Всичко за пералните машини

Отключете пералнята със собствените си ръце.

Как да отключите пералняИскате ли да извадите прането от пералнята, а вратата не се отваря? Това означава, че ключалката е заключена. Как сами да отворите заключената врата на машината? От тази статия ще научите отговора на този въпрос.

Първо, трябва да разберем защо ключалката е активна. Това обикновено се случва в три случая.

Причини за блокиране, които не функционират

 1. Първият случай не е дори повреда, а обичайната предпазна мярка, която се използва при измиване. Ако вашата пералня пера сега дрехи, тогава естествено от съображения за сигурност люкът се заключва автоматично в затворено положение. И ако по някаква причина спешно се наложи да отключите люка, първо ще трябва да прекъснете работата на домакинските уреди. Може да се наложи и да изключите машината.
 2. Друг вариант, същото не е неизправност, а по-скоро някакъв недостатък на някои модели - това заключване на люка поради неочаквано прекъсване на захранването. У нас това понякога се случва. Нищо особено ужасно не се случи с машината. И за да отвори отново вратата си, трябва да стартирате програма за изцеждане на дрехи, както и за източване на вода. Това трябва да помогне.
 3. Третият случай, отново, не е необходимо да се поправя, тъй като това отново не е повреда. Естествена особеност на този тип домакински уреди. По-конкретно, фактът, че пералнята не позволява да се изпират дрехи за известно време след измиване. За повечето от тези модели това време е ограничено до три минути. Въпреки че, казват те, има и такива перални машини, които са блокирани за 5 минути след измиване. Следователно в тази ситуация не е необходимо да задействате алармата, а просто изчакайте спокойно. И веднага след като изтече времето за автоматично заключване, трябва отново да опитате да отворите люка.

Всички естествени и нефункционални причини, поради които пералнята не позволява да отвори вратата, сме подредили. Сега помислете за няколко опции, когато машината не се отваря поради повреда.

Пералнята е заключена поради счупване.

Люк на пералната машинаПогледнете вътре в барабана (ако имате стандартна машина за предно зареждане). Ако забележите, че вътре в резервоара е останала вода, тогава проблемът е, че не се оттича. За да разберете как да коригирате ситуацията, можете да прочетете статията: “Пералнята не изтича водата».

Възможно е повреждане на дръжката на люка. За да замените дефектна дръжка, можете да гледате видео с инструкции за смяна на тази част на машината. Вярно, там вратата на машината вече е отворена.

За да го отворите, трябва да премахнете капака (горната част на корпуса) на пералнята. За да направите това, развийте двата винта на гърба на машината. След това го натиснете назад и го повдигнете. Сега се уверете, че машината е изключена. След това трябва да залепите ръката си в частта на машината, в която се намира ключалката, да почувствате заключващото устройство и да отворите заключващия елемент.

Сега, обратно към видеото за това как да смените писалката. Ние гледаме:

Ако проблемът не е в дръжката на люка, а в самата ключалка, тогава е по-лесно да не се забърквате с фиксирането му, а просто заменете дефектната част с нова. Можете да закупите необходимата резервна част в онлайн магазина или в сервиза за ремонт на домакински уреди. За да не предпишем цялата процедура за подмяна на ключалката, решихме да добавим видео.

Там можете да видите всички етапи на независимата смяна на тази част, започвайки отново, с премахването на капака на пералнята. Всичко се прави съвсем просто. И повечето от вас ще могат да направят тази процедура без никаква помощ. Инструкции за видео формат:

   

15 коментара на читателите

 1. Граватар Елвира Елвира:

  Машината миришеше ... изгорели жици ... вътрешната страна на бельото остана ... какво да правя?

  • Граватар Галина Галина:

   Елвира, моля те, кажи ми как отвори вратата. Имам ли същия проблем сега?

 2. Граватар Людмила Людмила:

  Тя сложи прането в колата, затръшна вратата, настрои програмата за миене, включи я, не е включен нито един индикатор и вратата не се отваря. Какво трябва да направя? С уважение Людмила

 3. Граватар Евгений Юджийн:

  Така че те ремонтират там. В Русия всичко е по-просто. Изрежете пластмасов таб, който блокира отварянето на вратата и водораслите. Ако по време на въртене не пъхате ръце, тогава възможността да отворите вратата, когато искате, не е толкова страшна. Една тънкост. Необходимо е да фиксирате „опашката“ от езика в депресирано положение, в противен случай тя няма да се включи. Машината ще предположи, че вратата е отворена. Фиксирах, като сложих пирон и покрих със силиконов уплътнител.

 4. Граватар Лили лилия:

  Пиша край и вратата не се отваря

  • Граватар Макс Max:

   Трябва да изчакате 5 минути, тя ще се отвори

 5. Граватар Евгений Юджийн:

  Така беше: Машината отключи LG и вратата не се отваря, дръжката не е счупена. Спирачката за заключване не върна назад. Както разбрах по-късно, термопластата се влоши. Отварянето на горния капак на машината и накланянето стигна до ключалката на вратата. Натиснах запушалката с отвертка. Той е в кутията на замъка. Малка дупка. Откъснах почерняването - оказва се ръчно и спокойно отворих вратата.

 6. Граватар Светлана Светлана:

  Блокирах капака на захранващия филтър с кост от сутиен и сега капакът не се затваря (опитах се да извадя костта и явно се обърна там) и не се отваря. Машината е вградена в кухнята, така че не мога да я извадя и да я разнеса. Мога ли все още да го разбера някак?

 7. Граватар Рита Рита:

  Сложих си якето. Минаха две минути, докато машината мие. И се сетих, че забравих да извадя монети от джобовете си. Спомних си това и изключих пералнята, но после се опитах да я отворя и тя не се отваря. Какво да правя ?!

  • Граватар Вася Вася:

   Универсален начин да решите проблема си е да изключите оборудването от контакта, да изчакате вратата да се отключи (може да отнеме 5 минути) и да се радвате 🙂

   • Граватар Низа Niza:

    Много съм благодарен на Вася за съвет, тя отвори заключена пералня.

 8. Граватар Юлия Джулия:

  Дъщерята хвърли много пране в шайбата, зададе програмата за пране и машината мига с всички бутони, не се мие и не се отваря, какво трябва да направя?

 9. Граватар Анна Анна:

  Добър ден Беше зададена програма "обработка с пара". Цикълът продължава 20 машинни минути. В резултат на това таблото беше 1 минута. И това продължи около 20 минути повече. В резултат на това, когато правите пауза, изключвате машината и отново я свързвате с мрежата, светва знакът „заключване“.

 10. Граватар Кристина Кристина:

  Хвърлих пуловер в машината, прането свърши. И вратата не се отваря, какво да правя?

 11. Граватар Лена Lena:

  Indesit машина wisa101. Измита, мигаща ключалка. Опитвам се да отворя, ключалката е включена непрекъснато. Няма щракване, дори когато изключвам колата. Опитах всичко. И изключих мрежата и изчаках половин ден. Започнах преиграването на програмата, всичко беше по план, но в края вратата не се отваря. Запазете втория ден бельо в колата. Какво да правя

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини