Всичко за пералните машини

Как да разглобявате помпата на пералня LG?

SM LG демонтаж на помпаАко всяка секунда може да извлече помпа от шайбата, тогава разглобяването на изпускателната помпа на пералнята на LG е малко по-трудно. Разбира се, изхвърлянето на проблемната част и инсталирането на нова на нейно място е по-лесно, но подмяната не винаги излиза по-евтино от саморемонта. За тези, които не искат да се разпадат, предлагаме да се научат как правилно да "копаят" в устройството за източване.

"Роми" в изпускателната помпа

Не можете да поправите помпа, без да я разглобите. Само прониквайки под корпуса, е възможно да се провери дали работното колело на вала е напълно превъртано и колко добре скобите държат частта. Особено, ако остриетата не се въртят при липса на видими причини за спиране (когато на помпата няма остатъци, мръсотия, косми). Тогава проблемът, който предотвратява пълния дренаж, се крие вътре в устройството и трябва да го намерите. За да "отворите" помпата от шайбата на LG, трябва да следвате следния алгоритъм:

 • изключете частта от кохлеята, като премахнете фиксиращите болтове;
 • натиснете корпуса отстрани на изпускателния клапан и след това го издърпайте към себе си;
 • източете течността, останала в помпата;
 • Извадете държачите на ключалката от двата края на корпуса;
 • повдигнете помпата от бобината.

Всеки ремонт на помпата изисква задълбочено почистване на вътрешния механизъм на помпата и на съседните елементи на дренажната система: охлюви, седалки, дюзи, работно колело.

По-рядко има "неразделими" видове помпи, които, въпреки името си, са доста подходящи за ремонт. Необходимо е само да се приложи специален подход към механизма. Така че, продължете както следва:извадете помпата и я отделете от кохлеята

 • Носете предпазни ръкавици.
 • Изключваме помпата с работното колело, оставяйки охлюва и бобината на място.
 • Проверете артикула.
 • Взимаме сградна сешоар и включваме режима с отопление с най-ниска температура.
 • Насочваме горещ поток въздух към „шейка“ - дълъг връх от задната страна на кутията.
 • След 2-5 минути изтръпваме кръстовината с отвертка, протягайки ръка. В „комплекта“ с кръстовището е включен и магнит, поради който механизмът става „неразделен“.

След като капачката е свалена, помпеното устройство е напълно разглобено. Остава само да поправим частта. За целта почистваме отстранените и останали части от натрупани отломки, отстраняваме магнита от вала и смазваме със специален състав всички лагери (както отстранени, така и разположени в долната част на корпуса). След връщане на помпата в първоначалния си вид. За да може капакът да прилепне плътно отново, е необходимо да го натискате, докато се чуе характерно щракване.

Ако след проверка се окаже, че помпата не може да бъде поправена, ще трябва да замените дефектната част с нов аналог. Закупуваме помпата според серийния номер на устройството или пералнята и я монтираме на мястото на старата. Процесът на свързване е идентичен с техниката на демонтаж, така че няма смисъл да се описва подробно.

Как да разбера, че помпата е счупена?

Трябва да се разбере, че разглобяването на помпата е рисковано начинание. За да се предпазите от ненужни разходи, първо трябва да се уверите, че проблемът наистина е в него. Вероятно напълно различни причини са довели до внезапното спиране на автомобилите на LG. Можете да премахнете грешката, като последователно проверявате всички "възпалени точки" на дренажната система.

 1. Ние оценяваме шума на машината. Когато помпата за източване е дефектна, от машината идва силен шум, докато водата не се оттича и не се събира, Пълното отсъствие на всякакви звуци трябва да бъде алармирано - нормален умерен шум със средна сила на звука е нормален. Тестването на вашата пералня е лесно: просто стартирайте най-бързия цикъл и слушайте устройството.

Ако има проблем с изпускателната помпа, тогава системата за самодиагностика на LG ще покаже код за грешка в OE.

 1. Проверете маркуча за източване. Често източването е трудно поради запушен маркуч, когато отпадъчната вода просто не може да излезе от машината в канализацията. Можете да потвърдите предположението, като пробвате гумата по цялата дължина, но е по-добре незабавно да изключите тръбата и да я изплакнете под крана.не забравяйте да почистите охлюва и филтъра за прах
 2. Почистваме филтъра за боклук. При първото подозрение за проблеми с изтичането трябва да обърнете внимание на филтъра за боклук. Той се намира под капака на техническия люк в долния десен ъгъл на машината, представляващ пластмасова дюза-спирала. Обръщаме кръглия капак на половин оборот, издърпваме го към себе си и внимателно почистваме всички натрупани отломки. По правило пластмасата винаги има коса, монети, парчета мръсотия и дори кости от сутиен.
 3. Опит за завъртане на работното колело. Не бързайте да връщате филтъра за прах на мястото му. По-добре е незабавно да проверите още един проблемен елемент от дренажната система - работното колело на помпата. Това е „колело“ с остриета, което се намира на помпата точно срещу отвора за „кошчето за боклук“. С помощта на фенерче намираме винта и се опитваме да проверим с пръсти дали се върти свободно. Ако движението му е затруднено, тогава почистваме косата, нишките, купчината, телта и други чужди предмети, които възпрепятстват въртенето.

За да наблюдавате процеса на отстраняване на неизправности, се препоръчва да стартирате пробно измиване след всяка стъпка от теста. Ако помпата все още не работи, трябва да решите проблема с нея. Изключете шайбата, извадете помпата от нея и започнете да я разглобявате според инструкциите по-горе.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини