Всичко за пералните машини

Плюсове и минуси на двигателя с директно задвижване в пералня

Плюсове и минуси на двигателя с директно задвижване в пералняПроизводителите интензивно популяризират инверторния двигател и директното задвижване на двигателя на пералната машина, възпроизвеждайки безспорните му предимства пред моделите на колан. Но често мълчат за недостатъците на съвременните машини, значителни рискове и големи надплащания. Предлагаме да разберем дали да се доверите на рекламата. Нашият подробен преглед на минусите и предимствата на безвременните агрегати ще ви помогне в това. А за десерт - топ 5 на най-добрите автомобили с директно задвижване.

Основните предимства

Системата за директно задвижване се отличава с липсата на задвижващ колан. Барабанът е монтиран директно върху вала и няма нужда от междинна връзка. Всичко това позволява на машината да достигне нови мощности.

 1. Издръжливостта на двигателя. Инверторните двигатели, за разлика от индукционните или колекторните двигатели, нямат части за триене - четки, поради което те са по-издръжливи и надеждни. Това се потвърждава от 10-годишната гаранция на двигателя на производителя. Вярно е, че гаранционният срок не се отнася за други части.
 2. Тих. Директното предаване отлично влияе на нивото на шума. Така че, без колан и четки, вибрациите и шумът по време на работа на машината са многократно по-ниски.
 3. Ефективност на измиване. Моторът без четка се управлява електронно и може да спре рязко, бързо да ускори и да се върти в двете посоки. Всичко това ви позволява по-добре да измиете и изстискате прането.
 4. Висока скорост. Споменатата по-горе способност за рязко завъртане на барабана също намалява общата продължителност на измиването. Поради бързия набор обороти и бързото измиване, режимите се програмират за експресни цикли.
 5. Енергийна ефективност. Колкото по-малко елементи са в системата, толкова по-малко енергия се изразходва за нейното функциониране, следователно липсата на колан има положителен ефект върху консумираната от машината електроенергия.

Има още един плюс - автомобилите с директно задвижване могат да „разчитат“ теглото на зареденото пране и да контролират мощността на пране, достатъчна за пране.

основни предимства на директното задвижване

Основното е, че няма нужда постоянно да сменяте разкъсан колан. Освен това, при презареждане на барабана или рискувайки дисбаланс, системата предупреждава с грешка и не продължава да работи до плачевен край, Сред предимствата са намалените размери на шайбата, тъй като липсващата шайба и колан правят машината компактна и по-удобна за използване.

Основни минуси

Колкото и да са привлечени тези предимства, не трябва да забравяме за клонките. Като изгубите от тях поглед, можете да получите от директно предаване само голямо надплащане. Говорим за следните пропуски на производителите.

 • Носещ товар. Когато няма допълнителна опорна точка - задвижващият колан, целият товар отива към лагерите и уплътненията. Всичко това води до бързо износване и необходимостта от редовна подмяна.
 • Уязвим двигател. При директно задвижване електродвигателят е разположен под резервоара и дори и най-малкото изтичане на уплътненията ще доведе до сериозни проблеми, Десетгодишна гаранция за такива щети не важи и ремонтите ще бъдат много скъпи.
 • Чувствителна електроника. Инверторният мотор се управлява от сложна система от триаци, която чувствително реагира на всякакви напрежения в мрежата. И ако стабилизаторът не е свързан към машината, можете значително да похарчите пари за ремонти.

Причината за тези недостатъци се крие в лошо замисления дизайн, който не беше напълно подготвен за свалянето на колана. Вероятно е в бъдеще производителите да отстранят всички недостатъци. Но докато скъпите, безвремие машини обикновено са много ненадеждни и лесно текат, когато тече вода.

Разгледайте популярни модели

Споменатите плюсове и минуси са характерни за всички автомобили с директно задвижване и ако предимствата привличат повече - изберете сред широка гама от съвременни модели. Вярно е, че не трябва да купувате първата машина, която се предлага с стикера „DirectDrive“.Не цялото оборудване е достойно за внимание, затова първо разгледайте топ 5 на най-добрите перални машини от този тип:

 • LG F-10B8QD. Предният модел от 7 кг с електронно управление и цифров дисплей отваря оценката. Това е „златна средна“ с оптималното съотношение цена и качество. Така че, за добра цена малко над 20 хиляди рубли, можете да получите измиване от клас А, въртене на 1000 оборота, икономична консумация с консумация на мощност A ++, повишена сигурност и 13 режима.

Този модел има таймер за забавяне за стартиране от 19 часа, както и удобен люк с диаметър 30 ​​см и отваряне на вратата на 180 градуса.

 • LG F-12B8WDS7. Следващият LG има сходни характеристики, който се различава от предишния с по-малък капацитет до 6,5 кг и невероятна компактност с дълбочина 44 см. Има и други предимства: скорост на въртене от 1200 оборота, звуков съпровод, самопочистващ се барабан и мобилна диагностика Smart Diagnosis. Потребителите също така отбелязват вида на барабана и уникалната технология „6 движение на грижите“.
  LG F-12B8WDS7 LG F-10B8QD
 • LG F-2J5NN4L. Той има двигател с директно задвижване и LG F-2J5NN4L. Този сребърен модел с товар до 6 кг и сензорни контроли. Останалата машина повтаря силата и възможностите на своите „сестри“: въртенето е възможно до 1200 оборота, вариращи температури на водата, барабан с мехурчета и 13 програми. Единствената разлика е пълната защита срещу течове на вода.
 • Samsung WW70K62E09WDLP. Samsung предлага машината по-мощна и по-функционална. Първо, капацитетът е 7 кг с възможност за презареждане на спално бельо по всяко време по време на пране. Второ, висок клас на енергийна ефективност A +++. Трето, разширен списък с режими с детска програма, пара, накисване и икономичен цикъл. И, разбира се, водещите технологии на Samsung с екологично почистване, миене на мехурчета, барабан Swirl Drum и 24-часов отложен старт.
  Samsung WW70K62E09WDLP LG F-2J5NN4L
 • BEKO WDW 85120 B3. Водещата характеристика на този модел е наличието на режим на сушене до 5 кг пране. Това е полезно допълнение към 8 кг капацитет, ускорено въртене от 1200 оборота в минута, 16 програми, забавен старт за 24 часа и керамичен нагревател тип Hi-Tech. Но има няколко недостатъка: нисък енергиен клас (B) и широк калъф с дълбочина 54 cm.
  BEKO WDW 85120 B3

Трябва да се разбере, че двигателят с директно задвижване не е определяща характеристика при избора на пералня. По-добре е да обърнете внимание на марката, мощността, полезната функционалност и гаранционния срок. Тогава безвременното предаване ще облекчи неприятните изненади и ще улесни работата на машината.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини