Всичко за пералните машини

Как да проверите помпата на пералня LG?

Как да проверите помпата на пералня LGИзпускателният филтър на всяка пералня трябва периодично да се почиства от натрупани отпадъци. Но, за съжаление, подобна мярка не може напълно да защити от неизправности в системата за източване на шайбите. В контейнера за боклук се настаняват само големи отломки и чужди предмети, които попадат в барабана заедно с нещата. Косата, влакната, малките парчета хартия, частиците от плаката, заобикаляйки филтърния елемент, попадат в помпата и пречат на нормалното й функциониране. Ще разберем как да проверите помпата за източване на машина на LG, откъде да започнете да действате.

Помпа диагностика

След като стигнете до изпускателната помпа, трябва да се запасите с отвертка, развийте крепежните болтове на охлюва от захранващия блок. След това трябва да изключите двигателя с работното колело. Проверете кохлеята за запушване; ако има остатъци в нея, почистете частта.

Проверете уплътненията, те трябва да са ясно оформени и да не се носят.

Можете да проверите работата на помпата на пералната машина, без да отстранявате частта от електродвигателя. В този случай е полезен мултицет. Тестовите сонди се прилагат към контактите на помпата. Ако дисплеят не показва показания, следователно помпата трябва да бъде сменена.разглобяване на помпата на пералнята на LG

В някои случаи, когато гумените уплътнения се деформират, течността навлиза в помпата. Водата промива мазнините от ротора, което води до износване на частта по-бързо. Помпата в тази ситуация трябва да се третира с лубрикант. При избора на композиция трябва да се обърне специално внимание на нея:

  • устойчивост на влага;
  • топлоустойчивост;
  • консистенция (трябва да е гъста).

Силиконовата грес отговаря на всички изисквания и е идеална за обработка на дренажна помпа. След процедурата помпата трябва да бъде монтирана отново.

Механичната диагностика ще се състои в проверка на хода на работното колело, както и износване на втулките, за това е необходимо да се отстрани кохлеята. Работното колело трябва да се завърти ръчно. По време на нормална работа въртенето на частта е прекъсващо. Резкото движение се определя от магнитния ротор. След като трябва да люлеете работното колело наляво надясно. Ако бъде открита значителна игра, ще трябва да смените помпата.

Ако по време на описаните действия не са открити неизправности, трябва да преминете към окончателната диагноза. Ще бъде да свържете двигателя директно към електрическата мрежа. За да направите това, подгответе жица с тапа и два терминала. Когато се включи, помпата трябва да функционира, без да издава външни звуци.

Разгледайте охлюва

Ако сте чули нехарактерно шумолене в зоната, където се намира дренажната помпа (а това е долната дясна страна на корпуса), тогава е вероятно малък предмет да е попаднал в кохлеята на помпата или да е настъпило значително запушване. Проверката на помпата на машината AlGi ще бъде както следва:

  • получи достъп до филтъра за боклук (той се намира зад малка врата, разположена в долната част на предната стена на корпуса);
  • внимателно развийте капака;

Когато работите с филтъра за източване, водата ще изтече от системата, така че подът под машината първо трябва да бъде покрит с парцал.

  • Просветлете отворената кухина на кохлеята с фенер и я огледайте за чужди предмети и запушвания. В нормална ситуация, вътре трябва да се вижда само работното колело на помпата.проверете охлюва

След като премахнете боклука и почистите кухината на кохлеята, можете да завиете капака обратно на оригиналното му място, стартирайте машината в тестов режим. Друга често срещана причина за силен шум от мястото на помпата е запушването на входа. Маркучът трябва да се почисти със специален прът и да се изплакне под течаща вода.

Знаци, показващи счупена помпа

Преди да започнете диагностиката на дренажната помпа, трябва да се уверите, че проблемът е реален в нея.Слушайте работата на вашия „домашен помощник“, фокусирайте се върху външни признаци на неприятности. Неизправността на помпата се обозначава с:

  • съответният код за грешка, показан на дисплея;
  • проблеми с изтичането на водата от резервоара по време на процеса на измиване и след неговото завършване;
  • откази за активиране / деактивиране на помпата.

Разговаряхме как да поставим диагноза. Не забравяйте, че нередовната вода, която напуска резервоара, е сигурен знак за повреда на помпата. Следвайки инструкциите, машината може да бъде ремонтирана със собствените си ръце, без помощта на съветник.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини