Всичко за пералните машини

Проверка на съдомиялната машина при покупка

Проверка на съдомиялната машина при покупкаКогато купуват съдомиялна машина за първи път, мнозина не разбират как правилно да оценят състоянието и техническите характеристики на устройството. Не бива да се доверявате напълно на консултантите на магазините за домакински уреди, тъй като първият им приоритет е продажбата на оборудване, а не искреното желание да помогнете при избора. Как да проверите съдомиялната машина при покупка, уверете се, че тя ще отговаря на всички изисквания и желания, ще опишем по-нататък.

Откъде да започнете проверката?

Внимателно помислете за съдомиялната машина, която ви е необходима на изхода. Купувачът трябва да се увери, че пробата отговаря на всички спецификации, декларирани от производителя. След като разберете всички основни технически параметри, изучите функционалността на машината, оцените практичността на придобиването, е много важно да изберете единицата с необходимите размери. Само потребителят знае колко място в кухнята е запазено за съдомиялната машина и какви видове съдове ще трябва да се почистват в устройството.

След това трябва да разгледате тялото на машината, както и вътрешната камера за измиване за драскотини, вдлъбнатини, чипове, всякакви други механични повреди. Ако няма дефекти, пристъпете към проверка на кошниците за съдомиялна машина.

Огледайте кошниците

Стандартното оборудване на средна съдомиялна машина изисква две кошници. Този, който се намира отдолу, се характеризира с по-голям капацитет и се използва за тенджери, чинии, тигани и други големи предмети. Горната част е предназначена за зареждане на малки чинии - чинии, чаши, лопати и др. Възможно е също да почиствате чаши в нея, ако са фиксирани с държачи. Отделни модели съдомиялни машини са оборудвани с трети малък контейнер, използван за измиване на лъжици, вилици, ножове.

Дизайнът на кошниците и контейнера силно влияе върху качеството на почистващите съдове. Чудесно е, ако долният резервоар има сгъваеми държачи. Подобно допълнение ще даде възможност за „фина настройка“ на кошницата за ястия с различни размери. Правилно заредените прибори ще осигурят перфектното изхвърляне на всички замърсители.

По-добре е да се даде предпочитание на съдомиялни машини, оборудвани с три контейнера.

Отделна кошница за прибори е чудесно допълнение. Съдейки по отзивите на много потребители, техниката почиства ножове, лъжици и вилици много по-добре, ако се натоварят в специален отделен контейнер. Освен това вероятността да надраскате повърхността на останалата част от прибора с остри ножове на ножа или краищата на вилиците ще бъде намалена до нула. Също така в третия контейнер е удобно да се зареждат малки предмети, например детски аксесоари.огледайте кошницата на съдомиялната машина

По-добре е да изберете модели, които предполагат възможност за регулиране на горната кошница. Така че, променяйки височината на закрепването му, ще бъде възможно да увеличите долния контейнер за измиване на големи предмети.

Броят на пластмасовите елементи вътре в съдомиялната машина трябва да се сведе до минимум. Пластмасата под въздействието на агресивни почистващи препарати бързо губи свойствата си, става по-тънка, влошава се, което неизбежно води до повреда на части. По-добре е да се обърне внимание на модели, при които кошници, скоби и приспособления са направени от метал.

Не забравяйте да проверите колко свободно се вкарват кошниците в новата техника. Издърпайте всички контейнери, спуснете / повдигнете ключалките и т.н. Е, ако движението е свободно, кошниците „вървят“ безпрепятствено. Вратата на съдомиялната машина трябва да се затваря плътно и лесно. Ако неговото пляскане изисква усилия от вас, значи има фабричен брак.

Проверете дали всички кошници щракнат на мястото си. Тъй като горното работно колело е монтирано върху контейнера, е необходимо той перфектно да приляга към дюзата, която доставя вода.Не забравяйте да вземете предвид венчелистчетата на ключалката, те не трябва да имат издутини / вдлъбнатини, други дефекти.

Разглеждаме пълен комплект

За удобство на използването на съдомиялна машина е по-добре да изберете нов уред, оборудван с допълнителни аксесоари. Колкото повече „неща” са свързани с оборудването, толкова по-интересно и удобно ще бъде използването на устройството. За какви полезни допълнения говорим?

  1. Поставки за малки кухненски прибори. Обикновено те са представени с куки с различни размери и форми, където можете да се придържате към допълнителни елементи за почистване;
  2. Поставка за миене на чаши. Специален дизайн, върху който могат да бъдат окачени 4 високи очила. Добавката ще ви позволи да не се притеснявате за безопасността на крехките съдове по време на миене;
  3. Монтаж за бебешки шишета. Много необходимо нещо за младите родители, което ви позволява сигурно да окачите в клетката детски аксесоари за тяхното висококачествено почистване;
  4. Накрайник за измиване на листа за печене. Това е специална дюза, прикрепена към стандартна пръскачка. С негова помощ е лесно да се измие планината от чинии възможно най-чисто.оборудване за съдомиялни машини

В зависимост от модела на съдомиялната машина, тя може да бъде снабдена с цял набор от добавки или с една или две. Ако сте харесали съдомиялната машина с минималния комплект, не се притеснявайте, можете сами да си купите необходимите държачи във фермата.

Ние изучаваме движещите се елементи

Проверката на състоянието на машината за миене на съдове включва проверка на работните колела или елементите, през които миещият разтвор влиза в шкафа. В съдомиялни машини с пълен размер, работните колела се предлагат и отдолу, и под горната кошница. Компактните модели са оборудвани само с дънни пръскачки.

По време на работа работните колела се въртят. Дупките в елементите са направени под ъгъл, а водата, която тече от спринклера с висока скорост, го задвижва. Когато работното колело има дефект, рискът от счупване при високо налягане е много голям. Ето защо, внимателно инспектирайте елемента за пукнатини и стружки. Пръскачките лесно се изваждат от корпуса, така че оценяването на състоянието им по време на доставка или предварителна проверка в магазина няма да е трудно. Помолете консултант, който да ви помогне при отстраняването на работните колела.внимателно огледайте спринклерите

Такава процедура за проверка е задължителна за машини на малко известни марки или използвани съдомиялни машини. В такива случаи оригиналните пръскачки могат да бъдат заменени с части с ниско качество, които вече са ремонтирани.

Машината трябва да е в безопасност

Почти всички съвременни съдомиялни машини са оборудвани с функция за защита при аварийно изтичане. Тази технология е една от основните системи за безопасност на този тип оборудване. Защитата може да бъде пълна, включваща защитата на корпуса и всички маркучи, или частична, простираща се изключително до корпуса.

При закупуване на съдомиялна машина с частична защита е по-добре да замените всички фабрични маркучи с двойни маркучи, преди да използвате уреда, като сведете до минимум риска от течове.

Следващата функция е да предпази машината от детска намеса. Тя се изразява в блокирането на контролния панел на механизма. Ако имате малки деца, не забравяйте да изберете модел с тази опция. Дете, което случайно отвори вратата на кола по време на работа, може да се изгори сериозно.

Електрическата система за безопасност минимизира вероятността от токов удар с помощта на оборудване. Добавката работи само когато машината е правилно свързана, като се вземат предвид всички правила за инсталиране на оборудването.

Проверете след като бъдете докарани

Дори и да сте прегледали съдомиялната машина „отвътре и отвън“, ще бъде необходима повторна проверка при доставката. По време на транспортирането на оборудването има голяма вероятност от повреда на оборудването. Така че, когато се повдигат на пода или плъзгат съдомиялната машина, товарачите могат случайно да ударят уреда в стената, да „разклатят вътрешностите“, без да ги поставят безуспешно на пода.

В присъствието на куриера внимателно проучете тялото на машината за дефекти, вътрешната камера и нейното допълнение.

Недобросъвестните продавачи понякога сменят оборудването на машината, след като плащат за оборудването и ви изпращат непълен комплект. Ако откриете несъответствие, не попълвайте сертификата за приемане, а направете рекламация и я прехвърлете в магазина чрез товарачите. Не подписвайте документи, ако откриете дефект в съдомиялната машина.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини