Всичко за пералните машини

Мивки със страничен дренаж под пералнята

умивалник със страничен дренажМивката над пералнята в банята е удобна и модерна. Вече много собственици са решили да комбинират по този начин тези две мебели, но как да го направим правилно.

По добър начин веднага възникват три въпроса: как да инсталирате мивка с пералня, коя пералня да изберете и подходяща ли е всяка мивка за такава инсталация? Последният въпрос е по-лесен за отговор - ще ви трябват специални плоски мивки със странично източване, така че да можете да свържете специален сифон към него. Нека започнем историята с тях.

Преглед на най-добрите модели мивки

Въз основа на името мивка със страничен дренаж се нарича така поради специалното местоположение на отвора за източване. При конвенционална мивка дупката е разположена в центъра или по-близо до центъра, в мивка със страничен дренаж дупката е разположена отстрани. Защо се прави това? И за да можете да завиете специален сифон, така че да не пречи на инсталацията на пералнята. Какви модели черупки имаме предвид?

  1. Мивка за водна лилия Quatro с плоско дъно. Това е модерна правоъгълна мивка, изработена от фаянс. Отводният отвор е изместен в десния ъгъл. Отворът за миксера е разположен от центъра. Височината на мивката е 14 см, а ширината с дълбочина 60 см. При закупуване на мивка получавате специални монтажни елементи за нея в комплекта. Цената е 177 долара.
  2. Компактна мивка за водна лилия Тази мивка също е изместена, има отвор за смесителя и отвор за преливник. Мивката има нестандартна форма. Продуктът е направен от фаянс. Размери Ш х Г х В - 53.50 х 56 х 14 см. Средна цена - 124 долара.
  3. Умивалка за водна лилия Uni 50. Този продукт има по-позната опростена форма, въпреки че отводнителният му отвор също е изместен отстрани. Дупката за миксера е в центъра. Размери Ш х Г х В - 60 х 50 х 15 см. Можете да си купите мивка за 111 долара.
  4. Мивка тип Мини водна лилия. Не е миниатюрен представител на тази серия мивки. Размерите му са Ш х Г х В - 64 х 50 х 13 см. Който е предположил да й даде такова име, не е ясно. Мивката е изработена от фаянс, има отвори за смесителя, има преливник. Той струва около 47 долара.

Външно мини мивката наистина изглежда малка, но действителните й размери съответстват на размерите на стандартните водни лилии за перални машини.

екзотична мивка

Най-вероятно ще изберете мивка не по цена, а по размер и външен вид. В малките бани на апартаментите на Хрушчов е доста трудно да се обърнеш. Спомняте си това твърдение, когато се опитате да поставите мивка с пералня между стената и банята. Ще го направим сега.

Как се инсталират?

стъпки за инсталиране на мивката над пералнятаПроцесът на инсталиране на мивка над пералнята практически не се забелязва. Основното е да се изчисли и измери всичко предварително. Много е важно да проверите височината на мивката, да изчислите дълбочината, така че тръбите да не пречат на пералнята. Важно е също така да оставите празнина между мивката и капака на пералнята, достатъчна за настаняване на специален сифон. Важно е корпусът на сифона да не докосва капака на пералнята.

Като се имат предвид тези нюанси, можете да продължите с инсталацията. Първо пробиваме дупки в стената и монтираме опорите. След това организираме облицовката за комуникациите на пералнята. Не забравяйте за устойчивостта на влага изход за пералня в банята, тя трябва да обърне специално внимание. След това монтираме мивката, сифона и смесителя. И накрая, поставяме и свързваме пералнята.

скица на мивка над пералня

Миене на мивка

Както вече се досетихте, обикновена перална машина с предно зареждане не е подходяща за монтаж под мивката. Проблемът е, че обикновената кола е твърде висока и широка.Височината му може да достигне 90 см и си представете, че все още ще има мивка отгоре и дори с пролука. Можете да окачите мивка на такава височина, но как тогава домакинствата ще скочат до нея?

Под мивката се закупува специална пералня с по-малка височина. В скорошната ни публикацияПералня за бонбони под мивката току-що направихме преглед на тази техника, няма да я повторим. Ще кажем само, че специалните машини за мивката са по-ниски средно с 15-20 см, а ширината им е по-малка с около 10 см. Производителите жертваха размера на барабана, за да направят такива машини и това не е много добре. В крайна сметка специалното оборудване има товар само до 4 кг сухо бельо, което е доста малко и не отговаря на нуждите на модерно семейство.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини