Всичко за пералните машини

Оценка на съдомиялни 45 см

рейтинг на съдомиялни машиниДоста е трудно да си представим модерни домове без домакински уреди, което улеснява живота ни и спестява много време. Съдомиялна машина е само пример за тази техника. Някои ще попитат: защо ни е необходима вградена или невградена съдомиялна машина, ако не натрупваме чинии, и с ръцете ми наведнъж, защо претрупваме кухнята? Отговорът е прост - миялната машина помага да се грижат не само за чиниите, но и детски играчки, аксесоари за дома и други. Става дума за рейтинга на съдомиялни 45 см и за техния правилен избор, който ще бъде разгледан в тази статия.

Основните характеристики, чрез които трябва да изберете "съдомиялна машина"

Отиването до магазина и купуването на първата съдомиялна машина, която се натъква, почти сигурно е обречена да губите пари. Както всяка техника за миене на съдове, тя не само трябва да се превърне в органична част от интериора на вашата кухня, тя трябва да бъде подходяща за вас и напълно да задоволи вашите нужди по отношение на грижата за чиниите и другите домакински прибори. Разбира се, това е идеална опция, един вид цел, към която трябва да се стремите, когато избирате такава техника, но определено не е нужно да купувате съдомиялна машина безмислено, просто защото трябва да бъде.

Преди да продължите с избора на "съдомиялни машини" и да съставите уникална оценка за "кухненски асистенти" за себе си, трябва да вземете решение за основните параметри на такъв избор и да дадете приоритет на себе си. Експертите съветват да се разчита на следните характеристики на съдомиялните машини.

 • размери и характеристики на връзката;
 • способността за вграждане;
 • конфигурация и местоположение на тави за съдове;
 • качествено миене на съдове;
 • набор от програми;
 • функции за сушене;
 • потребление на вода и консумация на енергия.

рейтинг на съдомиялни машиниРазмерът на съдомиялната машина е параметър, който трябва да се вземе предвид, ако пространството на вашата кухня е строго ограничено. Ако има малка площ, колкото по-малка е съдомиялната машина, толкова по-добре, но е важно да се разбере, че малка съдомиялна машина има малък капацитет. За да измиете планината от чинии, ще трябва да направите няколко отметки, а това е допълнителен разход за време.

Потребителите ценят предимно съдомиялни машини с възможност за вграждане. И наистина, 99% от съвременните кухненски дизайни предполагат скритото поставяне на домакински уреди, така че да не развалят интериорната композиция с външния си вид. Въпросът е, защо в такава кухня не е вградена миялна машина? Точно така, тя изобщо не е необходима там! Така че при избора на "съдомиялна машина" разглеждаме само онези модели, които могат да бъдат вградени в кухненския комплект.

Що се отнася до характеристиките на връзката, този параметър е пряко свързан с друг параметър - консумация на енергия. Ако свържете съдомиялната машина към водопровод с гореща вода, това означава, че нагревателят ще се използва по-малко, което означава, че консумацията на енергия ще бъде намалена. От друга страна, в този случай консумацията на топла вода ще се увеличи и въз основа на съвременните тарифи е по-изгодно да се плаща за допълнителни киловати, отколкото за допълнителни кубически метра топла вода.

За ваша информация! Специалистите казват, че е най-добре да свържете съдомиялната машина със студена вода, защото в този случай машинните части ще продължат по-дълго и качеството на миенето на съдовете ще се увеличи.

Когато избирате съдомиялна 45 см, не се колебайте да погледнете кошниците й за съдове, защото ги използвате, така че всички елементи трябва да са възможно най-удобни. Съвременните модели съдомиялни 45 см надминаха две стандартни кошници за съдове. Сега имат тави за ножове и вилици, окачвания за кристални и стъклени чаши. В кошниците има отделения за малки и много малки предмети (подходящи за детски играчки) и т.н. Като цяло изберете "съдомиялни машини" с най-функционалните контейнери.

Качеството на миенето на съдове трябва да се обърне специално внимание. Жалко е, че само в много редки случаи имате възможност да изпробвате конкретен модел на съдомиялната машина на 45 см, преди да я закупите, за да няма по-късно неприятни изненади, изучете специалната нотация в паспорта.

 1. А - пране на най-високо ниво;
 2. B - отмива перфектно;
 3. С - отмива добре;
 4. D - пране над средното ниво;
 5. E - отмива задоволително.

Както може би се досещате, тези латински букви просто показват качеството на миенето на съдове, според тестове, проведени от експерти. В зависимост от резултатите от тези тестове, на определено обозначение е присвоено буквено обозначение, което е кодирано като съдомиялна 45 см, миене на съдове.

Важно! Когато избирате модерна „съдомиялна машина“, уверете се, че параметърът за качество за измиване е A, B или C, ако параметър D или дори E, не трябва да използвате такава техника.

рейтинг на съдомиялни машиниДруг много важен параметър за избор е набор от програми. Качеството на работата му зависи от това, какви програми има определен модел съдомиялна машина 40 или 45 см. Експертите са съгласни, че всяка модерна "съдомиялна машина" 40 или 45 см трябва да има следните програми:

 • Основното измиване. Програмата може да бъде наречена по различен начин, но долният ред е, че съдовете се мият в гореща вода (приблизително 600В), около 2-3 часа.
 • Супер измиване. Долната линия е, че измиването се извършва в много гореща вода за около 1,5 часа.
 • Otmokanie. Режимът се използва за ястия, които са били немити от дълго време.
 • Бързо. Режимът се използва за кухненски прибори с леко замърсяване, времето за изпълнение е около 40 минути.

Това е необходим комплект, без който съдомиялна машина с размери 40 или 45 см няма да може да мие правилно съдовете, но това не означава, че ще има само 4 функции. Наборът на конкретен модел може да има 10-15 функции, но е малко вероятно да използвате всички.

Съдомиялните машини с размери 40 или 45 см също могат да изсушат съдовете. Как върви това? В стандартните "съдомиялни машини" чиниите след измиване остават в кутията за естествено изсушаване. С други думи, машината се изключва, позволявайки на водата да се оттича от съдовете и след известно време тя изсъхва сама. В модерните съдомиялни машини с размери 40 или 45 см са инсталирани конвекционни суперзарядни устройства, които загряват и задвижват въздуха вътре в кутията, което води до бързо изсушаване на съдовете, но и до голям разход на енергия.

Потреблението на вода и енергийната ефективност също трябва да бъдат решени. Вярно е, съпоставете ефективността на съдомиялна машина с размери 40 или 45 см с програмите, които са инсталирани в нея. Ако една машина може да изсуши насила съдовете, тя по дефиниция ще бъде по-малко енергоефективна. Освен с обема, колкото повече съдове могат да се поберат в кутията за "съдомиялна машина", толкова повече вода ще консумира.

За ваша информация! В някои модерни модели съдомиялни 40 или 45 см са инсталирани иновативни пръскачки, които спестяват до 30% вода, като същевременно поддържат качеството на мивката.

Топ 5 най-функционални и висококачествени съдомиялни машини

Въз основа на горните параметри избрахме петте най-добри съдомиялни машини, като по този начин съставихме нашата оценка. След като проучихте нашия рейтинг, може да ви е по-лесно да направите избор, а може би и да направите личната си оценка на вградените съдомиялни машини. Представяме на вашето внимание нашата оценка.

BOSCH SPS 40E12 RU. Това е великолепен, вграден, тесен (45 см) бюджетен модел на съдомиялна машина на Bosch, европейска сглобка. Със средна цена от 320 куб тя е в състояние да побере до 9 комплекта различни съдове.

Обърнете внимание! Комплект съдове е комплект от четири чинии, чаша, чинийка, две лъжици и две вилици.

Има няколко програми за измиване, но всичко, което трябва, е на разположение. Има предварително изплакване, пълен аналог на режима на накисване, който вече споменахме по-горе. Има програма за икономично пране, автоматично и бързо измиване. Възможно е да настроите температурата на водата от +30 до +700S.Ако е необходимо, можете да забавите старта на програмата, да промените кошницата за чинии по височина и да настроите заключването на бутона, така че децата да не стигат до там.

Тази машина оглавява нашата оценка, защото:

 1. евтин;
 2. обемен;
 3. тесен;
 4. може да разпознава почистващи препарати;
 5. икономичен;
 6. има защита срещу течове и деца.

BOSCH SPS 40E12 RUВ допълнение към горепосочената "съдомиялна машина" има и друго предимство - не е шумно. Разбира се, някои съвременни модели на съдомиялни машини надвишават BOSCH SPS 40E12 RU по отношение на шума, но тази техника е два пъти по-скъпа.

CANDY CDP 4609. Това е тесен вграден много бюджетен модел на съдомиялна машина, изградена от Китай. По своите характеристики той е подобен на разгледаната по-горе проба. Разликата е само в броя на програмите, Канди има 5 от тях, при липса на защита от деца и липса на система за разпознаване на детергенти. Този автомобил попадна в нашата класация на второ място, защото:

 • запис евтино (само 217 куб.);
 • перфектно мие чинии;
 • тесен;
 • обемен;
 • икономичен.

Може би тя би спорила за първо място с "миялната машина" BOSCH, но китайската асамблея ни изпусна. Потребителите имат оплаквания относно качеството на сглобяване и резервните части, въпреки че са доста редки. Но както казват за такива пари, това е много, много добър - много достоен модел.

CANDY CDP 4609

SIEMENS SR24E205RU. Тесен вграден бюджетен модел на "съдомиялната машина". Според неговите характеристики това е пълен аналог на BOSCH SPS 40E12 RU, дори изненадващо, че сглобката е и европейска. Което е най-странното и цената е почти идентична, средната е 321 куб Тогава възниква въпросът, как се различават и защо SIEMENS SR24E205RU получи само 3-то място в нашия рейтинг?

Въпросът е в качеството на съдомиялната машина и броя на обажданията на собствениците на този модел до сервизните центрове. SIEMENS по този параметър през 2015 г. отстъпи с 3% дори на съдомиялни машини CANDY. Следователно, само 3 място, въпреки че отделянето от лидера в този случай е незначително.

SIEMENS SR24E205RU

LERAN FDW 45-096 БЯЛ. Съдомиялна машина от китайска компания попадна на четвъртото място в нашия рейтинг LERAN. Това е тясна (45 см) програмируема съдомиялна машина и зарежда 9 комплекта чинии. Моделът е бюджетен, средната цена е 243 куб

За ваша информация! Марката Leran не толкова отдавна се появи на световните пазари, но тя избухна в нея много бързо и спечели доста силна позиция, предлагайки евтини и доста висококачествени продукти.

Моделът е икономичен, има 6 програми за пране: интензивно, бързо, икономично и други. Всяка от тези програми несъмнено ще бъде използвана от вас. Има забавяне при стартиране, защита от деца, пълна защита срещу течове. Кошницата за съдове е регулируема по височина, в допълнение машината може да се стартира в режим на частично натоварване и това е допълнително спестяване на вода. Този модел е поставен на четвърто място поради факта, че марката все още не се е утвърдила, а експертите и потребителите нямат доверие в качеството на оборудването на Leran, въпреки че тази съдомиялна машина заслужава най-високата оценка.

LERAN FDW 45-096

ELECTROLUX ESF 2300OS. И накрая, на пето място, поставихме съдомиялна машина от компанията Electrolux. Въпреки че това не е тесен модел, той е атрактивен с други технически характеристики - той е компактен 54x44x51 см и тежи само 21 кг. Машината е много тиха - нивото на шума е само 48 dB и икономично - консумацията на вода е 7 литра.

В допълнение има 6 програми за измиване, електронни контроли, дисплей, защита от детски смущения и сензор за чиста вода. Кутия за чинии от висококачествена неръждаема стомана. Те събират „съдомиялна машина” в Италия, средната цена е около 333 куб В съдомиялната машина са поставени само 6 комплекта чинии, обаче, трябва да разберете, че говорим за компактен модел, който може много успешно да се впише в малка кухня.

ELECTROLUX ESF 2300OS

Кои са по-добри според потребителя?

В този параграф дадохме няколко отзива на потребителите, за да разберем напълно кои съдомиялни машини са по-добри днес и на кой модел да се даде предпочитание, от една страна, да не се доплаща за ненужни функции, а от друга, за да се получи пълно устройство, което отговаря на всички заявени изисквания. Това са отзивите.

Людмила Александровна, Саратов

Модел: CANDY CDP 4609.

Предимства: измива цялата мръсотия от съдовете, дори изсушава.

Недостатъци: филтърът за източване често е запушен с остатъци от храна; трябва да го почиствате след полагане на всяко ястие.

Купих тази съдомиялна машина преди 2 години по програмата за рециклиране в Елдорадо, много доволен, мислех, че ще бъде много по-лошо. От ранно детство мразя да мия чинии и след това реших да си направя подарък за себе си. При използването на съдомиялната машина Kandy виждам 2 недостатъка, които ме дразнят. Първият - необходимо е да почистите филтъра след всяко миене на съдове, а вторият - трябва да използвате скъпи почистващи препарати за таблетки, в противен случай качеството на измиване е лошо.

рейтинг на съдомиялни машиниГалина, Москва

Модел: BOSCH SPS 40E12 RU

Плюсове: добре измива мазни ястия.

Недостатъци: решетките на тавите за миене на съдове са се счупили и сега някои плочи се стремят да се приплъзват към дъното на шкафа за съдомиялна машина. Не знам къде да купя нови.

Използвам съдомиялната машина Bosch от шест месеца. Първия месец свикнах, сега не мога да си представя живота в кухнята без подобна техника. Много обичам да готвя и да срещам гости, така че шумните празници са неразделна част от живота на нашето семейство. След гостите остава планина от немити съдове, така че миялната машина е наш спасител! Нямам особени оплаквания по отношение на колата, моя собствена вина е, че дадох на детето да играе в кухнята и той счупи решетката на таблата, сега мисля как да поправя или подменя тавата. Оценявам съдомиялната машина на Bosch за пет точки.

Юлия Сергеевна, Краснодар

Модел: BOSCH SPS 40E12 RU

Предимства: спестява почистващи препарати, почиства съдовете бързо и добре.

Недостатъци: шум.

Използвам съдомиялни от много години. Първият беше Зануси, който служи 7 години. Сега купих оборудване от Bosch, няма съмнение - много добра кола. В сравнение със старата машина, този път е три пъти по-малко от миенето. Не знам от какво зависи, но изненадата е приятна. Шумът е по-силен от Зануска, но не ме притеснява. Много готин модел, препоръчвам го на всички.

В заключение отбелязваме, че ако разгледаме по-отблизо характеристиките на съвременните съдомиялни, бързо ще разберем, че те в основата си са подобни. Просто не са останали външни лица на силно конкурентния пазар на технологии. Моделите, сглобени в Европа, се считат за най-добрите, въпреки че китайците стъпват на петите си и разликата между тях не е значителна. Като цяло сами си направете окончателните заключения и вземете правилното решение.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Алла Алла:

  Търся миялна машина, приятелите ми препоръчват Hotpoint-Ariston, те имат точно същите, въпреки че не помня точно моделите. Кой го използва, как си? Благодаря предварително!

 2. Граватар Олга Олга:

  Отдавна съм Indesit. За сметка на други фирми нямаше опит за употреба. И моята машина ме устройва.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини