Всичко за пералните машини

Оценка на перални машини с най-високо зареждане

автоматична машина за горно зарежданеПералните машини с най-високо зареждане имат много фенове и това е напълно вярно. В крайна сметка такива автомобили имат своите предимства. Купувайки домакински уреди, купувачът се интересува от много критерии, на които трябва да отговаря избраният модел на машината. Такива критерии най-добре отразяват рейтинга на пералните машини, продадени за даден период.

Той отчита не само целия набор от критерии за качество, но също така взема предвид отзивите на клиентите и броя на продажбите на определена марка домакински уреди. В тази статия ще разгледаме кои автомати с вертикално зареждане на спално бельо са най-популярните и най-добрите, според една от тези оценки. Нека го прегледаме.

Критерии за оценка на най-добрата пералня

Опитвайки се да разбере кой модел на пералня с най-голямо зареждане в определена ценова категория е по-добър, потребителят трябва да се съсредоточи върху следните критерии:

 • качество на измиване - информация за това е посочена в техническия паспорт във формата клас измиванеобозначени с латинските букви A, B, C и т.н. Освен това клас А се счита за най-добрият.
 • рентабилност - този критерий означава колко енергия и вода консумира пералня. Тези спецификации са посочени и в паспорта. най-висока енергиен клас - клас A ++. Що се отнася до консумацията на вода, средно пералните машини консумират около 60 литра. Всичко зависи от режима на измиване и максималното натоварване на барабана
 • обем на барабана - максималното натоварване варира от 3 до 14 кг, машините с товар от 7 кг се считат за оптимални за домашна употреба.
 • принцип на работа - машините с вертикално натоварване могат да бъдат барабан и активатор, смята се, че задвижващи автомобили по-надеждните, но модерните модели имат сложна електроника, която подобно на барабана влияе върху надеждността и продължителността на работа.
 • броят на режимите на измиване - броят на програмите може да бъде много различен, някои машини имат стандартен набор от режими на пране, а някои, в допълнение към стандартните, имат и доста допълнителни, като сушене, почистване на барабани, екомиене, гладене. Някои от тези функции могат да бъдат безполезни, така че трябва да обърнете внимание на това, тъй като броят на режимите пряко влияе върху цената на автомобила. Може би някаква функция, която харесвате особено.
 • степен на защита - този критерий включва различни системи за защита, които могат да бъдат вградени в пералнята, а именно защита срещу течове на вода, защита срещу деца, защита от пренапрежения на тока.
 • марка и страна на производство - отдавна се смята, че пералните машини, произведени в Европа (Германия, Италия, Швеция), са по-добри от азиатските (Китай, Корея), но цената на такива машини е по-висока. И коя машина е по-подходяща за вас?

Рейтинг на марките перални машини

Оценката на автоматичните перални машини с вертикално натоварване на бельо може да бъде представена под формата на такава диаграма.рейтинг на перални машини с най-голямо зареждане

Тази оценка показва това Най-популярни са автомобилите на марката Electrolux. Допълнително ценени автомобили от марки Bosch и Zanussi. Мнозина забелязаха, че този списък не включва перални машини на марката LG. Това се дължи на факта, че този производител е фокусиран повече върху производството на машини, които имат хоризонтално (челно) зареждане на пране. Практически няма коли с вертикално натоварване.

За ваша информация! Подобна класация на марки перални машини има във всеки голям магазин за домакински уреди. Една оценка може да се различава от друга.

Преглед на най-добрите модели

Правейки преглед на перални машини, можете да подчертаете популярните модели и кой от тях е по-добър, вижте сами. Ето някои добре познати модели и описват техните характеристики.

Electrolux EWT1276EOW. Най-добрата пералня с френско производство с възможност за пране до 7 кг пране. Електронно управление, има дисплей.От допълнителните програми за пране си струва да отбележите програмите: завеси, бельо 40, коприна, завивки, Ниска консумация на енергия. Цена от 54 хиляди рубли.

Electrolux EWT 1366 HDW. Автоматична машина с електронно управление и цифров дисплей. Отнася се за най-добрия клас на консумация на електроенергия. Той перфектно сваля и изважда дрехи с тегло до 6 кг. Максимални обороти по време на цикъл на въртене 1300. Вградена е частична защита срещу изтичане на вода. В допълнение към стандартните програми за икономично и деликатно измиване, има програми: пране на дънки, вълна, пухени дрехи, програма за премахване на петна. Особеност е интегрираното захранване с пара. Това е най-добрата кола в своя клас. От недостатъците на тази машина можете да посочите само неудобството при отваряне на капака. Цена от 39 т. Руб.

модели перални машини с най-високо зарежданеBosch WOT 24550 OE. Електронно контролирана пералня с LCD екран. Измива до 5 кг пране в един цикъл. Има ниска консумация на енергия, има вградена защита срещу течове и защита от деца. Само 12 програми, които осигуряват всичко необходимо: пране на коприна, памук, вълна, бързо измиване и т.н. Цена от 40 т. Руб.

Zanussi ZWY 180. Лесна за управление пералня с товар пране до 5 кг и наличие на 20 програми за пране. Надеждна пералня в своята ценова категория. Сред недостатъците потребителите отбелязват силен шум по време на цикъла на въртене. Цена от 16 т. Руб.

Hotpoint-Ariston WMTG 602 H CIS. Автоматична машина с електронно управление и максимално натоварване на спално бельо от 6 кг. Хоризонталният контролен панел включва 18 програми за измиване, включително програма за отстраняване на петна. Снабдена с частична защита от течове. Има най-висок енергиен клас. Цена от 25 т. Руб.

Прегледът на пералните машини в класацията може да продължи дълго време. На пазара постоянно се появяват нови и подобрени модели перални машини, които според производителите съчетават надеждност и качество. Така например, пералня, появила се само на чужди пазари, Whirlpool Vantage, истинско чудо на технологията, което веднага попадна в нашия преглед. Това е перална машина с активатор с 33 режима на пране. Цена от 124 т. Руб. Но все пак, кое е обективно по-добре?

Вертикално и предно зареждане на спално бельо: кое е по-добре?

 пералня с най-високо зарежданеКое натоварване на пране в пералнята, хоризонтално или вертикално, се счита за най-доброто, не може да се каже. Всъщност това не се отразява на качеството на измиването. Машините с най-високо зареждане обаче имат някои предимства.

 • Първо, вертикалното зареждане на спално бельо е по-удобно, тъй като не е нужно да се огъвате, когато зареждате неща в машината.
 • Второ, хоризонталното зареждане на бельо не позволява да се отчитат мръсни вещи по време на процеса на пране, което не може да се каже за вертикално зареждане.
 • Трето, размерите на машината с вертикално натоварване са много по-малки от тези на машината с предно зареждане със същото максимално натоварване на бельо. Това прави възможно инсталирането на такава машина в малка баня.

Но недостатъците на машина с вертикално натоварване, а именно ограничената конструкция и невъзможността за вграждането й, понякога надвишават изброените предимства в полза на автоматична пералня, която има хоризонтално натоварване на бельо.

И така, оценката и прегледът на перални машини от различни ценови категории показват, че във всяка категория има лидер в продажбите със собствените си силни и слаби страни. Но да кажа с абсолютна сигурност коя не може да бъде по-добра, дори експерти, които правят преглед след преглед на такива машини. Идеална пералня не съществува, нито има машина за вечно движение. Изберете автомобил според техническите спецификации, а не дизайн, напишете собствено мнение и ще има повече шансове да си купите по-добра кола.

   

19 коментара на читателя

 1. Граватар Наташа Наташа:

  По-добре вертикална пералня, когато няма вода, напълвам я с кофички отгоре, изтрива се като хубава. И още по-добре, когато управлението е механично, имам electrolux за нея от 10 години, време е да изплатя пенсията си!

  • Граватар Елена Елена:

   Наташа, какъв модел има твоят Electrolux, моля пишете?

   • Граватар Наташа Наташа:

    Electrolux EWT1010, вероятно те вече не се пускат, беше отдавна.

  • Граватар Юра юра:

   Още по-добре, коритото от приказка)

 2. Граватар Гаяне Gayane:

  И аз имам водовъртеж страхопочитание6416. Освен това са и десет години безработица, страхотна кола, вероятно няма повече!)))

 3. Граватар на светлината светлина:

  13.06.2000 г. Ardo машина - счупи се днес - това е крайният срок.

 4. Граватар Албина Албина:

  Машина Ардо и сега работи повече от 18 години. Дори не знам какво да правя с него. И е жалко да го изхвърлите (капакът вече е отпаднал), но все пак работи. И аз искам нова!

  • Граватар Лида Lida:

   Също и Ардо, на 17 години. Започна да изтръпва много шумно. Очевидно лагерите са напълно износени и понякога отказват да източат водата. Къде да взема същото ...

 5. Граватар Светлана Светлана:

  И аз имам Daewoo 1996, все още работя.

 6. Граватар Олег Олег:

  Това беше машина от 9 март 2006 г. - много е удобно (като на снимката по-горе), но масленото уплътнение се разтече ... за съжаление ... майсторите казват, че почти никога не произвеждат такива висококачествени, както преди.

 7. Граватар Сергей Сергей:

  Indesit BT102. Работи 15 години, но горният капак изгни и започна да вибрира. Сега имаме нужда от нова. Съпругата казва, да купуваме с хоризонтално зареждане, защото е по-евтино. Дори не знам.

 8. Граватар Андрей Андрю:

  AEG имаме от 85-та година плугове, дори на финландски!

 9. Граватар Манка Манка:

  И тук съм щастлив от моето индезит, той работи чудесно.

 10. Граватар Маруся Maroussia:

  Имам клепач, работи от 18 години. Изтривам всеки ден оттогава В семейството човек с увреждане 1г., Едва сега започна да вибрира.

 11. Граватар Татяна Татяна:

  Бранд френски, френски същото събрание. От 1997г. Всичко е наред, само гумените ленти на капака потъмняха. Жалко е, че няма повече. Разбрах, че скоро да се промени ...

 12. Граватар Нурсия Нурси:

  Имаме сеймони от Германия от 2001 г. Вчера току-що се счупих. Нямаше проблеми с нея. Сега дори не знам кой да купя. Немските перални машини в магазините не се продават и е жалко!

 13. Граватар Кирил Кирил:

  Преди, да, казват, че пералните машини са били това, от което се нуждаете. Но като цяло, ако погледнете модерните, можете да намерите и много добри неща. Конкретно вертикални от сравнително евтини бяха в Hotpoint-Ariston. Сега обаче те просто се наричат ​​Hotpoints.

 14. Граватар Владимир Владимир:

  И аз имам Whirlpool с вертикално зареждане - в паметта ми това е най-надеждната машина от всички, които някога са били!

 15. Граватар Сергей Сергей:

  Аз бих Indesit, добре, и Hotpoint, може би, също ще се приближи до върха на този топ top Добрите шайби стават ясни лидери по отношение на дълготрайността.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини