Всичко за пералните машини

Рецепта за домашно съдомиялна таблетка

домашни хапчетаИзненадващо, не всички разбират, че таблетките за съдомиялната машина могат да бъдат направени със собствените си ръце и у дома и да не се пускат всеки път до магазина, оставяйки там доста количество за пакет препарат за миене на съдове. Цялото нещо е само в рецептата, някой знае добри рецепти за домашни хапчета, а някой не, е несправедливо. Решихме да възстановим справедливостта и да разкажем в тази статия за най-добрите рецепти за домашни хапчета. Достатъчно безскрупулни производители да получат допълнителни печалби за това, което буквално всеки гражданин е в състояние да направи в кухнята си.

Брикети на прах

Едни от най-добрите домашни таблетки се получават на базата на прах за пране и сода. Необходимо е да се вземе по подреден начин евтин хипоалергенен прах за пране на дрехи за новородено. В такъв прах няма вредни компоненти, които могат да се утаят върху съдовете. И така, от какво се нуждаем?

 1. 4 чаши прах за пране (например Aistenok).

Детергент, предназначен за миене на ръце, не е подходящ, имате нужда от прах за автоматична машина.

 1. 1,5 чаши сода пепел.
 2. 5 супени лъжици евтина течност за миене на съдове.
 3. ¼ чаша вода.

Много е важно да вземете точно сода, която се продава в картонени или меки опаковки и е много евтина. Содата за хляб не е добра. Омесете всички компоненти в някой удобен контейнер. Трябва да получите гъста каша вещество. Взимаме всякакви форми с малък размер (по-добре е да изчислим размера на таблетката, така че да се впише в тавата за съдомиялна машина), след което поставихме тенджерата в тях.

Оставяме напълнените форми на топло и сухо място, а когато продуктът изсъхне, го изваждаме и го прехвърляме в торбичка. В бъдеще можете дълго време да миете съдовете с тези хапчета, без да се притеснявате, че върху чиниите ще попадне някаква вредна химия. Инструментът ще бъде ефективен и екологичен.

Брикети от сол, сода и лимон

Рецептите със сода не свършват дотук. Този път ще е необходимо да се смесва сода пепел не с прах за пране, а с напълно различни компоненти. Ще трябва да вземете:хапчета за ПММ

 • 3 чаши сода пепел;
 • 1,5 чаши сол;
 • половин чаша лимони;
 • три супени лъжици течна течност за миене на съдове;
 • 1 чаша чиста вода.

И в тази рецепта няма нищо сложно, обаче, някои съставки ще трябва да бъдат подготвени. Взимаме содата си, изсипваме я в тиган, слагаме на печка на слаб огън и затваряме капака. Содата трябва да се загрява 15 минути, като се разбърква от време на време. След приготвянето на содата може да се смесва с други компоненти. Както в предишната рецепта, трябва да поставим получената каша във форми и да изсъхнем. Хапчетата са готови!

Брикети с натриев тетраборат и сол

За следващата рецепта ще ви трябват няколко компонента, които трябва да търсите в магазините. Напоследък стана по-трудно да се сдобиете с такива компоненти, но ако погледнете по-внимателно, ще намерите всичко. Трябва да вземете:

 • чаша сода (калцинирана);
 • 2,5 чаши соли Epsom (магнезия);
 • 1 чаша натриев тетраборат;

Боракс се продава доста свободно, често може да се намери в аптечните вериги.

 • половин чаша лимони;
 • четири супени лъжици гел за миене на съдове;
 • 1 чаша топла чиста вода.

Приготвяне на смес за таблетки, както следва. Първо трябва да смесите в подходящ ненужен съд всички твърди частици, с изключение на лимона. Смесете всичко възможно най-старателно. След това смесете лимона с вода, докато първият се разтвори напълно. Изсипете разтвор на лимонена киселина и вода в суха смес и разбъркайте добре. Връзката на течния разтвор на лимонада със сухата смес ще бъде придружена от бурна реакция, необходимо е да се разбърква, докато реакцията приключи.Поставяме получената смес във форми и оставяме да се втвърди.

Предимства на домашните брикетинаправете си хапчета

Надяваме се, че сте разбрали как сами да си направите домашни хапчета. В това няма нищо сложно и мнозина са готови да започнат да правят такива хапчета за своя ПММ. Съществуват обаче някои съмнения по отношение на домашно приготвените продукти. Или може би изобщо не трябва да се правят? Може би това е икономически неизгодно или наистина са неефективни и опасни? В началото също се съмнявахме, но след това, след като проведохме някои тестове, се убедихме, че таблетките, направени по горните рецепти, имат редица предимства.

 1. Те се разтварят добре в топла вода.
 2. Таблетките почти не се рушат и не прашат.
 3. Те лесно се отмиват съдове, без да оставят ивици и бели следи.
 4. Домашните брикети са перфектно съхранени. На сухо и тъмно място те могат свободно да се съхраняват в продължение на шест месеца.
 5. Хапчетата са много евтини. Те ще ви струват средно 4 пъти по-евтино от известните таблетки за съдомиялна машина BioMio.
 6. Те са абсолютно екологични, тъй като сами поставите всички компоненти, няма да има изненади.
 7. Винаги можете да ги приготвите, като отделите около 15 минути.

Така че, има много рецепти за брикети за PMM. Ако опитате всяка рецепта, можете да убиете много време и пари, докато не намерите такава, която ще направи добри хапчета. Направихме селекция от рецепти специално за вас, просто трябва да ги изучите и възпроизведете. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини