Всичко за пералните машини

Къде да сложите пералня в малка кухня

Къде да сложите пералня в малка кухняАко не използвате автоматично измиване, това ще доведе до големи неудобства и дори липсата на свободно място в банята не спира дългоочакваната покупка. Започва търсенето на алтернативи и често погледът спира в кухнята. Ако няма проблеми с пространствените помещения, тогава е доста трудно да поставите пералня в малка кухня. В такива случаи е по-добре да се вдъхновите от вече тествани идеи и да помислите върху детайлите на инсталацията на машината, без да навредите на интериора и квадратните метра. Най-популярните опции са разгледани в статията.

Скрийте машината за най-високо зареждане

Най-трудното е да „прикачите“ пералня с най-голямо зареждане в кухня с малки размери. По правило те имат изключително неудобни размери и непривлекателен външен вид, така че е по-добре да скриете машината в слушалките. Възниква друг проблем - просто поставянето на уреда под плота няма да работи, тъй като достъпът до люка за зареждане не е логично да се блокира.

Решението ще бъде сгъваем плот за маса, с който можете свободно да зареждате и разтоварвате неща, а самото оборудване ще бъде скрито от мебелен модул. Освен това новият шкаф може успешно да замени обемна маса за хранене и да се превърне в бар плот, Друг вариант е допълнително работно място.

как да инсталирате перална машина с най-голямо зареждане в кухнята

Нека се опитаме да изградим пишеща машина

комплектът беше поръчан да съответства на цвета на пералнятаС машина, обърната отпред, можете да направите различно и да я поставите в празна ниша в долната част на слушалката. По този начин се спестява място, малко помещение не се претрупва и общата работна площ се забелязва значително. Особено, ако домакинските уреди са в хармония с интериора на стаята, не се открояват по цвят и стил. Въпреки това, когато се занимавате с готови слушалки, е по-трудно да отгатнете размера и да избегнете пропуски и празноти. Често е трудно да се доведе комуникацията до безплатен модул. Затова най-доброто решение е да поръчате нова слушалка.

Ако не е възможно да закупите нови модули, а самата машина контрастира силно с дизайна на кухнята, тогава вградените модели са по-подходящи. Основната им особеност е наличието в случая на специални канали за инсталиране на декоративни врати, които напълно скриват устройството от любопитни очи.

Ще трябва да се примирим с високата цена на такива машини и правилно да подберем размерите на оборудването (трябва да има отстъпи от 3 см от всяка страна).

За кухните в Хрушчов и други типични панели също е уместна друга идея - да поръчате висок шкаф и да поставите в него шайба, а отгоре сушилня. "Кулата" е проектирана да отговаря на хладилника. Получената симетрия значително ще спести място и ще направи интериора необичаен.

В допълнение към настаняването се препоръчва да се обмисли по-нататъшното функциониране на оборудването. Така че, ако е възможно, повдигаме машината от пода, за да заредим барабана с минимален наклон. Ние също така разпределяме наблизо място за съхранение на почистващи препарати и планираме местоположението на машината, така че отворената за вентилация врата да не пречи на движението.

Предимства и недостатъци на пералните машини в кухнята

Приятно и удобно да поставите машината на скромни кухненски метри е съвсем реалистично, но дали си струва да направите е друг въпрос. Преди да планирате преместване, е по-добре да се запознаете с предимствата и недостатъците на новото жилище на шайбата. Този подход елиминира изненадите и възможните неудобства. Да започнем с отрицателните точки.скрийте машината зад вратата на шкафа

  1. Промяната на избраното място няма да работи. Автоматите са вградени в ниши, строго изчислени за тях, където също се доставят комуникации. Всичко за продължителна работа без пренастройки и промени.
  2. Има дисхармония. Ако няма пари за вградена машина или блок със стилен дизайн, тогава се нарушава един интериор.
  3. Трудно е да се проветри вратата.Когато няма достатъчно място, отвореният люк се намесва значително и затварянето му ще доведе до мухъл и счупване.
  4. Никъде да не се съхраняват мръсни неща. Необходимо е да се потърси допълнително място за събиране на замърсени дрехи, тъй като е невъзможно просто да ги сгънете в барабан.
  5. Вещества, вредни за здравето. По време на измиването частици от почистващия препарат попадат във въздуха и след това върху храната.

Но минусите припокриват редица плюсове. Първо, ниската влажност в кухнята и вентилацията с оптимална циркулация на въздуха увеличават експлоатационния живот на домакинските уреди. Второ, канализацията и водоснабдяването се извършват в комуналните помещения, което улеснява връзката на машината с комуникациите. Трето, малка баня се освобождава от смущаваща шайба. Освен това ширината на стандартния модул от 60 см ви позволява да поставите модерен модел с капацитет над 8 кг. И най-разбираемият „плюс“ е, че домакините не трябва да тичат в друга стая, за да проверят цикъла или да рестартират миенето, тъй като машината е разположена до печката и мивката.

Правила за инсталиране на машината

За да получим функционална кухня с пералня и хладилник, не трябва да забравяме за правилата за инсталиране на пералня. Като начало, помислете внимателно за местоположението на устройството, така че да не е „съседна врата“ към печката или фризера. Проверете дали подготвената основа е идеално гладка и стабилна и има разстояние най-малко 3 см между тялото на машината и шкафа.

Съвет! Ако поръчате модула с 25 см по-широк, има място за почистващи препарати.

Не затваряйте задната стена на слушалката, за да улесните свързването и лесното поправяне на оборудването. Тогава работата на шайбата ще бъде безопасна и удобна.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини