Всичко за пералните машини

Размер на нишата за миялна машина

ниша за PMMДнес не толкова много хора купуват самостоятелно съдомиялни, защото се вписват слабо в съвременните интериорни композиции. Залогът е на напълно вградени, частично вградени и компактни модели по простата причина, че те могат да бъдат скрити в специални ниши. Можете да го скриете, но за да направите това, трябва да знаете точно размера на нишата под съдомиялната машина. Става дума за размерите, за които ще говорим днес.

Какво може да бъде ниша?

Преди да подготвите ниша за съдомиялна машина, трябва да знаете точно размерите на корпуса на бъдещата съдомиялна машина. Ако е възможно, можете първо да закупите съдомиялна машина, и едва след това да направите измервания и да поръчате мебели с завършена ниша. Това ще премахне досадните грешки, които могат да доведат до продължителна и скъпа преработка.

Проблемът е, че начинаещите майстори често вземат предвид само ширината и дълбочината на бъдещата съдомиялна машина, напълно забравяйки за височината. Междувременно височината на машините също може да варира. Тесни 45 см широки и пълноразмерни модели с ширина 60 см могат да имат височина:

 • 81 см;
 • 81,3 см;
 • 81,5 см;
 • 81,8 см;
 • 82 см;
 • 82,4 см

Излитането е малко, но ако „пропуснете“ поне 5 мм, ще трябва да закарате машината в ниша с чук. Разстоянието на височината на компактните съдомиялни машини е още по-голямо: 43,8, 45, 48 и 50 см. Грешка може да струва прекрояване на мебели. Като цяло има 2 варианта: да направите размер на ниша с справедлив запас от 8-10 см или предварително да закупите машина внимателно да я измерите и да поръчате ниша стриктно за нея. Втората опция има недостатък. Ако с течение на времето машината се повреди, ще е необходимо да изберете нов модел за ниша, а това може да не е много удобно.

ниша за миялна машина

Ако решите да организирате ниша с размери „с марж“, имайте предвид, че трябва да има малка пропаст между корпуса на ПММ и стените на нишата, най-малко 5 мм от всяка страна. По този начин, когато вграждаме ПММ в пълен размер на неизвестен модел, изчисляваме нишата Ш х Г х В - 61,5 х 57 х 85 см. За тесния модел W x D x H - 47 x 57 x 85 см. За компактния модел W x D x H - 56 x 51 x 51 cm.

Посочваме полезните размери на нишите, без дебелината на материала.

Принципът на включване на съдомиялна машина

Със самоорганизацията на ниша за съдомиялна машина трябва много да запомните. Казахме, че размерът на нишата за вградената съдомиялна машина трябва да има „марж“. Не споменахме обаче други важни неща.

 1. Когато правите измервания, не забравяйте да вземете предвид дебелината на материала. Ако не вземете предвид дебелината на стените, тавана и пода на бъдеща ниша, полезният му размер ще бъде значително намален.
 2. Ако направите ниша точно според размера на съществуващия PMM, внимателно измерете случая, като не забравяте за изпъкналостите.
 3. Когато планирате ниша, вземете предвид особеностите на отварянето на вратата на PMM.
 4. Не забравяйте да вземете предвид дебелината и разположението на фасадата на мебелите на вратата на PMM, в противен случай тя може да се прилепи към краищата на нишата, когато се отвори.
 5. Основата на нишата трябва да е достатъчно здрава, за да поддържа теглото на съдомиялната машина при пълно натоварване. Това е особено вярно, ако нишата не е организирана на пода, а някъде отгоре.

Характеристики на настаняване

Важно е да изберете не само размера на бъдещата ниша, но и мястото на нейното поставяне. Къде трябва да бъде съдомиялната машина в ъгловата кухня, и в обикновена директна кухня? Къде може да намери идеалното място, въпреки че пространството е много ограничено? Това е наистина озадачаващ въпрос. Важно е не просто да намерите място за PMM, но и да го намерите, като вземете предвид редица изисквания.ниша миялна машина

 1. Не поставяйте PMM в непосредствена близост до микровълновата печка. По-добре е тя да стои по-далеч, но ако няма особен избор, поставете машината не по-близо от 15 см.
 2. Опитайте се да поставите машината малко по-далеч от фурната и печката. Минималният клирънс е 5 см, възможно е по-малко, но тогава трябва да използвате топлоизолационен материал.
 3. Не е препоръчително да поставите съдомиялната машина до миялната машина. Вибриращото и люлеещо се тяло на пералнята може да повреди съдомиялната машина.
 4. Не поставяйте PMM твърде високо, това ще ви попречи да сгъвате чинии в кошници.
 5. Ако оборудването се намира наблизо, вратите и люковете му трябва да се отварят свободно, без да се намесват една в друга.

Като цяло, преди да организирате интегрирането на съдомиялна машина в ниша, трябва да обмислите всичко до най-малкия детайл. Направете скица на бъдещите мебели на хартия, визуализирайте бъдещата ниша за PMM, отделете време за мислене за бъдещия резултат от изследванията и точно този резултат в крайна сметка ще ви зарадва. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини