Всичко за пералните машини

Как да отворите пералнята на LG, ако е заключена

вратата не се отваряДори при внимателно отношение идва момент, в който модерните домакински уреди се провалят. Има много причини за това. Често системата се срива и просто трябва да отключите пералнята на LG. Устройството се програмира по такъв начин, че 2 минути след приключване на измиването люкът е в затворено положение. Случва се след време вратата все още да не се отвори. Обмислете подробно как да намерите изход от тази ситуация.

Защо вратата не се отваря?

Основните причини за блокиране на люка могат да бъдат:

  • автоматично блокиране, което възниква по време на измиване от съображения за безопасност. Понякога не е възможно да отворите вратата след края на сесията;
  • дръжката е задръстена или ключалката на люка е счупена;
  • Програмата се срина
  • уредът не изтича вода, тъй като дренажът е запушен;
  • е възникнал прекъсване на тока или прекъсване на тока. Ще бъде невъзможно да отворите пералнята, ако тя е заключена;
  • е включен функция за защита на детето.

За да премахнете ключалката, трябва да разберете истинската причина и след това да предприемете действия.

Приготвяне за аварийно отваряне.

Отчаяните опити за отваряне на люка може да не дадат положителен резултат. Трябва да разберете кога е възникнал неуспех. Ако след известно време след приключване на измиването вратата не може да се отвори, можете да опитате да активирате една от опциите: „Завъртане“ или „Изплакнете“. Ако няма резултат, проверете маркуча за източване, може да има проблем поради запушване. В този случай почистването и последващото пускане на прането за въртене.

Често се случва, че след известно време отключването се извършва в автоматичен режим, достатъчно е да изключите кабела на устройството от електрическата мрежа. Времето за изчакване е от десет минути до тридесет минути. Ако все още няма резултат, вземете спешни мерки, като се уверите, че няма вода в устройството. За да направите това, трябва:

  • отворете капака на филтъра за събиране на боклука;
  • намерете маркуч за аварийно източване (обикновено се намира от лявата страна);
  • поставете дълбок леген до пералнята, отворете тапата и източете водата.

изпускане на вода от SM

Отключете бързо

Ако бравата се счупи, отключете, за да отворите впоследствие люка на пералнята, като използвате специален кабел, не винаги работи. Има обаче надежден и доказан метод. Първоначално трябва да изключите устройството и да го преместите в просторно помещение за подробен преглед.

Горният капак трябва да бъде свален, нека ръката ви да влезе по-дълбоко в тялото и докоснете знамето, за да отвори аварийно вратата. Натиснете го и в същото време се опитайте да отворите вратата. Опитът трябва да успее. Ако причината за заключването се дължи на повреда на дръжката или ключалката, не можете да направите без помощта на специалист.

CM LG без горен капак

Има и друг начин. За да премахнете горния капак, трябва да използвате отвертка, за да развиете гайките на гърба на пералнята и след това леко да издърпате капака нагоре. Не се изискват специални усилия, за да не се повреди панела. Сега трябва да наклоните устройството, така че барабанът да се измести далеч от стената. В този момент извадете и избутайте настрани крепежните елементи. Ключалката трябва да бъде премахната.

В допълнение към горното има още един интересен начин за отваряне на заключена врата. Имате нужда от малко сръчност, здрава нишка и тънка плоска отвертка, можете да вземете метална пила за нокти за маникюр. И така, вземете конеца и го избутайте в отвора между тялото и вратата с отвертка, сякаш поставяте конец на вратата.

Обърнете внимание! Конецът трябва да е тънък, в противен случай той просто няма да пълзи в слота под вратата.

отвори вратата

След като поставите конеца на вратата от страната на ключалката, е необходимо внимателно да издърпате краищата на конеца с малко усилие. Под натиск бравата ще щракне и ще се отвори.

Ако все още не можете сами да отворите пералнята, трябва да се свържете със сервизния център, за да не влошите ситуацията. Квалифициран специалист ще установи причината и бързо ще отстрани проблема. В противен случай разходите за ремонт ще се увеличат значително.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини