Всичко за пералните машини

Разглобяване на пералнята Indesit

разглобяване на автомобили IndesitПод марката Indesit се произвежда нискотарифно оборудване, в което ресурсът на работа не е твърде голям. И когато накрая се получи повреда, трябва да помислите какво да направите, да я поправите със собствените си ръце или да се консултирате със специалист. Ако го ремонтирате със собствените си ръце, тогава първо трябва да разберете как да разглобите пералнята Indesit? И не само да разглобявате, но и да разглобявате, така че след това да се сглоби и всичко работи. Решихме да поговорим как да направите това.

Какво ви трябва?

Пералните машини Indesit по своя дизайн силно наподобяват перални машини Ariston, но има разлика между тях и тази разлика, както винаги в нюансите. Ако се интересувате от процеса разглобяване на пералня Ariston, можете да прочетете за това в една от нашите публикации. Но няма да изпреварим себе си, но първо ще видим какви инструменти ни трябват за работа. Като цяло можем да се справим с малък калъф за инструменти, където:

 • отворени гаечни ключове от 8 до 18 мм;
 • комплект глави и копчета;комплект инструменти за разглобяване на пералня
 • клещи;
 • акари;
 • отвертки с различни конфигурации и размери;
 • малък комплект гаечни ключове;
 • мултицет;
 • чук;
 • ножовка за метал;
 • цветни маркери;
 • шило.

Ако не е необходимо да ремонтирате електротехник, тогава не можете да вземете мултицет, а се справите с обикновен тестер и дори така, за всеки случай.

Събирайки всички горепосочени инструменти, можете да преминете към следващия етап на подготовка за работа.

Начален етап

Какво следва? И тогава ще трябва да решим проблема с работното място, а именно там, където ще разглобим пералнята и ще разположим разглобените части, за да не загубим всичко необходимо. Идеалното място е работилница или поне плевня или гараж. Ако няма нито едното, нито другото, нито третото, тогава ще трябва да разглобите колата точно в апартамента, само трябва правилно да подготвите мястото.

 1. Освободете 2х2 метра площ от килими и друго обзавеждане.
 2. Покрийте района с парцали и вестници.
 3. Изключете пералнята и я плъзнете до мястото за разглобяване.
 4. Извадете кюветата на прах и я оставете настрана.
 5. Със собствените си ръце развийте филтъра за боклук и източете останалата вода от резервоара. Преместете филтъра отстрани.

Инструментите, мястото на работа и машината Indesit са подготвени, можете да започнете анализа. Първо свалете горната част на машината, а именно капака. В горния и левия горен ъгъл на шайбата има два самонарезни винта, те трябва да се развият с отвертка Phillips. След това преместваме капака назад и го повдигаме нагоре.

махнете горния капак

След това премахваме капака на сервизния люк със собствените си ръце. Той е разположен на задната стена на пералнята Indesit, за това ще е необходимо да развиете 6-те винта, които го държат.

Как да стигнем до резервоара?

Отваряйки сервизния люк и горния капак, веднага получаваме достъп до някои части на пералнята, това трябва да се използва.

 • Извадете колана от шайбата. За да направите това, вземете едната ръка на ролката на барабана, другата на колана и завъртете ролката - коланът ще „скочи“.

Ние проверяваме задната стена на резервоара, която е разположена непосредствено зад шайбата. Ако върху него се виждат следи от масло, ръждиви ивици, това означава, че лагерите определено са счупени и ще се изисква цялостно разглобяване на машината, за да ги смените.

следи от вода капе върху резервоара под шайбата

 • Изваждаме контактите на нагревателя и температурния сензор на жицата, развиваме централната гайка и внимателно издърпваме нагревателя. Можете да оставите нагревателя в резервоара засега, но след това трябва да бъдете много внимателни при парсиране, за да не прекъснете някой от изпъкналите контакти.
 • Изваждаме проводници с чипове от двигателя на пералнята. Взимаме главата и главата 10 мм или дълъг гнездо ключ 10 мм и развиваме двата болта, които закрепват двигателя. Изваждаме двигателя и го отстраняваме отстрани.
 • Отидете на върха. Тежка противотежест е монтирана на три болта над горната стена на резервоара, тя трябва да бъде отстранена.Взимаме същия гаечен ключ и развиваме тези болтове със собствените си ръце, след което сваляме противотежестта и го изваждаме отстрани. Бъдете внимателни при разбора, не сваляйте противотежестта на крака си.

Резервоарът ни е почти безплатен, остават малко неща, например за премахване на контролния панел. Първо развиваме крепежните елементи, разположени близо до нишата за приемника за прах. След това развиваме още един винт от левия преден ъгъл на кутията. Сега контролния панел се държи само от сравнително слаби ключалки.

премахнете контролния панел

Издърпайте панела нагоре и той безопасно изскача от ключалките. В този случай майсторите имат само едно желание - не дърпайте панела прекалено рязко, в противен случай откъснете проводниците и добавете неизправности в пералнята Indesit. Изключваме проводниците, които отиват към входящия клапан и отстраняваме контролния панел отстрани, оставяме го да виси с нас на останалите проводници от ръба.

Ние сме взети за маншета на люка. Този голям ластик е фиксиран със специална скоба, той трябва да бъде отстранен без пробиване на маншета. Какво правим?

 1. Намираме скобата на маншета.
 2. Внимателно го вземете с плоска отвертка.
 3. Влизаме в кръг и намираме монтажа.
 4. Развийте носача и махнете скобата.
 5. Напълнете маншета по-дълбоко в тялото на машината.

Какво ще правим по-нататък? И тогава обикаляме шайбата отзад и в областта, където входящият маркуч е свързан към машината, развиваме винта. След това веднага ще можем да извадим входящия клапан заедно с нишата на приемника за прах.

Внимание! Когато отстранявате нишата на съда за прах, не забравяйте да изключите нейната разклонителна тръба, която е свързана към нишата отдолу и опира на скобата.

развийте винта на всмукателния клапан

Изключваме проводниците от датчика за ниво на водата и изваждаме самия сензор от пластмасовия монтаж. В този случай бъдете изключително внимателни, за да не повредите самия монтаж и сензора, в противен случай ще трябва да купите и подмените тези елементи, все още трябва да ги намерите.

извадете сензора за ниво на водата

Сега поставяме пералнята от лявата страна. В пералнята Indesit няма дъно, така че веднага получаваме достъп до тръбата за източване и стелажите. Именно тези елементи ще ни попречат да премахнем резервоара в бъдеще, което означава, че те трябва да бъдат премахнати, без които по-нататъшното разглобяване е невъзможно.

 • Отстраняваме двете скоби, които закрепват дренажната тръба.
 • Изваждаме тръбата.
 • Използвайте гаечен ключ от 10 мм, развийте винтовете, които държат стълбовете, и ги отстранете.
 • Поставихме колата на крака и можем да предположим, че сме завършили основния етап на демонтаж, остава да извадим и демонтираме резервоара.

Разглобете резервоара

Анализът на пералнята продължава, извадете резервоара. В този случай резервоарът на пералнята Indesit е неотделим, но за да сменим лагерите, трябва да го извадим и разглобим. Когато изваждате резервоара, използвайте чужда помощ, тъй като не е толкова трудно да я извадите самостоятелно, колкото е неудобно. Изваждаме резервоара от пружините и внимателно го повдигаме, изваждайки го от кутията.

За ваша информация! Когато издърпвате резервоара, внимавайте с проводниците и маншета; не повреждайте нищо.

Поставихме отстранения резервоар вертикално, така че завареният заводски шев да е горе, тогава ще го видим. Взимаме ножовка за метал и започваме да режем точно по шева. Опитайте се да направите всичко много внимателно, защото тогава ще трябва да поставим половинките на резервоара върху уплътнителя и да ги усучем с болтове. Кажете веднага, разборът на резервоара на пералня с марка Indesit е много старателна работа, можете да прекарате 6 часа на ред, за да режете, но резултатът трябва да ви зарадва.

резервоар за триони на пералня Indesit

След като видим резервоара, можем да извадим предната половина и да я отстраним веднага, а задната половина ще остане на барабанния вал заедно с лагерите. Нашата задача е да премахнем задната половина на резервоара.

 1. Развийте гайката, придържаща ролката на барабана.
 2. Извадете шайбата от вала.
 3. Завиваме в резбата подходящ болт в диаметър (само не този, който стои на машината).
 4. Облегнахме се на този болт дървен блок.
 5. Удряме болта през щангата с чук. Трябва да биете доста силно, така че половината от резервоара да скочи от вала.

Щом успеем да изкараме половината на резервоара от вала, все още имаме барабан с вал, стърчащ отзад, върху който са монтирани уплътнения с лагери. За да премахнете лагерите, можете да отидете по два начина: първо, вземете някъде автомобилен теглич за лагери и се опитайте да издърпате лагерите от себе си, второ, можете да занесете барабана в автосервиз и да помолите местните ключари да премахнат старите си лагери за малка такса.

Веднага щом можете да се отървете от старите лагери, можете лесно да натиснете свежи лагери и уплътнения върху вала и след това да сглобите резервоара и цялата шайба в обратен ред. Ние от своя страна наистина се надяваме, че демонтажът на пералнята на марката Indesit ще бъде успешен при вас. Добър ремонт!

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Петър Петър:

  Но ако гайката на макарата не се разхлаби, какво да направите, как да я премахнете? И - резбата в вала на барабана е дясна или лява? Няма нищо за това ..

  • Граватар Сугамак Sugamak:

   Той счупи два бита, след което взе поялник, по-мощен, сложи го върху главата на болта, така че да загрее за около 20-30 минути и заключващото лепило се срина. Тогава той взе шестоъгълен бит с ключ, всъщност винтът беше развит без усилия и преди това той счупи два бита, резбата беше правилна, след ремонта инсталира шестоъгълен болт.

 2. Граватар Пилигрим Piligrim:

  За да не прекарам 6 часа, видях резервоара с универсална машина (по някаква причина той се нарича длето в Лерой) със сегментна дюза с най-ниска скорост (с вода - необходимо е, иначе пластмасата ще се разтопи). Той изля буквално на капки в разреза със спринцовка от 20 кубчета. За всичко - отне около час за всичко.

 3. Gravatar Anonymous аноним:

  Как да залепите резервоара?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини