Всичко за пералните машини

Разглобяване на перална машина с най-голямо зареждане

Разглобяване на перална машина с най-голямо зарежданеЗа съжаление, всички домакински уреди се провалят. Пералните машини не са изключение. Вертикалните шайби се счупват толкова често, колкото по-познатите челни автомобили, а повредите по вертикалите могат да бъдат както типични, характерни за челните автомобили, така и индивидуални, типични за вертикалните AGR. Ще разберем как да разглобяваме перална машина с най-високо зареждане, за да се справим с повреди у дома.

Приготвяне за работа

Преди да започнете да разглобявате машината със собствените си ръце, трябва да направите някои подготвителни мерки. Първо, необходимо е да изключите захранването на шайбата, да изключите устройството от комунални услуги. Второ, трябва да подготвите работно място - то трябва да е доста безплатно. Трето, по-добре е да се погрижите предварително къде ще се съхраняват частите, премахнати от устройството, да отделите място за тях на пода или да освободите малка маса.

На следващо място, трябва да съберете всички инструменти и материали, които ще са необходими в процеса. За да разглобите „вертикалата“, трябва да имате под ръка:

 • отвертки от два вида: Филипс и прорези;
 • пръстенови ключове с различни размери;
 • комплект глави за автомобилни гнезда;
 • щипки и клещи;
 • фенерче - за удобство на работа вътре в кутията;
 • WD-40 универсална аерозолна грес.инструменти за разглобяване

Освен това трябва да подготвите малък контейнер, който ще се използва за събиране на вода, останала в шайбата, и няколко сухи парцала.

Най-добре е да имате камера под ръка, за да можете да улавяте напредъка на работата, това ще улесни повторното сглобяване на AGR.

Започнете да разглобявате

Преди да започнете да манипулирате машината, ще бъде полезно да разберете как е подредена вертикалната пералня. Това ще ви помогне да се ориентирате по-добре в случая, ясно да разберете как се нарича тази или онази част. Демонтаж на вертикални кутии на известни марки като Bosh, Whirlpool и други фирми извършват еднакво. Разбира се, може да има малки разлики, но основният алгоритъм на действията ще бъде непроменен.

 1. Развийте крепежните елементи, разположени отстрани, след това извадете главния контролен панел с отвертка и внимателно го изключете.
 2. Наклонете панела леко на една страна и направете снимка как е свързана окабеляването. След това можете да изключите и премахнете възела.
 3. Демонтирайте дъската, за това премахнете останалите проводници и развийте болтовете.
 4. Развийте клапана за пълнене, за да направите това, леко разхлабете скобите и изключете гумените тръби, изключете захранването и натиснете специалните отвори. Тези манипулации ще позволят да се изтръгне частта.
 5. Развийте винтовете, придържащи страничните панели. Плъзнете ги леко към дъното и внимателно извадете.
 6. Извадете болтовете, държащи предната стена, отстранете панела отстрани.трябва да свалите шайбата и задвижващия ремък

Благодарение на предприетите действия ще получите безплатен достъп до задвижващия колан, електромотора, източващата помпа, превключвателя за налягане.

В повечето случаи на този етап можете сами да подмените повредената част и да сглобите вертикалната машина назад. В много редки случаи, когато резето се повреди, което е отговорно за задържането на вратата след затваряне, ще трябва да разглобите машината допълнително:

 • повдигнете капака, развийте винтовете, които го държат, и отстранете частта;
 • горният капак на шайбата ще бъде закрепен с няколко болта, разположени под уплътнителната втулка. Необходимо е да развиете крепежните елементи и да свалите капака.

Така ще имате безплатен достъп до маншета CMA и устройството за заключване на вратата. Моля, обърнете внимание, че вертикалният резервоар, за разлика от машините с тип предно зареждане, не се отстранява от тялото. Следователно, когато подменяте лагерите на барабана или кутията за пълнене, е необходимо да премахнете балансите и пружините и да замените части.премахнете страничната стена и горния панел

Анализът на вертикалната шайба е завършен, както можете да видите, да си направите сама работа не е толкова трудно. При подмяна на повредените елементи на машината е необходимо машината да се сглоби в обратен ред. Ако в процеса на работа бяха направени снимки, по-добре е да се съсредоточите върху снимките. Внимателно следете правилното окабеляване, неправилно свързаните проводници могат да причинят късо съединение в мрежата.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини