Всичко за пералните машини

Проверка на пресостата на пералнята - превключвател за ниво

Превключвател за налягане на пералняПревключвателят за налягане, той също е сензор за ниво и превключвател за ниво, е част от пералнята, която е отговорна за количеството вода, излята в резервоара. Ако тази резервна част се повреди, машината вероятно няма да може да изпълнява програми за пране. Тъй като в тях на различен етап трябва да се излее определено количество течност. Регулирането на количеството вода е много важно за работата на машината.

Всички автоматични машини, които се правят днес, имат сензор за ниво. Той може да проследи количеството вода в резервоара, като отчита обема на заредените неща за пране.

Какво заплашва отказ на превключвателя за налягане?

Обикновено неизправността започва да се появява, както следва:

 • Машината набира твърде много вода в резервоара.
 • Или обратното, пералнята излива много малко вода.
 • Също така изтритите елементи може да не са изтрити достатъчно.
 • Друга ситуация е възможна, когато в резервоара няма абсолютно никаква вода, но пералнята вярва, че е такава и включва нагревателен елемент (TEN). При такава работа може да се прегрее и да се провали.

Къде да купя превключвател за ниво?

Ако решите да промените сензора за ниво, тогава е препоръчително да използвате превключвател за налягане от същия производител като вашата пералня. В сервизните центрове и специализираните магазини можете да намерите най-широката гама от различни части.

Ако няма резервна част, тогава можете да направите покупка по поръчка. В този случай ще трябва да изчакате известно време, докато бъде доставено от склада или от фабриката на производителя. На съвременния пазар съществуват много марки, които произвеждат домакински уреди от този тип:

 • Ariston,
 • Siemens,
 • Indesit,
 • Bosch,
 • Ханс,
 • Zanussi,
 • Daewoo,
 • Algie,
 • Канди,
 • Атланта,
 • И други.

И всички тези производители имат свои фабрики и сервизни центрове, които се занимават с въпроси, свързани с перални машини на техните марки. Не се притеснявайте, ако вашата машина е повече или по-малко модерна, тогава можете да намерите частта за нея.

Също така за различни серии домакински уреди има различни опции за сензор за ниво. Видовете на тези сензори се различават по функционални характеристики. Една от най-често използваните опции за превключване на ниво е триконтактна. Не толкова често има двукамерен датчик за ниво на водата.

За да получите точно превключвателя за налягане, подходящ за вашата машина, трябва да запомните (или да напишете) производителя и името на серията.

Как да проверите сензора за нивото на водата?

Сензор за ниво на пералняЗа да проверите функционалността на релето за датчик за ниво на водата, изключете маркуча. За да направите това, ще трябва да стигнете до пресостата. Първо изключете захранването. Тоест, изключете щепсела. След това трябва да премахнете горната част на корпуса на пералнята. Нарича се още капакът. Капакът е фиксиран с два винта на гърба на машината. Развивайки ги, трябва леко да натиснете капака от предната страна на машината назад. След това той може лесно да бъде премахнат. В повечето перални машини превключвателят за налягане е разположен на една от стените на пералнята в близост до горната му част.

След като стигнете до сензора за ниво, ще трябва да го изключите от маркуча. Маркучът е фиксиран със скоба. Скобата може да се свали с помощта на клещи или просто на ръка. На мястото на този маркуч е да прикачите малък маркуч, който сте подготвили предварително. След това опитайте да го издухате. Но не много.

Когато контактите се задействат, можете да чуете щракване. Броят на кликванията ще зависи от това колко нива на вода предоставя вашата пералня за различни програми.

Също така трябва да разгледате тръбите и да се уверите, че те не са повредени. Ако възникнат повреди, тръбите трябва да бъдат сменени. Също така внимателно проверете контактите на превключвателя за ниво на водата. Ако са мръсни, те трябва да бъдат почистени. Ако се залепи, тогава най-добрият вариант е да инсталирате нов сензор за ниво.

Ако превключвателят за налягане е дефектен, тогава е по-лесно да го замените.Освен това новата, като правило, е доста евтина. А самата подмяна е много проста. За да ви улесним, добавихме видео за самозамяна на превключвателя за налягане:

   

65 коментара на читателя

 1. Граватар Анатолий Анатолий:

  Причината за грешката F08 беше неизправност на блока на входния кондензатор на захранващия кабел.

 2. Граватар Асел Assel:

  Какво означава E2.E9 На пералнята daewoo dwc-1212? И как да го поправим?

 3. Граватар Николай Николас:

  Добре, пералнята Candy C2 085R отива в канализацията по време на всяка програма, сензорът за ниво е взривен, контактите щракват, какви други могат да бъдат неизправностите, свързани с постоянното източване, на абсолютно всяка програма? Благодаря предварително!

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Това е грешка на дъската.

  • Граватар Андрей Андрю:

   По подразбиране маркучът за източване е прикрепен към гърба на машината под формата на контур. Няма нужда да го развивате и да го поставяте на пода. Често това е простата причина за постоянното изпускане на вода във всяка програма.

  • Граватар Иван Иван:

   При постоянно изпускане на вода може да се пробие седемклетъчен полупроводник, който включва помпа. Веднъж попаднах на факта, че изтичането се случи поради замърсения контакт на бравата на вратата (много стар индезит без дисплеи и самодиагностика).

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Необходимо е да гледате дъската, защото сигналът идва от нея.

 4. Граватар Алекс Алексей:

  Превключвателят за натискане натиска първия път (трябва да спре подаването на вода), но това не се случва. Когато налягането се повиши, щракнете втори път и клапанът за източване на вода се отваря. Водата се оттича и отново се излива.

  • Граватар Миша Миша:

   дефектен превключвател за налягане заменете

  • Граватар Сергей Сергей:

   Вижте проводниците от сензора за ниво към конектора на силовия модул. Или избор на последното. Или пресостат за подмяна.

 5. Граватар Иван Иван:

  махнах пресостата от LG, когато го разклатя, нещо вътре се притеснява ???

 6. Граватар Сергей Сергей:

  Здравейте, пералнята Gorenje WS43121 не винаги набира вода в резервоара. Заедно с набор от вода има изпускане. Програмата не се включва, няма завъртане. Понякога, вместо плавно завъртане в една или друга посока, двигателят трепва и спира рязко. Грешка 3, след това на дисплея се появява грешка 4. Извадих и проверих превключвателя за налягане. Когато духате в монтажа на превключвателя за налягане, се чува щракване, когато спрете да духате, се чува друго щракване. Непрекъснат ли е превключвателят за налягане и къде да потърсите неизправност?

 7. Граватар Артур Артър:

  Кажете ми, в пералнята водата не се загрява, имаше подмяна на нагревателя, програмата върви както обикновено и водата не се загрява

 8. Граватар Сергей Вас Сергей Вас:

  Всички препоръки важат за един тип превключвател за налягане? Има друг тип превключвател за налягане (например при VEKO SM). Струва ми се, че в него не се затваря контакт.

 9. Граватар Денис Denis:

  Издърпва лошо шайбата. Дори след 5 измивания. Както и да е, остава много пяна, помпата е нова, маркучите не са запушени, възможно ли е проблемът да се дължи на превключвателя за налягане ???

  • Граватар Иван Иван:

   Много прах и случайно почистване. Имате много отлагания от праха и дори да започнете измиване без прах, ще има много пяна от тези отлагания. Опитайте троен цикъл на почистване 1) цикъл на пране без пране, без изплакване вместо прах 1/2 пакет сода. 2) същия цикъл, но вместо прах, лимонена киселина (3 малки пакета, разтворени в литър вряла вода) 3) отново цикълът на изплакване, вместо 1/2 сода на прах (отстранете остатъчната киселинност след лимона). Содата предварително разхлабва отлаганията, което ги прави порести и подобрява разтворимостта на киселина. Всички професионални средства за депозити се правят на базата на сода, но са в пъти по-скъпи. Циклите на почистване не трябва да се правят твърде често 1-2 пъти в годината.

  • Gravatar Master Господарят:

   Ако SMA не изплакне добре, особено след като пишете за голямо количество пяна, тогава най-вероятно имате некачествен прах или изсипете прекалено много прах, тъй като към праха за SMA е добавена пенопласт. Така че няма голямо пенообразуване, тъй като излишната пяна с висока скорост на въртене на барабана може да попадне на контролното табло и други части на машината, които са под напрежение. Затова на първо място трябва да се намали дозировката на прах за пране до минимум. Но ако в този случай ще има много пяна, значи сте закупили нискокачествен прах или той е за миене на ръце.

 10. Граватар Юри жури:

  Добър ден Когато включите SM Hotpoint Ariston ARMXXD 1297 със сушене за 2-3 секунди, водата започва да се задава, въртенето на барабана. След това индикаторите на всички бутони на долния ред мигат на дисплея и грешка F08 светва. Барабанът спира, но има звук за изпълнение на програмата. Това се случва във всички режими, включително сушене. Неизправността се появи в процеса на измиване на пухеното яке с шампоан. Имаше изобилна пяна. Може би причината е тази? Благодаря ви!

  • Граватар Иван Иван:

   Indesites (Аристон също е Indesit) имат лоша електроника. Тази грешка може да бъде показана както поради дефектни кондензатори на филтъра, така и поради помпа за скъсяване или като цяло поради грешка в софтуера. Контролният модул без галванична изолация от мрежата + синхронизация на часовника на 50Hz от мрежата ... Тази електронна глупост също се продава на неподходяща цена! По принцип италианците добре нарязват тесто на невежи купувачи.

   • Граватар Сергей Сергей:

    Проверете нагревателя за теч.

 11. Граватар Владимир Владимир:

  Добър ден Моля, кажете ми, колата на баба ми, много съм свикнала с нея, не искам нова. Арт. Zanussi IZ-12. Със системата JetSistem. Проблем: в началото на измиването обикновено първо се оттича останалата вода, след което започва да се събира. така се случва, преди началото на приема на вода. Помпата работи, но няма вода и затова вероятно бръмчи. За около минута той изпомпва всичко и след това колата замръзва и преминава в режим на пауза. Не създава никаква грешка. Но благодарение на интернет намерих начин да го диагностицирам. На последния етап той генерира грешка E33, което означава неизправност на датчиците за ниво на водата. Какво следва? Как да бъде Да, колата също е в далечно предградие. Благодаря ви!

  • Граватар Иван Иван:

   Опитайте се да почистите разклоненията, водещи до превключвателя за налягане. Ако превключвателят за налягане е контакт, задействайте работата на контактите, като натиснете върху него (можете да използвате въздух от голяма спринцовка през маркуч от капкомер). Проверете кабелните връзки. Ако всичко е правилно, тогава управляващият модул вероятно не улавя работата на празен резервоар.

 12. Граватар Наталия Наталия:

  Здравейте Моля, кажете ми, с / машината Candy goy1050 показва F02, тя изтегля вода, без да спира, не започва да мие. Какво трябва да направя? Благодаря ви

  • Граватар Сергей Сергей:

   F02 - Проблеми с тахогенератора или електрическия контролер. Сигналът от единия не достига до другия.

  • Граватар Иван Иван:

   Най-вероятно четките на двигателя се износват, в резултат на което моторът не набира скорост. Машината разпознава това като неизправност на сензора за скорост (тахогенератор). Правилната подмяна на четката 90% ще излекува този проблем. Възможно е да има проблеми с тахогенератора. Започнете с четки (комплектът струва около 150 рубли), почистване на контактните подложки на ротора и отмиване на останалия графитен прах с четка за твърда боя, потопена в ацетон (не пълнете с ацетонови намотки), след което използвайте нулева лента с шкурка, обърната към четките, за да работите върху повърхността на новите четки , Ако след това грешката не изчезне - сменете тахометъра.

   • Граватар Константин Constantin:

    И тогава има четки, ако човек каже, че колата непрекъснато събира вода. Реле за налягане.

 13. Граватар Майкъл Майкъл:

  Здравейте, кажете ми, машината не събира достатъчно вода в момента на измиване. Възможно ли е да се коригира по някакъв начин? Благодаря ви

 14. Gravatar Vital жизненоважен:

  Моля, кажете ми, че източващата помпа не работи, докато източва малко вода. как да го поправя? Пишеща машина LG.

 15. Граватар Сергей Сергей:

  ЗдравейтеМоля, кажете ми как да реша проблема? Пералнята LG WD-80154N служи вярно повече от 10 години (подменени бяха само помпата и десет), но наскоро се появи неприятност: когато останат около 3 минути до края на цикъла, таймерът се връща на 13 минути и едновременно се източва и изтегля вода. , Машината бръмчи, но барабанът не се върти. Трябва да изключим мрежата и прането да не бъде напълно извадено. Как да поправя повреда, кажете ми дали можете? Благодаря ви предварително.

  • Граватар Виталий Виталий:

   Имам същата машина. Проблемът е, че не може да завърши измиването. Помпата изпомпва вода много дълго време и таймерът замръзва около 3 минути, най-вероятно превключвателят за налягане е повреден, ще гледам.

 16. Граватар Алекс Алексей:

  Здравейте, машина Ariston ATD 104. Грешка F-08 по време на измиване и дори само в режим на въртене. Кажи ми, моля те, какво е?

 17. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Здравейте Моля, кажете ми, машината Indesit първо изтрива нормално, достига до режима на изплакване и спира. Показва грешка f10. Благодаря предварително!

 18. Граватар Александър Александър:

  Добър ден, моля кажете ми, машината Kandy вдига вода до барабана и спира. И се чува звук, сякаш нещо се върти вътре. Не прави нищо друго. Какво е това?

 19. Граватар Елена Елена:

  Кажи ми, моля те. На пералнята, когато се включите в контакта, след половин минута, две лампи за таймер за забавяне и светкавица за бързо измиване и след това стартирайте. Разбрах правилно, че това е грешка F10? Автомобил Ariston AVSL109R. Датчик за ниво ли е? При стартиране той издава шум (сякаш се излива и източва), но няма вода и барабанът не се върти и това е всичко. Наливах вода отделно - тя се оттича нормално.

 20. Граватар за за:

  OE грешка на LG какво да правя?

 21. Gravatar Anonymous анонимно:

  Как мога да проверя превключвателя за налягане? И щракна само веднъж. Работи ли или не?

 22. Граватар Александър Александър:

  Стара машина Samsung изтегля водата нормално, изтрива се нормално, изплаква се нормално, въпреки че може да се изплакне веднъж или може би три. И въртенето не включва, въпреки че някои процеси вътре се случват, след това виси. Ако след това включа само въртенето, той виси веднага. Почистих всички маркучи, проверих помпата, свалих пресомера, сякаш работи, защото по време на измиване и изплакване водата се оттича и пълни и защо въртенето се проваля? Все пак подозирам датчик за ниво на водата, нали? Ще бъда благодарен за отговора.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Имам същия проблем, ако СМ отпадна от нивото. В началото на въртенето той отива "за излитане" и за да не се счупи барабана, той "виси". Опитайте да нивелирате машината по ниво.

 23. Граватар Александър Александър:

  Приятели, машина Miele, превключвател за налягане на дъската. Необходими параметри на Pressstat или къде да закупите аналог?

 24. Граватар Денис Denis:

  Машина Bosch maxx 5.
  Не се събира вода.
  Колата се върти на сухо.
  Какво може да бъде?
  Мрежата е чиста.
  Налягането е добро.

  • Граватар Богдан Богдан:

   клапан
   Превключвател за налягане
   Блок за управление

 25. Граватар Алекс Алекс:

  Indesit 4105, водата се набира, веднага има изтичане и всички светлини мигат. Какво е това?

  • Граватар съсед Съседът:

   Имам същия проблем и при Indesit W181. Събира се и веднага се слива, а превключвателят на режима щраква в кръг. Още не мога да разбера нищо. Намерили ли сте причина?

   • Граватар кулибик kulibik:

    Същият проблем! Ако сложите миене - вода се събира, всички светлини се сливат и мигат. Ако изплакнете, завъртите или източите, програмата се изпълнява, но се получава същия ефект на осветление. Трябва да го "измием", докато изплакваме, все още не можем да намерим проблема.

   • Граватар Сергей Сергей:

    Вижте завоя на маркуча за източване, не по-нисък от 90 см от пода.

 26. Граватар Евгений Юджийн:

  CM LG изтрива, изплаква, но няма спин при източване на водата, дрънкалката провери помпата чиста, дюзите са чисти, тестваните на панела показват, че резервоарът е празен, резервоарът е празен. Мъртва ли е тази помпа или превключвател за налягане?

 27. Граватар Юри жури:

  Samsung WF7520 не достига максималната скорост на въртене (двигателят и тахометърът работят). Проблемът се решава чрез издухване в превключвателя за налягане DN-S14. Промива се и тръбата от превключвателя за налягане към камерата. Проблемът в това ли е?

 28. Граватар Валери Валери:

  Приятели! Кажете ми как да реша проблема. Пишеща машина Samsung Diamond 6.0 кг. Тя отслужи 8 години без никакви оплаквания, тъй като семейството ежедневно и няколко пъти прави голямо измиване. И както трябва да бъде, лагерите са износени. Наречен на майстора, това чудовище свали резервоара и отнесе със себе си. Пристигнах три дни по-късно и каза: Замених кръстовището, лагерите, маслото! Взех много пари от майка ми. Добре, мисля какво стана, какво се случи. Ежедневното измиване мина и проблемите започнаха веднага, започнаха да избиват грешка 5d, близо до края на измиването. Това предполага, че машината е много пяна. Но всъщност не е така. Свикнали с такова измиване! Но тогава започна шумът от лагери и машината започна да галопира като кон. Надохнах се от всичко това, той реши да оправи нещо, което майсторът на горкото не може да направи. При разглобяването установих, че той не е сменил кръстовището, замени само един (основен) лагер, постави маслоуплътнението най-евтино, не приложи грес към уплътнението на маслото (съдейки по много голям изход по оста на кръста). Като цяло той направи всичко сам: замени кръстовище + три мега скъпи болта, роден маслен уплътнител, два лагера! Сега машината работи много тихо, но проблемът с 5d остава. Кажи ми, какво би могъл да навие този господар? Как да отстраним проблема?

 29. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Пишеща машина SAMSUNG, изсипете кофа с вода и след това се изсипва сама и така се изтрива нормално.

 30. Граватар Алекс Алекс:

  Пишеща машина Candy CS 105 TXT, c преди седмица по време на цикъла на въртене започна да дава грешка 3. Почистих филтъра - няма резултат. Смених помпата - тя работеше няколко дни и отново грешка 3. В същото време основното тяло на водата се източва, след това се разклаща дълго време и влиза в грешка. Когато отворите водния филтър, се изсипват 50-100 мл. Какъв може да е проблемът?

  • Граватар Виктор победител:

   Добър ден
   Същият проблем. какво намери?
   Кажи ми, моля!

 31. Граватар Владимир Владимир:

  Добър ден Моля, кажете ми каква е причината, машината Atlant, излива много малко вода, изтрива и изплаква почти сухи дрехи?

 32. Граватар Николай Николас:

  LG работи добре преди да започне изтичането, но когато му дойде времето, възниква бръмчане и помпата не се включва. След обеззаразяване, понякога многократно, помпата работи и след това всичко върви както трябва до края или до следващото източване. Ако не се е случило, тогава след бръмчане се появява грешка в OE.

  • Граватар Евгений Юджийн:

   Сменете изпускателната помпа.

 33. Граватар Фатима Фатима:

  Добър ден Моля, помогнете да го разбера! Indesit IWSC 6105. Първо, пауза / старт, след това, след като настроите програмата за пране, всички програми мигат и изплакнете и завъртете. И замъкът изобщо не свети, какво може да бъде? Машината работеше една година, след това около две години изобщо не я използвах.

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Има две причини:
   първо - фърмуерът е полетял;
   вторият е дефектен процесор.
   В първия случай опитайте да опресните. Ако това не помогне, сменете процесора.

 34. Граватар Александър Александър:

  Помпата на вода спря на Samsung. Причината е издухан проводник между намотките на помпата. Елиминиран чрез запояване. Помпата стартира, но след второ понижаване се чу звук, подобен на експлозия. Проверката установила, че намотката на помпата е изгоряла. Бобините бяха заменени с нови, но не се доставя мощност. Не бяха открити визуално изгорели проводници. Моля, кажете ми каква е причината? Благодаря ви

 35. Граватар Валера Валера:

  Здравейте Кажете ми какъв е проблемът? Пералня Ардо. Включете измиването, машината започва да настройва водните импулси. Тоест, струята, тогава не. След определен период от време. Кой ще ви каже къде да копаете по отношение на ремонта?

 36. Граватар Андрей Андрю:

  Добре дошли! Кола Siemens 10-16.При миене дава грешка номер 18! Почисти маркуча за изпускане и помпата - не помага! Какво да правя

 37. Граватар Наталия Наталия:

  Здравейте Кажи ми каква е причината? Машината изтрива, изплаква, напълва и източва вода, но не изтича. Всички тръби бяха проверени, помпата беше продуха и филтърът беше почистен. Но спин няма. Zanussi Aquacycle 800 Fa832

 38. Граватар Сергей Сергей:

  Пишеща машина Indesit W105TX. Измиването започва, но не отива за изплакване и въртене. Случва се никаква програма да не започне изобщо. Понякога се стартира (не се изплаква и не се извива) и софтуерното копче щраква в кръг. Като цяло живее собствения си живот. Кажете ми, каква може да е причината? Машината е стара. Мина около 11 години

 39. Граватар Владимир Владимир:

  Добре дошли! Candy Grand Evo! Изтрива се, тъй като става въпрос за въртене, дава грешка e03 и e16! Проверен помпата (работи). Изключвателят за налягане сякаш щраква, когато духате в него, почиствате маркучите, издухвате канализацията! Когато машината работеше, изглеждаше, че някак не правилно запълва и източва водата! Дори по време на изпускането той бръмче на мястото на помпата, след почистване спря.

 40. Граватар Егения Egeniya:

  Здравейте Машина Hotpoint Ariston ARXL109. Излива много вода и след това се оттича. Но понякога работи правилно и се опитвам да прекалявам с всичко. Но изплакването винаги работи като часовник, без проблем. В превключвателя за налягане издуха - щраква. Какво да правя

 41. Граватар Роман Роман:

  Преставайки да се слее, пералнята започна да излива много вода. Както винаги: присъдата на господарите, бордът полетя, прессотат. Е, всичко е просто. Трябва да проверите предварителния регулатор така: включете машината, изключете маркуча от остатъка и го издухайте, ако гнездото спре, тогава измиването ще продължи. Така че няма налягане в камерата за компресия. Какво да направите, ако резервоарът не е сгъваем. Гответе 10 000 рубли, изрежете, лепете. Гаранция 3 месеца, според майстора. Току що почистих маркуча, взех жицата, почистих резервоара на компресора и го издух в маркуча. Машината е спечелила. Имам всичко.

 42. Граватар Игор Игор:

  Добър ден
  Indesit WISE10. Тествах всичко, което е описано на проблем F05. Не помага, т.е. докато без пране машината изтегля вода и се оттича напълно. Но щом се заредите, дори частично, източването не се извършва и същата грешка светва отново. Кажете ми, може би не всички причини за неизправността все още са посочени? С уважение.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини