Всичко за пералните машини

Направете самостоятелно разглобяване на пералня Ariston

Анализ на машината AristonПералнята Hotpoint Ariston спря да работи - трябва да бъде ремонтирана. Но за да започнете ремонта, първо трябва да измислите как да разглобите „домашния помощник“, за да не й навредите още повече. Анализът на пералнята на марката Ariston със собствените си ръце, или по-скоро естеството на този анализ ще зависи от разбивката, която е станала. В някои случаи можете да направите само частично разглобяване, но понякога се налага да демонтирате всичко до винта. Прочетете как да разглобите перална машина Hotpoint Ariston.

В началото

Започваме нашия разказ със стандартно предупреждение. Не забравяйте, че е гарантирано ремонта на пералнята Ariston само от сертифициран майстор на специализиран сервиз. Самите ремонти могат да влошат проблема.

Независимо от това, ако сте решени сами да ремонтирате пералнята Ariston, би било хубаво да изучите инструкциите за нейното разглобяване. Така можете да избегнете ненужни грешки, да спестите време и пари. Откъде да започнем?

 • Необходимо е да изключите пералнята от електрическата мрежа, от тройника, благодарение на което студена вода влиза в машината и от канализацията.

Обърнете внимание! Маркучът за изтичане на отпадни води за пералня Ariston може да бъде свързан както към канализационния сифон, така и към тръбата за източване. И в това, и в друг случай не е трудно да го деактивираме.

премахване на горния капак

 • След това, без да изключвате маркучите за вход и изход, завъртете ги някак, така че водата да не се разлее от тях и да фиксирате краищата по тялото.
 • Използвайки нечия друга помощ, влачим пералнята до мястото, където ще бъде удобно да се разглобява. Трябва да се постави нещо под колата, за да не се наводни пода с вода.
 • Изваждаме контейнера за прах от машината и го изваждаме отстрани.
 • Развиваме изпускателния филтър и спускаме отпадните води, останали в резервоара. Това е всичко засега.

Сега трябва да подготвим прост инструмент. Ще ви трябва чук, клещи, гаечен ключ и глави за 7, 8, 12, 14 мм, отворен ключ за 8 и 10 мм, специален гаечен ключ за отстраняване на приспособленията на противотежестите на Аристон, отвертки - кръст, плосък, шестоъгълник, грес за перални машини, дървен блок , теглене на кола, шило, многоцветни маркери, ножовка. След като събрахме целия инструмент, се връщаме към работата по разглобяване на пералня Ariston.

 1. Приближаваме пералнята Ariston от задната стена и, въоръжени с отвертка Phillips, развиваме няколко винта, които държат капака на сервизния люк.
 2. Премахвайки сервизния люк, получаваме достъп до много детайли: ролка на барабана, задвижващ колан, мотор, нагревателен елемент и температурен датчик.
 3. Сега използвайте отвертка Phillips, за да развиете 2 винта, които държат горния капак на пералнята на Ariston.
  Пералня Ariston без горно покритие
 4. Под капака има голямо противотежест, което ни блокира достъпа до резервоара, барабана и някои сензори, но е напълно възможно да стигнем до филтъра за смущения и контролния панел.
 5. Внимателно поставете пералня Ariston на лявата стена, ако моделът ви има дъно, след това го извадете, ако няма дъно, тогава още по-добре.
  под пералната машина Ariston
 6. През дъното можем да стигнем до изпускателната тръба, боклук филтър, помпа, мотор и амортисьори.
 7. Сега премахнете предния панел. Развиваме двата самонарезни винта, разположени под горния капак на тялото на машината в предния ляв и предния десен ъгъл.
 8. Развиваме винтовете, разположени под тавата на пералнята, след което вземаме контролния панел и го издърпваме нагоре - панелът може лесно да се свали.

Какво е лесно да се премахне?

Е, разглобяването на корпуса на пералнята Hotpoint Ariston беше успешно, сега имаме достъп до части, които могат да бъдат демонтирани доста лесно, така че нека го направим.

Първо, въоръжете се с многоцветни маркери и маркирайте проводниците към основните модули, за да не смесите нищо и да започнете работа.

Сваляме задвижващия колан. За целта вземаме с една ръка голямото метално колело, което се нарича шайба на барабана и го усукваме, а с другата ръка вземаме колана и го сваляме.

изключете двигателя

Извадете двигателя. Закрепването на двигателя може да се развие през отвора на сервизния люк, за това в допълнение към лебедката е необходима 8 мм глава. Развивайки 4 винта, сваляме двигателя от седалката. Изваждаме нагревателния елемент. Развийте гайката, която стои между контактите на PETN, след това натиснете гайката, докато нагревателният елемент частично се повреди вътре в резервоара. Изтръгваме десетте с плоска отвертка и започваме леко да я дърпаме към себе си, докато не излезе. Между другото, десетката също е премахната в пералнята Zanussi.дренажна помпа

Сега е ред на изпускателната помпа. Самите ние развиваме винтовете, които са разположени в долната част на предната стена на машината Ariston в областта на боклуковия филтър. Машината лежи от лявата ни страна, което означава, че след развиване на винтовете, праховият филтър с помпата трябва да падне от седалката. След това изваждаме скобите от тръбата за източване и маркуча за източване с клещи и изключваме тези елементи от помпата и филтъра за боклук. Сега остава само да развиете винтовете, свързващи помпата и филтъра за отпадъци, и да изключите тези елементи.

Скобите на тръбите и маркучите на пералнята Ariston са подобни на скобите, те трябва да бъдат демонтирани внимателно, за да не се повредят. Ако това се случи, тогава можете да поставите обичайните скоби.

Връщаме се в пространството под горния капак на пералнята Ariston. Там можете лесно да премахнете филтъра за смущения FPS. Изваждаме проводниците от него и изваждаме частта от седалката. В резултат на това премахнахме всичко, което просто беше премахнато от шайбата на Ariston, имаше само проблемни елементи, които не бива да се пипат, ако не се изисква техният ремонт. Но ако трябва да ги премахнете със собствените си ръце и ние няма къде да отидем, добре, ще стреляме.

Разглобяваме неразделимите

Демонтирането на пералня Hotpoint Ariston по принцип не е трудно, но тези машини имат два елемента, които всъщност могат да създадат проблем за начинаещ майстор. Какви са тези елементи? Това е резервоар с барабан и противотежести. Пералнята и барабанът на Ariston не са номинално разбрани, както е предвидил производителят на тези машини, но те могат да бъдат разглобени и след това сглобени с подходяща сръчност. Но какъв е проблемът с балансите?

Изглежда, какъв проблем може да създаде толкова проста част като противотежест, тъй като това е само тежест винт, завит към тялото на машината? Нямаше го. Горната противотежест на пералнята Hotpoint Ariston се завинтва със специални пружини, които не са подобни на винтовете, по-скоро са специални крепежни елементи. Тези тела трябва да бъдат усукани със специален ключ, без него не можете да премахнете везните с обикновени домакински уреди.

Противовесен ключ на пералня Ariston

Ето уловката. Бих искал да извадя резервоара, но това няма да работи, докато не издърпате горната противотежест, но как да го премахнете без ключ? В този случай не виждаме друг вариант, как да отидем в сервиза и да поискаме ключ от тях за известно време или да платим пари на капитана, който ще го разглоби. В никакъв случай не развийте противотежестта с помощта на клещи и други устройства - ще счупите крепежните елементи и тогава определено ще възникнат проблеми.

триене на резервоара на пералнята

Ако имате ключа и сте успели да свалите горната противотежест, тогава можете да продължите да демонтирате резервоара. За да направите това, развийте стелажите, извикайте помощ от приятел и заедно издърпайте резервоара от пружините, издърпайте го през горната част на тялото на машината. След това ще трябва да видим резервоара, да извадим половинките му и да го поставим отстрани, след което да издърпаме лагерите и уплътненията от барабана на барабана. Можете да прочетете как да направите това в статията. Демонтаж на пералнята AtlantМежду другото, резервоарът за тези автомобили е подреден почти същото като за шайбите на марката Hotpoint Ariston.

Така че пералнята Ariston е напълно разглобена. Сега той може да бъде ремонтиран, но може да бъде поставен на части за нова кола - който го хареса. Разбира се, надяваме се да разглобите заради ремонт и всичко ще се получи за вас. Искрено ви желаем късмет!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Лексорил Lexorill:

  Но как да промените UBL? Няма нищо за това ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини