Всичко за пералните машини

Къде да поставите пералнята в малка баня

Къде да поставите пералнята в малка баняСобствениците на малки апартаменти много често трябва да обърнат акъла си, за да подредят всички необходими мебели и домакински уреди в стаите си. Малко жилищно пространство не е пречка, защото дори и в най-скромното пространство, с разумен подход, можете да поставите всичко необходимо.

В повечето случаи трудностите възникват именно с местоположението на шайбата. Собствениците на "Хрушчов" не могат да се похвалят нито с голям кухненски площад, нито с просторна баня и именно тези стаи обикновено се използват за инсталиране на автомобили. В резултат банята се превръща в оптималното място за машината. Ще разберем как да поставите пералнята в малка баня, какви интересни идеи и нестандартни методи за монтаж съществуват.

Поставете под мивката или плота

Най-удобният и удобен вариант остава местоположението на пералнята под мивката или плота. Подреждането на домакински уреди по този начин ще донесе много ползи:

  • свързването на машината към комунални услуги ще бъде много просто;
  • пространството под мивката, често безплатно, ще бъде използвано за добър ефект;
  • интериорът ще изглежда стилно и хармонично.

Много внимание трябва да се обърне на избора на пералня. Ако квадратурата на банята е много малка, препоръчително е да закупите машина със скромни размери, дълбочина не повече от 45 см. Разбира се, автоматичните машини с малък размер се характеризират с малък капацитет, но в такава ситуация ще трябва да направите компромиси. По-добре е прането да се мие на два пъти с машина, отколкото да почиствате нещата ръчно. По принцип е възможно да поставите шайба със стандартен размер, но придобивайки такъв агрегат, ще трябва да преминете към трикове, за да го инсталирате възможно най-удобно и ергономично.

Нека разгледаме по-подробно как да поставим колата под мивката или плота. Някои опции за инсталиране са доста прости, други се отнасят до категорията на интересните дизайнерски решения.

машина под грешен плот

Измиване под умивалника. Тук описваме случая, когато мивката не почива на канализационната тръба, няма стойка под нея, дренажът е организиран не до дъното, а отстрани.

Размерите на шайбата трябва напълно да съответстват на размерите на мивката. Стандартната височина на пералното оборудване ви позволява да позиционирате мивката на удобна за човек височина.

умивалник за умивалник

Инсталирайки техниката по този начин, ще бъде възможно да спестите допълнителните квадратни сантиметри в банята. Тази опция за местоположението на устройството е подходяща за много миниатюрни помещения, В специализирани търговски обекти можете да намерите комплекти, състоящи се от автомобили и водни лилии-мивки, идеално подходящи за тях. Съветваме ви да разгледате по-отблизо готовите комплекти, защото ще бъде проблематично да извършите селекцията сами.

Под плот на много нива. За хора с малък ръст местоположението на мивката във височината на шайбата е неудобно. Но има изход - мивката може да бъде поставена на удобно ниво, а плотът над автоматичната машина може да бъде по-висок. Пространството над уреда и под мивката може да се използва за съхраняване на почистващи препарати и различни аксесоари.

машина под многопластов работен плот

Измиване на специална кутия. Този метод се използва в ситуация, противоположна на предишната. Тоест машината просто не стига до плота. Разбира се, можете просто да насочите сляпо око към свободното пространство между машината и повърхността, но едва ли притежателят на малка баня ще пропусне възможността да изгради допълнително пространство за различни малки неща. Ето защо е по-добре да инсталирате шайбата на ниско чекмедже, което е подходящо за съхранение на почистващи препарати, кърпи, тоалетна хартия и други неща.

Автоматична машина под „грешния“ плот. Такова дизайнерско решение вероятно би било идеално за компактна баня.Това ще позволи не само да стилизирате интериора на стаята, но и да вземете предвид дизайнерските особености на вашата баня. Същността на метода е, че плотът не е проектиран да бъде еднакъв по дължина, а придобива различни форми. Над машината тя ще бъде малко по-широка и след това постепенно ще се стеснява.

Такова дизайнерско решение ще създаде хармоничен интериор. Спестено е и пространството на банята - движейки се в стаята, не е нужно да се блъскате в прекалено широк и неудобен плот.

Горните методи за инсталиране на автоматични машини са стандартни. Как иначе можете да поставите машината в малка баня, ще поговорим по-нататък.

Купете машина за горно зареждане

инсталирайте машината за най-високо зареждане"Вертикални" или машини с вертикален тип натоварване са много подходящи за монтаж в малки бани. Поставянето на такава пералня ще бъде доста лесно дори на ограничена площ. Това се дължи на компактния размер на оборудването. Идеалната зона за вертикално положение ще бъде място близо до душа или банята.

Въпреки това, заедно с огромен плюс - скромни размери, машините с вертикален тип натоварване се характеризират с един недостатък - не можете да инсталирате плот над тях или да организирате постоянно място за съхранение на аксесоари за душ. Това се обяснява с необходимостта постоянно да обръщате капака на пералнята. Ако се опитате усилено, можете да окачите малък рафт или шкаф над машината, но, първо, те ще бъдат разположени доста високо, и второ, много малко предмети ще се поберат в тях.

Нека се опитаме да повишим

Много смели и напълно нестандартни решения идват на ум на дизайнерите. Един от тях е повдигането на машината над пода. Този метод на поставяне обаче ще бъде идеален само за баня, в която има ниша. Ако вашата баня има такава дизайнерска функция, имате голям късмет.

повдигнете машината над пода

В строителна ниша можете едновременно да поставите пералня, сушилня и рафтове за кърпи, чисто бельо, домакински химикали и различни малки неща. Ниша може да бъде отворена, но ако искате, можете да я затворите по няколко начина.

  1. Стандартна люлееща се врата. Тази опция не е подходяща за всяка стая, тъй като вратата ще трябва да се отвори, ще ви трябва много свободно пространство около нишата.
  2. Щори. Модерен декор елемент перфектно ще скрие съдържанието на ниша от любопитни очи. За да използвате ролетни щори, не е необходимо допълнително място - когато отворите ролетката, тя се сглобява под тавана, когато е затворена, тя просто се спуска. Затворените капаци са плътно плътно платно с определен цвят. Платно с интересен печат на снимки ще изглежда много хубаво. Така че, в допълнение към основната си функция, ролетни щори ще украсят интериора на стаята.
  3. Използване на щори или платове. Тази опция ще бъде малко по-евтина от специалните водопроводни капаци.

В случай, че банята се намира близо до килера, трябва да помислите за малко преустройство. Килера, прикрепен към банята, просто ще играе ролята на строителна ниша, която е идеална за разполагане на автоматична машина.

Решение за баня

Къде мога да сложа перално оборудване в комбинираната баня. Интересен метод е да отделите една стена на стаята и да поставите отворен шкаф, в който да съхранявате шайбата. Въз основа на размера на стаята, изчислете какви размери на шкафа можете да си позволите, той ще се състои от една секция или няколко. По-добре е да монтирате машината в долната част на шкафа и да използвате горните секции за съхранение на домакински химикали, кърпи, аксесоари за душ и дрехи.

Шкафът може да бъде или затворен, или отворен. Тук всичко ще зависи от вашите желания, предпочитания, както и от дизайнерските характеристики на банята.

монтаж на машината в комбинираната баня

Изберете машина за монтиране на стена

ще закупим и монтираме машина, монтирана на стенаПералните машини, монтирани на стена, ще бъдат удобен изход. Не всички обаче са съгласни да монтират машината на стената, само смели и креативни хора могат да вземат такова решение. Всъщност, за зареждане и изваждане на пране от барабана, буквално ще трябва да се „изкачите на стената“. Опцията за инсталиране на перално оборудване на стената се използва от много дизайнери.

Перспективата да се изкачи над измити неща плаши някои потребители не толкова, колкото страхът, че машината ще падне по време на работа. Ако сте изключително загрижени за това, не трябва да се притеснявате, ако поправите машината в съответствие с всички правила, тогава работата на инсталацията ще бъде напълно безопасна.

Разбира се, ако стените в банята са направени от гипсокартон, няма да работи за позициониране на шайбата. Само здрава стена може да се справи с такъв товар. Основният недостатък на този метод на монтаж е, че изборът на машината ще бъде ограничен до единици с малък допустим товар на бельо. Пространството под домакински уреди може да се използва по ваша преценка: окачете рафтове, шкафове или дори поставете шкаф с мивка под него.

Опции за ремоделиране на малка баня

Размерите на кухни и бани в Хрушчов са интересна тема, която може да се обсъжда безмилостно. Някои собственици постоянно се оплакват от препълнените стаи, други са доволни от такава квадратура и са готови да проявят изобретателност в подредбата на помещенията.

Специално за собствениците на апартаменти в Хрушчов решихме да внесем интересни дизайнерски решения, с които можете да постигнете най-удобния дизайн в банята и да не се измъчвате от въпроса: „Къде да поставим пералнята?“.

Когато ремоделирате банята, добавете няколко квадратни сантиметра от коридора към зоната на банята. Така че изграждате ниша, където пералнята се вписва лесно. Можете да поставите устройството директно на пода и с едно ниво по-високо. Моля, обърнете внимание, че се счита за оптимално да поставите барабана за монтаж на разстояние 90 см от пода, така че използването на машината ще бъде още по-удобно.

Можете да изберете място за пералня без глобално преустройство и основен ремонт. Интересна идея е да се изгради малка ниша, която има размери, подобни на размерите на шайбата, поради издатината към коридора. Организиран перваз в коридора лесно се маскира от фасадата на гардероб. Така че можете да получите вид преустройство, без да се осмелявате.

Надяваме се, че след като прочетете статията, няма да имате въпрос: „Къде да поставите шайбата в малка баня?“. Има много опции за местоположението на домакинските уреди, от стандартната инсталация под мивката до креативната стена. Внимателно обмислете дизайна на банята, преценете дизайнерските й характеристики, правилно изберете размерите на машината и тогава проблемът с локализацията на шайбата ще бъде решен.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини