Всичко за пералните машини

Демонтиране на неотделимия резервоар на пералнята

Демонтиране на неотделимия резервоар на пералнятаВ няколко случая е необходим поглед вътре в резервоара. Най-често това е необходимо, когато лагерите и кутията за пълнене са „скрити“ в конструкцията на отливката. Въпреки това, пукнатините в елемента, водещи до течове, също могат да станат причина. Каквото и да е, трябва да действате възможно най-скоро. Ще разберем как да разглобяваме неотделим резервоар, без да прибягваме до помощта на майстор.

Демонтаж на резервоара

Етапите на процеса на извличане на елемент от шайбата ще бъдат сходни за различните модели машини. Значителна разлика ще бъде само по време на ремонта на предния панел и вертикала, в първия случай е необходимо да се отстрани предната стена на кутията, във втория - страничната. За да извадите лесно резервоара от машината и впоследствие да го отделите, подгответе следните инструменти:

 • Филипи и отвертки с плоска глава;извадете резервоара с барабана
 • отвертка;
 • ножовка за метал;
 • бормашина с диаметър 3-5 мм;
 • клещи;
 • дрифт;
 • комплект глави за гнезда;
 • храпови гаечен ключ.

В процеса на разглобяване на пералнята е препоръчително да се снимат всички разделими вериги и връзки, за да се монтира правилно машината след ремонт.

Основните етапи на отстраняването на неразделим резервоар от тялото:

 • изключете пералнята;
 • затворете вентила, отговорен за подаването на вода в системата;
 • изключете входящите и изходящите маркучи от тялото;
 • премахнете горния капак на устройството, за това използвайте отвертка или отвертка, за да развиете фиксиращите винтове;
 • извадете тавата с почистващ препарат от системата;
 • развийте болтовете, държащи основния контролен панел. Не е необходимо напълно да го изключите от тялото, просто поставете частта отгоре на шайбата;
 • разхлабете скобата, която държи маншета на вратата на люка. Издърпайте пръстена и вкарайте уплътняващата дъвка в барабана на машината;
 • развийте двата винта, придържащи устройството за блокиране на люка, издърпайте UBL, като първо изключите захранващия кабел;
 • развийте останалите винтове, които държат предната стена на кутията, отстранете я и я поставете отстрани;
 • разглобете задната стена; за да направите това, развийте всички фиксиращи болтове;
 • изключете проводниците от нагревателния елемент, разхлабете основната гайка и извадете нагревателя от контакта;
 • премахнете противотежестите в съседство с резервоара;
 • махнете задвижващия ремък от шайбата, развържете проводника на електрозахранването.

След като всички части и възли бъдат изключени от резервоара, можем да пристъпим към отслабване на амортисьорите. Развийте пружините на окачването и извадете резервоара. Внимателно извадете неразделимата конструкция от тялото и я поставете върху равна повърхност за по-нататъшен ремонт.

Работни етапи

За производителите на домакински уреди не е изгодно да правят сгъваеми резервоари. В монолитните дизайни няма допълнителни болтове и крепежни елементи и ако един и същ лагер се счупи, повечето потребители ще закупят цял ​​резервоар, който да заменят, плащайки много пари. Не много хора знаят, че пералня с неразделим резервоар може да бъде "победена", като раздели формованата част на две половини, като по този начин получи достъп вътре. Стъпка по стъпка за разглобяване на резервоара при смяна на лагерите ще бъде както следва.

 1. Маркирайте и пробийте дупки по повърхността на пластмасовия корпус.
  пробийте дупки по периметъра
 2. Внимателно изрежете резервоара в предвидената линия.
  изрязване на резервоар с ножовка за шев
 3. Извадете барабана.
 4. Използвайки удар или специален ключ, избийте лагерите, инсталирайте нови на тяхно място.
  нокаутирайте стари лагери
 5. Сменете уплътнението на маслото.
 6. Сглобете отново в обратен ред.

Очертаният общ план е изключително прост. Предстоящата работа обаче е бижута и отнема много време, така че ще разгледаме всеки етап по-подробно.

Отворете резервоара

Така че резервоарът се отстранява от корпуса на пералнята. Избършете го с чист парцал и започнете да очертавате точки по периметъра на заварката. Дупките се препоръчва да се правят на разстояние 5-7 см една от друга, не повече.За пробиване е подходяща бормашина с диаметър от 3 до 5 мм.

След като визуално, през дупките можете лесно да проследите линията на рязане, започнете внимателно да видите резервоара с ножовка за метал. В края на действието ще получите две половини. Именно в задната „прогноза“ ще има барабан, лагери, маслена уплътнител и колело за макарата.

За да извадите барабана, първо трябва да извадите колелото. Винтът, който държи пръстена, за по-голяма надеждност "седи" производителя върху лепилото. За да се справите със закопчалката, сложете малко върху нея и ударете винта няколко пъти с чук. Лепилото ще се откачи и премахването на колелото ще бъде много по-лесно. След това можете безопасно да извадите барабана.

Следващият етап на работа включва избиване на лагери. Вземете перфоратор, монтирайте го върху вътрешния ръб на лагера и внимателно, потупвайки в кръг, извадете частта от седалката.

Отвореният барабанен вал трябва да бъде почистен и полиран до висок блясък.

почистваме вала

Седалката също трябва да се освободи от мръсотия и плака. След това продължете да шофирате в работещи лагери и нова кутия за пълнене. Смажете мястото за монтаж със специална устойчива на влага грес, поставете лагера и го натиснете по външния ръб с помощта на перфоратор. Процедурата трябва да се извърши много внимателно, за да не се повреди новият елемент. Когато лагерът е напълно поставен, ще чуете характерен тупане. По същия начин инсталираме втория пръстен от обратната страна.

Лагерът трябва да е напълно на мястото си, разположен отстрани.

поставете нови лагери

Поставете маслена пломба, богато обработена със специална силиконова грес върху вътрешния лагер. Силиконът ще предотврати навлизането на влага в системата и ще удължи живота на новите части.

щедро смажете краищата на половинките на резервоара с уплътнител

Сглобяването започва с инсталирането на барабан. Стъблото му трябва свободно да влиза в лагерите. След като пръстенът на макарата се монтира на първо място и се затяга с винт. Остава само да съберем нарязаните половинки в една. Смажете краищата около периметъра с надежден силиконов уплътнител и след това свържете частите на резервоара. Предварително пробитите отвори ще служат за затягане на половините с винтове.

залепете половините на резервоара и допълнително ги затегнете с винтове

Както можете да видите, разглобяването на неотделим резервоар е реално. Този метод ще бъде много по-икономичен от пълна подмяна на монолитна структура. Сглобете пералната машина в обратен ред и проверете за правилна работа.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини