Всичко за пералните машини

Демонтаж на пералнята

Демонтаж на пералнятаДобър ден, скъпи читателю. В тази статия ще намерите инструкции за самостоятелно разглобяване на пералнята. Много модели перални машини от различни производители имат подобен дизайн. И след като прочетете тази статия, ще научите как да разглобявате автомобили с предно зареждане със собствените си ръце (Hansa, Indesit, Sumsung, LG, Simens и др.).

Разбира се, някои модели ще имат свои отличителни характеристики. Някои от тях ще използват други крепежни елементи или появата на части или други малки неща. Но като цяло тяхната структура е подобна, така че с помощта на тези съвети можете да разглобите пералнята.

Основен инструмент

За да разглобяваме пералнята, се нуждаем от инструмент. Повечето от необходимите инструменти има в почти всеки дом. Ако изведнъж всеки инструмент не е достатъчен, тогава можете да го купите в магазин или да попитате съсед за известно време.

И така, ние се нуждаем от:

 • Филипс и отвертки с прорези.
 • Комплект гаечни ключове с различни размери.
 • Чукът.
 • Клещите са прости, клещите са огънати, клещи, фрези, вероятно клещи с кръгъл нос. Всички тези инструменти трябва да бъдат изолирани.

Преди да започнете да разглобявате, препоръчваме ви да сглобите всички необходими инструменти. И също така се уверете, че изключваме машината си от вода и електричество.

Ако планирате по-късно да сглобите машината обратно, тогава можете да снимате особено трудни места за закрепване, връзки на проводници и други части. Това ще ви помогне с монтажа.

Извадете предната стена на пералнята

Свалете капака на пералнятаЗапочнете да разглобявате машината от горната част на кутията. Тоест от корицата. Закрепва се с два болта от задната страна. За да развиете, използвайте отвертка Phillips. След като болтовете се развият, трябва да избутаме капака от предната част на машината към задната й стена. Тогава можем да го свалим.

Сменете дозатораСлед това извадете дозатора. В повечето марки перални машини, за това трябва да кликнем върху точката в средата на пластмасовата тава и да я издърпаме към себе си.

Как да премахнете контролния панел на пералнятаСлед това трябва да развием винтовете, които закрепват контролния панел.
И внимателно го отделете и поставете отгоре на пералнята, така че да не ни пречи. Някои модели имат сервизна кука, с която можем да я окачим отгоре на страничната стена.

Извадете маншета.Сега премахнете долния панел. За да направите това, трябва да отстраним болтовете, които го закрепват. След това продължаваме да изваждаме гумения маншет на люка. Отключете покриваЗа целта отворете вратата и махнете заключващата скоба. За да го премахнем, се нуждаем от клещи, отвертка или клещи (в зависимост от вида на скобата).

След като яката е свалена, премахваме маншета от предната стена на машината. След това можем да развием двата болта, които заключват люка.
Сега просто трябва да премахнем останалите заключващи елементи. Разглобена пералняСлед това можем да премахнем предната стена на пералнята.

Продължаваме да разглобяваме машината

След това можете да свалите входящия маркуч, който пасва на резервоара. За да направите това, е необходимо да премахнете фиксиращата яка с клещи. Тогава маркучът не държи нищо и може да бъде свален. След това извадете маркуча, който преминава към превключвателя за налягане. За да направим това, отново трябва да премахнем скобата.

След това премахваме вътрешната скоба, която фиксира гумения маншет върху резервоара на машината. И махнете същия този маншет. След това отстранете задната стена на машината. Завинтва се. Лесно ги усукваме с отвертка и ги изваждаме.

След това премахнете балансите. Те могат да бъдат разположени както пред машината, така и отзад. На външен вид те са нещо като бетонни блокове. Те са необходими, така че пералнята да не вибрира много по време на предене и други режими на пране. Обикновено се монтират на дълги болтове. Извийте болтовете. Премахваме балансите.

Подмяна на нагревателния елемент на пералнятаСлед това премахваме нагревателния елемент (TEN).В повечето автомобили той е разположен от задната страна в дъното на резервоара. При някои модели той е разположен отпред, също на дъното на резервоара. За да го премахнете, е необходимо да усучете фиксиращата гайка. Намира се в средата. След това кликнете върху стърчащия фиби. Тази, с която сте усукали гайката. Трябва да бъде избутан вътре. Ако това не може да се направи с вашата ръка, можете леко да я докоснете с чук. На следващо място, фалшифицираме нагревателя с нещо плоско и внимателно го отстраняваме.

Извадете задвижващия колан на пералнятаСлед това свалете задвижващия ремък. Той преминава от двигателя на машината до шайбата, която е монтирана на резервоара. Отстраняваме и проводниците, които може да са на резервоара и мотора. Изваждаме фиксиращите елементи на двигателя и го отстраняваме.

Как да премахнете резервоара на пералната машинаСега резервоарът ни е окачен на пружини отдолу и е фиксиран от амортисьори отдолу. Ние усукваме амортисьорите, бавно премахваме пружините. И извадете резервоара. Ако трябва да разглобите резервоара, тогава това не е трудно. Първо, завъртете болта, който държи шайбата. Демонтиране на резервоара на пералната машинаИзвадете шайбата. Натиснете вала в резервоара. След това разделяме резервоара на две половини, за това е необходимо да извадите скобата.

Между другото, някои модели включват неотделими - резервоари за еднократна употреба. Някои майстори ги видяха с ръчен трион. И след това се сглобява с помощта на болтове и водоустойчив уплътнител.

Как да сглобяваме пералня?

Машината е сглобена в обратен ред. Снимките също ще ви помогнат, ако сте ги направили по време на процеса на разглобяване. Върху тях препоръчваме да заснемете местоположението на определени части, както и методите за тяхното закрепване и подходящи за тях проводници. Разглеждайки тези снимки, можете лесно да сглобите пералня.

За по-голяма яснота ви предлагаме да гледате видеоклипа. В това видео ще бъдат заменени лагерите, по време на които цялата машина се разглобява. Записвайки на английски, но също така и без превод, можете да разглобите машината, просто повтаряйки стъпките за капитана.

Как да разглобявате пералня - видео

Прочетете нашия уебсайт и се представете добре!

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Няма нищо по-лесно да разбереш.Да, дори и с такива съвети!
  Руснаците са непобедими !!!

 2. Граватар Ринат Ринат:

  Уважение към автора за добро представяне на материала

 3. Граватар Юри жури:

  Авторът, кажи ми как да развивам кръста от барабана на шайбата на Samsung? Едното фиксиращо ухо се спука и барабанът се премести напред, рязайки външния резервоар, сега трябва да сменим кръста. Ако загубя страницата пишете в PM: georg-smt (dog) mail.ru

 4. Граватар Димон Даймън:

  Не на руски. Но всичко е ясно от видеото. Благодаря ви

 5. Граватар Артур Артър:

  Масленото уплътнение забрави да смазва, резето на резервоара беше откъснато напразно и лагерите могат да бъдат извадени с гумен чук. И така добре направено.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини