Всичко за пералните машини

Най-доброто почистващо устройство за съдомиялни машини - Рейтинг

препарати за миене на съдовеЗакупили миялна машина, повечето хора се замислят върху въпроса: какво означава тя да избере, така че качеството на измиването да е в най-добрия случай и да не е вредно за здравето, а цената да е по-ниска. Ясно е, че няма идеално съотношение цена-качество-околна среда, но можете да опитате да потърсите инструмент, близък до идеалния, като съставите своеобразен рейтинг за себе си.

В рамките на тази статия ще говорим за най-добрите инструменти за съдомиялни машини, базирани на мнението на експерти, които са тествали много проби, и потребители, които използват такива инструменти.

Под какви форми се издават средствата: кое е по-добре?

За да разберете коя течност за миене на съдове, използвана за съдомиялни машини, е по-добра, е необходимо да се проучат видовете на тези продукти, да се класифицират по някакъв начин. Има три основни форми на освобождаване на перилни препарати за автомобили:

 • прах;
 • гел;
 • таблетиране.

препарати за миене на съдовеВсяка от тези форми има различия в съдържанието. Прахът по правило съдържа само вещество, което измива мръсотията от чиниите. Прахът не омекотява водата, не съдържа балсам и препарат за изплакване, поради което в идеалния случай прахът трябва да се използва заедно с други продукти за грижа за съдове и съдомиялна машина. Прахът е доста евтин, но ако го използвате „сам“, машината скоро ще стане безполезна, въпреки че можете да изберете помощни вещества, напр. соли за миялната машина, Друг недостатък на праха е неговата лоша разтворимост, което води до намаляване на качеството на миещите съдове.

Гелообразният препарат за миене на съдове се разтваря много по-добре от праха, така че концентрацията му в миещия разтвор винаги е достатъчна. Не можете да се страхувате за чистотата на съдовете. Въпреки това, гелът, подобно на праха, може да мие само съдовете. Не омекотява твърдата вода и не се грижи за съдомиялната. Дори ако към гела (както и към праха) се добавят сол и балсам, няма да има смисъл от тях, защото гелът се смесва веднага с вода и е необходимо компонентите да се добавят към измиващия разтвор на етапи.

Модерният препарат за таблетки се различава драстично от гел на прах.

 1. Компресираните таблетки съдържат почистващ препарат, сол и балсам.
 2. Всяко от включените в таблетката вещества не се разтваря веднага, но в точното време.
 3. Използвайки таблетки, вие миете съдовете и се грижите за съдомиялната машина и освежавате както съдовете, така и самата машина.

За ваша информация! Говорим за модерни препарати за таблетки 3 в 1, при условие че те се използват в съвременни съдомиялни машини, които могат да разпознаят такива продукти.

Ако погледнете изследванията на маркетолозите, можем да направим недвусмислен извод - през последните три години пералните таблетки 3 в 1, прахове и гелообразни продукти все по-често заместват рафтовете, но няма да бързаме с изводите.

Какви продукти са по-чисти?

Всеки от нас се интересува от факта, че в препаратите за миене на съдове има по-малко различни видове химия, вредни за здравето. В идеалния случай всичко, което пряко или косвено влиза в контакт с храната, трябва да бъде екологично. Всъщност въз основа на тази идея европейските производители печелят големи пари, продавайки, включително на Русия, почистващи препарати, създадени на базата на естествени компоненти. От една страна изглежда, че това е много добре, но вижте сами:

 • екологичните перилни препарати мият чинии по-лошо;
 • тези средства са два, или дори три пъти по-скъпи от обикновено;
 • екологично чистите продукти се харчат по-разточително, тъй като концентрацията им е по-умерена.

В резултат на това получаваме един плюс - екологичност, срещу три минуса, два минуса ще нанесе сериозен удар на портфейла ви.Според нас, преди да се поддавате на паника и да следвате досадните рекламодатели, опитайте се да прецените степента на вредност на химията, която е включена в конвенционалните почистващи препарати за съдомиялни машини със средна цена. Разполага с:фосфати

 1. Фосфати. По принцип това не са толкова вредни вещества. Дори ако приемем, че с всяко миене на съдове, 0,01 mg от това вещество ще остане върху чиниите (въпреки че това е прекомерна фигура), само 1/8 част ще попадне в тялото ви. Дори ако миете съдовете си с продукт, съдържащ фосфати през целия си живот, няма да натрупате достатъчно химикали в тялото си, за да му навредите. По този начин консумирате много повече фосфати с наденица, консерви и сода.

Обърнете внимание! В малки концентрации фосфатите дори ползват тялото, като му придават фосфор, който от своя страна играе важна роля в метаболитните процеси.

 1. Хлор. Можем да говорим за опасностите от хлор дълго време, малко вероятно е да успеем да съобщим нещо ново по този въпрос. Но след това отново, концентрацията на хлор, която не може да се отмие от съдовете и в крайна сметка се установява в тялото, е незначителна. За сравнение с обикновената чешмяна вода консумираме около 150 пъти повече хлор, отколкото при използване на почистващи препарати, съдържащи хлор. Заключение, няма да намалите количеството хлор в организма, ако не използвате средства с хора - имате нужда от други методи.
 2. E1101 или протеази. Поради свойствата си да разрушават протеиновите връзки в органичните вещества, те се използват широко при производството на препарати за миене на съдове. Това е протеази, които перфектно се справят с остатъците от сушени картофено пюре, зърнени храни, сладолед, шоколад и други продукти. Доскоро (2008 г.) протеазата се използва като хранителна добавка и стабилизатор. Така че, ако сме използвали протеазата като храна с бисквити, хляб и колбаси, можем да толерираме присъствието й в препарат за миене на съдове - това не е опасно.
 3. E1104 или липаза. Компонент на препарат за миене на съдове, който спомага за разтварянето на всякакви мазнини, без всички мазнини да останат върху съдовете. По-рано липазата се използва и като хранителна добавка, поради което в малка концентрация в препарат за миене на съдомиялна машина не е страшно, дори и да попадне в човешкото тяло.
 4. Почистващи препарати. Това е много важен компонент на всеки препарат за миене на съдове. Детергентите ви позволяват да отделите всякакви замърсявания от твърда или мека равномерна повърхност и да осигурите перфектни миещи съдове. Повечето почистващи препарати в тоалетен сапун. Тоалетният сапун не вреди на тялото, освен че изсушава кожата - направете изводи.

Като цяло, обобщавайки горното, можем да кажем с голяма степен на сигурност, че дори обикновените продукти за съдомиялни машини не съдържат нещо супер опасно за хората, можете да миете съдовете напълно спокойно. Не се поддавайте на "екологична истерия", по-добре е да харчите спестените пари за витамини - подкрепяйте имунната система.

Топ 5 най-подходящи средства за защита

Връщайки се към въпроса ни как да мием съдовете в съдомиялната машина? Дискусията за опасностите и ползите от компонентите на фондовете, както и техните видове е добра, но трябва да вземете решение за конкретен инструмент, конкретен производител. За тези цели решихме да направим рейтинг на почистващи препарати въз основа на мненията на експерти и отзиви на потребителите.

Най-добрият модерен препарат за миене на съдове в „съдомиялна машина“ беше таблетно вещество, наречено BioMio 7 в 1. Тук експерти и потребители се съгласиха за единствен път, че мие ястия по-добре от всеки друг, като еднакво добре управлява петна от мазнини и чай. Лабораторните тестове бяха перфектни, а отзивите на клиентите са положителни на 99%. Опаковането на BioMio 7 в 1 на 30 таблетки струва 420 рубли - по-евтино от това на конкурентите с порядък.

BioMio за съдомиялната машина

Таблетки за миене на съдове Finish.Този продукт също е много добър, обаче, в резултат на тест за отстраняване на чаена плака от чаши, той показа по-лоши показатели в сравнение с пробата за първо място. Въпреки че отзивите на потребителите за него също са положителни. Готовите таблетки могат да бъдат безопасно измити сребърни прибори за хранене, те не се страхуват от корозия. Невъзможно е да се смачкат таблетките, но при половин товар таблетката може да бъде внимателно нарязана на половина и измити съдове. Опаковка от 100 таблета ще струва 2000 рубли - не е евтино, но като се има предвид икономичният разход, не е толкова скъп.

Важно! Марката Finish е доста сериозно рекламирана в Русия, производителят харчи много пари за реклама, което неминуемо се отразява на цената на продукта.

Хапче финиш

Таблетки за миене на съдове Eonit 5 в 1. Този инструмент, нашите експерти поставят на трето място. Основните му предимства са ниската цена, съчетана с добро качество на миене на съдове. Миещите тигани с изгаряна мазнина с тях със сигурност е рисковано, но повечето замърсители, дори и сложни, работят добре. Продуктът не съдържа повърхностно активни вещества и други вредни химикали, добре премахва отлаганията на чай и кафе от чаши и чаши. Пакет, в който са сложени 20 таблетки Eonit, струва съответно 240 рубли, за 100 таблетки ще платите 1200 рубли - евтино и весело!

Eonit

Препарат за съдомиялна машина за таблетки Feed Back. Този продукт беше отличен само на четвърто място поради незадоволителен тест за пране на кафени чаши. Мазнините и другите хранителни остатъци се отмиват с бретон! Инструментът е напълно екологичен и сравнително евтин. Отзивите на клиентите са предимно положителни. Да миете съдовете с такъв инструмент е удоволствие, поставете го в „миялна машина” и главата вече не боли. Средната цена на опаковка (30 таблетки) от продукта е 370 рубли, съответно 100 таблетки ще струват 1233 рубли.

Обратна връзка

Таблетен препарат за миене на съдове Filtero. Справя се добре с изгорените мазнини, според този показател инструментът показа най-добрия резултат. Въпреки това имаше проблем с измиването на парчета сушени картофено пюре, в 2 изпитания от 4. Отзивите на потребителите за продукта също са смесени, но цената е напълно задоволителна, тъй като за опаковката на 16 таблетки ще трябва да се плати само 190 рубли. Според резултатите от лабораторни тестове и потребителски прегледи, ние поставяме този инструмент в самия край на нашата класация - топ 5 на най-добрите препарати за миене на съдове.

Filtero

В заключение отбелязваме мнението за най-добрите средства за съдомиялни машини, представени в тази статия, макар и субективно, но е напълно възможно да разчитате на него и накрая да изберете най-приемливия инструмент за себе си. Въпреки че прахът и гелът не са включени в нашата класация, те също не трябва да бъдат отхвърляни. Можете също да миете съдовете в "съдомиялната машина". Не правете прибързани изводи, не се фокусирайте върху рекламата и ще направите правилния избор!

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Иван Иван:

  Използвам прах за миене на съдове

 2. Граватар Кол Кол:

  Още една глупост, насърчаваща хапчета с агресивна химия. За да се говори за безопасността на химическите остатъци върху съдовете, е необходимо да се проведат дългосрочни тестове върху хора, които никой не прави.

  • Граватар Иван Иван:

   Тоест хората, които мият чинии с ръце с почистващи препарати, не мият чинии с агресивни химикали?

   Абсолютно идентична химия и нищо не се случва с хората от нея.
   Вбесете хората с промяна в химията, която консумират дори в плодове и зеленчуци, но не разбират това. Но когато става дума за явна химия, те започват да ръмжат.

   Сега химията е навсякъде.Има храна от настоящите магазини у нас, където пишат лъжи в цялата композиция, а след това възникват заради таблетки в домакински химикали, с които миете косата, миете, избърсвате всичко в апартамента - това е или ограничено, или наивно.

   Да, и рекламата като такава не е тук. Ако имаше реклама за определена компания, тогава човек би помислил да плати за нея, но тук говорят за таблети като цяло. Реклама, която никой не би могъл да плати, защото има много компании с тях.

 3. Gravatar Anonymous аноним:

  Иван, не можеш да кажеш по-добре!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини