Всичко за пералните машини

Размери на пералнята с най-голямо зареждане

размери на перална машина с вертикално зарежданеВ страните от ОНД по-голямата част от населението предпочита да купува перални с хоризонтално зареждане. Повечето хора погрешно смятат, че тази техника е най-модерната, модерна, компактна и функционална, а пералните машини с вертикален товар са миналия век. Всъщност това не е така, в съвременните машини с вертикално натоварване се прилагат най-модерните технологии и размерите им могат да бъдат много по-малки от тези на подобни машини с хоризонтално натоварване.

Видът на натоварването на машината влияе ли на размера му?

Въз основа на основните структурни принципи на двата типа перални машини можем да направим съвсем категорични изводи. В пералните машини машина с хоризонтално зареждане и резервоарът е разположен хоризонтално (сякаш лежи). Това води до факта, че дизайнерите са принудени да увеличат дълбочината на машината автоматично, за да осигурят правилното поставяне на нейния резервоар и барабан. В допълнение, увеличаването на дълбочината се дължи на необходимостта да се направи барабанът доста просторен, а това не винаги е възможно.

Обърнете внимание! Машините с хоризонтално натоварване обикновено са с по-ниска височина, но по-дълбоки и по-широки от „перални машини“ с вертикално натоварване, които са доста големи.

Благодарение на усъвършенстваните технически решения, беше възможно да се намали дълбочината на съвременните машини с машина за хоризонтално зареждане чрез увеличаване на диаметъра на барабана. Но дори и въпреки това, максималното натоварване на повечето от тези машини не надвишава 12-14 кг. Друго нещо пишеща машина с вертикално зареждане. Техните резервоари и барабани са разположени вертикално, което може значително да намали общата им дълбочина и ширина, докато капацитетът на барабана може да бъде осигурен от височината му.размери на перална машина с вертикално зареждане

Вертикалните перални машини могат да имат максимално натоварване на барабана от 36 кг или повече. Размерите на такива просторни коли също имат доста големи. Те дори могат да мият килими, но сред домакинските модели няма да можете да намерите машина с подобен товар. Тъй като компактните или сравнително компактни модели с максимално натоварване до 7 кг са особено популярни сред потребителите.

Основните предимства на перални машини с вертикално зареждане могат да бъдат разграничени.

  1. Компактността. Такива автоматични машини обикновено са много по-тесни и с по-малка дълбочина от техните колеги с хоризонтално натоварване. Освен това не е необходимо да се осигурява място за отваряне на люка. Защото са по-компактни на външен вид. Има доста малки модели.
  2. Лекота на поставяне. Вертикална машина за зареждане може да бъде поставена в ъгъл или на всяко друго място и свързана, само ако има достъп до люка, който е разположен отгоре.
  3. Удобство при зареждане на спално бельо. Машина с подобен дизайн има доста прилична височина и люкът е удобно разположен, така че можете да хвърлите пране в такава машина, без да се огъвате.
  4. Тишината. Машините за вертикално зареждане са не само по-компактни, но и произвеждат много по-малко шум по време на работа, което пленява много потребители.

Такива перални машини имат значителни недостатъци. Основният от тях се счита за минус, свързан с невъзможността за вграждане на машината. Не можете да поставите пералня с вертикално зареждане под мивката в банята или в кухнята. Не можете да го поставите в чист шкаф с врата, въпреки че все още има някои опции за интеграция. Можете например да поставите подобна машина в кухнята под плота с шарнирен капак, но моделът на машината, който трябва да изберете, не е твърде висок.

Размери на машината, тегло и натоварване - Преглед

По-добре е да се говори за размерите на пералните машини с вертикално зареждане, като се използват конкретни примери.Освен това е препоръчително да разгледаме този компонент във връзка с някои други характеристики, затова решихме да прегледаме и предоставим примери за конкретни модели автомобили.

размери на перална машина с вертикално зареждане

AEG L57126TL. Машинка за пишеща машина с вертикално зареждане с бутон за управление и дисплей на текст. Той разполага с 12 програми за измиване в своя арсенал, контрол на пяна, контрол на дисбаланса и защита от течове. Максималното натоварване на нещата - 7 кг. С тегло 65 кг пералнята има следните размери: височина - 850 мм, дълбочина - 600 мм, ширина - 400 мм.

Hotpoint-Ariston ARTXF 1297. Машината е машина за най-високо зареждане с електронно управление и цифров дисплей. Има 10 програми за измиване, включително програма за предотвратяване на гънки. Има контрол на баланса, контрол на нивото на пяната и защита от течове. Максималното натоварване на спалното бельо е 6 кг. Машината тежи 73 кг и има следните размери: височина - 850 мм, дълбочина - 600 мм, ширина - 400 мм.

Bosch WOT 24255OE. Вертикална пералня с електронно управление и цифров дисплей. Има 10 програми за измиване, включително експресно измиване, програма за предотвратяване на гънки и деликатни материи. Има контрол на баланса, контрол на нивото на пяната и защита от течове. Товарене - 6,5 кг. Машината тежи 60 кг и има следните размери: височина - 900 мм, дълбочина - 650 мм, ширина - 400 мм.

Whirlpool WTLS 60912 ZEN. Вертикална автоматична пералня с цифров дисплей и електронно управление. Има само 5 вградени програми за пране, но има интелигентен режим, който ви позволява да създавате и запазвате свои собствени програми. Има система за защита срещу течове. Натоварване 6 кг. Машината е с тегло 56 кг. Размери: височина - 850 мм, дълбочина - 600 мм, ширина - 400 мм.

Има също рейтинг на най-добрите перални машини с вертикално натоварване, където се разполага, са представени характеристиките на такава техника. Запознайте се с тази оценка, можете на страниците на нашия сайт. Ако анализирате размерите на повечето перални машини с машина за вертикално зареждане, можете да направите определени изводи. Най-често срещаните са вертикални перални машини, които имат следните размери: височина - 850 мм, дълбочина - 600 мм, ширина - 400 мм.

Поставяне на машината във вътрешността, като се вземат предвид нейните размери

Оформяйки вътрешната композиция на банята или кухнята, е необходимо да се вземат предвид размерите на домакинските уреди, включително размерите на пералнята. Машина с горен капак, както вече видяхме, не заема много място, обаче е необходимо да се предвиди къде да се постави. Дизайнерите предлагат следните решения за поставяне на перални машини от този дизайн:пералня с най-високо зареждане

  1. В ъглите на стаите. Ъгълът на стаята е най-малко функционалната част на стаята. Няма много дизайнерски решения, които да го попълнят. Вертикална пералня ще се побере перфектно в ъгъла и нищо няма да ви попречи да я използвате. Размерите му са идеални за ъгъла на стаята.
  2. В празното пространство между големи парчета мебели. Вертикална пералня с корпус от определен цвят може да бъде победена по такъв начин, че да играе ролята на вътрешен преход от едно голямо парче мебели към друго. В някои случаи се оказва много красиво.пералня с най-високо зареждане
  3. В банята близо до мивката. Ако притежавате доста широка баня, можете да поставите вертикална пералня както вдясно от мивката, така и вляво. Машината е доста тясна, така че ще изглежда добре до мивката.
  4. В тоалетната, до тоалетната. Ако проблемът със свободното пространство е много остър, можете да изтръгнете вертикални перални с малки размери в тоалетната вдясно или вляво от тоалетната или ако пространството го позволява, срещу нея.пералня с най-високо зареждане

Важно! Някои хора успяват да построят вертикална пералня много хубаво, като правят специален шкаф за нея.Такъв шкаф затваря машината с красиви стени от четири страни, а горният капак на нея се обръща назад - отвори капака, включи машината и измие.

Обобщавайки, отбелязваме, че модерната автоматична вертикална пералня по своята функционалност не се различава от популярната машина с хоризонтално зареждане, докато размерите й обикновено са по-малки. Малките модели на такива автомобили на практика изобщо не заемат място, тъй като отделните екземпляри са сходни по размер с куфарите за пътуване. Понякога е трудно да монтирате вертикална пералня във вътрешната композиция на помещение, но ако използвате съветите на специалисти - това ще успее!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини