Всичко за пералните машини

Как да разглобявате бебе пералня

разглобяване на пералнятаРазглобяването на пералнята Baby, като същевременно не разбивате нищо не е толкова лесно, въпреки факта, че тази пералня е подредена доста просто. Необходимо е да направите специален ключ, за да премахнете някои единици, и след това да прочетете инструкциите за разглобяване на този вид оборудване. В тази статия ще намерите инструкции как да разглобите подробно пералнята Malyutka, както и описаната процедура за изработка на специален ключ.

Специфичен инструмент

Ако сте пестелив собственик и искате да разглобите вашата пералня Little Baby на части или да я ремонтирате, тогава със сигурност ще срещнете проблеми още на първия етап на работа. Защо това се случва? Факт е, че нашите „доблестни“ съветски инженери, които излязоха с дизайна на тази красива пералня, бяха хора с хумор. Хуморът им беше толкова непретенциозен, че завиха активатора на бебешката машина, така че не беше възможно да го изключите с всеки редовен ключ.

Преди това пералнята Baby беше много често срещана и се ремонтира доста често. Колко отвертки се счупиха собствениците, опитвайки се да обърнат активатора, колко клавиши бяха огънати, а някои се опитаха да отблъснат активатора с длето и чук. Ако планирате да изхвърлите пералнята в кошчето, можете да следвате техния пример, ние ще ви предложим да направите специален ключ. За да го направите не струва нищо у дома, това ще изисква:

специален ключ

 • тръба с диаметър 1,5-2 см или квадратен стоманен профил със същото напречно сечение, дължината на тръбата ще бъде около 20 см;
 • клещи;
 • отвертка;
 • свредло със свредло за метал 6 мм;
 • два болта 6х50 мм, 2 гайки към тях.

Ако копаете добре в килера, всички части и инструменти със сигурност ще бъдат намерени. Би било хубаво да направите ключа не вкъщи, а някъде в гаража или навеса, където има нормална работна маса, менгеме, може би дори пробивна машина. Пробийте с бормашина, но няма да е лесно да пробиете точно дупка на правилното място, особено в тръбата. Ще направим ключ за пералнята Baby, за да можем да я разглобяваме по-късно.

 1. Измерваме разстоянието между монтажните отвори на активатора. Трябва да има 95 мм, което означава, че пробиваме два отвора в тръбата, така че разстоянието между тях да е 95 мм.

Ако пробивате дупки със свредло, предварително затегнете тръбата в порок, маркирайте местата, където ще бъдат разположени дупките, пробийте маркировките с централен удар и едва след това пробийте.

 1. Вмъкваме болтове в дупките и ги рисуваме с гайки.
 2. Вмъкваме краищата на болтовете в монтажните отвори на активатора, ако влязат заедно и без проблеми, това означава, че не сте сгрешили в изчисленията и всичко е правилно - ключът е готов.

части за перални машини

напредък на работата

След като направите ключа, можете да разглобите пералнята Baby, сега нищо няма да ни пречи. Отваряме капака на пералнята, изключваме маркучите, обикновено премахваме всички ненужни, слагаме вестника, поставяме шайбата върху нея и пристъпваме към разглобяване.

 • Обърнете пералнята към вас. Има пластмасова тапа, която трябва да извадите с отвертка и да я извадите.
 • Завъртете пластмасовото колело, като завъртите активатора, така че отворът му да съвпада със същия отвор в корпуса.
 • Поставете отвертка или щифт директно в ротора на двигателя, за да го фиксирате плътно. Отвертката ще премине през само два отворени отвора.
 • Ние се въоръжаваме с новия ни специален ключ и развиваме активатора заедно с тялото.

Бебешки дизайн

В коя посока няма да кажем на активатора да се развие, тъй като бебетата бяха произведени с многопосочни нишки.

 • Резервоарът се поддържа от шест винта, които трябва да се развият, за да се отстрани.
 • Сваляме фланеца.
 • Изваждаме уплътняващата дъвка, шайбата, развиваме крепежните елементи, които държат половинките на кутията.
 • Остава да развиете двигателя и да помислите, че пералнята Baby е разглобена.

Добър съвет

Вместо да заключавам, нека ви дам няколко съвета относно разглобяването на пералнята Baby. Ако планирате да сглобите машината обратно след всички „процедури за ремонт“, направете снимка на всеки етап на разглобяване, за да не сбъркате по-късно, когато свързвате проводниците и монтирате гумените ленти. Ако имате снимки, събирането на бебето е много по-лесно. Прочетете повече за ремонт на пералнята Можете да прочетете в съответната статия на нашия сайт.

Бъдете изключително внимателни, когато разглобявате пералнята. Не дръжте твърде ревностно с клещи и отвертка. Ако вдигнете калъфа трудно с отвертка, повредете гумените уплътнения или пластмасовите части и ако развиете гайките с клещи, откъснете краищата и добавете още работа. Приятно показване!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Слава слава:

  И ако разпръскващият винт не се завинтва, а просто се вкарва плътно, тогава как да го премахнете?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини