Всичко за пералните машини

Отзиви за шайба за директно задвижване

перална машина с директно задвижванеПрез последните седем години рекламодателите активно популяризират перални машини с директно задвижване, като се опитват да похвалят предимствата на тази технология срещу машините с класически колан. По тази тема беше казано толкова много, че за обикновения потребител вече е невъзможно да разбере какво е вярно и какво е измислица в този масив от информация. За да „отделим зърното от плявата“, нека да разгледаме отзивите на потребителите, които всъщност са използвали такива перални машини, какви са техните впечатления?

LG E1096SD3

Лариса Алексеева

Дата на придобиване: 20 март 2013 г.

Плюсове: слаб шум, слаба вибрация

LG E1096SD3Недостатъци: прахът не се набира добре

Това е втората ми автоматична пералня, преди това беше Ardo, тя работеше правилно 10 години. В мола продавачите похвалиха LZ с директно шофиране и решиха да се доверят. За 2 години употреба почти не възникнаха проблеми. Новата кола е очевидно по-тиха от стария Ардо, въпреки че поставихме Фалшивите на същото място, където стоеше Ардо. Единствено фината тавичка за прах се притеснява, той отказва да „изяде“ малко прах, колкото повече гранули, толкова по-лошо оставя тавата. Реших проблема, като купих финозърнест прах, сега всичко е наред.

Марина Антонова

Дата на придобиване: януари 2014 г.

Предимства: красива, сама тежи спалното бельо, не вдига шум по време на миене и предене.

Недостатъци: гаден звук при наливане на вода.

Никога не съм имал късмет с перални машини, това е третото през последните шест години. Купих първата пишеща машина при продажбата на оборудване от Indesit. Година по-късно тя хвърли двигателя и електрониката, поправяйки скъпо - го изхвърли. Тогава тя купи машина на Атлант, там платка изгоря след година и половина, майсторът обясни, че ремонтът ще струва 7 хиляди, въпреки че колата ми струва 10 хиляди, така че трябваше да я дам за резервни части. Сега използвам LG E1096SD3 с директно задвижване, страхувам се, че ще се счупи, но засега всичко е наред.

Честно казано, когато си купих, първо обърнах внимание на външния вид. Машината е красива, хареса ми и тогава разбрах за директно шофиране и други звънци и свирки. Изтрива се доста качествено, но гадният звук дразни, когато приемате вода. Само за този звук снимам с пишещата машина една точка, така че оценката ми е 4.

LG F1495BDS

Лиза Попрядухина

Дата на придобиване: 2 февруари 2015 г.

Предимства: огромно зареждане, нещата са много чисто измити, на пара.

Недостатъци: шум при 1400 оборота в минута, харчи много вода, много скъпо.

LG F1495BDSПералнята LG F1495BDS с директно задвижване, която получих от родителите си (представена за моя рожден ден). Разпознах цената, тъй като веднага ги скарах, че са похарчили толкова много. Колкото и прекрасна да беше колата, аз самият не бих платил толкова пари за нея. Натоварването в колата е само спад, след стария ми 4,5 кг Electrolux, можете поне да влезете в барабана. Измих две черни якета наведнъж, така че по принцип все още беше възможно да се пълнят неща, барабанът не беше напълно напълнен.

Приспособих се да използвам функцията "обработка с пара", след нея веществата се лесят много лесно. Между другото, понякога изсушавам нещата, пускам ги на улицата и забравям за тях, тогава те стават като кол. Слагам го в машината, слагам обработката с пара за 15 минути и след това под ютията - сладка сделка. От минусите мога да различа шума по време на цикъла на въртене и високите разходи за вода (сега водомерът се обвива значително повече). Пералната машина обаче получава оценка 5, но с дълъг минус.

LG F12U2HDM1N

Албина Егошина

Дата на придобиване 28 октомври 2015 г.

Плюсове: тихо, има сушене.

Недостатъци: при мен не е обичайно деликатното измиване.

LG F12U2HDM1NИсках пералня LG с директно задвижване, разгледах много опции. После погледна Отзиви за LG пералня и накрая се спряхме на модела LG F12U2HDM1N. Привлече ме преди всичко фактът, че този модел, освен директно задвижване и куп функции, има и пълноценна, добре работеща сушилня. И всичко това за 45 000 рубли. Пералнята работи необичайно тихо, дори малко се уплаших, ако не се беше счупила, но не, почисти всичко качествено.

Единственото нещо, което не ми хареса, беше липсата на режим на „деликатно измиване“. Измих си ризи и блузи в този режим, когато имах машина Indesit. F12U2HDM1N има режим на "нежно измиване", но това е съвсем различно, ризи са лошо измити и изобщо няма блузи. Ще се опитам да експериментирам с други програми за миене, може би мога да взема нещо. Оценявам модела с пет.

LG E10B8ND

Татяна Пученкина

Дата на придобиване: октомври 2014 г.

Предимства: висококачествени гащи, не трака по време на миене и предене.

Недостатъци: гадна мелодия за завършване на измиването.

LG E10B8NDНе сме фенове на марката LG, но тук решихме с баща ми да си купим кола LG E10B8ND, тъй като ни харесаха цената и пълнежът. Сега съветвам всички приятели перални машини с директно задвижване, те наистина са по-спокойни. Използвах Electrolux, и Bosch, и Indesit, това се оказа по-тихо от всички. Бях доволен от въртенето, специално настроих въртенето на осемстотин оборота - прането беше почти сухо, въпреки че беше възможно да се зададат 1000. На други машини, при 800, той потиска много по-лошо.

Силно не харесваше мелодията на края на измиването, ужасно дразни, че е невъзможно да се напише нещо неутрално, но не и тази лепкава фигура? Като цяло мисля, че те са похарчили парите не напразно, колата заслужава добра оценка.

Евгения Малигина

Дата на придобиване: 18 февруари 2015 г.

Предимства: има автоматично претегляне, отброяване, изтрива добре нещата на децата.

Недостатъци: контролът на звука не е заглушен.

Ще започна с минусите, тъй като не са много. По същество минус само един, но е важен - машината трепне много при настройка на програмата, започване и приключване на измиването. Бебето ми е много уплашено от тези звуци, но не мога да направя нищо, мога да ги чуя из целия апартамент. Проучих инструкциите, опитах се да намеря как да изключа звука, намерих процедурата, но звукът все още остана.

Сега за плюсовете. Пералнята изразходва малко вода поради автоматично претегляне. Директно наблюдавах, когато има малко неща в барабана, той излива малко вода, когато има много неща и се налива повече вода. Обикновено слагам минимум във барабана, тъй като често ми се налага да мия нещата на бебето. Измива перфектно, показва на дисплея колко е останало до приключване на измиването. Оценка - 5.

LG F10A8HDS

Елена Ивановна

Дата на закупуване: 1 септември 2015 г.

Предимства: просторен барабан, можете да добавите спално бельо преди края на измиването, изстисква много добре.

Минуси: шумни работи.

LG F10A8HDSКупих този модел вместо немска кола, която работеше 14 години. Конкретно помолих продавача да ми намери по-тих модел, в крайна сметка почти върнах машината обратно. Работи доста шумно, отиде при съседа (нейния Ардо) и се успокои, колата й дрънка много по-силно. Иначе съм доволен от колата, много програми за пране, автоматично претегляне, много спално бельо, можете да миете големи и обемни неща.

Много доволен от програмата за бързо измиване. Времето за измиване отнема много малко, а качеството на измиване на височина. Хареса ми и режимът на спортно облекло, анцугът се мие нежно и се мие перфектно. По принцип не върнах колата, ще я използвам. Оценявам добре модела.

В заключение отбелязваме, че потребителите имат общо взето добро мнение за всеки от представените модели перални машини. Технологията за директно задвижване наистина прави автомобила по-тих, но не от много. Някои потребители не усещат разликата, въпреки че при някои успешни модели нивото на шума е намалено с една четвърт.

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Вик Vic:

    Имам LG машина с директно задвижване от около 3 години. Той работи не по-лошо от предишния (Indesit). Шумът по-малко се разклаща по-малко. Повече или по-малко не скъпо. Макар и напълно доволен от нея.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини