдомиялни машини, трябва да разберете техните разновидности. Нека започнем с най-популярните тесни съдомиялни сред руснаците. Тесните автомобили се наричат ​​така заради ширината на кутията. В сравнение със стандартните машини, при които кутията е с ширина 60 см, тесните имат калъф от 45 см и дори по-малко. Разбира се, това се отразява на изтеглянето. Тесните ПММ по правило разполагат с 3-4 комплекта ястия по-малко от стандартните, но това не възпира потребителите, точно обратното.

Тесните автомобили бяха харесвани от потребителите поради факта, че заемат по-малко място в малка кухня, а интегрирането им в мебели е малко по-лесно. Нека да видим кои тесни купета са най-надеждни в три ценови категории.

 1. Smeg STA4523. Тази първокласна машина е в състояние да работи 15-20 години без проблеми. Той е сглобен от най-добрите немски компоненти и изпълнява функцията си в 5+. Моделът е тих, има функция за частично зареждане, може да мие до 10 комплекта чинии наведнъж, има стилен черен дизайн. Машината е напълно вградена, струва около 1770 долара.
 2. Neff S58M58X Отличен представител на съдомиялната машина от среден клас. Измива до 10 комплекта ястия, има дисплей и куп модерни функции, работи много тихо. Благодарение на избраните части, от които е сглобена машината, експертите оценяват ресурса на нейната работа поне 10 години. Средната цена е 903 долара.
  Neff S58M58X2
 3. Electrolux ESL 94320 LA. И това е представителят на съдомиялната машина с бюджетен клас. Моделът получи не само висока оценка от експерти, това бе отбелязано от потребителите на Yandex Market с най-висок рейтинг. Техниката съдържа 10 комплекта чинии, има стандартен набор от функции и е добра при миене на съдове. Ресурсът на нейната работа е приблизително на 7 години. Цена - 338 долара.

Бюджетното оборудване често се „маркира“ от фабричния брак. Моделът Electrolux ESL 94320 LA има най-ниския процент на такива бракове сред всички бюджетни съдомиялни машини.

Страхотни малки коли

Малките съдомиялни машини бързо набират популярност. Наричат ​​се компактни ПММ и това не е случайно. Колите не са много по-големи от микровълнова фурна по размер, така че в ежедневната реч хората ги наричат ​​настолни. Размерите им са около 55 х 50 х 45 см. Такова бебе може да бъде взето със себе си в страната, ако желаете, то може лесно да бъде пренесено от място на място само от жена.

Основното предимство на такива съдомиялни машини е икономия на място. Тази машина може да бъде инсталирана на маса, на пиедестал, в мивка под мивката или като цяло може да бъде фиксирана към стената на специални скоби. Той е по-нисък по отношение на капацитета както на тесните, така и на стандартните автомобили и това е основният му недостатък, но изглежда, че купувачите не обръщат внимание на този минус. Те са доволни, че компактното оборудване побира 6-7 комплекта чинии. Нека да видим кои настолни машини са с най-високо качество в три ценови категории.

 1. Компактна съдомиялна машина за миене на Siemens iQ500 SK 76M Elite със специален корпус и много функции. Размерите му (Ш х Г х В) 60 х 50 х 45,4 см. Машината перфектно измива 6 комплекта чинии, има модерен дисплей и контролен панел, който се намира над вратата на пералната камера. Те сглобяват машината от много висококачествени части и сериозно проверяват след монтажа.Арсеналът от 6 програми за измиване и много функции, включително функцията, която ви позволява да разпознаете таблетки 3 в 1. Преценен експлоатационен живот - 10 години. Средната цена на единицата е 500 долара.
 2. Electrolux ESL 2400 RO. В средната ценова категория трябва да обърнете внимание на стилната миялна машина от Electrolux. Освен това мие 6 комплекта чинии, има електронни контроли и дисплей. Моделът има стандартен набор от функции. Той има клас на измиване A, който отговаря на основните стандарти за качество. Според експерти, машината може да работи 7 или повече години. Можете да закупите тази машина за 460 долара.
  Electrolux ESL 2400 RO
 3. Флавия CI 55 HAVANA. Много прилична бюджетна миялна машина, която получи висока оценка от потребителите. Малко е шумно, но върши чудесна работа с миенето на чинии и има много функции и програми. Особено популярна е часовата програма, която е чудесна за миене на леко замърсени съдове. Работен ресурс - 5 години. Средната цена е 258 долара.

Най-добрите стандартни съдомиялни машини

Така в нашата история стигнахме до стандартните съдомиялни машини. Защо се наричат ​​така? Тук всичко е просто. Когато домакинските съдомиялни машини се появяват за първи път на потребителския пазар като масов продукт, те имат стандартна ширина от 60 см в продължение на няколко десетилетия. Но тогава се появиха тесни съдомиялни машини с ширина на кутията 45 см, а след това машините с калъф от 60 см започнаха да се наричат ​​стандартни.Размери на съдомиялни машини стана основа за тяхната класификация.

Стандартната машина може да побере 12-14 комплекта ястия. Има модели, които могат да побират 15 или дори 16 комплекта, но това са по-вероятни изключения от правилото. Стандартните машини са идеални за големи семейства и за тези, които обичат да посрещат гости, тъй като с един ход подобен монтаж ще измие цяла планина мръсни съдове. Нека да видим кои съвременни модели на стандартни автомобили се считат за най-надеждните.

За да измиете 14 комплекта чинии на ръка, трябва да отделите около 25-30 минути и това е, ако бързате.

 1. Smeg STE8239L. Невероятно тиха стандартна съдомиялна машина. Отличава се с високия си капацитет - 13 комплекта ястия, огромен набор от програми и функции, както и огромна надеждност. Експертите казват, че при правилна употреба тази машина ще работи 15-20 години без проблеми, а най-вероятно и повече. Отличава се с най-високия клас на консумация на енергия - A +++, както и с 10 различни програми за измиване. Можете да си купите модел за 2080 долара.
  smeg STE8239L
 2. Asko D 5546 XL. Въпреки че тази машина принадлежи към съдомиялната машина от среден клас, по характеристики тя почти надминава описания по-горе модел. Той е много надежден, тих, има електронен контрол и защита срещу детска намеса. Измива до 13 комплекта ястия едновременно. Той консумира не повече от 10 литра вода на цикъл, а управляващият модул в паметта съдържа 12 програми за измиване. Прави впечатление, че машината може да загрява вода до 700В. Предполагаем работен живот най-малко 10 години. Цена - 1129 долара.
 3. ПЕЧЕЛИ MLP-12IM. Нямаше как да не обърнем внимание на тази невероятна миялна машина, която обаче е разтягане на технологията на бюджетния клас. Той е напълно интегриран в мебелите, побира 14 комплекта съдове и има 9 програми за миене. Моделът е идеално сглобен от солидни компоненти. Нашите майстори й предричат ​​7-10 години отлична работа. Машината дори има вътрешно осветление на пералната камера и индикатора „лъч на пода“. Такива допълнения рядко се инсталират на бюджетно оборудване. Можете да си купите кола за 450 долара.

На това спокойно ще завършим нашата история. Оценката ни е сравнително малка, така че е лесно да се запознаете с нея. Бъдете внимателни при избора на съдомиялна машина и тогава новозакупеният „домашен помощник“ ще ви върне за много години отлична работа. Имайте добър избор!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини