Всичко за пералните машини

Направи си разглобяване на пералнята на LG

разбор на LG автомобилиПералнята с инверторни двигатели на LG много бързо спечели популярност сред домашните потребители. Сега много семейства имат такива коли, а някои вече се разпаднаха.

За да поправите пералнята на LG, трябва правилно да я разглобите и след това също да я сглобите, така че да няма ненужни части. Ще поговорим как да направите това в рамките на тази малка публикация.

инструмент

Вероятно ще е твърде много, ако кажем, че пералнята на марката LG може да бъде разглобена с голи ръце, обаче фактът, че разглобяването ще изисква минимален брой инструменти, е факт. Производителят на перални машини LG, LG Electronics се грижеше добре за поддържането на своето оборудване, така че ключовите части могат да бъдат достигнати, буквално, с една отвертка Phillips и клещи с кръгъл нос. Ако искате бързо и удобно разглобяване, ще ви трябва:

 • тънка плоска отвертка;инструментите
 • извити клещи или клещи;
 • шило;
 • чук;
 • регулируем гаечен ключ малък;
 • гаечен ключ с набор от глави от 8 до 18 мм;
 • Ключове с отворен край 8, 10, 12, 13, 14, 17 мм.

Стени и панели

премахване на горния капакДо вътрешността на пералнята, LG машината ще ни попречи да получим елементите на корпуса, които надеждно да защитават нейните части от външната среда. Те трябва да бъдат демонтирани правилно, за да бъдат върнати без проблеми. Разглобяването на пералнята на марката LG започва с факта, че, въоръжени с отвертка Phillips, ние развиваме двата винта, които държат горния капак. Развивайки крепежните елементи, преместваме капака на няколко сантиметра към себе си и след това го повдигаме нагоре.

След това извадете задния метален панел на кутията. Строго погледнато, гърбът на повечето нови перални машини LG има огромен сервизен люк. Той е почти с размерите на задната стена, така че ако я отворим, изобщо не е нужно да докосваме самата стена, тъй като достъпът ще се отвори до всички детайли, които са отзад. Намираме винтове около периметъра на сервизния люк, развиваме ги и изваждаме люка. Сега трябва да премахнем контролния панел на пералнята на LG, тъй като очевидно ще ни пречи да разглобяваме „домашния помощник“ в бъдеще.

развийте винтовете, разположени зад кюветата

 1. Изваждаме приемника за прах, зад него намираме два винта, които на първо място трябва да се развият с отвертка Phillips.
 2. След отстраняване на винтовете трябва да изключим пластмасовите ключалки, които държат горната част на панела. Изпечете ги с плоска отвертка и внимателно ги издърпайте.
 3. За да щракнете долните ключалки, трябва да издърпате панела малко към вас и след това да опитате да го повдигнете нагоре.

Когато премахвате горните ключалки, ще чуете леки щраквания, които ще бъдат по-силни, когато премахнете долните ключалки.

освободете контролния панел

Контролният панел изобщо не може да бъде свален, дори ако той виси на проводници, просто трябва да се уверим, че той не пречи и за това ще го преместим на страничната стена на пералнята на LG и ще го фиксираме с лента. Демонтажът на следващия етап ще бъде сведен до отстраняване на голяма еластична лента (маншет на люка). За да направите това, първо отворете люка, след това в основата на венеца намираме стоманена скоба с пружина, откъснете пружината с плоска отвертка, издърпайте я и накрая издърпайте скобата.

Честно казано, казваме, че скобата на маншета на люка на пералнята на LG се отстранява много по-лесно, отколкото при други марки шайби. Няма да намерите пластмасови карамфили, сложни щипки на скобата на автомобила LG, с изключение на плътна пружина.

След като махнах скобата, поставихме голяма еластична лента по-дълбоко в люка и пристъпим към премахване на тесния долен преден панел (фалшив панел). Отваряме люка, криещ филтъра за боклук, развиваме винтовете, разположени отдясно и отляво на филтъра. Изтръгваме панела с плоска отвертка, щракваме го и го отстраняваме отстрани.

премахнете долния панел

Време е да премахнете големия преден панел. Отдолу се държи с 4 самонарезни винта, които преди това бяха скрити под пластмасов фалшив панел. Отгоре са два самонарезни винта.Развиваме всички крепежни елементи, след което отстраняваме предния панел отстрани.

Важно! Преди да премахнете предния панел, трябва да премахнете UBL проводника.

Премахваме ключови детайли

Успешно се справихме със стените и панелите на пералнята на LG и ни беше предоставен достъп до ключови детайли, които ще премахнем. Продължавайки анализа, отстранете предните противотежести, които са разположени точно около люка. След това свалете горната противотежест, като развиете трите винта.

Следващият ред е разпръснатото бункер или отделение за прах. Изключете крепежните елементи, които го държат. Разединяваме тръбата, която пасва на дъното на бункера, изключваме страничната дюза и тръбата, последната идва от входящия клапан. Не можете да докоснете тръбите за пълнене, но ги вземете всички заедно: разпръснатият бункер, тръбите и пълнещият клапан са по-лесни. Само не забравяйте да изключите чиповете на клапаните с проводници.

отстраняване на вентила за пълнене и други части

От горе резервоарът с барабан не държи нищо. Не останаха никакви подробности, които в бъдеще биха могли да предотвратят разглобяването му. Изключете маркуча на превключвателя за налягане и го спуснете надолу под дъното на резервоара.

 • Изключете проводниците от двигателя. Тук ще трябва да премахнете няколко крепежни елементи, които държат това окабеляване.
 • С клещи с кръгъл нос стискаме скобите на дренажната тръба и я издърпваме от резервоара. В някои случаи върху изпускателната тръба се поставя скоба с винт, която трябва да се развие, за да се отстрани тази скоба.
 • В задната част на кутията изключваме проводниците от нагревателя.
 • Разединяваме стелажите, а резервоарът, заедно с барабанния и инверторния двигател, трябва да окачим само пружините. Стелажите се държат на специални стойки и не е лесно да ги изключите. Инструкциите как да направите това са дадени в статията. Как да разглобявате пералня Zanussi?

Премахване на инвертора

Сега ще премахнем инверторния мотор, така че, дай Боже, да го повредите по време на демонтажа и демонтажа на резервоара на пералнята на LG. Изключете централния болт. За да ни е по-удобно да правим това, вземете едната ръка в предната част на барабана и я задръжте така, че да не се върти. От друга страна, започваме да развиваме болта.

Централният болт ще се разхлаби по-лесно, ако го напръскате с WD-40 грес или други подобни 15-20 минути преди това.

развийте централния болт, закрепващ двигателя

Сваляме капака от мотора и под него намираме още 6 болта, които трябва да се развият. След като всички крепежни елементи са отстранени, най-накрая можем да махнем двигателя и да го оставим настрана. Както виждате, нищо сложно!

резервоар

разглобете резервоараПералнята на LG е почти разглобена, просто трябва да извадим резервоара с барабана. Използвайте чужда помощ, издърпайте я от пружините и я издърпайте през предната част на пералнята. Сега трябва да разглобим резервоара и да извадим барабана с вала, лагерите и кръстовището. Правенето на това на машини на LG е лесно, тъй като те имат сгъваеми резервоари. Какво ще правим?

 1. Развийте винтовете, затягайки двете половини на резервоара, и го разглобете на две части.
 2. Премахваме предния прогноз отстрани и ще работим със задната прогноза и барабана.
 3. Изваждаме задната прогноза от ръкава и все още имаме барабан с кръст, втулка и лагери.
 4. Премахваме старите уплътнения и лагери и можем да предположим, че пералнята на марката LG е напълно разглобена.

В заключение отбелязваме, че получавайки толкова подробни инструкции за разглобяване на пералнята на LG, можете лесно да се справите с тази задача. Единственото желание е да не бързате, действайте премерено, така че ще направите по-малко грешки. Успех!

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар Олег Олег:

  Страхотно видео! Благодаря ти, Владимир.

 2. Граватар Иван Иван:

  Ти ми помогна много. Сега сменям лагери, ръководени от вашето видео!

 3. Граватар Валери Валери:

  Видеото помогна, благодаря! Ако седалката е по-дълбока от лагера, използвам стария лагер като накрайник, като предварително го обърнах на наждака.

 4. Граватар Юри жури:

  Благодаря ви много, благодаря!

 5. Граватар Дима Дима:

  Всичко е специфично и по темата, това ми помогна въпреки факта, че машината ми е различна.

 6. Граватар Андрей Андрю:

  Може ли кост от сутиен да се извади без пълен анализ?

 7. Граватар Сергей Сергей:

  Добре дошли! Благодаря ви за информацията, всичко е много подробно, но все още не съм решил ...
  Дъщеря ми „скри“ зарче от приемник на прах от сестра ми. Отначало при миене имаше звуци, че той се носеше във водата там, но сега те затихнаха - явно паднаха през дренажа? Какво да направите в този случай - да разглобите и всичко? Има ли шанс той да бъде измит в канализацията? 🙂
  PS Ръбът на куба е около 14 мм.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини