Всичко за пералните машини

Как да се проведе независим преглед на пералнята?

Как се провежда независим преглед на пералняАко сте купили шайба, която по време на работа се оказа дефектна или дефектна, но продавачът отказва да вземе стоките обратно и да върне парите, трябва да донесете „трета страна“. Най-надеждният и лесен начин е да се проведе независим преглед на пералнята. С негова помощ пострадалата страна в лицето на купувача може да докаже, че първоначално домакинските уреди са били с лошо качество, а магазинът или производителят е виновен за това. Как се иска обективното мнение на специалисти, колко струва процедурата и какъв е резултатът?

Защо се прави?

И купувачът, и продавачът могат да поискат независима проверка - страната, която не е съгласна с иска. Но това не означава, че могат да се купят експерти: комисията обективно оценява състоянието на домакинските уреди и издава подходяща присъда. По правило специалистите трябва да отговорят на редица въпроси.

 • Качеството на пералната машина ли е?
 • Има ли фабричен дефект?
 • Какъв вид повреди има и какви са причините за появата им?
 • Ремонтът извършен ли е преди и колко добре?
 • Има ли смисъл да ремонтирате машината или вече не е препоръчително?

Издадената експертиза има юридическа сила и може да се използва в съда като доказателство.

С увеличаващите се сега продажби на нискокачествено оборудване и фалшификати под добре познатите марки на честен купувач, само независим преглед може да спести. Ето защо, ако ръководството на търговския обект не иска да осъществи контакт и да разреши спора по мирен начин, е необходимо да се изисква участието на специалисти, за да разрешат спора. Ако в заключението напишат, че няма вина на потребителя, продавачът ще бъде длъжен да признае, че клиентът е прав, да размени стоките за нова или да върне парите за покупката.на какви въпроси отговаря изпитът

Но резултатите от проверката ще докажат коректността на купувача само ако всички изисквания, установени от закона и правилата на процедурата, се спазват по време на процеса на проверка. Само надеждна компания може да даде обективна и достоверна информация, която ще докаже факта на производствен дефект или друга повреда по никаква вина на потребителя. Следователно е необходимо да се избират признати експертни организации.

Кой и къде се случва всичко това?

При тестване на пералня е необходимо да се вземат предвид много нюанси и дори неправилното транспортиране може да изкриви крайните резултати. Поради това се обръща много внимание на доставката на оборудване до сервизния център. Освен това, често самите експерти отиват при клиента и провеждат преглед на място. Но всичко е чисто индивидуално, тъй като сложните случаи се подреждат само при използване на определено оборудване, поради което машината се доставя директно в лабораторията.

Прегледът започва с проучване на цялата документация, издадена от магазина при закупуване на автомобил (информационен лист, ръководство за употреба, гаранционна карта).

Независим преглед на първо място определя причината за неизправността на шайбата. Същността на проблема и неговият произход са описани подробно и разумно в експертното мнение, което се издава на купувача и се превръща в доказателство за неговата правота (или неправилност). По правило една от четирите възможни опции за разбивка е посочена в окончателния документ.

 • Фабричен брак. Тук всичко е просто - цялата вина е на производителя, който първоначално е доставил магазина с нискокачествено оборудване. На купувача се връща изразходваните или предлагани пари за замяна на стоките с подобни на цена.
 • Неправилно транспортиране и инсталиране на машината. Не всички собственици на перални машини знаят, че машината е инсталирана само върху гладки хоризонтални повърхности с достатъчна твърдост.Освен това, често невежи хора, спестявайки от опитни специалисти по инсталирането, забравят да свалят транспортните болтове или земята. Всичко това води до разбивка и по-често не продавачът, но самият купувач ще бъде виновен.къде е изследването на СМ
 • Нарушаване на правилата за работа. Ако изследването покаже, че причината за повредата се крие в превишаване на максимално монтирания товар, използване в неподходящи условия или измиване на неща, които не са предназначени за машината, тогава истината ще бъде от страна на продавача. Никой няма да върне пари за машината.
 • Проблеми със софтуера на машината. Често контролната платка работи неизправно, което се забавя или „пропада“. Но тук всичко не е ясно: може да бъде както фабричен дефект, така и последствия от неправилна работа на оборудването.

Присъдата се издава от няколко експерти наведнъж, чиито лични подписи гарантират безпристрастност и достоверност на предоставената информация. Между другото, независимите изследователи са отговорни за тяхното мнение и, ако е необходимо, се призовават в съда, за да дадат показания.

В допълнение към факторите и причините за неизправността, което пречи на пишещата машина да функционира пълноценно, изследването предоставя други изясняващи данни. Основното е, че заключението съдържа подробно точна и достоверна информация, която ясно показва кой е виновен и кой трябва да коригира противоречивата ситуация.

Колко струва?

Цената на независимите изследвания варира. Компаниите определят индивидуални тарифи в зависимост от престижа на организацията и тяхното местоположение, Но ориентировъчните цени могат да бъдат разгледани на примера на московския клон на НП „Федерация на съдебните експерти”. Тук се провеждат всички видове прегледи, включително домакински уреди. Цените за прегледа са следните:

 • инспекция на пералня - от 3000 рубли;
 • проучване на сушилната машина - от 2500 рубли;
 • проверка на хладилно оборудване - от 5000 рубли.

Разходите за доставка се заплащат отделно.

Цената на "истината" е достъпна, още повече, че ако бъде открит заводски дефект или продавачът е виновен, последният може чрез съда да поиска компенсация за проверката. Основното е, че експертното мнение показва невключването на купувача в неизправността, съществуваща на техниката.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини