Всичко за пералните машини

Плот за банята под пералнята и мивката

плот над шайбатаМивка с плот под пералнята е често срещана практична декорация на модерна баня. Не е толкова лесно да изберете плот, подходящ за пералня, и дори да комбинирате всичко това с красива и функционална мивка. Но ако успеете да направите всичко това, няма да съжалявате за минута. За да ви улесним при избора и инсталирането на този интериорен предмет, решихме да напишем публикация по тази тема, в която много от жителите бяха подчертани с нюансите.

Ползите от такова измиване

Пералнята е много необходима, но в същото време много обща мебел. Не само трябва да намери място в тесен „хрушчов апартамент“, но е необходимо и органично да го впише в интериора, а ако не е подходящо, то поне да го скрие в ниша или парче мебели. С желание трябва да се вземат предвид популярните сред хората интериорни решения, които дават възможност да се „прикрепи“ пералнята благоприятно, така че да не се намесва и да заема възможно най-малко полезно пространство.

В апартаментите "Хрушчов" баните са толкова малки, че е трудно дори да се обърнат в тях, че е успешно да се постави пералня, но това се прави.

Един от най-печелившите варианти е да поставите шайбата в банята под мивката и плота. В този случай не губим почти нищо. Преценете сами.

 1. Плотът ви позволява да поставите върху него много необходими неща в домакинството, които винаги ще бъдат под ръка.
 2. Мивката ще ви позволи да миете ръцете си и да миете малки неща.
 3. Пералнята ще бъде скрита под плота и няма да бъде поразителна, което в никакъв случай няма да пречи на нейната употреба, както преди.
 4. Мивката и плота, надвиснали над тялото на пералнята, са великолепна маскировка не само на самата шайба, но и на различни водопроводни комуникации, като тръби, маркучи, сифони.
 5. Необичайна комбинация от мивка, плот и пералня може да се играе интересно в интериора на банята, създавайки в крайна сметка необичаен дизайн.

Избираме ВиК и мебели

По-добре е да помислите за инсталирането на пералня в банята под плота с мивка предварително, когато ремонтът в стаята все още не е извършен. Много по-трудно е да монтирате нови интериорни елементи във вече обновена стая, особено ако не сте планирали това предварително, Преди да направите избор в полза на определен плот или мивка, трябва да обмислите всички възможни опции. Нека го направим

 • Конструкция от едно парче. В случая говорим за плот, който е комбиниран с мивката, представляваща едно цяло. Такива плотове се заливат веднага с мивки. Оказва се доста обемист и тежък, но като цяло доста атрактивен дизайн. Направете плот в банята може да бъде направен както от естествен, така и от изкуствен камък, въпреки че предвид изобилието от съвременни материали, може да има много повече опции.

еднократен плот с мивка

Неразделна мивка с плот е много издръжлив дизайн, който няма пукнатини и фуги, в които мръсотията ще се запуши с времето, което означава, че ще бъде по-лесно да се измие и да изглежда по-чисто.

 • Плотове с възможност за поставяне на мивка. В този случай плотът и мивката са отделни, въпреки че често се продават в един и същ комплект. Материалите, от които е изработен плотът, могат да бъдат много разнообразни от най-евтиното ПДЧ до естествен камък. Мивката се избира според материала и външния вид на плота и се вкарва в предварително подготвен отвор. Не са предвидени стойки за мивка.
 • Плотова с мивка (нощни шкафчета, чекмеджета) и мивка.Това всъщност е един и същ плот с възможност за инсталиране на мивка, само че в него има мивка, която, между другото, може да бъде много удобна за поставяне на пералня. В някои случаи като добавка към мивката се инсталират малки нощни шкафчета с чекмеджета и рафтове за всякакви полезни малки неща.

Отделно отбелязваме, че е по-добре да изберете практични и красиви мебели. Стремежът към евтиност може да доведе до закупуване на плот от залепено ПДЧ в банята и той ще набъбне във вас след 1,5-2 години, загубил външния вид. По-добре е в най-лошия случай да купите плот, изработен от ламиниран MDF, въпреки че дори този материал е условно подходящ за баня, но естественият или изкуствен камък е перфектен, но такива материали ще бъдат скъпи.

плот над мивката

Обърнете внимание и на това как ще бъдат прикрепени плотовете, които купувате. Има предмети от мебели под и стена. И първият, и вторият имат много предимства и недостатъци, така че вижте сами какво е най-доброто за вас.

Характеристики на инсталирането на пералня

В нашия случай е по-правилно да говорим дори не за инсталиране на пералня, а за инсталиране на плот, мивка и пералня. Ще е необходимо да помислите върху инсталирането на три елемента наведнъж, една грешка и пералня, например, няма да преминат под твърде ниска окачена мивка или ще се случи някаква друга неприятност.

Много често обикновените хора, опитвайки се сами да инсталират пералня под мивката, купуват неподходящ сифон, който след това ви пречи да поставите "домашен помощник" на място. Като цяло, преди да започнете инсталирането на плот, мивка и пералня, прочетете инструкциите, съдържащи се в публикацията Пералня в кухнята под плота, В нашия случай говорим за банята, обаче, разпоредбите, съдържащи се в тази публикация, са доста приложими, когато инсталирате мебели в банята.

Умишлено не се съсредоточихме върху общата процедура за инсталиране на тези интериорни елементи, за да не претрупваме изделието с голямо количество данни. Ще се спрем обаче на някои нюанси.

 1. Преди да купите и инсталирате мивка, плот и пералня, внимателно сравнете размерите на всички тези елементи, като вземете предвид маржа за хостинг комуникации.
 2. Не забравяйте да вземете предвид височината на пералнята. Не забравяйте, че стандартната шайба за височина ще ви накара да издърпате мивката с плота до прилична височина, което създава проблеми при използването им.
 3. Закупете специален сифон за мивка с пералня. Той има специален дизайн и не боли да поставите "домашния асистент" на място.
 4. Внимавайте предварително за комуникациите за автоматичната пералня: излагане на влага, дренаж, изход за тръби със студена вода.
 5. Плотът за мивката и пералнята трябва да бъде добре фиксиран, особено в случаите, когато крепежните елементи се извършват само към стената. Погрижете се предварително да закупите специални монтажни елементи.

плот за маса с пералня

Всички връзки на тръбите и маркучите трябва да бъдат внимателно изолирани и след това няколко пъти проверени за течове.

Ние се грижим за мебели и водопровод

погрижете се за плотаПлотът за банята изисква правилна грижа, в противен случай мебелите и водопроводът много бързо ще загубят външния си вид. Ще бъде двойно разочароващо, ако харчите пари за интериорни предмети, изработени от скъпи материали. По-специално, каменният плот трябва редовно да се обработва със специална импрегнация, която може да бъде закупена в магазини за хардуер. Импрегнирането ще създаде защитен слой, като не позволява на мръсотията да се укрепи върху мебелната повърхност.

Когато се грижите за работен плот от стъкло или керамика, използвайте препарат за почистване на стъкло. Всеки инструмент ще направи, той ще помогне да се откъсне повърхността до кристална прозрачност. Нанесете малко спрей върху повърхността и след това избършете продукта заедно с мръсотията със суха мека кърпа.Повторете процедурата с чиста кърпа - това ще премахне петната.

Ако сте собственик на евтин плот, изработен от ламинирани плочи от дървесни частици или MDF, се отнасяйте с грижата с цялата грижа и строгост. След като сте се изкъпали или случайно сте намокрили плот, не забравяйте да го избършете с парцал. Почистете вентилацията, поставете отработената вентилация, не трябва да се позволява постоянно да задържа излишната влага в банята. Освен плота, избършете и мивката, краищата на банята и умивалника. Помнете влажността - първият враг на мебелите от ПДЧ и МДФ, особено мебелите от ПДЧ. Ламинираната повърхност спестява слабо.

Голяма част от интернет са домашно приготвени, които питат как да направят плот под мивката и пералня със собствените си ръце. Инициативата, разбира се, е интересна, може би ще отговорим на този въпрос в следваща публикация, така че бъдете в течение.

В заключение отбелязваме, че дори в малка, дори и в голяма баня, централният елемент на интериора, освен банята, може да бъде плот под мивката и пералня. Този комбиниран дизайнерски елемент ще се превърне не само в декорация на стаята, но и в нейния интегрален функционален компонент. Остава само да го изберете и инсталирате правилно, но точно тук могат да възникнат проблеми!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини