Всичко за пералните машини

Водна лилия мивка над пералня

мивка над пералнятаСъздавайки дизайнерска композиция на вашата баня, трябва да обмислите много. Обикновено баните в руските апартаменти са малки, така че при поставянето на интериорни елементи трябва да правим сериозни изчисления, но днес дори не искахме да говорим за това. В момента ни интересува повече възможността да инсталирате пералня под мивката на водна лилия, как да го направите и какви „клопки“ съществуват? Нека се опитаме да го разберем.

Възможна ли е подобна инсталация?

Като приблизително сметнахме височината на пералнята и „изпуснем“ още 20 см към нея, получаваме височината на бъдещата мивка. По принцип за възрастен е нормално, не е нужно да отскачате, за да се миете. Но това не е достатъчно, за да вземете решение за поставянето на машината под мивката. Какво трябва да се помни при изпълнението на такъв проект?

 1. Мивката трябва да бъде достатъчно дълбока, така че да може да се мие нормално, без да се пръска вода в цялата баня. В същото време тя не трябва да бъде твърде дълбока, в противен случай ще трябва да бъде окачена твърде високо от пода.
 2. Пералнята под мивката не трябва да стърчи извън границите на мивката на водната лилия. В противен случай водата ще падне върху корпуса на шайбата, което е изпълнено с късо съединение на електрониката на контролния панел.мивка над шайбата във вътрешността
 3. Необходима е малка пролука между мивката и капака, така че вибриращият корпус на шайбата по време на работа да не повреди водопроводите и приспособлението.
 4. Пералнята ще заеме цялото пространство под мивката, така че трябва да инсталирате специален сифон. Под него ще трябва да оставите малко място.
 5. Входът на смесителя също ще изисква малко място, трябва да се изчисли предварително.

Обикновено всичко се свежда до размера на малка баня. Би било изкушаващо да изберете най-общата лилия водна лилия и да сложите под нея стандартна пералня. Но, като правило, има твърде малко пространство между стената и душ кабината. Човек трябва да прави компромиси не само по отношение на размера на мивката, но и по отношение на размера на пералнята.

Поставянето на мивка над пералнята е напълно възможно, но само инсталирането, с очевидна простота, почти винаги е изпълнено с проблеми, много от които, за съжаление, ще трябва да бъдат решени по пътя.

Ще се побере ли някоя мивка?

За да приложите замислената опция за инсталиране на пералнята под мивката, ще трябва внимателно да изберете мивката. Стандартната "водна лилия" има дълбочина 20-25 cm. Пералната машина може да има дълбочина от 45 см, тясна около 35 см. Оказва се, че тялото на машината ще стърчи напред с поне 10 см. Това категорично е неприемливо. "Водна лилия" е избрана с голяма дълбочина и компенсира източването. Мивки, изтичането на които се намира в центъра, няма да работи.

Дълбочината на мивката трябва да бъде съпоставена с дълбочината на пералнята, но не забравяйте да оставите място под тръбата за източване, сифона и смесителя. Нека да видим какви съвременни модели мивки с водна лилия са подходящи за монтаж над пералнята.

 1. Santek Pilot-60. Квадратна мивка за керамика с компенсиран отвор за оттичане и преливник. Доста удобно е да се мие в него, тъй като има оптимална височина 17,7 см. Дълбочината на мивката е 58,9 см, което ви позволява да поставите пералня под нея. Ширината на керамичния продукт е 60,3 cm.
  мивки за пералня
 2. Болеро. Достатъчно удобна мивка, която е направена специално за монтаж над пералнята. Продуктът се състои от фаянс и има заоблена форма. Отводнителният отвор се измества под специален сифон, има отвор за преливане. Височината на мивката е 15 см, което е достатъчно за удобно измиване. Дълбочина - 60 см, ширина 64 см, е трудно да се побере в малка баня.
 3. Dial. Почитателите на квадратни и плоски форми може да харесат тази мивка.Височината й не е много голяма - 14 см, но тя е напълно пригодена за монтаж над пералнята. Можете да поставите под такава мивка не само тясна, но и стандартна шайба, тъй като нейната дълбочина е 57 см, а ширината - 63 см.
  Наберете мивка с водна лилия

Инструкция за монтаж

Първо трябва да направите всички необходими измервания и да се уверите, че мивката се вписва добре както по ширина, така и по височина. Правим скица, върху която отразяваме всички размери. Точно на стената правим маркировки за дупките. Ще се нуждаем от дупки за крепежни елементи, върху които ние от своя страна ще монтираме мивка.

Стената е залепена с плочки, така че дупките трябва да се пробият с конвенционална бормашина със специална бормашина с изключена бормашина. След като направите дупки, инсталирайте крепежите и окачете мивката. За пореден път правим измервания и се уверяваме, че корпусът на пералнята без смущения влиза под него и нищо не му пречи, включително дренажната тръба.

инсталирам сифон за пералняи след това смесителя. Организираме входа на миксера. Опитайте се да поставите маркучите компактно, така че да не влизат в контакт с корпуса на пералнята. След това поставяме пералнята. Ние се уверяваме, че нито сифонът, нито маркучите, нито канализационната тръба пречат на поставянето на корпуса. Първо свързваме пералнята към канализацията, а след това към водоснабдяването. Свързваме пералнята и проверяваме нейната работа.

Подходящи модели перални машини

Както се вижда от нашия разказ, има различни черупки от водни лилии. Сред такива фаянсови продукти има модели, които могат да се поберат във всяка пералня, но, за съжаление, те не винаги могат да бъдат окачени в малка баня. Ако сте принудени да вземете малка мивка, ще трябва да потърсите по-компактна пералня с малка дълбочина. Ето няколко примера.

 1. Eurosoba 1100 Sprint Plus. Пералня, която има размери само W x D x H - 46 x 46 x 68 см. Тя може да бъде натъпкана дори и под малка мивка, но само тя има товар от 3 кг и е доста скъпа. Средната му цена е 950 долара.
 2. LG F-10B8SD Тази пералня има по-висок ръст от Eurosoba, но има по-малка дълбочина от само 36 см. Максималното натоварване е 4 кг, което е доста малко, особено за семейство от 3-4 души. Цената е 306 долара.
  Перални машини под мивката
 3. Bosch WLG 2416 S. Доста висока автоматична машина, която обаче има дълбочина само 40 см. Има товар от 5 кг и скорост на въртене до 1200 оборота. Средната цена е 340 долара.

За да обобщим. За да инсталирате шайба под мивката водна лилия, се нуждаете от тези два предмета, които да съвпадат помежду си и заедно трябва идеално да отговарят на размера и интериора на банята. Мивката в комплект с пералня може да улесни решението, но тези артикули рядко се продават заедно. Бъдете внимателни, стриктно спазвайте инструкциите за монтаж и много скоро мивка ще виси спретнато във вашата баня, а пералнята ще „усука прането“ отдолу. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини