Всичко за пералните машини

Разглобяване на пералната машина Ardo

Парсинг на SM Ardo1Ако някой елемент от пералнята се повреди, може да се наложи да разглобите машината. Съвременните технологии се произвеждат с помощта на модерни технологии, така че ще бъде доста трудно да се направи анализ на човек, който няма абсолютно никакви познания в тази област. В допълнение към всичко, шайбите Ardo се характеризират с определени дизайнерски характеристики, които също могат да причинят определени трудности. Нека да видим как сами да разглобите пералнята.

Пригответе се за разглобяване

Преди да започнете да правите анализа на пералното оборудване със собствените си ръце, определено трябва да се подготвите за работата. На първо място е необходимо да изключите устройството от мрежата. След това е необходимо да изключите крана, отговорен за подаването на вода в системата, да извадите входящия маркуч и маркуча за източване. След като шайбата е изключена от комуникациите, трябва да преместите устройството на място, удобно за разглобяване. За да разглобите пералнята, трябва да подготвите следните инструменти:

 • два вида отвертки (плоски и кръстосани);
 • малък чук;
 • гаечни ключове с различни размери;
 • клещи и клещи;
 • теглич (ако лагерът трябва да бъде свален);
 • отвертка;
 • глави за разхлабване на гайки и разхлабващи болтове.

Имайки в арсенала всички тези инструменти, можете да започнете да работите. Процесът не е бърз, затова препоръчваме да се запасите не само с търпение, но и със свободно време.

Първи стъпки

Демонтажът на автомобилите Ardo започва с разкачване на горния капак. Платформата е прикрепена към тялото с два винта. Те са усукани, след което капакът се плъзга малко назад и се издига без много усилия. Освен това процесът на разглобяване на блока е както следва:Парсинг на SM Ardo

 • премахнете противовеса на шайбата; за да направите това, развийте 3-те болта, задържащи товара;
 • извадете тавата за почистване;
 • премахнете контролния панел на машината, за да направите това, развийте всички самонарезни винтове, придържащи частта, и също щракнете върху пластмасовите крепежни елементи, разположени по периметъра;
 • изключете клемите от дозатора, тръбата за пълнене, извадете разпределителната кутия от корпуса;
 • свалете металната яка, която държи уплътнителната яка. За да направите това, откачете пръстена с отвертка, отворете ключалката и издърпайте жицата;
 • поставете маншета вътре в барабана.

Сега можете да продължите да разглобявате задната част на устройството. Алгоритъмът на действията е изключително прост.

 1. Отстраняваме задната стена на кутията, за това развиваме всички фиксиращи винтове.
 2. Свалете задвижващия ремък.
 3. Изключете контактите, водещи до нагревателя, електрическия мотор на шайбата.
 4. Развиваме болтовете, които държат мотора и изваждаме двигателя от уреда (за това може да се наложи да наклоните шайбата).
 5. Поставяме пералнята отстрани и пристъпваме към отстраняване на амортисьорите.
 6. Ние отделяме тръбата и всички проводници, водещи до помпата, от източващата помпа.
 7. Монтираме машината вертикално и изваждаме резервоара с барабана от корпуса.

Следвайки тези стъпки, вие почти напълно ще разглобите шайбата Ardo. Ако е необходима подмяна на лагери или кутия за пълнене, ще трябва да извадите шайбата от барабана и да разглобите резервоара. Едва тогава ще получите достъп до мястото за монтаж на лагерите и уплътненията.

Както разбирате, да вършите работата сами е лесно. Можете сами да замените основните части и компоненти на AGR, без да прибягвате до професионални сервизи.

   

Коментар на 1 читател

 1. Граватар Анатолий Анатолий:

  Крек в барабана от дясната страна за 4 часа

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини