Всичко за пералните машини

Рейтинг на вградените съдомиялни машини 60 cm

оценка на съдомиялна машина 60 cmМечтата на домакинята е надеждна миялна машина, благодарение на която можете да спестите много време за приятни занимания и релакс. Ако решите да закупите вградена съдомиялна машина с ширина 60 см, тогава не бързайте да я купувате. Има много модели на такава чудо технология, струва си първо да проучите оценките на най-добрите от тях, за да изберете този, който оптимално съчетава критериите за надеждност, функционалност и цена.

Критерии за оценка

За да направите рейтинг на съдомиялни машини и да изберете най-доброто, трябва да сравните оборудването по много начини. Много често, според някои характеристики, колата може да дойде на първо място, но да не достигне третата според други. Няма перфектна техника, но дори и сложен потребител може да намери най-добрия вариант сред разнообразието от модели. Преди да преминете към върха на най-добрите съдомиялни машини, ние изброяваме критериите, по които оценихме съдомиялните машини:

 • качеството на измиване - може би това е най-важното - е за какво се купува миялната машина. Ако тя не мие чиниите, тогава определено ще бъдете разочаровани от покупката. Качеството на измиването може да се прецени по два показателя, това е класът на измиване и клас на сушене, както и реални потребителски отзиви.

  Забележка! Най-високият клас на измиване А, класът на сушене също е А.

 • надеждност - този критерий може да се нарече сложен, тъй като надеждността се преценява по различни показатели. При надеждни модели машини кошниците за съдове са изработени от неръждаема стомана, а не от пластмаса. Резервоарът на машината също трябва да е метален. Наличието на Aqua-stop система, която работи при изтичане на вода, е друга точка в полза на надеждността. Надеждната машина е оборудвана със защита от течове. В допълнение, надеждността може да се прецени по заявки на потребители до сервизни центрове и тематични форуми.
 • цената е субективен критерий, едните искат да купуват надеждно оборудване на минимални разходи, докато други не обръщат внимание на цената. При съставянето на рейтинг от нашите експерти, съдомиялните машини са взети предвид не повече от 80 хиляди рубли.

  За ваша информация! Цената не винаги е показател за надеждност, дори скъпите вградени модели автомобили могат да се счупят.

 • функционалност - според този критерий съдомиялната машина може да бъде разделена на 2 групи: стандартни с минимално необходимия набор от програми и разширени с голям брой програми и допълнителни функции. Важно е да вземете предвид необходимостта от тези програми, защото ако не използвате определена функция, струва ли си да доплатите.

Какви характеристики са важни за потребителите

Статистиката на продажбите на различни онлайн магазини показва, че има определени показатели за съдомиялни машини, които са от първостепенно значение за потребителите. Както се оказа, купувачът е важен:

 • наличието на индикатор за сол и индикатор за препарат за изплакване, тези, които са закупили съдомиялна машина без такива сензори, изпитват неудобство по отношение на това кога е необходимо да се допълва и добавя средства;
 • наличието на защита от течове, без подобна функция на съдомиялна машина да се продава по-лошо, защото потребителите не искат да плащат за ремонт на съседите в случай на наводнение;
 • наличието на таймер за забавен старт, който позволява миенето на чинии през нощта с намалени тарифи за електроенергия;
 • наличието на отделение за таблетки 3 в 1, днес това е най-популярният перилен препарат, сложете една таблетка и не е нужно да мислите колко да излеете прах, да излеете препарат за изплакване и т.н.
 • наличието на звуков или светлинен индикатор за края на измиването.

Тогава веселбата започва!

Топ 10 - Вградени съдомиялни машини

И така, какви съдомиялни са наградени, за да влязат в топ 10 на най-добрите съдомиялни машини, според нашите експерти.

10 място - Siemens SN 64D070

Siemens SN 64D070Съдомиялна машина, напълно интегрирана в кухнята. Средно 13 комплекта могат да бъдат измити за 140 минути, като същевременно консумирате 12 литра вода. Консумацията на енергия е 1,05 kW / h. Този модел осигурява 4 програми и 4 термични режима.В края на цикъла машината ще уведоми потребителя със звуков сигнал.

Тази съдомиялна машина осигурява защита от малки деца и течове, както и индикатор за наличие на сол и индикатор за предупреждение за липсата на сол и препарат за изплакване. Размер (ШхДхВ) - 60 х 55 х 81,5 см. Добър модел, достоен за влизане в горната част. Недостатъци, отбелязани от потребителите: прекомерно ниво на шум 50 db и липсата на автоматичен подбор на твърдостта на водата. Този модел струва около 36 хиляди рубли.

9-то място - Siemens SK 76M544

Компактен модел с възможност за вграждане и изтегляне на до 6 комплекта. Той ще се впише перфектно в малка кухня, докато няма съмнение в надеждността на немския монтаж. Има 6 програми и 5 термични режима. В един цикъл машината ще изразходва само 8 литра вода и 0,62 kW / h енергия. Инсталирана е защита срещу течове и малки деца. Съдомиялната е тиха. Нивото на шума не надвишава 45 dB. Недостатъкът на този модел е само в неговата простор, такава машина с размери (ШхДхВ) - 60 х 50 х 45,4 см не е подходяща за голямо семейство. Средната цена е 55 хиляди рубли.

Siemens SK 76M544

8-мо място - Smeg STA6443-3

Smeg STA6443-3Нов пълномощен модел на съдомиялна машина на пазара на домакински уреди от италианския производител Smeg. Този модел има много впечатляващи характеристики и отлично качество на сглобяване. Средно за 3 часа този модел ще може да измие 13 блюда до блясък, изразходвайки само 8,5 литра вода и 0,81 kW / h енергия. Което съответства на най-високия енергиен клас A +++. И тя ще направи всичко това много тихо, защото цифрата на шума е 43 dB.

10 режима на пране и 5 терморежима са програмирани в платката на този модел. Забавеното начално време варира от 1 до 24 часа. Вградено автоматично излагане на твърдост на водата, както и защита от деца и Aqua Stop система. Размер (WxDxH) на машината е 60 x 55 x 82 см. Такава миялна машина е мечтата на всяка домакиня за средна цена от 78 хиляди рубли. Ако не за цената, то този модел може спокойно да бъде поставен в челната петица.

7-мо място - Hansa ZIM 628 EH

Hansa ZIM 628 EHПълноразмерна миялна машина на китайски монтаж. Този модел има добри отзиви от потребителите. По отношение на функционалността и цената, машината влезе в рейтинга и получи 7-мо място, което е много добре. По принцип тази миялна машина може да мие 14 комплекта чинии за средно 140 минути. В същото време тя ще използва до 12 литра вода.

В колата има 8 програми за пране. На разположение са всички индикатори, защита и други допълнителни функции, с изключение на автоматичното определяне на нивото на твърдост на водата и лъча на пода, но има звуков сигнал за завършване на цикъла. Размер (ШхДхВ) - 60 х 55 х 82 см, средна цена - 26 хиляди рубли.

6-то място - BEKO DIN 5840

Пълноразмерната вградена съдомиялна машина на турското събрание. По отношение на производителността този модел се конкурира добре с производители като Bosch и Siemens. За да измие 13 комплекта съдове, машината ще изразходва 10 литра вода и 1 кВт / ч енергия и ще го прави тихо, защото параметърът на шума е 44 dB. Този модел осигурява 8 програми за измиване, има всички индикатори, включително греда на пода. Размерите му (WxDxH) и, както при други модели, са 60 x 55 x 82 cm.

Липса на частична защита от течове. Потребителите отбелязват, че инструкцията е написана неразбираемо. Този модел заслужава шестото място в класацията, средната му цена е 27 хиляди рубли.

BEKO DIN 5840

5-то място - Bosch SMV 47L10

Полска машина за съдомиялна машина с капацитет 13 комплекта. Консумацията на вода в този модел е 12 литра, което е доста много в сравнение с други модели. Нивото на шума също може да бъде малко по-ниско и само 48 dB. Този модел има удобна напълно разтегаема табла за лъжици и вилици, разположена в горната част. Има 4 програми за измиване, терморежими 4. Защита, всички индикатори, включително лъча на пода, са дори сензор за чистота на водата. Този модел в пълен размер (60 х 55 х 82 см) има много добри отзиви. Средната му цена е около 39 хиляди рубли.

Bosch SMV 47L10

4-то място - Bosch SMV 65M30

Съдомиялна машина на немски монтаж с впечатляващи функции.Този модел побира 13 комплекта и изразходва 10 литра вода и 0,93 кВт / ч енергия за един цикъл на измиване. Цифрата на шума е само 42 dB. Броят на вградените програми за миене 6, термични режими 5. Улеснява процеса на натрупване на съдове за дневен режим на накисване. Предлага се защита, индикатори за почистващи препарати. Недостатъкът е липсата на автоматична инсталация на твърдостта на водата. Размерите (WxDxH) на тази съдомиялна машина са 60 x 55 x 81,5 см. Средната цена е 65 хиляди рубли и затова машината получи само 4-то място в рейтинга.

Bosch SMV 65M30

3-то място - Siemens SN 66M094

Почетното трето място в Топ-10 е заето от напълно вградена съдомиялна машина в пълен размер от немската компания Siemens. Според характеристиките тази съдомиялна машина наподобява модела на номер 4. Превишава капацитета си, 14 комплекта чинии ще се отмиват средно за 175 минути, изразходвайки толкова 10 литра вода. Този модел осигурява също 6 програми за измиване и 5 термични режима. Предлагат се защита и индикатори, включително автоматично настройване на твърдостта на водата. Размерите му са 60 x 55 x 82 см. Потребителите не забелязват очевидни недостатъци. Средната цена от 63 хиляди рубли.

Siemens SN 66M094

2-ро място - Electrolux ESL 6810 RO

На второ място в тази класация вградена миялна машина Шведско събрание. Характеристиките му са подобни на много от изброените от нас модели. Изтеглете до 12 комплекта. Можете да миете съдовете в един от 8 режима, терморежими 6. Защита, както и указание за времето на пода е налице. Подобно на много бюджетни модели има автоматична инсталация на твърдостта на водата. Отличителна черта на тази съдомиялна машина е турбо сушилнята с горещ въздух, докато всички предишни модели имаха сушене с конденз.

Този модел също е много тих, с цифра на шума само 42 dB. Освен това се намалява консумацията на енергия от 0,82 kW / h. С размери 60x55x82 см, средната му цена е 40 хиляди рубли, което е много добро за такава функционалност. Недостатъкът, отбелязан от потребителите, е неудобството при инсталирането и следователно само на второто място.

Electrolux ESL 6810 RO

1-во място - Bosch SMV 69T70

И, разбира се, представителят на немската компания Bosch, вграденият модел на съдомиялната машина - Bosch SMV 69T70, е начело на класацията. Този модел е проектиран за 14 комплекта. Разполага с 6 програми за пране и 5 температурни настройки. В един цикъл той изразходва 10 литра вода, консумацията на енергия е 0,74 кВт / ч. Машината ще ви уведоми за края на измиването със звуков сигнал. В допълнение, тя има индикация за времето на пода, което е удобно за вградения модел. Вътре в резервоара има осветление. Тавите са пренаредени по височина, което дава възможност да се мият чинии от всякакъв размер. Повечето отзиви от потребителите са положителни, няма оплаквания за качеството на измиването, както и за качеството на сглобяване. Със средна цена от 53 хиляди рубли, този модел заслужава първото място.

Bosch SMV 69T70

Сравнение на характеристиките

Направяйки рейтинг на десет най-добри модели съдомиялни машини, трябваше да сравня техническите им характеристики общо. Предлагаме ви да разгледате различно тези 10 съдомиялни машини, като сравните някои от техните характеристики поотделно и представите резултатите под формата на диаграми за оценка.

Сравнение на цените

рейтинг на съдомиялни машини

Относно консумацията на енергия

рейтинг на съдомиялни машини

Ниво на шум

рейтинг на съдомиялни машини

По броя на програмите

рейтинг на съдомиялни машини

Консумация на вода

рейтинг на съдомиялни машини

Обобщавайки, отбелязваме, че съдомиялни машини от производители като Bosch и Siemens са популярни сред потребителите. Това е оправдано, защото специалистите на сервизните центрове отбелязват надеждността на тази техника. Според статистиката им само 6% от повредите са от автомобилите на Bosch. Когато купувате съдомиялна машина, не трябва да се фокусирате само върху една оценка. Изследвайте сами пазара, съставът винаги се променя, може да се появи нещо по-добро, вие решавате.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини