Всичко за пералните машини

Как да разглобявате пералня Candy

Как да разглобявате пералня CandyЧесто неизправността на пералните машини Kandy принуждава собствениците да придобият нови уреди. Не всички знаят, че разбивка може да бъде поправена със собствените си ръце. За да стигнете до вътрешността на пералнята, трябва да знаете как правилно да разглобите устройството и какъв инструмент ще е необходим в процеса. Всички автомобили са разделени на две основни групи: вертикален тип и челен тип. И двете опции се различават в методите за спецификация и анализ.

Подгответе инструмент за разглобяване

На пръв поглед разглобяването на пералнята на машина Kandy не е сложно и не изисква огромно количество инструменти. Понякога е достатъчна обикновена отвертка. Но за пълен анализ на Канди трябва малко повече.

Първо ще ви е необходима отвертка с филипс и шлиц. Ще ви бъде полезен и отвертка. Към това трябва да се добавят шестоъгълници, клещи и малък чук.

Често са прикрепени повечето свързващи крепежни елементи. Преди да развиете един от тези винтове, структурата трябва да бъде покрита със специална течност. Такава течност най-често се използва за смазване на части в автомобил и тя се нарича - WD-40. И за да е удобно да изтичате излишната течност от маркуча, трябва да използвате басейна. Можете да опънете маркуч в него и лесно да източите излишната вода.

инструменти за разглобяване на машини

За тези, които искат да разглобяват машината Kandy, трябва да се запасите с камера. В процеса на анализ е по-добре да правите снимки, така че по-късно, гледайки снимката, можете лесно да сглобите устройството обратно. Това няма да обърка нищо и успешно стартира машината след фазата на ремонта.

Поетапно разглобяване

Преди да започнете ремонти, е необходимо да изключите машината от електрическата мрежа. Това ще увеличи максимално безопасността на работния процес. В допълнение към изключването на уреда от електрическата мрежа, трябва да откачите маркуча за подаване на студена вода, за да не наводните всичко наоколо.

Как да премахнете горната част на люка? На първо място, трябва да премахнете горната част на устройството. Капакът може да бъде фиксиран с помощта на различни винтове, които могат лесно да се развият с отвертка Phillips. Винтовете са разположени под горната част на панела на гърба. Веднага щом се развият, част от капака може да бъде леко натиснат. Ще бъде необходима преса от предната страна. Сега можете да повдигнете корпуса на капака нагоре.премахване на горния капак

Как да премахнете тавата за почистване? Пералнята Candy има дозатор, който не е трудно да се отстрани. За да отстраните правилно тавата с перилния препарат, ще трябва да намерите отделен пластмасов бутон, като докоснете. Обикновено елементът е разположен в центъра на тавата. Натиснете бутона и издърпайте контейнера настрани.

Как да разглобявате контролния панел? Контролният панел е фиксиран към пералнята с два винта. Първият винт е разположен под дозатора за прах. Вторият винт е разположен от противоположната страна. Контролният панел ще трябва да се работи изключително внимателно, тъй като е много крехък. Веднага щом го извадите от устройството, трябва незабавно да го закачите на кука или да го поставите, за да не повредите случайно крехките елементи.

премахнете контролния панел

Как да премахнете сервизния панел? За да демонтирате сервизния панел, трябва да натиснете едновременно върху двата заключващи ключалки и след това да натиснете третата, разположена между тях. Как да премахнете предната стена? Първо трябва да премахнете металната скоба, която държи маншета на люка. Маншетът е монтиран в товарния люк. Металната скоба е фиксирана с помощта на малка пружина. Може леко да се натисне и скобата ще бъде отстранена. Сега можете да натиснете маншета вътре в барабана.

премахване на предната стена

След като свалите външна яка, не се опитвайте да извадите маншет напълно, тъй като със сигурност ще го повредите. Защо? Да, следователно, тя също е плътно придържана от вътрешната скоба.

Вратата на люка може да попречи на демонтирането на предната стена, така че би било хубаво да я развиете. Затяга се с няколко болта. След това ще трябва да премахнете предния панел на устройството. Щракваме ключалките, които държат защитния капак. Ако леко повдигнете панела, лесно можете да премахнете допълнителните куки, които го държат. Вътре в контролния панел има микросхеми, които могат да бъдат разглобени отделно, ако това се изисква, разбира се.

Как да премахнете задния капак. Използвайте отвертка, за да разхлабите винтовете. Обикновено винтовете се поставят около целия периметър на задната стена за надеждно фиксиране на елементите.

Горна машина за зареждане

Принципът на разбор на автоматични перални машини с вертикално зареждане е значително различен от предния тип. Контролен панел С помощта на отвертка внимателно повдигнете горната част на контролния панел от четири страни на свой ред. Първо издърпайте частта нагоре, а след това в обратна посока. Сега можете леко да се накланяте под определен ъгъл. След това ще се отвори достъпът до окабеляването.

премахнете контролния панел на пишеща машина с вертикално зареждане

Трябва да направите снимки на поставянето на проводници преди периода на пълен анализ. Сега можете да разглобите останалите части. Как да развиете страничната стена. Преди да отстраните отстрани, ще трябва да развиете винтовете. След като се развият, можете леко да издърпате долната част към вас и след това да я издърпате надолу. След отстраняването на страничния панел можете да преминете към следващия етап на анализ.

Разглобете резервоара

Самият резервоар на резервоара е неразделим. Такива резервоари са направени така, че по време на работа резервоарът не губи херметичност. Когато пералнята работи, настъпват промени в температурата и закрепването често се разхлабва.

Преди да разглобите резервоара, внимателно огледайте външните части и потърсете шев в тях. Успоредно с това шевът ще трябва да пробие дупки за закрепване на половините на резервоара, защото ще трябва да съберем резервоара по-късно. Правим дупки с бормашина и свредло.

Необходимо е да пробиете 15-20 дупки по протежение на шева. След това можете да изрежете шева. След рязането лесно можете да влезете вътре в резервоара. Възможно е да видите шев със специална ножовка за метал. Процедурата ще отнеме много време. Не е разрешено да се реже повече от 5 см. В противен случай стените на резервоара ще станат неизползваеми.

отрежете танковите коли Канди

Веднага щом трионирането приключи, резервоарът ще се превърне в сгъваем продукт. Вземете две - отпред и отзад. Отпред е пластмасов елемент с неправилна форма с люк в центъра. Още не ни е нужен, така че можете да го оставите настрана. Отзад имаме всички основни елементи - барабана и механизма на въртене. Тя трябва да бъде премахната. Необходимо е да обърнете гърба, така че люкът на барабана да е отдолу. Сега можете да започнете да анализирате вала.

премахване на вала

Първата стъпка е внимателно развийте винта, разположен в центъра. Необходимо е да прикрепите метален прът под формата на малко длето и да ударите с чук. Сега трябва да вземете отвертка и да завъртите винта. Валът трябва да бъде отстранен с помощта на три дървени блока (един малък и два големи). Големи пръти ще се използват като опора за резервоара. Малка греда се поставя отгоре на резервоара в част от пръта. Трябва да ударите малкия бар с чук.

Частта може лесно да се повреди, така че трябва да комбинирате силата на ударите (първо лек удар, след това тежък).

В резултат на това барабанът ще бъде отделен от резервоара. Разрешено е да не сваляте лагерите, ако те работят правилно, може би проблемът не е в тях, а в самия резервоар. Проверява се преди всичко.

Понякога собствениците трябва да сменят жлезата или лагера. За да направите това, използвайте метален прът и го ударете с чук по краищата на тялото. Не се допуска удар от само една страна. Дори ако един лагер е счупен, и двата ще трябва да бъдат сменени.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини