Всичко за пералните машини

Как да проверите сензора за ниво в пералня LG?

Как да проверите сензора за ниво в пералня LGАко пералнята не се извади, не напише напълно или заплашва да наводни апартамента, тогава превключвателят за налягане е виновен за 80%. Не можете да стартирате проблема - трябва да се обадите на съветника за диагностика или да започнете ремонта сами. Не е трудно да проверите сами датчика за нивото на водата в шайбата на LG: просто намерете устройството и извършете няколко действия. Какво точно трябва да се направи?

Инструкции за проверка

Без причина да се качите в машината не си заслужава. Преди да диагностицирате превключвателя за налягане в пералнята на LG, струва си да проверите за определени признаци на дефектен превключвател за ниво на водата. Повредите не са без последствия, затова устройството ще уведоми собственика за проблема със следните сигнали:

 • барабанът се върти или нагревателят се включва без вода в машината;
 • забелязва се недостатъчен или прекомерен набор от резервоара;
 • в режим на изплакване водата се изпомпва и зарежда отново;
 • миризма на изгаряне;
 • предпазителят на нагревателния елемент е активиран;
 • няма предене на бельо.извадете сензора за ниво на водата

Дори един наличен „симптом“ е сигнал за диагностициране на прессостат. Но не можете да обвинявате само за превключвателя на нивото за проблеми, тъй като други неизправни части могат да доведат до подобни проблеми. За да премахнем грешката, изваждаме сензора и го проверяваме за работоспособност.

За безопасност производителят на пералнята на LG инсталира крепежни елементи със специални глави близо до пресостата, така че е важно да се въоръжите със специална отвертка със сменяеми дюзи.

 1. Развиваме двата винта, придържащи горния панел в задната част на кутията.
 2. Натиснете капака далеч от вас и го извадете.
 3. Намираме заоблена пластмасова кутия с черен или бял цвят близо до страничната стена - това е превключвателят за налягане.
 4. Изключете окабеляването и тръбите от сензора.
 5. Разхлабваме фиксиращите болтове и изваждаме корпуса с дълга тръба, простираща се в резервоара.

Изваждайки сензора, започваме проверка. На първо място, ние оценяваме визуално състоянието на тръбата: не трябва да има повреди и запушвания, а външните летви на съединителите могат да бъдат само чисти, а не окислени. Ако се забележат проблеми, корозия, окисляване или замърсяване, релето се почиства внимателно и промива. След като преминете към директна проверка:

 • намираме маркуч или тръба, съизмерима с отвора на арматурата на превключвателя за налягане;
 • поставяме тръбата на фитинга;
 • довеждаме блока до ухото, а края на маркуча към устата;
 • надуйте в маркуча и слушайте щракване. Обикновено има два или три кликвания, но в някои модели контакт може да бъде активиран веднъж. Основното е, че не трябва да има тишина, което сигнализира за дефектен превключвател за налягане.

Има и друг начин - да свържете омметър или мултицет към клемите на сензора. Ако затворите и отворите контактите, устройството трябва да открие рязка промяна в съпротивлението. За да не направите грешка при свързване към конекторите, препоръчително е първо да проучите схемата на свързване в заводските инструкции.

Настройте превключвателя за налягане

Превключвателят на налягането на празен ход може да се опита да се "препрограмира". За да направите това, ние настройваме двата регулиращи винта към определено ниво на водата, така че този, разположен в центъра, фиксира момента на затваряне на контакта, а третият - тяхното счупване. В този случай има няколко контактни двойки, тъй като различните модели машини изискват програми за измиване с различно пълнене на резервоара. Например със стандартен или деликатен цикъл се взема пълен барабан, а при избора на икономичен режим - само наполовина.проверка на сензора

Самонастройването на позицията на винтовете е изключително проблематично. Пълната настройка се извършва от професионалистите във фабриката и съответните знаци се прилагат към слушалката.Силно е обезсърчено да промените зададената позиция, тъй като интервенцията заплашва със сериозен дисбаланс. Ситуацията се усложнява от факта, че средният потребител на машината не знае колко литра вода приема устройството на всеки етап, когато включите някоя от наличните програми. Колкото повече опции предлага пералната машина, толкова по-трудно е да се препрограмира превключвателят за налягане.

Как да промените част?

Ако няма съмнение за неизправността на устройството, то трябва да бъде заменено. Не е възможно да поправите превключвателя за налягане - кутията на релето е неразделна и опитите да влязат вътре в кутията ще доведат до повреда на крехкия вътрешен механизъм. Освен това цената на устройството е ниска и по-голямата част от устройството не струва повече от 200 рубли.

Изборът на нов пресостат трябва да се подходи внимателно. Трябва да е точно така, съвпадат марка пералнядо наличието на директно задвижване и отчитане на капацитета на резервоара. В идеалния случай пробата е отстранено реле, след което сензорът се проверява по сериен номер и производител, Предварителното тестване на работоспособността на устройството по описания по-горе метод няма да навреди. Сензорният блок е инсталиран подобно на демонтажа, но в обратен ред.

 1. Първо, закрепете релето с винтове на седалката.
 2. Свързваме се с фитинга чрез затягане на скобата.
 3. Довеждаме окабеляване и тръби.
 4. Връщаме капака в шайбата.

Всеки може да се справи с диагнозата и подмяната на пералнята. Основното нещо е да не се отклонявате от инструкциите, бъдете внимателни и в края на ремонта проверете операцията с тестово измиване.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини