Всичко за пералните машини

Как да отворите пералня Samsung, ако тя е заключена

отворена пералня SamsungВсички са толкова свикнали редовно да използват пералня, че внезапно заключената врата се превръща в голяма трагедия и изпълнена със счупени планове. Паниката е по-лоша, ако резервоарът е пълен с вода, а отворената врата заплашва истински наводнение. Но не бъдете напразно да оплаквате и да губите сърце: в девет от десет случая проблемът се решава с елементарни действия.

Освен това, за да отключите пералнята на Samsung, не е необходимо да се обаждате на сервиз. Може би всичко е свързано с вградения защитен механизъм, "бъгът" на системата или малко блокиране, което може лесно да се елиминира без никаква помощ. Не е трудно сами да диагностицирате причината и инструкциите по-долу ще ви помогнат в това.

Защо има трудности при отварянето?

Ако вратата на машината след измиване не се отвори за първи и втори път, не опитвайте отново, увеличавайки налягането и приложената сила. Такъв подход само ще влоши ситуацията и ще добави счупена брава или скъсана врата към ключалката. По-продуктивно е да разберете причините за тази ситуация, която може да е само пет.

 1. Стандартно автоматично заключване по време на работа на машината. След завършване на следващия цикъл на автоматите на Samsung, трябва да минат минимум 1-2 минути, след което вратата ще се нагрее самостоятелно.
 2. Срив в системата. Възможно е техническо нарушение в програмата за пране. Сривът се провокира от внезапни пренапрежения на електрозахранването, нередности във водоснабдяването и рязко прекъсване на тока.
 3. Неизправен заключващ блок. Възможно е замъкът да е заседнал. Естествено износване, неточно зареждане / разтоварване на резервоара или грубо отваряне на вратата - всичко това влияе негативно на заключващия механизъм.
 4. Запушване в маркуча за източване. В този случай водата не се оттича от резервоара, така че системата не дава сигнал за отключване. Дори и цикълът да е завършен.
 5. Детска ключалка Режимът на специална защита може да бъде включен произволно.

Търсене на причината за заключения люк е сред изброените елементи. Най-идеалният вариант е да отворите технически паспорт или инструкции за съществуващия си модел на Samsung и да видите процедурата за всеки случай. Ако такива документи не се намерят в къщата, ние решаваме какво да правим по-нататък, сами.

Закъснение при отваряне

На първо място, трябва да намалите запалването. Вероятно машината не се е счупила и някой бързаше да продължи миенето възможно най-скоро и забрави за автоматично затваряне на люка. Тази мярка е стандартно изискване за безопасност, за което са програмирани всички произведени перални машини с предно зареждане. Samsung не прави изключение. Необходими са около 1-2 минути, за да спре барабанът напълно, водата се е източила и системата е дала движението да отвори вратата.

Ако посоченото време е изминало и машината все още не е на разположение, действаме по различен начин. Изключваме шайбата от електрическата мрежа и я даваме "почивка" за половин час. Машината може да реагира чрез блокиране на внезапни промени в напрежението, прекъсване на водоснабдяването или леко закъснение в апартамента. След тридесет минути системата ще се нулира и ще отвори ключалката на вратата.

Важно! Описаните методи са подходящи само за отключване на машината с празен резервоар, в противен случай трябва да действате по различен начин.

Заключване на панела

активирана защита на децатаКогато чакането не успее, обърнете внимание на контролния панел. Почти всички съвременни автомобили на Samsung са оборудвани с опция за заключване на деца, която се активира чрез едновременно натискане на два бутона. Всеки модел има своя комбинация, но най-често се състои от "Изплакване" и "Температура".

Можете да намерите точния набор от клавиши в съответния раздел на ръководството или внимателно да разгледате машината - между необходимите бутони се изтегля „заключване“. Остава само едновременно да натиснете клавишите и да ги задържите за 10 секунди.След като вратата трябва да се отвори без затруднения.

Всички описани методи "работят" само с празен резервоар. Ако проблемът със заключения люк се усложнява от наличието на вътрешността на прането в неотточена вода, ще трябва да действате по други начини. Ще ги обсъдим по-долу.

Машината стана, вътре във водата

вратата е заключена и не се отваряКогато цикълът приключи, вратата се заключва и в барабана остава вода, което означава, че е имало повреда в дренажната система. На първо място, изчакваме няколко минути, за да премахнем забавянето при отваряне след автоматично блокиране. Ако вратата също е неподвижна, опитайте се да "провокирате" колата:

 1. Включваме стандартния режим "Завъртане" или "Изплакване".
 2. Чакаме края на цикъла.
 3. Когато ситуацията се повтори, огледайте маркуча за източване и, ако е необходимо, почистете го от запушване.
 4. Започваме да се въртим отново.

Във всеки модел на Samsung има и аварийно отваряне на шайбата. Това е възможно с помощта на специален кабел, който е боядисан в интензивно червено или оранжево. Най-често се намира близо до филтъра, зад правоъгълен панел в долния десен ъгъл на устройството. Издърпайте го достатъчно бавно, за да освободите ключалката на вратата.

кабел за аварийна врата

Важно! Бъдете готови за изтичане на вода от отворената врата.

За тези, които не можаха да намерят кабела за аварийно отключване, предлагаме да използват друг метод:

 • изключете шайбата от електрическата мрежа;
 • осигуряваме безплатен достъп до устройството;
 • свалете горния капак на машината;
 • наклонете машината, докато резервоарът „се отдалечи“ от вратата;
 • инспектирайте отворения механизъм за заключване;
 • откриваме, че езикът заключва вратата;
 • преместваме запека.

Всички описани манипулации могат да се извършват независимо, но ще бъде по-бързо и лесно, ако действате с външна помощ. Ако вратата все още е заключена, най-добре е да намерите фабричните инструкции и да намерите допълнителни аварийни мерки. Конкретен модел на пералня Samsung може да има своите тайни.

Заключване или дръжка?

Често желанието за бързо отваряне на вратата на люка завършва с повредена дръжка и счупена ключалка. Така машината ще реагира на опити за насилване и заобикаляне на ключалката. За тези, които не са изчислили мощността си, се предлага алтернативна опция за отваряне на пералнята.

 1. Измерете обиколката на вратата.
 2. Подгответе шнур с диаметър по-малък от 5 милиметра и дължина, която трябва да е равна на обиколката на вратата плюс 25 сантиметра.
 3. Внимателно натиснете въжето в пролуката между вратата и тялото (ако е необходимо, можете да използвате плоска отвертка или друг подобен инструмент).
 4. Бавно издърпайте от двата края на дантела.

дантелена врата

Трябва да се разбере, че вратата, която се отваря, не решава проблема със счупен заключващ механизъм. Неизправният запек ще трябва да бъде заменен. В такъв случай да се справите сами няма да е лесно: трябва да намерите подходяща част, да разглобите частично и да върнете всичко на първоначалните му места. Затова е по-добре да не експериментирате сами с ремонта и да поверите промяната на ключалката на специалист от сервиза за ремонт.

Не се отчайвайте, ако машината откаже да отвори вратата по време на измиване. Освен това няма нужда да се паникьосвате и да се опитвате да решите проблема със сила: бравата се отстранява бързо и лесно. Основното е да проявите търпение и последователно да изпълнявате всички описани действия. И само след като сте пробвали независимо всички опции и не сте намерили решение, струва си да се свържете със съветника за ремонт на перални машини на Samsung.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини