Всичко за пералните машини

Размери на пералната машина с предно зареждане

размери на пералнятаВ момента перални машини с предно зареждане могат да се намерят в почти всеки дом. Огромната популярност на такова оборудване насърчава производителите постоянно да разширяват предлагането на пазара, благодарение на това на рафтовете на магазините могат да бъдат намерени стотици автомобили за всеки вкус и джоб. Съвременният потребител, в допълнение към техническите характеристики на пералнята, взема предвид нейните размери, така че да може да бъде поставен на предварително определено място в къщата. Този момент ще обсъдим по-подробно.

Взаимозависимостта на размера и вида на изтеглянето?

В момента на пазара има две основни разновидности на автоматични перални машини: челна (люкът им е на предната стена на машината) и вертикална (люкът им е отгоре). Вертикалните перални машини са тесни и високи, а пералните перални машини имат голяма ширина и дълбочина, но по-малка височина.

Най-вече, разбира се, предни автомобили, защо така? Нека разгледаме плюсовете и минусите на челните „шайби“ и въз основа на тази информация ще определим защо са толкова популярни. Да започнем с достойнствата.

 • Пералните машини с предно зареждане (хоризонтални) са идеално интегрирани. Вградените модели машини, които са предназначени за монтаж под плотове, под мивки и в различни ниши са много популярни сред потребителите. Това спестява много място.
 • Автомобилите отпред са много по-евтини от „шайби“ с вертикално натоварване
 • Възможно е да видите как протича измиването. Може би това не е важно във всички случаи. Но, например, когато не сте сигурни в нормалната работа на машината и търсите неизправност, способността да виждате какво се случва в барабана ѝ помага много.
 • Предната кола може да играе ролята на шкаф, върху горната й част можете да направите пакети с прах, бутилки с белина и други неща.

машини за предно зарежданеНедостатъците на пералните машини с предно зареждане са: необходимостта да наклоните силно главата си, за да отворите вратата на люка и да хвърлите прането, както и необходимостта да оставите място пред предната стена на машината за нормално отваряне на люка. Тези минуси за повечето хора не се считат за значими, следователно не пречат на нормалната работа на домакинския уред 87% от купувачите купуват перални машини с предно зареждане и само 13% с вертикално зареждане.

Обърнете внимание! Автомобилите с най-високо зареждане се купуват рядко и повечето купувачи на такива машини предпочитат нискотарифни полуавтоматични модели. И само 1,5% избират автоматични вертикални перални машини.

Разположението на барабана в челните перални машини принуждава производителите леко да увеличат ширината и дълбочината си. Колкото по-голям е барабанът, толкова по-големи са размерите на такава машина. Трябва обаче да разберете, че науката не стои неподвижно, съвременните разработки ви позволяват да създавате модели перални машини с доста големи и просторни барабани, докато размерите на корпуса или остават същите, или леко се увеличават. Нека направим преглед и в неговата рамка даваме примери за модели на такива машини.

Височина, ширина, дълбочина, тегло на машината - преглед

Размерите на пералните машини с предно зареждане могат да варират. Потребител, избрал конкретен модел за вграждане, се интересува от съпоставяне на желания размер с точност от един сантиметър. Следователно той ще се интересува предимно не от средния размер на предните автомобили, а от конкретния размер на конкретен модел. Можете да го научите само като изучавате характеристиките на различни модели на такава техника, даваме примери.

 1. LG E1096SD Модерна автоматична перална машина с предно зареждане с барабан с 4 кг пране. Един от най-добрите автомобили на руския пазар.Той е оборудван с тринадесет програми за измиване, цифров дисплей, дрямка филтър, система за защита от течове, самодиагностика на неизправности и други полезни функции. Тегло - 56 кг. Размери (в см): височина - 85, ширина - 60, дълбочина - 36.
  размери на пералната машина за предно зареждане
 2. BOSCH WGL 20060 OE. Проста и надеждна пералня, създадена в най-добрите немски традиции в производството. Машината има натоварване от 5 кг, необходимия пакет основни програми за пране и скорост на въртене до 1000 об / мин. Има основен набор от защитни функции: защита от течове, управление на пяна и контрол на дисбаланса. Тегло - 60 кг. Размери (в см): височина - 85, ширина - 60, дълбочина - 40.
 3. GORENJE W8624H. Много висококачествена автоматична пералня от Словения. Той разполага с капацитет барабан - 8 кг товар, голям брой програми за пране - има 23 от тях в този модел и впечатляващ набор от защитни функции. По-специално има защита срещу течове, разпенване, контрол на дисбаланса, защита срещу преливане и т.н. Тегло - 76 кг. Размери (в см): височина - 85, ширина - 60, дълбочина - 60.
 4. SAMSUNG WW90H7410EW / LP. Много технологично усъвършенствана автоматична пералня от известен корейски производител. Той е натъпкан с различни полезни функции, като: забавен старт, лесно гладене, ускорено измиване, измиване с мехурчета, посочване на хода на програмата. В арсенала си има 12 програми за измиване, той е защитен от разпенване и от деца чрез заключване на бутони. Максимално натоварване 9 кг. Тегло - 73 кг. Размери (в см): височина - 85, ширина - 60, дълбочина - 60.

Този кратък преглед ни позволява да направим няколко важни заключения наведнъж. По отношение на връзката между дълбочината на пералнята и количеството пране, което може да се зареди в барабана, можем да кажем това: колкото по-голямо е максималното натоварване на барабана на предната пералня, толкова по-голяма е дълбочината на такава машина. По-специално LG E1096SD3 с дълбочина 36 см, но с товар само 4 кг, и SAMSUNG WW90H7410EW / LP, с дълбочина 60 см, но с голям товар от 9 кг. В тези примери връзката е ясно видима.

Обърнете внимание! В съвременните фронтални перални машини с товар от 7, 9, 12 и 14 кг резервоарът е много широк. Производителят умишлено разшири резервоара и, съответно, люка, за да частично компенсира принудителното увеличаване на дълбочината на машината.

Специалистите съветват да не преследвате много тесни фронтални перални машини. В крайна сметка, машините с малки размери, освен малък максимален товар на барабана, имат и друг съществен недостатък - те вибрират доста силно. Факт е, че малки перални машини те не са достатъчно големи и тежки противотежести, поради тях производителят, като правило, спестява място, правейки машините с малък размер също леки.

Резултатът е следният: когато включите машината за въртене с максимална скорост, тя започва силно да се люлее под действието на центробежната сила. В особено тежки случаи машината започва буквално да скача от страна на страна, издаваща много шум. Направете изводи!

Пишеща машина в интериора: влияят ли размерите на опциите за поставяне?

През последните 20 години дизайнерите излязоха със стотици опции за поставяне на фронтални перални машини и важна роля играе такъв фактор като размерите на конкретен модел подобно оборудване. Какво определя разнообразието от възможности за интегриране на пералнята във вътрешността на стаята? машина за предно зареждане в интериора

 • От размера на стаята. В малка кухня или баня всеки сантиметър е скъп, така че ще трябва да изберете най-компактните опции за оформление, отколкото в голяма стая. В този случай размерите дават разнообразни дизайнерски решения.
 • От мебелната композиция. Ако кухненски комплект или мебели в банята са поръчани за размерите на пералнята, тогава няма да има проблеми. Но ако мебелите вече са там и пералната машина трябва да бъде сменена - може да има проблем с избора.
 • От местоположението на комуникациите. Ако няма начин да прехвърлите комуникации (водоснабдяване, канализация, изход) специално за предвиденото място на пералнята, ще трябва да се адаптирате към готовата версия.
 • От наличието на взаимозависими технологии. Ако закупите едновременно пералня и сушилня, е по-добре да ги поставите заедно, по-удобно е да ги използвате и по-целесъобразно по отношение на свързването към комуникациите.

Свързвайки различни индивидуални характеристики и обстоятелства със скици на дизайнерски композиции, можете да получите свой собствен идеален интериор, в който челната перална машина ще заеме своето място. Дизайнерите имат перални машини по съвсем различни начини. Ако имате сушилня в пералната си машина, можете да създадете интериорна двойка, като поставяте предмети от домакински уреди един върху друг. машина за предно зареждане в интериора

Също така колата ще се побере добре в нишата под тоалетката или в нишата на мивката под мивката. Там няма да навреди на никого, размерите няма да играят роля, в същото време няма да заемат използваемо пространство и няма да създават неудобства при употреба. Пералнята изглежда страхотно под плота в кухнята. Ако не ви харесва външния вид на предния панел на машината, можете да изберете вградената опция и да я поставите под плота под формата на шкаф с врата. машина за предно зареждане в интериораДобро решение за нас е и разположението на пералнята в тоалетната над тоалетната. Апартаментите на Хрушчов имат доста малки тоалетни, така че можете ефективно да използвате само пространството над тоалетната, като направите своеобразна ниша и поставите пишеща машина в нея. С тази подредба машината е по-удобна за използване, тъй като не е необходимо да се навеждате, за да хвърлите прането в люка. машина за предно зареждане в интериора

Колкото и да е странно, размерите на машината рядко се отразяват на нейното разположение в интериора, защото височината и ширината на всички модели са еднакви и достигат средно 85 и 60 см. Ето защо, ако планирате предварително ясно къде ще се изправи вашият „домашен помощник“ - размерите ще бъдете избрани от вас ясно. машина за предно зареждане в интериора

В заключение отбелязваме, че размерите на пералните машини с хоризонтално зареждане играят важна роля в случаите, когато обектите трябва да се поставят в определено пространство без запас, тоест сантиметър до сантиметър. В този случай трябва да изберете модел специално за размер, като, разбира се, имайки предвид всички останали технически характеристики.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини